bunu paylaşmanın anlamını sorguluyorum sadece.. bunu servis etmeye ne gerek var yani
Kahramanmaraş Millet Bahçesi'nde yer alan yurt çadırıpic.twitter.com/im4IRWOLjL
— BPT (@bpthaber) February 19, 2023

bunu paylaşmanın anlamını sorguluyorum sadece.. bunu servis etmeye ne gerek var yani
Kahramanmaraş Millet Bahçesi'nde yer alan yurt çadırıpic.twitter.com/im4IRWOLjL
— BPT (@bpthaber) February 19, 2023

Yurt ve otağ çadır çok kalitelidir. Yazın serin kışın sıcak tutar. Günümüzde göçebe Kırgız Türklerinin hala daha kullandığı çadırlardır. Otağ genellikle daha büyük ve gösterişli olur hakanlar tarafından kullanılır yurt ise normal vatandaşların kullandığı çadırlardır. Kırgızistan kışın çok soğuk olduğu için şu an deprem bölgesinde çok iyi iş görür. Kurması toplaması taşıması biraz zahmetlidir ama ev gibi konforludur. Yani sıradan çadır değil övgüyü hakediyor. Ama şov haline dönüşmesi hoş olmaz
neden paylaşmasınlar. Kırgızların Kazakların yüzlerce kurduğu otağ var deprem bölgesinde. Hem kültürel olarak bizim için çok değerli, hem şahsen bir çoğumuz da merak ediyoruz içini. Gurur da verici bir şey, sonuçta ata kültürümüz bu otağlar
Cevap
20Cevap
Evet iyi bence
Abi şaka mısınız? Yardım edilse bir kulp takıyorsunuz. Edilmese bir şey söylüyorsunuz. Amacınız ne harbiden? Yardım için çadır getirmişler ve ihtiyacı olanlar, depremzedeler gelsin diye de paylaşıyorlar. Harbiden merak ediyorum hiç mi vicdanınız sızlamıyor, yapılan bütün iyiliklere art niyetle bakarken ¿
Mesela kirgizlar cadir yollamis kirgiz cadirlari gorseldeki gibidir ve sicaktir öyle basit cadirlar degildir o yuzden tabi ki de ovecegiz sen rusyaya hic gittin mi? Orada bir konargocer turkmenin cadirina misafir oldun mu? Konuusyorsun turkler cadir yapiminda ustadir bizimkiler de iyi yapacaklardir sen rahat ol
Hatırlıyorum 1999 depreminde ilk yağmurda kızılayın komedi çadırları yerle bir olmuş parçalanmıştı şimdi otağ gibi çeşit çeşit çadır konteyner otel yurt acil barınma çözülmeye çalışılıyor Baya düzelmişiz sanırım emek var insanlar uğraşıyor yani çeksinler kurdukları çadırı batan ne
Bende marasta gorevli bir kamu personeli olarak yani isin icinde olan birisi olarak evet sonuna kadar hakediyolar çünkü suriyeli ihtiyacı olmayan kendini depremzede hostetip malzeme calmaya kalkisan o kadar cok suriyeli icinde bizim insanımız gercekten hakediyor
Nerene batti? Oturdugunuz yerden atip tutuyosunuz ne yaptiniz depremde siz? Gece gunduz demeden elinden geleni yapanlari elestiriyosunuz. Neden mi paylasti, cunku senin gibi karalayan o kadar pislik var ki yaptiklarini gistwrmek zorunda kaliyorlar. Iftira atiyosunuz ihmal edildi, ilgilenilmedi diye. Sen 3 gun sonra jnutacaksin depremzedeler ne halde ama o laf attiklarin hala orada olacaklar. Bu ilkeye ne kattin da boule konusuyosun kustahca? Hadsiz
Siz ne olsun istiyorsunuz? Gerçekten soruyorum? Neyin peşindesiniz? Yardım ediliyor, konuşuyorsunuz. Yardim edilmiyor, konuşuyorsunuz. Siz ne istiyorsunuz tam olarak?
Seni mi övsünleerr aa bak ne guzel bos bos sosyal medya takip edip ona buna laf yapiyor mu desinler ellerin sadece telefon icin calisir ama çenen olur olmadik seylere calisir bos gereksiz bir mahluksun ama kendini bir halt zannediyorsun
Ee nevar ne güzel işte. Harika 10 numara resmen depremzedelere çok iyi düşünmüşler. Turistler böyle çadirlarda kalmak için para harcıyor sen çadır mı övüyorsunuz diyorsun pardonda mallık mı var sende?
Afad başkanının ok atış şovunu gördükten sonra bu gözler çadıra şaşırmaz orta asya göçebe hayatına dönüyoruz toplanın
yok ya bizim ülkecek eğitim seferberliği ilan etmemiz lazım. millet ileri giderken biz 10'ar adım geriye geriye gidiyoruz şaka gibi
Oturduğunuz yerden her şeyi eleştiriyorsunuz ya tek bildiğiniz bu!
Yoo, gayet Türk kültürünün temel taşlarından olan yurtla ilgili bir video yapıp, arkaya Altai Kai müziği koymuşlar
deprem bölgelerinde sığınacak her türlü yapıya ihtiyacımız var. konteyner de olur çadır da. Ayrıca kıl çadırlar konteynerden sıcak olur. Kırgız kardeşlerimize teşekkür ediyoruz.
En güzeli be yakında enkaz toplansın gidip bi tane kurucam maraşa
İzlerken İslam öncesi Türk tarihine döndüm. Ne güzel otağ😍
Kırgızistan çadırları gerçekten iyi
Devlet parasını verip
Bütün çadırları onlardan almalı
Kırgızlar kurdu bunlardan az bir miktar a haberin güzellemeleri
Milletimize ait değerlerin politikacılar tarafından kullanılıp sömürülmesinden bıktık !
Yerleşik hayattan çadırlara geri dönüyoruz sanırım
oba kurulduğuna göre hazır olsun herkes
Oba hatun sen ol
@Bay_Roketci hatunlar ve beyler tükenmez bizde inşallah
İnşallah da otga hatun ol
Çadırdaki o sey çeyiz sandigi mı saka mı
Çok soğuk gece bu çadırlar
ne olcaktı yanı bu cadır cok bile size
Guzelmis
Sakin olun
canım saçma işler
Övelim