kurban olayım ya.. 12 yaşında 182 saat nasıl dayanmaktır :( canım benim.. inşallah güzel haberler almaya devam ederiz

kurban olayım ya.. 12 yaşında 182 saat nasıl dayanmaktır :( canım benim.. inşallah güzel haberler almaya devam ederiz

Bakıyorum da melek gelmiş kurtarmışçılar türemiş.
Yahu millet dandik yapıların altında enkazda kalmış. Hala uçan kaçan melek ve supernatural ayarında hikayeleri sağda solda yazıyorsunuz. Edebiyatı kenara bırakın, gerçekçi olun. Bu tarz olaylar anca Facebook köşelerinde yazı olarak görebileceğiniz birebir tanık olmadığınız şeylerdir. Gerçek ise binaların vasat, insana verilen değerin minimum seviyede olduğu bir coğrafyada yaşıyoruz. Gerçi burada canlı/cansız hiçbir şeye doğru düzgün değer verilmiyor o ayrı bir durum... Bunları fark edin. Önemli olan ve gerçek olan şeyler bunlar!
Soruya gelirsek ise ;
Hareketsiz kalma durumu (enerji tüketimi azdır), havanın serin/soğuk olması sıvı kaybı yaza göre daha azdır, enerji kaybının az olmasından dolayı açlık hissi ölüm noktasından daha uzaktır. Kısaca bütün bu olasılıklara dayanamayanlar ölüyor. Dayanabilenler yaşıyor. Ölenler ise çoğunlukla kan kaybından veya ezilmeden ölüyor.
@Fukibaba Sen bu görüşe bile bilim adamı mıyız dediysen işin zor. Doğuda askerlik yaparken dağın başında nelerden mahrum kaldık. Ona rağmen aktivite devam ediyordu.
Hayatında zorlu kamp yapan ya da ciddi bölgede askerlik yapan kişilere sor. Hepsi bu tarz cevaplar verir. Kendinizi bu kadar dayanıksız görmeyin. Çaresizlik anında vücut ve beyin ona göre adapte oluyor.
Yaşayacak günü olan yaşıyor 13 yil önce babamı kanserden teşhis kondu eve yolladılar çok yayildı tedavi olamaz diye. Yeni ağır bir ilaç var onu bi deneyelim zaten ölcek diye denediler dünyanıñ kemoterapisini naklini aldı. O dönem hafif kanser olanların bile hepsi vefat etti 3n çok bizimki yaşamıştı. Gün dolmadan kendin istesen bile ölmezsin. İhmallerden çok ölüm oldu ama 2 saatte bir meme arayan bebeğin saatler sonra sağ çıkması kolay değil. Tabi bizim gördüklerimiz kurtulan kısmı...
Bende buna şaşırıyordum ama küçük bir kız şöyle demiş.
Su içer misin veya çikolata verelim mi diyen sağlıkçılara
Aç değilim, çok güzel bir abla geldi yemek yedirdi bana, su içirdi. merak etme kurtulacaksın dedi, benimle oyunlar oynadı. Siz gelince de o gitti demiş. Küçük bir meleğin yanına melekler gelmiş. Her okuduğumda aklıma gelince gözlerim doluyor
İnsan epeyce bir süre aç kalabilir. Su için de kar erimeleri alta doğru akıyorsa onu içebilir yani en azından hayatta kalacak suya böyle ulaşmış olabilir. Zaten kış mevsimindeyiz ve su kaybı yaza göre daha az. Bir de enkazın arasındaki hava akımı, sürtünmeden dolayı o kadar soğuk olmayabilir yani donmama ihtimali var enkaz altındaki kişinin.
Cevap
9Cevap
Umarım daha çok güzel haberler gelir
Valla çocuklar öyle şeyler anlatmış ki, aklımız duruyor.
Biri güzel bir kadın vardı yanımda benimle oyunlar oynadı yemek yedirdi içirdi, merak etme kurtarılacaksın dedi. Siz gelince yok oldu dedi😇
Biri yaşlı bi dede vardı yanında atı vardı binayı tuttu dedi
Biri hiç üşümedim sıcacıktı dedi
Bitanesi çıkarıldıktan sonra el sallıyor öpücük yolluyor, kime el sallıyorsun diye sorduklarında o na diyor.
Yani Allah’ın işi işte, mucizeli durumlar
Evet kesin öyledir
Bazı dinsiz kesim kendince bir şeyler uydursa da, 3-5 aylık bebek her halükarda 3. Gün açlıktan ölmüş olur..
5. Gün enkazdan çıkan çocuk var.
Hatta bir bebeğin enkazdan çıkma ihtimali bile çok düşüktür.
Bebeklere bakın, mucizenin ispatı onlar
Rabbi'm nasip ederse imkansızlar bile gerçek olur. 20 günlük bebek bile günler sonra çıkarılmış ve saçının teline bile zarar gelmemiş. Bu Allah'ın bir mucizesi değil de nedir¿
Onlar günahsız kul hızır (a. s) yardımcı oluyordur inşallah
İnşallah... Sizin gibi güzel insanların sevgi dolu yürekleri ve duaları sayesinde güzel haberler alacağız inşallah...
Allah isterse bir kulun işini, mermere geçirir dişini istemezse işini, muhallebi yerken kırar dişini
300 sene uyuyan yemeyen, içmeyen Ashab-ı Kehf i diri tutan onları da diri tutuyor.
Çocuklar yetişkinlerden daha dayanıklı oluyor herhlde. Umarım daha çok kişi kurtulur
Fayın olduğu yere yapılaşma yapanların yaptıranların Allah belasını versin
Çıktıktan sonraki süreç önemli umarım hayata tutunur
Enkaz altında kaldığın yer çok önemli... Dünya rekoru 187 gün sanırım... Mutfakta yakalanmış yiyecek içecek ulaşımo olmuş o sayede. Ama ulaşıldığında 35kg muş o şekilde okumuştum
Hala çıkarılanlar var vallahi aklım almıyor allahım sen büyüksün
Onları melekler doyurur. Yemek verir su verir.
Mucize diyebilirim sadece.
allah büyük ona güç vermiş
Bunu da açıklasın evrimciler
Durdukları yer çok önemli.
Hangi şehirde çıkarılmış
Cinsiyeti ne
1 hafta ac susuz dayanılır sansli cocukmus
bunun adı "Mucize"
Bunun tek sebebi yüce Allah
Çok şükür
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?