Bu açıklamayi okuyunca evlatliginizla evlenebilirsin diye mi anladin! Dinimizce uygun değil. Bunun için sartlar var. Nikah düşmesi illa evlenebilirsin demek degil. mahrem demek oluyor. Yani bir süre sonra aynı evde bulunmak caiz değil. Diyanet bunu bir yerlerinden uydurmuyor alimler okuyor arastiriyor toplanıyor ona göre bir karara varılıyor..
Evleniliyor deme şuna ya... Caiz değil diyorum. boyle evleniliyor diyince insanlar yanlış anliyor İslam'a düşman oluyor. Bu durumda evleniyor kelimesini İslam karşıtları kullanıyor insanlar ayaklansin diye. Bilgisi olmayan okumayan araştırmaya cahiller de bu tuzaga düşüp diyanete ve dine düşman oluyor
Ayeti atayim sana bende şaşırmıştım bunu görünce evlat olarak görmeyecekmişsin besleme gibi bir şey oluyor evlatlık hatta nüfusuna kaydettirmen bile haram günah
37﴿ Bir zaman, Allah’ın kendisine lutufta bulunduğu, senin de lutufkâr davrandığın kişiye, “Eşinle evlilik bağını koru, Allah’tan kork” demiştin. Bunu derken Allah’ın ileride açıklayacağı bir şeyi içinde saklıyordun; öncelikle çekinmen gereken Allah olduğu halde sen halktan çekiniyordun. Zeyd onunla evlenip ayrıldıktan sonra müminlere, evlâtlıklarının -kendileriyle beraber olup ayrıldıkları- eşleriyle evlenmeleri hususunda bir sıkıntı gelmesin diye seni o kadınla evlendirdik. Allah’ın emri elbet yerine getirilecektir.
Şartları var karı koca evlat ediniyorsa kadının bebeği emzirmesi gerekiyor. Şayet emzirecek durumu yoksa kendi kızkardeşlerinden birinin veya kocanin kız kardeslerinden birinin emzirmesi gerekiyor ki nikah olayı ortadan kalksın. Tam olarak şartlarını bilmiyorum ama bunu düşünen biri varsa diyanet işlerinin arayıp ordan net bilgi edinebilir