Sizce bu doğru mudur? Ve Z kuşağı ile yapılan son din anketin'de %28'i Dinsiz, %15'i Müslüman diğerleri apolotik müslümanlar olarak kaydedildi sizce bu'da ideolojileri doğruluyor mu?

Sizce bu doğru mudur? Ve Z kuşağı ile yapılan son din anketin'de %28'i Dinsiz, %15'i Müslüman diğerleri apolotik müslümanlar olarak kaydedildi sizce bu'da ideolojileri doğruluyor mu?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Gençler mantıklı düşünüyor anca onlar kurtarır memleketi
müslüman birine denk gelmiyorum artık bu da kötü aslında çoğu kişi siyasal islamdan dolayı dinlerden soğumuş durumda
Sadece ondan dolayı değil bana kalırsa. Din, artık bu neslin hayatında bir şey ifade etmiyor, bir karşılığı yok. Bir işe yaramayınca bir kenara atılıyor. Türkiye'de din itikatla, inançla değil kimlikle, bir gruba ait olmakla alakalıdır. O yüzden bu kadar tarikatlere, cemaatlere düşkündür bizim tipler.
Dindar geçinip, cemaat, tarikat, hoca yahut hacı taifesi ile içli dışlı olup gemisini yürütme peşindedir çoğu
Bu günün genci bu tip ortamların vasatlığında da bir şey görmüyor.
İslam insanın içinde olur ama tövbe hâşâ dini ülkeye bunlar mı getirdi de üç beş üç kağıtçı yüzünden dinden soğuyorlar. Onların dini başka bir din müslüman insan böyle şeyler yapmaz.
@ғᴀꜱᴀғɪꜱᴏ_ʙᴜɴʟᴀʀ Adam zaten müslüman değilim kafasında düşünüyorsa ''Müslman böyle şeyler yapmaz'' demek nedir ya?
Müslüman olarak görmüyor adamlar kendilerini, kimsenin yaptığı bir şey değil bu arada bu. Gençler bizim Y kuşağından itibaren din olgusuna tepeden bakmaya başladılar, Türkiye'deki dindar, müslüman yahut islamcı, ne kadar muhafazakar kesim varsa bunu sadece aşağılayıp dışlayarak savuşturmaya çalıştı ama mızrak çuvala sığmadığından bu durum daha da hızlandı sadece.
Demek istedigim dini kendi içinde yaşarsın hacıya hocaya ya da bastakilere bok atmak saçma. Onlar yüzünden dinden soğudum diye bişey olmaz.
Kitap var, kaynak var dinini yaşamak isteyen zaten yaşar, yok dinden soguttular bilmem ne diye saçmalık mi var.
@ғᴀꜱᴀғɪꜱᴏ_ʙᴜɴʟᴀʀ Kimsenin onlar yüzünden soğuduğu yok, onlara sallamak kolay. Türkiye'de her şey politik, ''Bana ne kardeşim, bana çok saçma geliyor din falan'' diyecek cesaret çoğunlukta pek yok
Bilmiyorum bastakiler yüzünden dinimden soğudum diyen insan çok.
@ғᴀꜱᴀғɪꜱᴏ_ʙᴜɴʟᴀʀ O beni soğuttular diyenlerin argümanının Türkiye'deki müslüman taifesinin müslümanlığı ve İslam kimliğini iyilik, kibarlık, doğrulukla bağdaştırmasıyla alakası var. Bunun üzerinden ''Yine de iyidir müslüman olmak, müslümansan buranın adamısın, burada iyiilik görürsün senin çıkarınadır'' gibi bir mantık vardı hep. Artık buna da isyan var.
''İslam'ın kimseye bir hayrı olmadığı gibi, ben zaten umursamıyorum'' diyorlar. Türkiye'de insanların çoğunluğu hiçbir zaman dindar olmadı. Din Türkiye'de inanç değil, kimlik meselesidir. Artık komple reddediyor insanlar
Atatürkçülüğün yükselişi, Türkiye'nin batılılaşma yolunda İslam, Din, Ahlak adı altında çok büyük darbe alması yüzünden hayatı mikilen gençlerde duyulan öfke gibi konular da var.
Türkiye, kuruluş itibariyle zaten bu İslamcı kültürü tamamen reddeden bir devrimin üzerinde oturan bir ülke. Bunun sahiplenilişi var aslında, siyasiler tarafından baltalanan kemalist devrimin tamamlanmasını talep eden Y kuşağından belli bir kesim çıktı ortaya. Bunların internette kendi halinde yaydıkları fikirleri ve argümanlarından, koskoca bir dip dalga oluştu.
Aslında oldukça sığ bir adam olduğunu düşünsem de Efe Aydal gibi insanlar hep vardı, ama zamanla örgütlendi bunlar, son zamanlarda Bartu Bölükbaşı gibi, solcu kemalist ve çok fena dolu insanlar sahaya indi vesaire. Eskiden apolitik olanlar da politikleşmeye başladı iş büyüdü buralara geldi
Haklısın..
Müslüman değilim. Z kuşağıyım ankete katılmadım. Dahaa çoookk müslüman olmayan çıkar da işte sözde %90 müslüman ülke
Sanırım ankette Liboş diye bir seçenek olduğu için liberaller ''Diğer'' diye işaretledi
Liboş diye sınıflandırdığımız liberal'ler Twitter'dan ibaretler. Orada bile azlar. Bu ankete girebilecek kadar papülasyonları yok
O kadar emin olma. Çoğu seçim barajı olmasa Ldp'ye bayağı oy basar
Tamamı Batı ekseninde. Çoğu dinsiz ateist aşırı Türkçü (fakat buna n*zizm de giriyor garip bir şekilde) (sentez yapmışlar) Atatürkçü çoğu. Fakat çeşitleniyor
Aşırı Türkçü nedir lan? Türkiye'deki yükselen şey aslında seküler, dini ve dini kimliği reddeden, anti islamcı yaklaşımına sahip bir milliyetçilik örneği.
Ülke batı ekseninde olacak tabii, gidip Çin'e mi bakacak insanlar?
@Ragnar_Lodbrok Eee ben ne dedim benim dediğimin aynısını diyorsun bu atarın kime?
bu ne olm gözüm kör oldu bizim kuşak napıyo
Neden 😄
çok kötü
Neresi kötü işte onu soruyorum :()
hepsi, komple tablo kötü bir tane bile özgürlükçü yok hepsi koyun gibi bir gruba dahil olmuşlar ve kendilerini diğer kuşaklardan daha zeki sanıyorlar
Apolotikler var ya :) Siyaseten bağımsız, Atatürkü çoğu sever ama ilkelerini bilmezler, ne zorluklarlar T. C kurulduğunu bilmezler. Müslümanlar ama besmele'nin anlamını bilmezler. Apolotik diye sınıflandırdğımız ihtimal büyük ihtimal sadece seks ve seks odaklı yaşayan gençler.
varsayım yaptım hani dedikleri şeyleri bilsinler konuya hakim olsunlar diye ona rağmen kötü çünkü düzgün bir fikir göremedim şurada
Dinsizim.
dinsizler