+1 yılSelamun aleykum.
Ben bunu burada bir kere daha yazdım, sağ olsun linçlemeye, küfür etmeye kalkanlar da oldu. Sizin zihniyetinizden de farklı değiller.
Neyden mi bahsediyorum?
Bizler toplum olarak cahiliz.
Size sorsam : İslam'da evlat edinme var mıdır? Diye, ne cevap verirsiniz bana?
Cevabınız yok, çünkü bilgide noksansınız ama bilginin noksanlığı kullara bakidir, siz gidip de öğrenmiyorsunuz. İslamiyet'e tabi olmayabilirsiniz, Müslüman da olmayabilirsiniz ama İslamiyet hakkında konuşacaksınız evvela İslam'ın o noktadaki duruşunu bilmek '' zorundasınız ''.
İslamiyet'te evlatlık edinme caiz değildir, yani haramdır.
Sebeplerini orada yazmış, okumuşsunuzdur diye ümit ediyorum. Çünkü arada kan bağı olmadığı için bir '' yabancı '' çocuğu yerine konulmuş oluyor ve o çocuk bluğ çağına erince evdeki karşıt cinslere '' namahrem '' oluyor yani evdeki herhangi bir karşıt cins ile nikah düşebiliyor, evlenebiliyor. Öte yandan, kendi öz çocuğu olmadığı için mirasçı da olamıyor.
Bu izahta zerrece ; estağfurullah; kusur yoktur. Az ilmihal, Kuran araştırsa idik de bu bilgilere ulaşabilirdik. O açıdan paylaştığınız yazıda bir hata yoktur...
127 Yorumla- +1 yıl
Bu gibi insanlara bu kadar açıklama bile çok. Ne de olsa işlerine geldikleri gibi anlayacaklar mevzuları...
- +1 yıl
Benzerlerini bende yazdım dostum sadece alacak olan anne süt veren anne ve alacağı bebek süt emen bebekse süt annesi olduğu için mahremiyet kalkar diye biliyorum. Tek olabilecek şey bu. İnatla ben alırım diyen zaten kendi bilir. Muhtemeldir ki mahremiyete dikkat etmeyecek tarzda kişilerdir.
- +1 yıl
@_Expendable süt anneliği çok ince bir çizgi, çok da nahif bir izah dinimizde. Kafa karışmasın diye eklemedim. O konu aynen dediğiniz gibi, ağzınıza sağlık.
- +1 yıl
- +1 yıl
Evlat edinilemez diye bişey yok peygamberimiz de yetimdi ve yetimlerin korunmasınin basının oksanmasinin bile ne kadar sevap olduğunu biliyoruz. Ama şunu da biliyorum ki caiz olan nüfusa alınmaması ve miras verilmemesi.. bizler hakkaniyet gozettigimiz için nüfusa da alıyoruz mirasta bırakıyorz.
- +1 yıl
@İkibakıpçıkıyorum koruyucu aile olunur, sahiplenilir, sevaba girilir ve nicelerine örnek olunur.
Ama evlat edinilemez, caiz değil.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadın ve erkek sapıklar yoruma damlamışlar hemen. Bir de durumu nasıl meşrulaştırmaya çalışıyorlar. 2023 yılındayız, sen bu yılda çocuğu devletten hangi vasıfları alacaksın? Evlat edinme vasfıyla. Bunun adı evlat edinmek. Sosyal Güvenlik Kurumuna sorun, bunun adı evlat edinmek. O çocuk bebek diyelim. Bebeklikten itibaren anne - baba arıyor. Seni anne - baba yerine koyacak. Çünkü bu insani bir gereklilik. Bu bir iç güdü. Sen 1 aylık çocuğa ben anne - babam değilim diyemezsin, o sana gözlerini açıp "Aa Ahmet Amca... Aaa Fatma Hanım Teyze..." mi diyecek? Bunu yapanlar devlet kurumuna ben bu çocuğu evlat edinmek için alıyorum diye yalan söyleyip - ki yalan söylemem de günahtır - sonra çocuğun mahreminde bulunup (altını nasıl değiştireceksin), sonra çocuğu ileride s*k*, m*ek veya o pis ku,*ku,*s*unu tatmin etmek için yetiştirecek. Blue çağına gelince de bu pis emellerini gercekleştirecek. Sonra da Müslümanlar böyle, Müslüman olmayanı ilgilendirmez diyecek? L*, an devlet kurumuna giderken evlat edilmeyeceğin çocuğu evlat ediliyorum diye yalan söylemek dinde var mı? S*, k,*t, r* o zaman deveye bin, deve sidiği. Git müslümanlarla savaş eden bölgelerde karşı taraftan bir kadın Müslüman değil diye esir et, Hicaz'a kadın ticareti olarak sat. Ş*. e*. r.*e*. f*. y.*o.*k. s*. u.*n? l? a. r. ı* çocuklardan uzak durun. Tek bir çocuğu bile sevmeyin. Umarım buralar takip edilirde gelecekte çocuklara dokunmanız yasaklanır, umarım hastanede pedofili olarak tedavi görürdünüz.
30 Yorumla
Gündem konusunda 543 cevap paylaştı. Çünkü İslamda evlatlık diye bir şey söz konusu değil Kanunen öz evlat gibidir. Fakat bunun böyle olmadığı bariz de bir gerçek bu yüzdende öz evlat gibi düşünülmemelidir denmiştir. Örneğin Hz. Yusuf ve Mısır asil zadelerinden Züleyhanın arasında ki mesele gibi Züleyha ve eşi Hz. Yusuf u evlatlık edinmişlerdir. Hz. Yusuf zamanla büyüdükten sonra Züleyhanın ona karşı hisleri oluşmaya başlamış. Deli gibi aşık olup arzulamaya başlamıştır. Sonra yaşanan Olaylar silsilesini Biliyorsunuz. Ne problemlerin meydana geldiğini tabi konu hakkında bilginiz varsa İslamda bu realiteye göre Davranmıştır. Sonuç olarak onlar öz evladın değil Kişiler zamanla birbirleri arasında münasebet geliştirebilirler. Peki bu olduğunda ne olur. Harama günaha bulaşmış olurlar. Peki buna mani olmanın yolu nedir. Evlenmektir bu yüzdende evlenme engeli Koymamıştır ki bu durum meydana geldiğinde bu yanlışa düşülmesin Meseleyi algılamak istediğiniz yere čekiyorsunuz. İstismar felan burada evlatlık edinilen kişiyi evlenmeye zorlama yok evlatlık alamassın diye bir zorunlulukta yoktur. Yani sizin öz evladınız olmadığı ortadadır. Şayet olurda ileri zamanlarda kişiler arasında Münasebet meydana gelirse Hz. Yusuf olayında ki gibi Evlenmek serbest bırakılmıştır ki (ZORLA DEĞİL) Kişiler günah işlememiş olsunlar.
51 Yorumla- +1 yıl
Sanırım daha iyi izah edilemezdi. Meseleyi. tam olarak anlayamamışlar
+1 yılİslam düşmanlığı yapmaya gerek yok böyle bi kural olmasa bile mantık olarak düşünüldüğü zaman kan bağı yok aynı anadan doğmamış yabancı bir insanlar evlenilebilir etik bulmuyorum ama dinen bi sakınca yok sonuçta aynı evde büyüdüğün çocukluk arkadaşınlada evlenebilirsin
012 Yorumla
Soran+1 yılYani küçük cocukla evlene bilirsin dinen sakıncası yok aferin.
- +1 yıl
İslam düşmanlığı ile ilgisi yok. Evlat edindiği bir çocuğa, büyüdüğünde sadece bir Müslüman hallenebilir, uçkur çözer. Evlat edinilen çocuk büyüdüğünde onu nikahına almak, dinen caiz olsa da, sapıklıktır.
- +1 yıl
Ayrıca, evlatlık alınan çocuk büyüdüğünde ona nikah kıyıp koynuna almayı olumlayan bir dine düşmanım, evet.
- +1 yıl
Konuyu kendinize göre yorumlamayın etik bulmadığımı söyledim asla böyle bir şeyi kendim için kabullenemem evlatlık edinen kişide evlensin demiyorum arada baya yaş farkı olur ama oğlu evlenebilir kardeş değiller
- +1 yıl
kan bağı olmayınca, kızım diyerek büyüttüğümüz, bize baba diyerek büyüyen kız çocuğuna skimiz kalkabilir yani, öyle mi?
- +1 yıl
Sen kendin için bunu asla kabullenemeyebilirsin, ama İslam dini bunu uygun buluyor.
- +1 yıl
İslam bunu yasaklamamış herkesin kendi kararıdır kendi karakteridir
- +1 yıl
Sorun, İslam dininin bunu yasaklamamış olması zaten. Kan bağı yok diye evlat-ebeveyn ilişkisi kurulmuş bireyler arasında nikahın uygun olması sorun.
- +1 yıl
Peki kardeş gibi büyüdüğün ama hiç kan bağın olmayan biriyle evlilik düşünürmüsün?
- +1 yıl
Kan bağı olmayıp birlikte büyüyenlerin, büyüdüklerinde birbirlerine karşı hisleri olabilir... Olamaz veya olmamalı demiyorum. Olduğunda da kınamam. Evlat edinilen ile ebeveyn ilişkisi çok farklı, o alana karşı cins ilişkisi veya şehvet girmemeli.
- +1 yıl
Dostum evlat edindiği biriyle evlilik düşünen adamda ilk günden itibaren onu evlat gibi görmemiştir yoksa baba çocuk ilişkisiyle büyümüşse ve baba koca oluyorsa o zaten farklı bir sapkınlık
- +1 yıl
İslam dini, evlat edinip büyüttüğün çocuk ile nikahlanamazsın, ona şehvet duyamazsın deseydi makul olurdu, ama "nikah düşer", "kan bağı olmadığı için namahremdir" söylemleri sapkınlık. Yani, aralarında öyle bir ilişki olursa yasak değil.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılÇok sapık bir düşünce
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAllah'ım bu ülke de artık şaşırmam dedikçe, hergun şaşırıyorum. Allah'ım aklıma mukayyet ol. Bu nasıl bir zihniyettir.
Biz aynı mahallede büyüyen çocuklar bile abi abla kardeş bilirdik. Biri çıkıp ta evlenmeye kalkismazdi. Mahallenin kızları bile namus meselesi olurdu. Kardeş gözüyle bakilirdi.
Hele ki evlat meselesi çok ayrı konu. Evlat edinmek için heryerde kızıni arayan bir anne olarak, böyle bir konuda gereksiz bir açıklama yapan diyaneti kınıyorum. Evlat istiyoruz evlat. Erkek çocuğu olsa ben, kız çocuğu olunca da eşim zan altında kalıyor gibi.
Herkes kendi gibi bilirmiş karşısındakini.
Diyanet işlerine soruyorum, siz sadece kendi dogurduklarinizla mi evlenmek için engel var.
Ailenizde olan, kuzen, yeğen vs veya ailenize sonradan katılan gelin damat vs ile engel yok heralde.
Bu nasıl bir zihniyettir. EVLAT ile onu evlat bilmiş ANNE BABA sözcüklerini, EVLİLİK ile aynı cümle içinde kullanmaya UTANMIYOR MUSUNUZ?
Hepimiz müslümanız Elhamdülillah.
Din adı altında her sapıklığa göz yummaniza izin vermeyecegiz.
İnsanları dinden soğutuyorsunuz resmen.
Bir aynaya bakın , birde evinizdeki evladinizin gözlerinin içine, sonra da Allah'ın huzurunda nasıl hesap vereceksiniz bir düşünün.
00 YorumlaGündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sizin dininizi bilmem fakat bizim dinimize göre evlatlık diye bir şey yoktur bakılacaksa da koruyucu aile vardır çocuk ergenliğe gelirse ve küçükken koruyucu anneden süt içmediyse (1 damla bile kâfi) aynı dışarıdaki herhangi birisi gibi haram olur kadın yanında açık duramaz, çocuk kızsa koruyucu baba yanında açık duramaz aynı odada tek başlarına duramazlar vs. Dini hüküm bu diyanette evlenmelerine engel yok diyerek doğru bir açıklama yapmış çünkü dışarıdaki insandan hiçbir farkı yok. Arada süt kardeşliği yoksa evlenmeye de bir mâni yoktur. Kendi dinini yaşa bizim dinimize karışma dini hüküm budur açık ve net.
80 Yorumla- Gündem konusunda 770 cevap paylaştı.
+1 yılEvlat edinmeye dinen bazı şartlar var , dini kurumlar insanları mutlu edecek cevaplar vermezler , Allah ne diyorsa , Resulullah ne uygulama yaptıysa onu soylerler. Karı koca erkek evlat alsa , çocuk ergenlesince kadına mahrem olur , evde hatta bu eşlerin kız çocuğu varsa ona da mahrem olur. Tam tersi kız çocuğu evlatlık alsalar bu kez babaya mahrem olur buluğ çağına erince , yine çiftin erkek çocuğu varsa onada mahrem olur. Tek bir şart var , eğer ki evlatlık alacak kişi alacağı çocuğu emzirirse o zaman caiz olur. Yani mahremlik ortadan kalkar.
20 Yorumla Mantıklı diyen süslümanlara bak hele. Sen beslemek için muhtaç çocuk al büyüt sonra onunla yatağa girmek için evlen kendi kanından olmasa bile bence bu ensesttir. Bi kere sorumluluğuna ihanettir. Seversin anne baba olamıyorsan en azından bir abla abi olarak. Karı koca olmak nedir himayendeki biriyle? Sonra gelirler kendi çocuklarıyla evlenip bi de ondan bebek yapanlara laf atarlar bence fark yok. Tek fark kan bağı. Kan bağı yok diye ettiğiniz söylemler ne kadar ikiyüzlü olduğunuzu gösteriyor.
Yanlış olmasın toplumsal ahlaki değerlerim yok kimsenin ilişkisi beni ilgilendirmez. Kınamam ama olan topluma göre konuşuyorum ve bence bu KAN bağı bile olmasa ensesttir. burada bazı duyar kasanların bile bunu mantıklı bulmasına kıçımla gülüyorum.
Bana fark etmez kim napmış umurumda da değil ama bunu mantıklı kılmaya çalışmak müslümanlar için çok gülünç haha.
10 Yorumla
+1 yılMüslümanlar buna neden bu kadar şaşırıyor anlamıyorum. İslam'da kimlerin evlat edilip edilmeyeceği bellidir. Diyanet'e haber yapılması için kasıtlı olarak bu soru soruldu ve Diyanet de işi gereği buna cevap vermek zorunda kaldı. Verdiği cevap tamamen İslamî çerçeve içerisinde yapıldı.
Üzgünüm ama burada bir saçmalık olduğunu düşünüyorsanız bu Diyanet İşleri Başkanlığının değil; onun ve sizlerin kaynak aldığı İslam'ın saçmalığıdır. Buna tepki gösteren bir Müslüman benim gözümde inandığı dinden tamamen bihaberdir.
11 Yorumla- +1 yıl
Evlat demişim özür, '' eş edinme'' olacaktı o.
+1 yılDiyanetin çoğu fetvasını savunan biri degilim ama bu konuda doğru söylüyor. Kan bağınızın olmadığı biri ile nikah düşer size. Gerçek evladınız değil çünkü. Ama bu tabi ki evlatlik alıp onu büyütmeyinize engel değildir. Bilinçli bir şekilde mahremiyete dikkat ederek evlatlık alınıp buyutulebilir.
60 Yorumla
+1 yılGünaydıınnn namahrem denen şeyi yeni duydunuz galiba? Dinde böyle bir şey var mesela kuzeninizle evlenebilirsiniz nikah düşüyor ya da evet evlatlıkla bile ( etik değil bu arada yapmayın da) ama pratikte kime kan bağı yoksa evlenebiliyorsunuz dinen.
Evlenin demiyorum, hatta evlenmeyinn, dinde böyle bir açıklama var diyorum sadece.70 YorumlaGündem konusunda 384 cevap paylaştı. Bu kurumun kökünden kapatılması gerektiğini kaç defa söyledim.
Çekin pis ellerinizi çocukların üzerinden, evlatlık, öz evlat gibi yetiştirmek için alınır. İçlerindeki pisliğin dışa vurumu bu başka bir şey değil. Kafayı yiyeceğim bu ülkede artık.
210 Yorumla- +1 yıl
@ZaxraI8 @ZaxraI8 Birgün 2 yaşında bir kızın olur ve bir şekilde ölür gidersin, devlet el kadar kızını bir sapığın cinsel fantezileri için ona evlatlık verir. Çok inancliysa bir dini nikah kıyar ve çocuk falan demeden istediğini yapar. Bunumu savunuyorsun, üstelik birde kadın olduğun halde, yazıklar olsun.
- +1 yıl
kurumla alakası yok peygamber zamanından beri olan bir şey bu. kuruma kilit vursanda bu hüküm değişmez.
Soran+1 yılMesele dini kurum değil din hiç değil böyle bir durumda hâlâ enkaz altında insanlar varken diyanet denen kurumun uçkur peşine düşüp boyle paylaşım yapması , gidin dininizi yaşayın kimse size karışmıyor , 6 yaşında çocuğu nikah eden kişiler benim gözümde pedofili ve subyancidir hepsi bu..
- +1 yıl
Biz boşuna kendimizi parçalıyoruz, işin içinde din kelimesi olunca bunların beyin yanıyor. Bu çocuklarıda verirler zaten bu pedofili sapıklara, bu kafa yapısında beyinsizlerin sayısı milyonları bulurken, çocukla evlenen o sakallı sapığı falan unutmadım bu arada, benimde çocuğum var ve böyle bir ülkede ölmekten endişe ediyorum. Ölürsem onun başına neler gelir diye, pedofili sapıkların çok savunani varmış.
- +1 yıl
Asıl sorunun İslam dininin bizzat kendisinden kaynaklandığını ne zaman anlayacaksınız?
- Gündem konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılSöyleyecek söz niye bulunmuyor bende onu anlamıyorum. Adama birisi böyle bir soru sormuş ki o da dini yönden açıklamasını yapmış. Bu varolan bir şeyi yok saymak demek değildır. Vicdanı yönü bambaşka bir durum elbette adı üzerinde evlat akla baska bisey gelmemeli ama gercekleride gormemezlikten gelemeyiz
30 Yorumla Rabbimiz duzeninde hicbir acik birakmaz. Kurallar bu nisbette net cizgilerle belirlenmistir. Kur'an da da (ayetin yerini hatirlamiyorum) bu gecer. Evlat edinmek bizim duygusallikla yaptigimiz bir is olsa bile gercekte öz evlat disinda bir evladimiz oldugu kabul edilmiyor. Allah in kurali boyle. Musluman cizgisi de bundan sasmaz. Koruyucu aile olunabilir, evladim gibi bakarim denebilir ama evladin olmayacagini bileceksin.
Bu arada evlat edinen insanlara sonuna kadar saygi duyuyorum. Bunu da destekliyorum
22 Yorumla- +1 yıl
Tamam depremde aileni kaybetmiş 10 yaşında bir çocuk olduğunu , seni bir ailenin aldığını düşün. Yıllarca öz olmasa da o aileye anne baba dediğini düşün. Sen 18 yaşına geliyorsun ve diyelim anne ölüyor veya ayrılıyor. 10 sene boyunca baba diye baktığımın adamın koynuna girmem ister misin. Yazarken ellerim titredi yeminler. Başlatma şimdi dinine de kitabına da
- +1 yıl
Kardeş inanmıyorsan inanma zaten islamda evlatlık diye bir şey yoktur, milletin dinine kitabına saygılı olacaksın beğenmiyorsan defolup gidersin.
+1 yılİstediğin kadar evlat edin, senin evladın değildir. Sırf bu cahiliye adetinin yanlış bi tabu olduğu tartışmasız apaçıklığa kavuşsun diye ayet ve hadisle yetinilmemiş, Allah peygamberini evlatlığının eski hanımıyla evlendirmiştir. Beğenmek zorunda değilsiniz kardeşim.
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılDiyanet'e kızmamak gerekir. Demek ki böyle soru soranlar var ve onlar da bunu cevaplamak zorunda kaldılar. İslam'da evlatlık diye bir şey zaten yoktur yani verdikleri bu cevap doğru. Eğer rahatsızlık veriyorsa bu, sorununuz Diyanet'le değil İslam'la olmalıdır.
30 Yorumla
+1 yılKan bağı olmadığı için nikâh düşebilir faksat bu zihniyette biri mümkünse evlat edinmesin.. ne bu önce evlat sonra eş mi yapacak. Bu konunun dile gelmesi zihin kirliliğidir, teşvik etmektir. Diyanetin çok b. ktan işleri var milleti hep zıvanadan çıkaracak.
00 Yorumla- Gündem konusunda 369 cevap paylaştı.
+1 yılBunlar dinimizi çürüten ve bu konuda başı çekenler. Bu durumun caiz olmadığı hiçbir yerde yazmıyor kendi uyduruk yazıları haricinde. Anne ya da baba olmak içinde kan bağına gerek yok ki maalesef kendi öz evladına cinsel tacizde bulunanları da maalesef medyada gördük. Anne ve babalık yürekte olan bir duygu illa kan bağı olması da şart değil, bu hurafelere aldanmayın.
00 Yorumla Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Adamın birisi belediyeye şikayette bulunmuş, sokak köpekleri bize saldırıyor, tedbir alınsın diye. Belediye yetkilisi de merak etmeyin beyefendi, biz hepsini kısırlaştırdik diyor.
Adam da"kardeşim, köpekler bizi ısırıyor, zkiyor demedik " demiş.
Bu durum da benzeri bir hal almış. Kamuda abtal sayısı azalmali.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet, neye şaşırdınız
İslam dini bu
Müslümanlık bu
Anne, baba, nene dedeler, teyze, hâlâ, amca, dayı ve kardeşle evlenmek haram, gerisi serbest, bu konuda ayet varken neye şaşırdınız
Ahzap suresinde Peygamberin üvey evladı Zeyd'in eşini boşaması ve Peygamberin o kadınla nikahlandığı anlatılmıyor mu20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDiyanete neden bu kadar yüklenildiğini anlamadım şahsen, diyanet bunu bir taraflarından uydurmuyor sonuçta, islam dininde bu olabilen bir şey, yani sorun diyanette değil. Burdaki en büyük sorunlardan biride bu soruyu sorma zihniyetine sahip birisinde, yani demekki bunu yapmayı düşünebilecek kadar sapkınlık içine batmış. Evlat olarak aldığı bir çocuğa ileride göz koymayı düşünen birine de değil bir çocuk, çöp ve bile emanet edilmez.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİslam'da evlatlık yok. Yetiştirme yurtlarının çoğunun kuruluş yılı Osmanlı zamanındadır. Bu yetiştirme yurtlarının kuruluş nedenlerinden biri de budur.
Ya bir de inanmıyorsanız size ne? Bu dini bir hüküm ve Müslümanları bağlıyor. Sen gittin de kanunen engel mi koydular?
20 YorumlaHe kardeşim demiş. Çünkü dinde durum bu.
Sen evlenirsin evlenmezsin o senin bileceğin iş.
Ayrıca evlenme engeli yok dediği için zorla evlenirsin de demiyor.
Dine nasıl laf edeceğinizi şaşırdınız siz gerçekten.24 Yorumla
Soran+1 yılKüçücük çocuğu nikahına alanlara salrirriz bundan da şeref duyarız pedfoliye karşı savaş açtık var ki itirazı olan..
Soran+1 yıl6 yaşındaki kızı nikahına alan şeyh de böyle konuştun mu çok değil fazla ileriye gitmene gerek yok 1 ay olmadı.
- Gündem konusunda 820 cevap paylaştı.
+1 yılYani sorun ne anlamadım. İslam'a inanmak zorunda değilsiniz, Diyanet sizi tatmin etmek için kurulmadı
Kan bağı olmayan ve süt kardeşliği olmayan bireyler evlenebilir. Bu görüşe karşı iseniz İslam'dan vazgeçebilirsiniz.
30 Yorumla - Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılkardeş günaydın bu asırlardır var zaten islamda. evlatlık dediğin namahrem oluyor zaten. evlenin demiyor sadece nikah düşeceğini söylüyor. ayetlerde belli zaten sanki daha yeni birşeymiş gibi sormuşsunuz. illa bakmak istersen koruyucu aile olabilirsin herşeyiyle ilgilenirsin
10 Yorumla
+1 yılEvlatlık olan çocukla diğer üvey çocuk arasında kan bağı olmadığı için nikah düşüyor bunu söylemek istemiş iki üvey kardeş evlensin veya evlenebilir dememiş yanlış yerlere çekmeyin artık şu şeyleri
00 Yorumla
+1 yılSaçmalığın daniskasi. Evlat edineceksin oyuncak çikolata şeker alıp büyüteceksin sonra da 18 yaşını doldurunca da koynuna alacaksın. Ne kadar saçma bir olay. Dinen olmaz değil ama ahlaken olmamalı.
00 Yorumla- Gündem konusunda 987 cevap paylaştı.
+1 yılEvlat edinilen çocuk büyüdüğünde nikahınıza alıp skebilirsiniz demiş. Niye şaşırıyorsunuz ki? Evlatlıkla evlenmenin önünde dinen engel yok, çünkü gerçek İslam bu. Aklınıza yatmıyorsa İslam dininden çıkarsınız, bu kadar basit.
00 Yorumla
+1 yıldine inananın aklı yoktur awk din bu işte tepe tepe kullanın
10 YorumlaBen okurken utandım, utanmak da değil çok rahatsız edici bir şeyler yaşadım ama nedir bilmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılburada bahsedilen şey namahrem oldugu için nikah düşer buyuzden de dışardaki herhangi biri gibidir, kendi çocugunun mahrem olmasından farklılığından bahsediyor
00 Yorumla
+1 yılmuhalefetin iktidara geldiği zaman bence yapması gereken 1. şey diyaneti cemaatler vs. bu tür yerleri kapatması lazım. diyanete aktarılan para ile SMA hastalarına destek verilebilir mesela. D
00 YorumlaSenin şu an yaptığın çok srefsizce bir propaganda ve ortada aslı bile olmayan bir çamur atma.
Zaten kesin İslam'a da karşısındır sen. Umarım oturduğun en başına çöker de gberirsin00 Yorumla
+1 yılYazı doğru. Ama yine de evlat edinmek aynı evde o çocukla bulunmak istenirse süt hısımlığı tesis edilebilir bu şekilde mahremlik durumu çözülebilir.
00 Yorumla
+1 yılDiyanet vb kurumlar yanlış açıklamalar yapabilir. Yapmamaları lazım ama böyle sorular paylaşan birçok insanın eminimki böyle kurumlardan farkı yok.
00 Yorumla- Gündem konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılDiyanete niye insanlar yukleniyor anlamadim kuran da bu yaziyorsa soyler... insan inandigi dini bilmiyor arapcasini okuyup gecince boyle sasiriyor... islam bu
00 Yorumla - Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılG.. tlerinden ln anlayip sirf hani saldiracaklar yaa g.. tlerinden sacmalamislar g. tlerinizden degil beyninizz varsa konusun yoksa susunn kafirler sizi
00 Yorumla
+1 yılDini kendi, cemaat ve tarikatlar için ayarlayan bir diyanet var. Bu diyanete inanlar müslüman değildir.
00 Yorumla
+1 yılBurada bir anlam kayması var. Evlenmek o zamanlar bir kadını korumanın tek yoluydu. Sonrasında olay farklılaştı
00 Yorumla- Gündem konusunda 334 cevap paylaştı.
+1 yılİslamda evlatlık yok. Evlat edinince evladın olmuyor aradaki mahremiyet kalkmıyor o yüzden evlenilebiliyor.
00 Yorumla Gündem konusunda 689 cevap paylaştı. Kan bağı olmadığı için söylenmiş bir durum. Ama yetiştirilirken ona göre örf adetler işlenirse o çocuklar zaten böyle bir şey yapmazlar.
00 YorumlaGündem konusunda 349 cevap paylaştı. Akraba evlilikleri onaylaniorsa bunu da haydi haydi onaylarlar...
12 Yorumla- +1 yıl
Akraba evliliği onaylanır neden olmasın ki. Sonuçta ikisi de reşit aklı başında insanlar ve yaşları da birbirine yakın olacak. Tutupta 30 yaşında ki bir insan 10 yaşında ki çocuğu evlat edinip büyütüp onunla evlenebilir mi. Mantıksız olan bu bence.
Namahrem oldukları için gayet doğru bir şey söylemişler neyine şaşırdınız?
10 Yorumla
+1 yılSoy bağı olmadığı için evlenmek dinen caiz ama toplumsal olarak hoş değil bence
00 Yorumla
+1 yılEvlat edinmek caiz değildir zaten koruyucu aile olmak gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılEvet doğru söylüyorlar çünkü arap dini böyle bir din.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu bir gerçek. Kendi çocuğuna tecavüz sapıklık eden insanlar yok mu bu dünyada var. Bir çocuğu evlatlık edinip de sapıklık yapacak evlilik düşünecek olan zihniyetlere nasip olmasın inşAllah zaten.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi kanından olmadığı için nikah düşüyor evet, o yüzden dikkat ederseniz belli bir yaş sınırı oluyor evlatlık söz konusu olduğunda.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvet arada bi kan bağı olmadığı için dinen evlenilebilir. Üvey kardeşler ya da kuzenler de bu çerçevede.
00 Yorumla
+1 yılhadi herşeyi geçtim insana demezler mi madem o gözle bakıyorsun neden evlatlık aldın hadi onu da geçtim nasıl bir mantık bu diyanet iyice saçmaladı net
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTanrıya şükürler olsun ki bu dinle uzak tan yakından alakam yok
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılE tabi kendi evlatlığının karısıyla yatmak için muhammed iptal etmişti di mi bunu doğru
00 YorumlaSaçma sapan konuşmayın hukukta böyle bir madde yok tam tersi evlenemez
00 Yorumla
+1 yılBöyle sapkınlıklar olmasın diye herkes evlat edineniyor bellir şartlar örneğin yaş şartı
01 Yorumla- +1 yıl
İyiki evlat edinemiyor. Midem bulandı. Buradaki sapık kadın ve erkek üyeleri görünce kusacam.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu kurum gerçekten şaka gibi...
10 YorumlaYuh artık! Bu kadar sapık düşünce yapısı olmasın
10 Yorumlaİyice saçmaladı bunlarda neyin kafasndalar yani
00 Yorumla
+1 yılKoruyucu aile olunur ama evlatlık alınmaz
00 Yorumla
+1 yılBiri kapatsın şunu artık cidden 🤮
00 YorumlaGündem konusunda 712 cevap paylaştı. Diyanete bağlı değilim cok şükür
00 Yorumla
+1 yılAy yok artık deliricem ya
00 Yorumla
+1 yılBen sizin zihmiyeitnizi skim
00 YorumlaNasıl yani tam anlamadım