Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün ilk kez Kolombiya'da tespit edilen 'Mu' varyantına ilişkin, "Şu an ilave bir tedbir getirmeyi düşünmüyoruz çünkü şu ana kadar bizim yeni varyant olarak tespit ettiğimiz 2 vaka dışında olmadı 'Mu' ile ilgili. Dolayısıyla ağırlıklı Delta ve Delta Plus şeklinde ve yüzde 90'ı geçen oranda söz konusu" dedi.CR testi uygulamasının mevcut haliyle devam edeceğini kaydeden Koca, "Genel olarak aşılama oranları giderek artıyor. 100 milyon sayısına herhalde 2-3 gün içinde erişmiş olacağız. Bu anlamda önemli bir sayı. Çift doz ve en az bir doz aşı olma oranı da giderek yükseldi" dedi.
Türkiye'de 2 kişide Mu varyantı görüldü! Kötü günler geri mi geliyor?
Aşı orani elbet yukselir zorunlu bırakırsanız. Pcr testi dediniz, okullar acilacak dediler milleti mecbur kaldi. Bende mecbur aşı oldum ama olmadan once daha iyiydim. Oldugumdan beri kalbimde baski var. Küt küt atıyor. Normalde benim carpintim falan olmazdi. Gece uyuyamiyorum surekli kalbimin sesini duyuyorum. Bir sey olursa Allah'a havale ediyorum hepinizi. Aşı olduktan sonra hastanede 30 dakika bekliyorsunuz ya o ara fenalastim. Gozlem odasina aldılar. Bana hemşire gelmis şu şu hastaliginiz var mi, alerjiniz var mi diye soruyor. Bacim bunlari aşıdan önce sorman gerekmiyor mu?
Ya da aşı olmadan once kisilere kapsamli muayeneler yapılmalı. Alerjisi var mi yok mu, kalbi iyi mi degil mi aşıyı vücut kaldirir mi kaldirmaz mi? Bunlarin testi yapilmasi gerekiyor zorunlu olarak. Check up gibi. Vardir bende belki de bir hastalik bilmiyorumdur, baslangic seviyesindedir. Nerden bileyim?
Saglik bakanliginin onceligi aşı yapmak yerine vatandaslarini iyice bir gozden gecirdikten sonra aşı talebinde bulunmasi gerekir. Herkesi muayeneden/testlerden gecirdikten sonra elimizde veri olmasi gerekir. Şu su kisiler aşı olabilir, şu şu hastaliga sahip kisiler olmamasi daha iyi olur gibi muayene ve testler sonuclarindan sonra. Bir suru hasta şu şu sıkıntım var aşı sıkıntı yaratir mi diyor doktor ol diyor.
Hayır fenalaşsan kotu olsan bile yapacaklari bir sey de yok. Hemsire geldi bir iki soru sordu şu şu rahatsizligin bilmem neyin var mıydı diye. Tansiyonu ölçtü. Burda biraz uzanin dinlenin iyi olunca gidebilirsiniz dedi. Bu kadar. Acil bir durumda yaptiklari şeyde bu. Oldugumdan beri de kalbimde baski var dedigim gibi. Benim ailemde kalp öyküsü olanda yok bildigim kadariyla.
Önce herkesi mecbur iceri tıktılar simdi de aşı olun zorlamasi var. Bu kisinin kendi elinde olmasi gereken bir sey olmali. Boyle zorlamayla olmaz. Geçmişte de antibiyotik iyi dediler her doktor yazdi receteye bugun antibiyotigi gerekmedikce kullanmayin ve hekiminizden istemeyin diyorlar. Yine gecmiste anne sütü yerine bir mamami ne çıkmıştı. Reklam yapa yapa cocuklarinza bundan verin dediler anne sütunden daha iyi dediler. Simdi ise anne sutunden baska bir sry vermeyin ilk 6 ay diyorlar. Aşı icinde 3-5 yil sonra ne olacak kim bilir.
Suanda aşı sayesinde kalp damar dolup tasiyor. Internetten baktim cogu kisi ayni sikayette bulunmus doktora gittim demis. Aşı sirketi kazandi, kalp damar gibi branslar revacta şu an. Millet ozellikle parasi varsa korkudan iyi tetkik etsinler diye özel tercih ediyor. Devletteki iki bakip yolluyor diye ozel tercih ediyor korkudan.
Okullarin en acilmamasi gereken zamanda açılmasıda dogru degil. Bari gecen sene acilsaydi da bu sene kapansaydi. Varyant falan yoktu. Artik buna alisilmasi gerek. Iki secenek var. Ya saglik onemsenecek artik eğitimde falan online millet alışır hale gelecek. Ya da saglik hiçe sayılıp milleti sahaya surecegiz. Suanda yapilan bu. Işin ilginc tarafi asilamanin oraniyla vaka ve ölüm sayisinin orani. Ters gidiyor nedense. Aşı bir ise yaramiyor mu demeliyiz yoksa bu vaka artislarinda aşının payi var mi? 100 milyon doz aşı yapiliyor ama ne ölüm azaliyor ne vakalar. Tam tersine artıyor.
Muazzam olmuş... Bunları yazabilen bir zihne sahip insanları gördükçe insan mutlu oluyor. Ellerine, zihnine, özellikle de kalbine sağlık. Kısa sürede geçmiş olsun 🙏 Miyokardit ve türevleri en sık yan etkilerden birisi, takip etmeye devam et mutlaka...
Hükümet hiç kusura bakmasın gadası. Herkes aşı olsun diye her yerde PCR testi istendi. Bizlerde aşımızı olduk. Yasaklar gelirse hükümetin bittiği gündür.
Yeterince önlem yok. Okullar da açılmak zorundaydı artık. Otobüslerde herkes rahat takılıyor. Metro, tramvay durakları gibi yerlerde bile artık dezenfektan yerine su var bildiğin. Herşeyi geçtim. İnsanlar artık bıktı. Açlıktan ölecek halleri de yok. Bu böyle tedbir felan dinlemefen devam eder
Bezduumm yeminle bezduumm haa. Gecen sene ingiliz brezilya hint varyanti dediler. Yetmedi. Yok delta varyanti yok mu varianti. Bitsin artik. Maske takmaktan dudaklarimin kenari kurudu nemlendiremiyorum artik. Bu virus defolsun gitsin hayatimizdan beee
Turizm sezonu da bitti nasılsa. Şimdi tüm vakaları getirirler yavaştan. Turizm sezonu açıkken uğramayan varyantlar uğrar şimdi. Galiba korona'nın da tatili bitmiş.