Çok zor zamanlardan geçtik ve geçmeye devam ediyoruz ülkemizin başı sağolsun.
Peki ya biz neler yaptık neler yapacağız.
Çok zor zamanlardan geçtik ve geçmeye devam ediyoruz ülkemizin başı sağolsun.
Peki ya biz neler yaptık neler yapacağız.
Hiç hazirlikli degiliz. Sadece evde durabilecegimiz yerleri konustuk o kadar. Durduğumuz evin bazi duvarlari asinmis hatta duvarin demiri gozukuyor kiradayiz acayip kötü yapilmis bir bina sahibi ilgilenmiyor asansörü dahi 2. El taktirmis. Ve simdi fahiş kira istedi duzenli odememize rağmen mahkemeye verdi. Kendi evimiz var ama o da duvarlarinin bazi yerleri catlak 45 yillik bina mecbur ona dönücez diyorduk simdi bu depremden dolayi resmen oraya tasinmak ölüme özgür iradenle gitmej gibi bir sey olucak gidecek yerimizde yok. Böyle lanet bir sistem icinde yasiyorux maalesef
Benim oturduğum bina 3 katlı en altta da bir dükkan var 4 katlı diyelim ama çok eski ya of bu deprem olaylarında mahvoldum psikolojim alt üst oldu Allah ordakilerin yardımcısı olsun ben korkudan artık uyuyamıyorum deprem başladığından beri bilinç altıma girdi sürekli evde Allah korusun deprem oluyormuş gibi sallanıyorum sürekli ampule bakıyorum ama sallanmıyor çok korkuyorum Allah göstermesin kimseye bir daha ya Allah yardımcımız olsun 😔
Hiç değilim. Deprem çantası falan hazırlamayı düşündüm ama 25 yıllık binanın 10. Katında oturuyorum, ne anlamı var diyerek vazgeçtim. Nisan 'da kira sözleşmem bitince maks 3-4 katlı bir apartmana taşınmayı düşünüyorum.
Yanii çantamız hazırlıgımız çok az var, arabanın içinde de erzak battaniye filan var apartman kapısı açık tutuluyor odalarımizın da kapısı açık sürekli, telefinların şarjı dikkate alınıyor. Gerisi takdiri ilahi.
Ben çanta olarak valiz hazırladım yani içinde eşimle bana bir kaç kıyafet iç giyim çorap falan bide ilaçlarımız vardı onları koydum battaniye koydum bana göre biraz ağır oldu ama eşim taşır diye düşünüyorum bide şöyle bişi de var Allah korusun olduki sallandık o telaşla çanta bile aklımıza gelmez ki
İyi yapmışsın tedbir kuldan takdir Allahtan
Hayvan besleyen, evinde yaşlısı olan bebeği olan bu tür zorlukları çekiyor maalesef hayvancağızlar kafesteler serbest de değillerse ondan sorumlusun mecbur🙂
Ben 7-8 sene aynı kuşu besledim son 3 yıl uçamadı , ölmesine yakın 4 gün falan da bacakları tutmadı yürüyemedi. Az çok biliyorum yani dışarı gidip geri gelir muhabbet kuşları hassastır insana muhtaçtır hani onlara da mecburen göz kulak olmalısın
Zamanla alışırlar sana zaman alır ama alışırlar. Hayvan beslemenin zorlukları bu zor günler işte..
Bazı çiftler birbirini dövüyor sizde de var mı😂
İşe filan gitmiyosan eğlenirsin işte ne güzel🤗
En tatlı zamanlarıı☺☺ evinde ses oluyo işte ne guzel🤗
Öyle deme ölünce çok üzülüyo insan. İki yıl önce balık aldık korona zamanları canımız sıkılıyodu o sessiz hayvanlar bile ölünce çok üzülüyodum
Kiyamammmm ne şirinsin sen öyle🥰 onlar da sizin gibi çift🤗
Ördek veya tavşan bakmayı çok istiyorum😍😍
Ben köpek bakmak istiyorum hatta eşim baska eve taşınırsak en kısa zamanda alacağını söyledi şimdi bizim bina 3 katlı en üstte ben ortada kayınpederler oturuyor en altta da büyük kaynımlar onlar namaz kılıyorlar yani bende arada bir kılıyorum inşallah Allah hep kılmayı nasip eder bide onlar şafiler ben Hanefîyim onlarda haram bizde haram mı tam bilmiyorum ama köpeğin bize hiç bir zararı yok ki alırsam ya Golden Retriever istiyorum ya da maltesse terrier veya maltipo terrier büyümeyen cinsten istiyorum
Çok ortak yönümüz var😂 ben de hanefiyim ve namazlarımı bırakıp tekrar başlıyorum. Köpek salyası necisten yani pislikten sayılıyor. Ben Köpek sevemiyom ya😖 kaba geliyo kediye bak ne kadar zarif🙃
Nasıl verebildim arkadaşına😞
Eşin istemedi mi evde😞
Kayınpeder de bi değişik kedi sünnet bi kere ve onane sanki kendisi mi bakıyo😒
Doldur doldur eşinin ailesinin yanında oturdukça onların istediği şekilde yaşarsın kendi istediğin şekilde değil. Hem daha az hesap vermek zorunda kalırsınız☺
Kötü demedim de evini ayırırsan daha rahat edersin senin için dedim. Benim de annem istemiyo kedi kuş vs... deprem olunca dımdızlak kalıyoruz işte cok zor
Biraz saçma olucak ama evlilik nasıl bi şey iyi kötü yönlerini azıcık tarif eder misin😂
Valla söyle diyeyim kötü yanı bekarken rahatsın evlenince sorumluluk sahibi oluyorsun eşin geliyor yemeğini çayını yapıyorsun temizlikti çamaşırdi klasik ev temizliği yapıyorsun bekarken en azından annen kardeşin falan oluyor onlar yaparlardı ama iyi yanlarıda var eşinle her istediğini beraber yapıyorsun koca parası yiyorsun senden rahatı olmuyor eşinle geziyorsun tatile çıkıyorsun yani ne bilim herşeyi eşinle yapıyorsun valla bizim maşallahımız var 😂 temizliğe bile yardım ediyor bana çok düşkün bide anneci bile değil ilerde evlenirsen inşallah karşına hayırlı huyu yüzü güzel evden işe işten eve gelen seninle vakit geçiren sana yardım eden ve en önemlisi annecil olmayan bir adamla evlenirsin
Aminn inşallah benim babam anneciydi az çok biliyorum sorun oluyor. Ben kendim de çalışırım koca parası yemek bana çok şey gelmiyo heveslenmiyom😂
Ben o sahiplenme hissini koruma değer verme hissini ha bi de sarılıp uyuma hissini merak ediyorum🤗
Elbette hayırlısı olsun😇 sen görücü usülü mü evlendin yoksa tanışıp mı
Evlilik kumar işi der annem. Ben de görücü usülü taraftariyım hem sünnet hem de hani yüzünün akıyla evleniyosun ailene karşı utanmiyorsun. Yine de anneci olmaması senin için bir hediyee🤗
Elazığ da yaşıyorum, 2010 ve 2020 Elazığ depremlerinde 2 evimiz yıkıldı bu 3. Ev , raylı sistem suanki Maraş depremini hissetmedik
Cevap
7Cevap
Ben hazırlıklı değilim
Hîç kimse depreme hazır olamıyor maalesef zamanı bilmemiz imkansız ben Avcılar ğöl tarafında oturuyorum deprem bölgesi olarak biliniyor gelip baktılar binamızın sağlam olduğunu söylediler bekliyoruz?
Deprem çantası hazırlıyorum tamamlayamadım henüz yarım kaldı.
Sadece cenin pozisyonu bir de nerede falan duracağım o kadar. Çanta falan yok zaten.
Az çok bir hazırlıgımız var önemli olan nasıl nerde ne şekilde yakalandıgımız.. 🦂
Hazırlıkli değiliz umarım yaşamayız
Elimizden gelen herşeyi
Ölmeye hazırım
Hiç hazırlığım yok
hiç.
Sifir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?