- Gündem konusunda 495 cevap paylaştı.
+1 yılAllah'ın ulu ve en büyük olduğunu kendi de biz de tüm evren de biliyor. Dışınızdan değil içinizden söylerseniz de kendisi duyar. Akustik dinleme yaparken gereksiz ses çıkarın diye bir ayet ya da hadis duymadım ben. O yüzden ya içinizden diyin ya da defolun gidin. Bütün enkaz kalıntıları içerdeki insanın sesini emip dışarıya çok zor çıkarken beyinsizliğin alemi yok. Müslümanım diyip diyip din üzerinden millete saldırmayın yoksa sizi fizik, akustik ve din bilgimle gömerim. İyi günler riyakar müslümanlar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gündem konusunda 384 cevap paylaştı. Tekbir Allahu Ekber sloganı Türkiye de yoktu daha önce son 10-15 yılda aşırı yaygınlaştı. Genelde selefiler bu sloganı atar, farkında olmadan kökten dinci bir grubun reklamını yapıyorlar. Kimdir bu selefiler derseniz, IŞİD, Taliban, El kaide gibi örgütlerin tamamı selefidir. Cehaletin yüzünden son 20 yılda Kuran'da geçiyor diye bir Arabın bile kiciyla güleceği ne isimler verildi çocuklara bilseniz şaşırırsınız. Sadece bir gelen yabancı arama kurtarma ekiplerine bakın, birde bizim ekiplere aradaki farkı idrak edin. Bu kişiler özellikle bu tür insanlardan seçilerek alındı AFAD a, çalışan bir can dahi kurtaran kimseye şahsi olarak bir slogan attı diye laf söylemek istemem ama kurumların kokuşmuşluğunuda söylemem gerek.
89 Yorumla- +1 yıl
Beyninin olmadığı Allahu Ekber demek selefilere iside talibanami ait günde 5 vakit ezan duymuyormusun doğunca kulağına okundu okadar din düşmanı okadar ahlaksizlastinizki Allah isminden rahatsız oluyorsunuz gidin Avrupa'da yaşayın terk edin buraları madem rahatsız oluyorsunuz
- +1 yıl
@legolas38
Türkçe biliyorsun sanırım, soruyu bir daha oku.
Soran+1 yıl@nova_18 Anlamazlar bunlar yorma kendini
- +1 yıl
@Bearry Şu ecdad torun muhabbetlerini artık bir kenara bırakın ben Osmanlı torunuda değilim, kimse benim ecdadımda değil, ben kimseyi ayrıştırmıyorum, burada, enkaz başında sessizlik beklenirken sürekli birilerinin şow yapıp tekbir Allahu Ekber diye slogan atmasından bahsettim, bu ifade durduk yere kullanılınca bir slogan oluyor. Bunuda kökten dinci örgütlerde duyuyoruz genelde.
- +1 yıl
Kardeşim sen kimin torunusun kimin cocugusun beni bağlamaz radikal dincilerden dini orgutlerden duyuyoruz diyorsun günde 5 vakit ezan da var Allahu Ekber degilmi kusura bakma nasilki senin kimin torunu kimlerin çocuğu oldugun bizi baglamiyorsa Allahu Ekber demekte seni baglamaz rahatsız oluyorsan sınır kapısı orada
+1 yılSevinçlerini bu şekilde göstermeyi tercih ediyor olabilirler. O anki rehavet ve mutlulukla üstüne üstlük mucizevi bir şekilde o insanların hayatta kalmış olmasıyla birlikte bu şekilde sevinmeleri normal geliyor bana. Olaya dışarıdan değil de içerden bakmak lazım. Şöyle bi not geçeyim alakasız ama... yardıma giden ekiplerden Çinli bir arkadaş, bu olaylardan sonra Müslüman olmuş...
117 Yorumla- +1 yıl
Mevzuyu detaylandırmak gerekırse ortaokul yaslarında bır cocuk bir çinlı ye bıraz Turkce oğretmeye calısıyor ve arkasından kelımei şehadet getırdıyor.
- +1 yıl
@kakilakuku Peki çinli kelimeyi şehadettin ne olduğunu sormuyor mu?
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@kakilakuku Tercüman olduğunu veya ingilizce bilen birileri olduğunu düşündüğüm için sormuştum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
- Gündem konusunda 26,7b cevap paylaştı.
u +1 yılÇok saçma bir uygulama psikolojisini bozacaklar iyice sanki ölmüş de
40 Yorumla - Gündem konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılO an bir can kurtarılıyor
Ve insanlar ellerinde olmadan bir mutluluk hali coskunluk seviyesinde bir adrenalin patlaması yasıyorlar bunu allah tekdir diyerek yaşıyorlarsa bun da ne var? kimi yaşasn oleyy der kimi dini maneviyatını sığınr bu soruyu kullandıkları kelimeye takılmadan sadece cok gürültü yapıyorlar diye sorsaydn eger seni haklı bulurdm ama islam düsmanlıgı icinde bulundugn icin üzgünm haklı bile olsan haksız gözüküyorsn sevgiler71 Yorumla
Soran+1 yılGürültü de tekbir yani ne fark ediyor?
Gündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Muhalefette tepki oluşsun da "biz Allah'ın adını söylüyoruz , siz bundan rahatsız mı oldunuz" gibi bir tartışma ortamı yaratıp, hükümete puan kazandırmak için, provokasyon amaçlı, kasıtlı bir davranış olabilir.
Çünkü ben de bu tarz bir şeye ilk defa denk geldim. Gölcük ve Düzce depremideki kurtarmalarda hiç duymadım.
50 Yorumla
+1 yılBiz savaşa da öyle gidiyoruz bu yüzden az sayıyla çok Zafer kazandık çünkü Allah bizimledir ve bunu bütün dünya bilir ve bu yüzden bizi yenemeyeceklerini anlarlar ve imanımızı zayıflatmaya çalışıyorlar ama gel gör ki enkaz altında bile Allah diyen bir milletiz her halimize şükür Yarabbi ALLAHÜEKBER 🤲🤲🤲
40 Yorumla- Gündem konusunda 345 cevap paylaştı.
u +1 yılBu senı cok alakadar ve rahatsız etmemelı yobaz dıye nıtelendırmen de cok yanlıs ne olmalıydı enkazdan cıkan çocuk ya da yetıskın ıcın OLEY mı cekmelılerdı.
Sessızlık ne mumkün ıcerıde zaten yasamıs yasayacagını psıkolojımı kaldı bırakın da bıraz da manevı ılerlesın oradakı ımsanlasen sıcak evınde elınde kahve ıle bu mesajı atarken onlar orada sert zemjnde yerde yatıyorlar
60 Yorumla
+1 yıl36.000 vefat
Enkaz altından kurtarilanlar,
Evini yerini yurdunu kaybedenler. Sıkıntı stres zorluklar'la mücadele ile karsikarsiyayiz. adam uzun saatler enkazın altında yememiş içmemiş tonlarca ağırlığın altında hayatta kalmak için gayret göstermiş. Allah emanetini almamış az daha mühlet vermiş'tir çıkaranlarda hayretler icerisinde kalıp Allahu Ekber deyip sevinçlerini o şekilde çıkarıyorlar rahat bırakın insanları nasıl sevineceklerse sevinsinler
11 Yorumla- +1 yıl
Bunuda eklemek istiyorum.
Dedigim gibi 1. Saatinden basla 248. Saate kadar enkazın altındaki milletimiz yaşadıklarına vakifiz anlatıyorlar. O durumda iken öldürmeyen mevlam neden enkazin altindan çıkarırken bir Allahu Ekber sözüyle psikolojisi bozulsun ki anlamakta güçlük çekiyorum. Tam tersi güç verir kuvvet verir
Saygılarımla
+1 yılKaranlık göçük altında sesszilikte o pisikoloji de bir insanin birden bu şekilde durumla karşılaşıp tekrardan piskolojisinin bozulma durumu ortada. Ama bazı durumlarda halk bunu düşünmüyor. Çit cikmadan beklemeleri gerekirken yapılan tutum davranış bu bunun yanlış olduğunu söylediğinde ise direk din düşmanı vsvs ilan ediyorlar. maalesef halkımız bu şekilde bu kafada olmasa idi bu halde zaten olmqz idik
10 Yorumla
+1 yılEn sessiz olunması gereken anlarda Tekbir falan diye bağırmak çok saçma. Tamam Müslümansındır falan da abicim yapman gereken şey çok basit. Sessiz olmak. İçinde yaşaman gerekiyor dinini bu gibi alarda. Bunu sa başaramıyorsa düzgün yapamaz işini.
10 Yorumla
+1 yılCidden kafayı yemişler, böyle bir anda söyleme, göçük altından çıkarken sağlıkçılar uyarı yapmasına rağmen bağırmamak bu kadar mı zor. ambulansa yerleştikten sonra tekbir getir.
34 Yorumla
Soran+1 yılAynen ben de bunu diyorum sabahtan beri saldırıyorlar :D
- +1 yıl
Saldıranlarda malın önde gideni anlamazlar boş ver.. Sağlıkçılar uyarıyor göçük altından çıkınca yapmayın şoka girer kaybederiz diye
- +1 yıl
Yorumları gördüm boş ver hiç kasma ((: bırak bizleri dinsiz kendilerini en hakiki Müslüman ilan etsinler
- +1 yıl
Gizli kalmanada gerek yok doğru bir paylaşım yapmışsın 👍
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEğitim şart, Eğitim olmayınca rastgele hareket ederler.
Bunun yerine Allah'a Şükürler Olsun. Deseler normal karşılarım.
Bağırma ile bir yer varamazsınız, sessizce dua etseniz daha iyi, şov yeri değil.11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
+1 yılTekbirden insana zarar gelmedi gelmez de çoğu depremzede dualarla ayakta kaldı kimi çıkarken bile Kuran'ı Kerim okuyarak çıktı zaten günlerce aç susuz çıkmaya mucize denir hele bebekler 2 saatte bir beslenmesi gerekirken günlerce aç susuz nasıl hayatta kaldılar bunlarda akıl sahipleri için ibretler var.
10 Yorumla
+1 yılCan kurtarmanın Sevinci ya da heyecanı olabilir. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. İnsanımız oldukça duygusal davranıyor. Enkaz altında ki tek bir can kurtarmak için gece gündüz çalıştılar sağolsunlar.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl8 saat sonra enkazdan cikan biri olarak katlryrm ben enkaz altında iken bizimle. konusanlari uyaryrdum sessiz olun başkası vardır diye kadnlar yukarda çığlıklar feryat figanlar
210 Yorumla
Soran+1 yılGeçmiş olsun. Hangi ildeydin?
Cevap sahibi+1 yılAntakya
Soran+1 yılHatay çok kötü Allah yardımcınız olsun umarım en kısa sürede atlatırsınız
Cevap sahibi+1 yılTsekkur ederim Allah kimsye yasatmasn
Soran+1 yılAmin
Cevap sahibi+1 yılGenel olarak öyle benim binada eski iidi ama bizim fayın etkili olduğu nokta idi
Cevap sahibi+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılo videoyu bende gördüm 2 tarafa haksız diyemem, bir taraf can kurtarmanın sevincini yaşıyor o an düşünemiyo heyecandan, diğeri de can kurtarmaya çalışıyo ve bu önemli bir şey ikisinin tepkisi de yanlış değil. ya da yoruma açıktır
10 Yorumlasevinç mutluluk duyuyorlar güzel bir şey yapıyorlar. tekbir getiriyorlar müslüman olan inancı olan bilir yapar. kötü bir şey değil güzel bir şey anlayan anlıyor.
20 YorumlaOndan geldik ona döndürüleceğiz ben rahatsız olmuyorum tabii çocuk çıkarılırken susulması moral verilmesi gerekir. İnsanlar bi can çıkarmanın sevincini yaşıyor.
20 YorumlaBende enkazdan çıkartılsam onların o sesini duysam korkarım ve öldüğümü düşünürüm
62 Yorumla- +1 yıl
@şuraB07 Sağlıkçılar bile uyarıyor. Aniden hasta şoka girebilir diye. Saatlerce kolonların altında ölüp ölmeyecekleri belirsiz. Aniden şoka krize girebilir. 1 can kurtaralım derken o canın ölümüne sebep olabilirler. Sessizce içinden sevinebilir veya tekbir getirebilirler. Onların psikolojisini düşünmek zorundalar.
Tekbir=Allahuekber=Allah en büyüktür demek, ordaki insanlar kenarda bekliyenler bir yandan dua ediyolar, birini çıktığını gorunce bir mucize olarak karşılayip bu sekilde seviniyolar, olayin yobazlikla alakası yok, kelimelerini dikkatli seçemiyosan gelicek tepkiye ağlamiycaksin
31 Yorumla
Soran+1 yılAğladığımı kim söyledi? Dünden beri ağlayan sizsiniz de :D
- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yıl6 kişilik arama enkaz arama kurtarma ve 12 kişilik koridor ekibi olmalı. Koridor ekibi elden ele moloz tahliyesi yapar. Onun dışında etrafta güvenlik nedeniyle insan olmamalı.
10 Yorumla Gerek yok ta işte, enkazdan sapasağlam çıkıyor diye Allah birdir diye bağırıyorlar. Kendide farkında değil o bağırmanın bir işe yaramadığının.
20 YorumlaBuz sevincimizi, hüznümüzü, acımızı bu şekilde gösteriyoruz. Belki enkazdan çıkar çıkmaz şok etkisi oluşturabilir buna bir şey diyemem çünkü uzmanı değilim.
Ama her zaman, her durumda ALLAHU EKBER.30 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSiz bilmezsiniz biz Müslümanlarının bir çok zamanda tekbir getiriyoruz. Bir Müslüman günde en az 100 defa tekbir getiriyor. Anlamadığınız konuya girmeyin. Gidin kendi dininizle olan şeyleri yapın biz hiç ana hiç eleştirmeyiz saygılı insanlarız dir.
33 Yorumla
Soran+1 yıl@Stalkcnm Bunu anlatmaya çalışıyorum zaten bunlarda vay efendim sen dinsizsin sen şusun diye saldırıyorlar :D
Gündem konusunda 445 cevap paylaştı. Özellikle çocuklar çıkarılırken yapıyorlar savaşa gidiliyor sanki.
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDepremdeki birini çıkartırken Gürültü yapmamaları lazım. Kişi aniden kalp krizi geçirebilir. 1 can kurtaralım derken o canın ölümüne neden olabilirler. Ya da kişi saatlerce moloz yığınının altında olduğu için öldüğünü dahi sanabilir
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSuriye’de işid terör örgütünde duyardım allahu akbaar diye bağırarak ateş eden zır cahilleri. Şimdide son zamanlarda bizim mazisi insanlık tarihiyle başlayan Türk askerleri allahu akbaar diye bağırarak havaya ateş ediyorlar.
10 Yorumlaonu bende anlamıyorum...
sade vatandaşa ateş eden ışıd cılar gibi bağırmanın mantığını çözebilmiş değilim...10 Yorumla
+1 yılBirkaç gündür bağırmıyorlar ambulansa bindirdikten sonra sevinçlerini yaşıyorlar ya da bana denk gelmedi bilmiyorum
20 Yorumlaİslam düşmanlığınız batsın emi bumu battı sıze şimdi Allahu Ekber tekbir 🇹🇷☝🏻☝🏻☝🏻☝🏻 ne kadar kudursanızda bu nidalar artacak
21 Yorumla
Soran+1 yılDeliye bak a*k ben sorumda bunu mu dedim :D
Gündem konusunda 1b cevap paylaştı. saçma bir olay ve tekbir bu tarz durumlarda getirilmez
30 YorumlaGüya mucize gerçekleşmiş demek istiyorlar ama alakası yok bence Allah emrederse o kişi direk yaşar
10 Yorumla
+1 yılgünlerce enkaz altında kalmış ölmemiş. Allah şükretmek olarak düşün
10 Yorumla
+1 yılKorku kardeş işte ne diyebiliriz ki insan sığınacak liman arar
10 Yorumla
+1 yılBen izlerken bile o bagirtilari duyunca korkuyorum tamam Müslümanız ama o an yapılmaması gerekiyor.
20 YorumlaDin insan nefsine uyarlanıyor. Günden güne değişiyor.
20 Yorumla
+1 yılSen hiç bir insan kurtardın mı?
Gidip bir insan hayatı kurtar, aynı duyguları hisset ve sonra gel bu konuyu tartışalım.
Oturduğun yerden "ne kafa yaşıyorlar yaağğ" diye isyan etmeye hakkın yok, totonu sıcak koltuğundan kaldırman gerekir her şeyden önce.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTamemi ile cehalet bilerek ve istenerek oraya yerleştirilmiş kişiler , Allah'a şükürler olsun denir , dininden bile haberdar olmayan ehliyetsiz kişiler , akp tarafından yonetiliyorsan düşmana ihtiyacın yok , bak yorumlara , adamlar kendi dininden bı haber yaşıyor çünkü eğitimi yok , bilgisizler ve bizim sonumuzu bu yorum yapan organizmalar getirecek bu bir gercek ogretmezsin okutamazsin anlatamazsın.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende sinir oldum sürekli tekbir getiriyorlardi isidciler gibi. Insanlar enkazdan çıktıktan sonra birde
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılUfak bir. Bebek vardı onu kurtarırken bile tekbir attılar çocuğu ağlattılar cidden neyin kafası belli değil müslüman llmayan bı ülkeye gidicem
215 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGidicem zaten Türkiye cahil ülke odugu için Avrupa ülkelerine girmemiz biraz zor bi vizeyi alim durmam zaten
Cevap sahibi+1 yılTamam diyorum ya fırsat bilim gidicem
Cevap sahibi+1 yılEvet evet ondan Bro Türkiye'de kalıp hakalarimin sömürümesine daha fazla tahmmulum yok istiyen istediğini yapar lütfen daha fazla uzatma
Cevap sahibi+1 yılOf off gidicem zaten artık salarsan beni
Cevap sahibi+1 yılBay bay görüşmemek uzeree... m
Cevap sahibi+1 yılburada somurulmekten iyidir
- +1 yıl
Tekbir getirmişler de çocuk ağlamış
Ona bakarsan papazlar cocuklari kutsamak icin tokat atıp kafalarımı suya sokup cikartiyor çocuk ya ölse kalp gelse? Bunlar da inanc icin yapiliyor iste baska ulkeye gidecekte orada gel biz seni bekliyorduk zaten nerelerdeydin iki gözüm doycekler..
Boşversene. Laf olsun torba dolsun
Cevap sahibi+1 yılOnlardaki de cahillik salarsan artık durmuycsm burada dostumm
Tekbir getirmek Allahın adını söylemek güzel bir şey rahatsız oluyorsan kulaklarını kapa
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman ise Allah büyüktür demenin nesi yanlış. Hristiyanda yüce İsa vs diyebilir ne var bunda. Millet laf edince hemen kıvırıp güncelleme yazmıssın. Millet aptal değil amacın ne olduğu ortada. Allahu ekber deyınce yobaz olunmuyor
00 Yorumla
+1 yılBir nevi Allah'a bir şükür, teşekkür anlamında kanka bu sen anlamazsın.
00 YorumlaBence yanlış bir şey enkazdan çıkarılırken tekbir getirmek falan çünkü o depremzede ilerde allahuekber duyunca aklına o enkazdan çıkış anı gelicek.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAsıl sen neyin kafasını yaşıyorsun, umarım sana Allah'ın adını anmak bile nasip olmaz...
02 Yorumla
Soran+1 yılÇok üzülürüm gönül koyarım bak :D
Cevap sahibi+1 yılGeç dalgani bu dünyada max 40 sene daha, sonunda gideceğin yer belli isteğin kadar inkar et. Catlasan da patlasan da ortadan ikiye yarilsan da cehennemin taaaa dini kaçsan da o hesaba çekileceksin şimdi tadini çıkar
+1 yılCidden bende öyle yapılmasına bir anlam veremiyorum.
20 Yorumla
+1 yılDikkat ettimde alkislamak demiyorsun tekbir seni rahatsiz ediyor
012 Yorumla
Soran+1 yılO alanda alkış da bir şok etkisi yaratır ama tekbir ile alkışı mı kıyaslıyorsun cidden ya?
- +1 yıl
Kiyaslamiyorum deseydinki enkazdan cikarilirken sessiz olunmali tamam ama hem tekbir hemde tekbir getirene yobaz demene takiliyorum
Soran+1 yılVideoyu izledin mi? Adamın enkaz altından yerini tespit etmeye çalışıyorlar ama birden tekbir getirerek adamın sesini bastırıyorlar değil mi? Bu ne anlamsız bir harekettir ya
- +1 yıl
Bak ses konusunda hem fikirim ama tekbir getirene tekbir getirilmesine yobaz demene katılmam mümkün değil
Soran+1 yılYobazın 2 anlamı var biri şu; bir inanca, bir düşünceye körü körüne, aşırı ölçüde bağlı olan, hoşgörüden yoksun (kimse). Yani doğru yerde kullanmışım bence :D
- +1 yıl
Şimdi islam dininin hoşgörü dini olduğunu anlatmak isterdim ama sende birsey değişmeyecek. Ozaman haklısın diyorum
Soran+1 yılİslam dini hoşgörü diniyse sabahtan beri küfredenler kim? Kendinizle çelişiyorsunuz
- +1 yıl
Yani bir platformda tekbir getirene yobaz diyorsun orada sana cevap yazan bir kac kisinin dusunceleri sayesinde İslamiyeti hoşgörü dini olmaktan çıkarıyorsun.
İslamiyet konusunda ön yargılı ve eksik bilgilere sahipsin emin ol islamiyet senin bildiğin gibi bir din değil
Soran+1 yılBen islamiyeti birkaç görgüsüzden öğrenecek değilim yalnız :D Tarikatların çocuklarını 6 yaşında süsleyip erkeklere yollaması, diri diri kızları gömenler dahası da var sayayım mı?
- +1 yıl
Simdi yine bu yazdıklarının hiçbirinin İslamiyette yeri olmadığını tarikat dediklerinin cogunun islamiyetten cok uzak olduğunu anlatmak isterdim ama o kadar ön yargılı ve medyadan haberlerle yanlış bilgilerle dolusunki anlamayacagina eminim.
Sadece tavsiyem hz muhammedin hayatını bir kere oku derim.
Kadına çocuğa daha doğrusu insana bakış açısını anla derim
Soran+1 yılBen inanmıyorum ve okumuyorum siz de şunu anlayın
- +1 yıl
Farkettim
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllahım yorumdan cehalet akıyor
Bommmboş bir yorum01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYorumu kaldırır mısınız
Alltaki arkadaşa yazıcaktım
Görüş olarak paylaşıldı
Gizli Üye(36-45)+1 yılmaalesef türkiyede tahsil durumu çok düştü ve bu düştükçe sürekli geriye gidiyoruz
10 Yorumla
+1 yılKurban kesiyorlar sanki
30 Yorumla
+1 yılBüyük bir hata, Türkiye laik bir ülke
10 Yorumla
+1 yılŞov amaçlı yapılıyor bence
10 YorumlaGündem konusunda 1,1b cevap paylaştı. S*laklik işte başka bişey değil 🤦🏼♂️
21 Yorumla- Gündem konusunda 393 cevap paylaştı.
+1 yılHerşeyi dine bağlanmayı çok seviyoruz.
11 Yorumla
+1 yılCidden bende bunu düşünüyorum çok saçma
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe kadar tarikatçı varsa işe alınmış
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaklısın bencede çok cahilce yobazca
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAllah cahil ve zalim bir topluma yardım etmez.
+1 yılOleyyyy mi desinler abla
00 Yorumla
+1 yılAllah’a şükür edıolar bu sekılde galiba
30 Yorumla
+1 yılGösteriş gibi geliyor.
10 YorumlaMotive etmek için olabilirler
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGereksiz bir heycan
10 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?