115 milyar 146 milyon 528 bin TL
9 milyon 10 bin adet

Evet, yaptım.
Henüz yapmadım.
Bu yayına yapmayacağım.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
115 milyar 146 milyon 528 bin TL
9 milyon 10 bin adet

herkes yaptı arkadaşlar. 110 milyar TLnin 100 milyar TLsi zaten kamudan geldi. yani sağ cebinizden sol cebinize.
Bağıştan önce sorulması gereken soruları sorayım:
1-Deprem vergileri nerede? (Yol yabdı diyorsunuz da o yollarda yıkıldı enkazlara bile ulaşamadık)
2-İletişimden alınan deprem vergileri nerede? (Tüm telefon gsm operatörlerinin rezil olduğunu gördük)
3- Kamu harcamalarındaki savrukluğu, binlerce aracı, luzumsuz harcamayı, aptalca yatırımları eleştirmediğiniz ve paranıza sahip çıkmadığınız için yapılması gereken ve yetkililerin basbas bağırıp haber verdiği depreme neden zaman ve para ayırmadınız diye hükümetin yakasına yapıştınız mı?
Dostum parti gözetmeksizin tüm belediyelerin boş olduğunu da gördük. Bunu unutmuşsun :) Yani buradan anlıyoruz ki, toplum bilinçlenmediği sürece ne yapılırsa yapılsın her şey boş olacak.
eig için teşekkür ederim.
@Derinsd Haluk leventin ne kadar çırpındığını görmemek için kör olmak filan gerekiyor herhalde gerçi sende çok daha fazla noksanlık var ama olşuun haluk leventi seviyorum diye solcu yaptınya beni ne diyim sana helal olsun. d ben ne sağcı ne solcuyum hiç kimseninde fanatiği değilim ve senin gibi iktidarı ilah bilip tapınmıyorum benim tek ilahım yaratanım ayrıca başımızda devlet yok hükümet var yönetilenleri sevmemenin devleti sevmemekle zerre alakası yok bunu anlamak için azıcık zeka kırıntısına sahip olman yeterli aslında ama neyse onada sahip değilsen yapcek bir şey yok Allah etrafındakilere sabır versin bide engellemiş hiç şaşıymadım. dd
İlk Zamanında Neredeydiler AHBAB'A Bağışladım Ve Belki O zaman Tek Yürek Olsalardı AHBAB ile Daha Çok Yardım Geleceğinden Emin olabilirdiniz ama Olsun Vatanı milletimiz için yine tekyürek güzel bağışlarla insanlarımıza destek olabileceğimiz bütün imkanları karşılar Allah yardımcımız olsun
Cevap
63Cevap
Öncesinden yapmıştım gadası. Dün yine bir miktar bağış yaptım.
Evet, yaptım.
Trilyon toplasalar boş, o bağışların geleceğine inanmıyorum. Gelse bile ölenleri geri getirmeyecek, bunları da bir kenara bırakalım dask ödeme yapacak mı evi yıkılanlara, bu paranın ne kadarı doğrudan depremzedeler için kullanılacak, devlet kurumları, devlet kurumlarına bağış yapar mı, büyük bağışlar neden vergiden düşer, henüz deprem yaşanmamış deprem kuşağında yer alan iller için neden bağış toplanmıyor, oralardada mı binlerce insanın ölmesi gerekiyor bağış için gibi gibi birçok soru var aklımda, zerre samimi bulmadığım bir program, oyuncak ayısını not yazarak deprem bölgesine gönderen çocuk kadar samimiyeti yok bu milyar milyar bağışların.
@Agthjtedc
Bu bağış yapanların çoğunun amacı birlik içinde falan olmak değil, şov yapmak amaçları, önce İzmir'de yıkılan binalarda mağdur olan depremzedelerin sorunlarını çozsunler ama unutuldu o deprem değilmi, ölüler gömüldü. Evi yıkılanlar parası varsa yenisini aldı. Hepsine 1 ev alınacak kadar bağış toplanmasına rağmen kaderleri ile başbaşa bırakıldı.
Onlar söz verdikleri bağışları yapsın, paralar gerçekten mağdur kişiler için kullanılsın ben kötü niyetli olmaya razıyım ağzına geleni söyleyebilirsin.
Ona bakarsak snde samimi değilsin, kötü niyetlisn
Senin mantığına göre o zaman yapmayalım hiç bir şey. Bırakalım öyle kalsın orası.
Herşeyden önce unutmadan bilmeniz gereken şeyleri söyleyeyim
Bağış toplamak da bağış yapmak da saygıdeğer ve şahane bir iş ama zaten kamuya ait olan kurumların ve bankaların kamuya ait paraları bir televizyon kampanyası aracılığı ile yine kamuya bağışlamaları ne kadar makul ya da yasal bunu bir araştırın
Cengiz Holding bağlanarak 3 Milyar TL (150 milyon euro) bağışladı.
Cengiz Holding’in silinen vergi borcu 300 milyon Euro’ydu. (Bağışladığının 2 katı)
Yıldırım Demirören'in bağışı
Arkadaş bu adamın Ziraat Bankası’ndan alıp ödemediği 800 milyon dolarlık kredi borcu var. 50 milyonluk bağışın goygoyu yapılıyor
Şimdi düşünün öyle cevap verin
#Hükümdar
Ok :)
Bu tutarları benim aklım almıyor şaka gibi tutarlar duyuyorum, inandırıcı gelmiyor vergilerden düşülecek gibi ve sonu iyi olmayacak gibi umarım depremzedelere gider yapılması gereken asıl şeyler yapılır ve gerçekten ihtiyaç sahiplerine gitmesini diliyorum.
Ben ahbap aracılığıyla yaptım.
Paranın teslim edileceği kurum güven vermiyor, neyine bağış yapacağız?
AFAD çalışanı tamam sahada çalışıyor ama bu toplanan paralar AFAD'a gitmiyor ki, devletin kasasına gidiyor. Ve nereye niçin harcanacağı da muamma!..
Bu arada Türkiye'ye dışarıdan da az para yardımı gelmedi...
Güvenmiyorum yıllardır deprem vergisi verdik millete bir çadır bile zor gitti. Sadece deprem için çalışan bir kurum daha nasıl organize olacağını bilmiyor. Bir köye 10 tır gidiyor bir köye hiç gitmiyor. Bu Yakın arkadaşım depremzede tüm yardımımı ona yapıyorum. Yerine de ulaşıyor.
Tv inanmıyorum asla. Hepsi gösterim ve yalandan ibaret. Gerçekten yapmak isteseler tv ihtiyaç duymazlar şaka mı bu? Hepsi yalan düzmeye medyaya inanmayı bırakalı çok oldu özellikle tüm tvlerde olması kuşku uyandırıcı. Acun denen köylü akpli zaten. İster inanın ister inanmayın ama ben asla inanmıyorum. Yarın gidip kontrol etsem bu belirttikleri miktarın 1 kuruşunun harcanmamış olduğunu görürüm ki şaşırmam. Medya böyle politiktir işte insanların acılarından prim kasıyorlar ;)
Bu kadar para çıkamaz bu ülkeden. Çıksa kalkınırdık yardıma gerek kalmazdı. Enflasyondan batık ülkede zerre inanmıyorum. %80 i fakir ülkede %20 den bu miktar asla çıkamaz. Sizi bilmem ama tv sizin beyninizi yıkıyor.
Toplandı ise ne ala ama kimseden yok milyonmuş zaten en bilindik şirketler enflasyon batağından veri tabanlarında gerilemişler sanki safız ptalız slagız bilmiyoruz..
Bu ülkeden bir cacık olmaz olmayacakta. Abd gitmekle en doğru kararı vermişim oranın çöpçüsü bile buranın milyonerinden iyidir
Kendilerini yardım etmiş gibi göstertiyorlar :///
Depremden etkilenen vatandaşlar ve o bölge için kullanılacağından şüpheliyim. Cebe indirirler o yüzden buna AFAD ve Kızılay için yardım yapmıyorum. Tek Ahbap var
Ben bu yardım muhabbetini anlamıyorum zaten abi. Ne zaman bir felaket olsa devlet insanlardan para istiyor. Hee amenna kendisi etmek isteyen eder ona bir itirazım yok da devlet neden para istiyor? Eğer bu tip durumlarda parayı yine halk verecekse o zaman devlet niye var? Biz neden vergi ödüyoruz? Deprem vergileriyle neden yol yapıldı...
Türkiye birlik oldu hazımsıkık yapıyor bırılerıne ama olsun🤗🤗 bunda onlara kapak olsun... Evet yaptım devletıme her daim guveniyorum yaraları saracak olan devlettır ☝🏻🇹🇷🇹🇷 rabbım devletımıze zeval vermesın
@Evdeyokum devletımı de savunurum Şu an devletı yoneten hükümeti de özgürlük diyenler benım özgürlüğüme neden laf edip saygı duymuyor? Kendilerine goruslerune saygı bekleyen ınsanlar karsı tarafa saygı duymazsa işler değişir. Pkkk guzelmesi yapana laf yok yalan haber yapanlara laf yok yalan haberler ile ekıplerı görevlerinden edene laf yok da bana güzelleme yapıyorsun mu oluyo 😄 ben askerımıde savunurum polısımıde savunurum kımseye haklarını yedırmem 🇹🇷 bu yüzden bana laf demeden önce millet kendını bır sorgulasın
Bu yardımların çoğusunu Erdoğan cebe indiricek. Depremzedelere 2. El eşya vericek o da yarım yamalak olucak çok eminim yani. Allah o adami bildiği gibi yapsın.
Ben bağışımi ahbap'a yaptım.
Eksi atanlarsa tayipci
Yardım yapmasalar, gizli yapsalar neden kimse yardım yapmadı diye diye tek tek milletin hesabına gidip yorum yazarsınız. Açık açık paylasiyorlar ki o yapmadı bu yapmadı demeyin diye. Bu halka yaranilmaz paylaşsalar dert paylasmasalar dert. Ayrıca TV'ye guvenmiyorlarmis Madonna'nın yaptığına guvenirsiniz ama. İçimizde ne kadar çok ABD ajanı var.
@Mrtol1453 Madonna Haluk Levent in derneğinden behsediyor diye can kardeşin mi oldu ABD ajanı Haluk Levent kim normal yardım yapan bir adam senin gibi solcuların nedir bu önüne gelen solcuyu ilah bilip tapması. ddd ve evet devletin kurumlarına karşı alıp ABD desteğini veren kurumları tutman SENİ VATAN HANİ yapar. Vay vatan haini vay. Durmadin dimi kuduruk
@Mrtol1453 gerçi ABD emperyalist üyelerini tutandan ne beklersin vatan haininden başka ne olur senden. Ülkeden de defolun gidin ABD de yaşa Madonna ablanın kucağına git ABD senin maaşını ne kadar ödüyor. Deprem bölgesinde provokatif arkadaşların devleti kotulerken arkada yardım yapılıyordu. Ne İslam dusmanisiniz ama. Bütün İslam düşmanlarının Allah belasını versin
905 milyon tl oraya yardım... 105 milyar tl de seçimde yedirip-içirip-sıçırmak için ayrıcaklarına inanıyorum.
Yapmadan ve yapmamda da parasal olarak. Kimsenin de yapmaması lazım buna lüzumu bile yok!!! Çünkü zaten 88 milyar tl deprem vergisi ödemiş türkiye 23 yıl içinde... Zaten yaşadığınız her ay için her telefonu olan birey bu durumlar için bağış yapmış istemsiz olarakta.
Bence bu sefer kendi kuyularini kaziyorlar. Allah depremzedelerin yani gercek mazlumlarin hakkini yiyenlerin sirtini dogrultmaz. Şu anda atesle oynuyorlar gercekten. Umarim gelenek edindikleri üzere eski alişkanliklarindan vazgeçerler. En azindan bu para için.
Gerekli yere harcanmayacak tıpkı diğer bağış kampanyalarında olduğu gibi, 99'dan beri toplanan deprem vergileri nerede, kamu kuruluşları kimin parasıyla bağış yapıyorlar acaba, bizim paralarımızla bağış yapılması iktidarın yaptığı showdur.
Çok şükür ilkgünden itibaren ve bugün de elimden geldiğince maddi ve manevi yardım yapmaya gayret gösterdim çünkü biz birlikte güçlüyüz ve yaralarımızı da birlikte sarıcaz rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin inşallah 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Bu yayına yapmayacağım tabi ki. Ahbap dururken bunlar da kim oluyor? Ayrıca ben istemeden de olsa yardım etmiş bulundum çünkü buraya yardım yapan çoğu kişi sırtımızdan kazandıklarını bağışladı. Allah kabul etsin 😏
Van depreminde toplanan parayla yeni şehir kurulurdu ama durum ortada. Güvenim sarsıldı yerine ulaşacağını bilsem seve seve yaparım
Toplanan yardımın depremzedelere gideceğinden emin olmadığım için hayır
Deprem vergileri nerede para ayırmadınız mı anca yedıler ye kürküm ye hatasını kabul eden var mı yok surda yanlış yaptık dıye ıstıfa eden var mı yok yazık bu ülkeye bu millete Bi kaç mutehaddıtın peşine duşmekle cozulmez bu iş daha Marmara depremının suclularını af getırdınız daha onlar cezasını cekmedı
Devleti sömürenler, vergisi affeldilenler hep bağış yaptığını söylüyor. Ayrıca devlet bankaları kimin parasını bağışlıyor onu da sormak lazım. Ben yapacağımı Ahbap'a yaptım.
Ahbap'a yaparım sadece. Çünkü Ahbap'a giden bağışların nereye gideceği belli. Diğerleri şüpheli.
guven veriyor evet
Umarım bu para depremzedelere harcanır. Ben güvenmiyorum kimseye artık. Örn: deprem vergileri ne oldu? Cevabı bilen var mı?
Ben youtube da yayınlar üzerinden ya da sms yoluyla diğer kurumlara yapabildiğim kadar yaptım, umarım her şey bir an önce düzelir :(
Millet ÖTV yi deprem vergisi zannediyor hayır düş güçlerle savaşmak için ÖTV yi kullandık dünya ülkemizi yıkmak istiyor yerli silah üretiyoruz halk nankör olmuş
AFAD ya da Kızılay'a yapılan bağışların tamamı vergiden düşülür. Yapanların bir çoğu da bu yüzden yapıyor. İkincisi kendi reklamlarını da yapmış oluyorlar. Ödediğimiz vergiler doğru kullanılsaydı, yandaşlara geçiş garantili ihaleler verilmeseydi devlet kendi kendine yetebilirdi
Hükümet destekli ya da hükümet odaklı hiçbir organizasyona bağış yapmam.
Başka Bi yere 200 TL yolladım ama elime geçtikçe yine yardımda bulunucam taki oradaki evler tamamen bitene kadar
Ben ve eşim Ahbap'a ve İBB'ninbekmek bağış kampanyasına katıldım. Ayrıca KS'nin bağışlarına da katıldım...
Merkez Bankasında para mı var ki. Erdoğan bunu tertipledi kendi cebine atacak parayı neden bağış yapayım
Erdoğan ve erdoğanın şakşakçılatına bağış yapmam Ahbap'a yaptım bağışımı Ahbap'a yapıncada çıldırıyolar çıldırsınlar
Ben youtube da yayınlar üzerinden ya da sms yoluyla diğer kurumlara yapabildiğim kadar yaptım.
İşsizim param yok keşke işim olaydı bir maaşımı bağışlasaydım
Bende yaptım bağış Allah kabul etsin inşallah 50 tl de olsa yaptım 😔
Ben bizzat yardımlarda bulundum. Bu yayına bağışta bulunmak istemiyorum.
Merkez bankazi devletin hazinede ozaman yapmış sayılırım
İlk günden beri ufak tefek kendime göre yardımlar yaptım. Bu kampanyaya da yaptım elbette. Benim için çok küçük ama ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için önemli bu tür organizasyonlar.
Deprem olduktan sonraki ilk 5 gün içerisinde AFAD'a 20 TL bağışta bulundum.
Bağışları mı başka bir kuruma yaptım devletin yaptığı bağış programlarına inanmıyorum
Ben gerekli yerlere yeteri kadar bağış yaptığımı düşünüyorum bu yayına bağış yapmasamda olur yani.
bu yayına bağış yapmadık ama ahbabla afada bağış yaptık.
Başka bir yardım derneği üzerinden nakdi yardımda bulundum.
Bu toplanan para gerçek olamaz. Hani 10 ili sıfırdan yaparsın üstüne para artar öyle bir para var burada
Ben farklı kurumları tercih ediyorum, güven meselesi :)
tabiki de hayır resmi hiç bir kurama güvenmiyorum
Allah kabul etsin hepimizin yardimcisi olsun tek yürek
bende ahbaba güvenmiyorum afada yaptım bağışı hadi bakalım hayırlısı böyle bir zor zamanda bile şu iğrenç yorumları görmek tiksindirici, insanımız adına umutlarım birkez daha kırıldı
Herkes şov peşinde. Güvensiz olan yeri sırf güvenli hale getirmek için yapılan program olduğunu düşünüyorum
Bizim devletimiz bağıslarla mı ayakta kalıyor vergiler ne icin toplaniyor acaba?
laf sokma simdi
onu pas gecmisim hatirlattiğin icin sağol
benimle bu üslüp ile konusamazsin ufaklik
hafi bakiim uzaklaş benden
sende aile terbiyesi görmemis bir ucuz agizli yaratiksin
annen gibi
Bu yayına yapmayı düşünmüyorum. Kendi doğru bulduğum yöntemlerle yardımlarımı yaptım.
ben depremden önce fakir halimle başka yerlere bağış yapardım zaten
En çok bağış yapan galiba Kırşehirde bi adammış 1 milyondu en son
Ben yaparsam ahbapa yaparım. Hükümete gram güvenim yok!
ben buna kadar yaptim yapacagimi şovla isimiz yok. gonulden yaptik.
Kimseye yardım yapmadım ama yaparsam Ankara Abisi var ona yaparım
o paralarla o şehir tekrar yapılmazsa eğer yediklerini düşünürüm
Kendı maaş hesaplarım üzerinden yaptım , geçen hafta da yapmştım
Yardım kurulusları aracılığıyla elimden gelen bağışı yaptım. Keşke daha fazla olsada yapsam.
ben bağışımı yaptım. herkesinde yapması lazım diye düşünüyorum.
herks kendınce bır seyler yaptı Allah kabul eylesın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?