Me: Zemine yakın olduğumuz için pencereden atlamak. Yükseklik: 2 Metre :)

Me: Zemine yakın olduğumuz için pencereden atlamak. Yükseklik: 2 Metre :)

A planım evde yakalinirsam depreme en güvenli yerleri tespit ettim oraya cenin pozisyonu almak
B planım _ ilk sallantida ölnezsem şayet deprem cantasi hazırladım kapı önüne direk dışarı kaçmak ve ilk fırsatta memletime ( kastamonuya ) ailemin yanına gitmek çünkü babamların evi köyde ve tek katlı onların yanına gitmek olur duruma göre bakarım sallantilar devam ederse Kastamonu'dan geçen yaz yeni binadan ( 4 katlı bina ) ev almıştım şu an kiracı var içinde onları çıkartıp direk oraya temelli dönüş yapabilirim ama inşallah boyle şeylere hiç gerek kalmaz rabbim bir daha hiç kimseye böyle acılar yaşatmasın inşallah 🙏
Kesinlikle eğer zemin katta değilseniz ve dışarıya çıkma ihtimaliniz yoksa hemen hayatın veya kanepenin yanına çök kapan yapmalısınız. Aksi takdirde merdiven boşluğunda bina yikilabilir
Deprem anında atlamak kırıklara sebep olabilir oraya kum havuzu yapın
Binanın en üst katindayim oturup beklemek (
Cevap
10Cevap
Planım yok
Uykudaysak yatağın yanına yuvarlanmak cenin duruşu
Gündüz olursa çök kapan tutun
Amerikan filmlerini aratmıyorsun🎬 :)
Müstakil ve 99 depreminden sonra yapılmış olan kalıcı konutlardan birindeyim. Güvenli olduğunu düşünüyorum
Zemin kattayız, çıkabilirsem çıkarım çıkamazsam da çök-kapan-tutun yaparım
ben bunun planını 2016 yılında yapmıştım antebe ilk geldiğimde. tokiden ev aldım depremdede sallana sallana oturdum dışarı bile çıkmadım dışarı çıkanları camdan seyrettim benim için deli bu demişler 😂😂
Heyecanla ayağını bacağını kırar bina yıkılırsa bide kaçamazsın. en iyisi cenin pozisyonunda sağlam bı yere gecmek
Kelime-i şehadet getirmek, koltukların dibine uzanmak, çatı katına kaçmak ,
Zemin kattayım ve planım tüymek.
çadırda falan yaşamak sjs
A var da b yok tek kat b en fazla dışarı kaç olur.
Hayır yok oturup ölmeyi beklerim
henüz yok ama yapacağım
Asla atlamam ölümden kaçış olmaz
Kaçmak
Yoktur.
Hayır yok
Yok olmadı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?