Çok kötü üzücü gerçekten 😥 6 Şubat 2023 deprem felaketi de kaç insan hayvan öldü yaralı çok umarız ki deprem son bulur masumlar enkaz dan kurtulur inşallah sizce yeniden deprem oluşma ihtimali yüksek mi? Allah korusun olası bir depremde nasıl önlem düşünüyorsunuz
Yeniden deprem ihtimali yüksek mi, siz olası depreme karşı nasıl önlem alıyorsunuz?
Halk bu duruma önlem olarak deprem çantası hazırlar ve çök kapan tutun hareketini uygular. Asıl önlem ve sorumluluk devlete ait. Böyle konularda halkın bir sorumluluğu yok. Bunu sorarak zaten yanlış yapıyoruz. Bu binaların yapımı, sağlamlığı denetlenmeli. Sağlam bina yapmayana ceza verilmeli. Devlet meselesi olmalı bu iş çünkü deprem ülkesinde yaşıyoruz.
binadan dışarı çıkmaya çalışınca asıl olarak o zaman ölmeniz daha yüksek ihtimal. düşün İstanbul'da deprem oluyor 7,5 şiddetinde etrafta dolandıkça binadan çıkmaya çalışınca o sırada o bina kadayıf gibi daha biz çıkmadan üstümüze yıkılır. zaten şiddetli depremler yüksek şiddette başlıyor aniden. O nedenle çanta hazırladım yatağımın yanında bulunduruyorum. umarım artık devlet de önlem alıp birşeyler yapar..
Yani bi Adana bir de İstanbul depremi günde şu an jeologların dediğine göre. O yüzden de zaten İstanbul depremi için denetim yapılsın falan deniliyor. Allah sonumuzu hayretsin.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Deprem çantam hazır telefonumda deprem uygulamaları afadı falan indirdim konumun bildirebiliyoruz bide her ihtimale karşı telefonumu şarjı dolu oluyor bide Powerbank var