Taha Duymaz'ı biliyorsunuz. Enkaz altında olduğunu söyleniyor ve hala ulaşılmadı. O enkaz için 100 tonluk 4 tane vinç gerekiyor, hemen yollayın ve araştırın diye herkes tweet atıyor.
Jahrein'e göre ekipler termal, ses ve köpekli tespit yapmışlar ama hiç yaşam belirtisi yokmuş. O enkaz neredeyse 16 katlık bir enkazmış. Bu saatten sonra kurtulması büyük mucize diyor. Durum böyleyken, yaşam belirtisi yokken vinçler başka yere çalışmalı diyor.
Hiç yaşam belirtisi yoksa haklı :(
Değil, önce o enkaza tamamen bakılması gerek
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Jahrein'den Taha Duymaz yorumu! Kendisine hak veriyor musunuz?
Haberler için fırsatım olmadı. Taha nerede yaşıyordu hangi binadaydı ne durumdaydı hiçbir fikrim yok çünkü kendimi daha yeni kurtarabildim. Bildiğim tek şey yaşam belirtisi bulunmayan yerlerde sırf tanınıyor, ünlü diye mevcutta kısıtlı olan kaynak israf edilmemeli. Ancak 16 daireden bahsediyoruz, yaşam belirtisi sadece Taha'dan gelmek zorunda değil. Öncelikler bellidir, olabildiğince çok kişiyi "Bu fakir, bu zengin, bu akpli bu bilmem neli, bu kadın bu erkek, bu ünlü" gibi kriterlere ayırmadan kurtarabilmek.
Jahrein'in bahsettiği şey aslında şimdiye kadar uygulanan programın değiştirilmemesi gerektiğiyle ilgili. Sırf daha fazla tanınıyor ve kurtarılması daha büyük kitlelerce takdir edilecek diye tüm imkanların tek bir kişinin etrafında toplanmasının yanlış ve sonunda canlı çıkacağı meçhul olan 1 kişiye karşılık onu kurtarırken harcanacak zamanda kurtulma imkanı daha fazla olan onlarca kişiyi feda etmenin riskine girilmesinin ne kadar mantıksız olduğu konusunda herkes hemfikirdir diye düşünüyorum. İnsanlar gerginliğini atmak için insanları yerli yersiz linçleme politikalarından derhal vazgeçmeli.
@Berivann6 Adam onun yerinde ben olursam beni de bırakın diyor. Her türlü taramanın yapılıp yaşam belirtisinin görülmediği bir yerden bahsediyoruz. Aynı empatiyi kurtarılma imkanı daha yüksek olan kişilerin aileleri için de kurmanı tavsiye ederim
@Berivann6 İnsanlar mı? Sence arama yapılması konusunda diretenler taha duymaz dışındakileri umursuyor mu? Bu tarz olaylarda gerçekten ailesi olduğu için arama yapılmasını isteyen kişiler diğer ailelerin çoğunluğu karşısında hiçbir şey yapamaz. Sahada çalışanlar duygularına göre değil mantığına göre hareket etmek zorunda. Taraf tutma konusunda bu kadar ısrarcıysanız, mantığa göre hareket etmeseler haberlerde herkes kurtarılıyor her şey harikulade şeklinde gerçeği saptıranların eline daha fazla fırsat geçmezdi değil mi? Her şeyi basit gördüğünüze göre bu açıdan zihninizi manipüle etmelerine de izin veriyorsunuzdur diye düşünüyorum. Sağlıksız da olsa böyle düşünmeye alışık olduğunuzdan hiç olmazsa bu açıdan sahadaki kararların haklılığını kendinizce doğrulayın. Size söyleyecek başka sözüm yok
Jahrein haklı. Gerçekten yaşam belirtisi yoksa, diğer insanlara öncelik verilmeli. Taha ünlü olmasaydı o kadar emek verilecek miydi? Hayır. Eee Taha'nın diğer canlardan tam olarak ne farkı var? Madem öyle Taha'nın bugüne kazandığı parayla vinç, vinç operatörü, vs kiralasınlar ve kurtarsınlar.
Eğer gerçekten kurtarılabilme ihtimali daha yüksek kişiler varsa yaşam belirtisi bile olmayan bir enkazda sadece ünlü biri olduğu için arama çalışması yapılmasına şahsen hakkımı bile helal etmem.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Böyle durumlarda kişinin ününe, cinsiyetine, mali durumuna, siyasi görüşüne, milliyetine bakılmaz. Amaç kurtarılabilecek en çok sayıda canı kurtarabilmektir. Sadece Taha için değil, birçok enkazda dinlemeler yapılıyor, yaşam belirtisi olanlarda çalışma yapılıyor olmayanlarda oyalanıp diğer kurtarılabilecek canları tehlikeye atmak yerine diğerlerine geçiliyor. Keşke gönül ister ki her enkazın başında hemen depremin ardından tam teşekküllü ekipler ve iş makinaları olabilseydi binlerce kişi daha sağ kurtulabilirdi ancak şu anki şartlar bu maalesef.
Böyle okuyunca haklı geliyor insana ama ekiplerin yaptığı açıklamalar bunlar değildi. Yaşam belirtisi alınmış hatta Taha abisiyle konuşmuş ve ekipler gelmiş ama binalar çaprazlama şekilde üst üste yıkıldığı için kimse direkt Taha’ya yani en alt kattaki insana ulaşmaya elbette çalışmadı. Üst kattakiler alına alına alta inmeye çalışıyorlar her gün. Şimdiye kadar üst üste olan o 3 binadan 44 kişi çıkarıldı ama Taha’nın olduğu yere hâlâ ulaşılamamış. Yani yaşam belirtisi yok değil ulaşmak çok zor. İçerde olan kendisi olmadığı için “öyle olursam böyle olursam” demek kolay geliyor ama yavrusu altta kalsa herkes o cılız ihtimal, o küçük ses için dünya ayağa kalksın ister. Kim evladına “buraya ulaşmak zor ekipler de haklı bırakalım bugün yarın ölür” deyip arkasını dönüp gidebilir?
Ben içerideydim. Yaşam belirtim yoksa ve ulaşılması zor bir yerdeysem sonraki sefere lütfen abimi kurtarmaya gidin. Ekleyeyim: Evet ben çok zor bir durumda değildim ekipler gelmeden de kurtulabildim. Ancak herkes bu kadar şanslı değil. Yaşam ihtimali kalmamış kişiler için yaşadığından emin olunan kişileri terk etmemek gerek. Dediğin gibi kalabalık bir binaysa ve TAHA ÖLMÜŞ OLSA BİLE başka bir yerden yaşam belirtisi alınıyorsa çalışma kesinlikle olmalı. Ancak kimsenin yaşadığından emin değillerse benim kardeşlerim, abilerim, dostlarım ve yakınlarım ünlü birini kurtarabilme adına öldükten sonra kader demeyin.
bu arkadas sanırım sosyal medya fenomeni. mantıklı konusmus. biri için konusmus o da sanırım fenomen. olabilir ya konusuyor insanlar. ama bu işler amatörlere göre değil devletin resmi makamları calısanları yetkililer mantıklı kararı olayı yerinde gözlemleyerek alıyorlardır kanımca ama neticede insanız duygularımız varjahrein arkadasımızda dile getirmiş. bence mantıklı konusmus. taha isimli kişi yüksek ihtimal ölmüştür maalesef. bosuna da cabaya gerek yok. baska yerler yardım bekliyor. malsef bazen acı kararlar vermek gerekiyor
Bunu söylemek kimseye düşmez ben mantıklı bulmuyorum. Öyle dışardan söylemesi kolay kendisinin bir yakını olsa sesi gelmiyor öldü denilse bile çıkarılmasını isterdi. Herkes saçma sapan konuşuyor. Ünlü veya ünsüz o bir can bi insan yani çok yanlış bu yaptıkları açıklama..
Tahayla ilgili ilk günden beridir kafamı karıştıran bir mantıksızlık vardı , keza bugün Dilan Polat da açıkladı..
Annesi, kardesleriyle birlikte enkaz altında Taha.. ama ablası kaldırıp kcni gelmiyor bile surekli afad oraya gitsin, tepki gösterin bilmem ne.. taa enkazın 4. gunu gitti evin oraya. Surekli story paylasmalar , one çıkanları duzenlemeler derken açıkçası samimi olduğunu düşünmüyorum.
Gulben Ergen inde söylediği şu ve bana mantıklı da geldi. Taha vefat etti ancak ailesi prim için paylaşmıyor bunu.. çünkü ablasının başta takipçisi 9k iken 200 k olmuş..
Eğer doğruysa büyük bir vicdansizlik var ortada..
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Durum cok kotuymus ekipler aciklama yapti yan tarafta bir de yikilmamis bir bina var yani tahalarin binasi uzerinde yikik bir bina bir de yaninda yikilmamis bir bina var o yuzden dokunamiyorlar yoksa hem kendileri enkazda kalacak hemde 3 bina üst üste çökecek. Ve ekipler bu is icin 7 8 gun daha oldugunu soyluyor ve hic durmadan calisiyorlarmis zaten. Acikcasi bende artik yasadigini zaten sanmiyorum bence vefat etti. Şöyle de bir şey var tabiki yine aransın ama diğer yerlerin arandiği gibi ekipler kendini bitap düşürmesin yani zaten eceli gelmemişse yaşiyordur eceli gelene yapacak bir sey yok
Eğer ki yaşam belirtisi yoksa bırakıp yaşam belirtisi olan yerlere yönelirler. Hayat kurtarmak amacı var çünkü. Ünlü ünsüz ayrımı yok. Kaldı ki ölmüşse Allah rahmet eylesin ama ben de adını ilk defa depremle birlikte duydum. Yani öyle süper bi tanınırlığı da olan biri değilmiş. Süper tanınsa bile dediğim gibi öncelik yaşam belirtisi olan bölgeye verilir. Olması gereken de budur
Şu çocuğu görünce gülesim geliyor. Sen nesin konu hakkında uzman mısında 4 tane 100 tonluk vinç gerekli diyorsun? Ben inşaat ortamlarında bulundum 10 yıl boyunca kaldı ki ben bile bu denli kesin bir şey yazmıyorum. Bilgisayar başında oyun oynayan bu çocuğun lafına bakılmamalı. Kaldı ki eminim ki buna enkazda kendi kalsa ağlayıp yardım ister :)
Benimde anlamadığım kötü insanlara bir şey olmuyor ama olan hep iyi insanlara oluyor :/ Umarım enkazdan bir an önce çıkartılır enkaz altında kalan milletimiz.
Taha sayesinde başka kişiler enkazdan çıkarılmış diye duydum. Eğer bu doğru ise Taha olayı iyi ki abartılmış diyorum. Şu anda yaşam belirtisi yoksa ve bu kesin olarak görülüyorsa yaşam belirtisi olan enkazlarda çalışmalar yapılmalı tabi. O kadar kötü şeyler ki bunlar keşke bu tarz şeyleri hiç düşünüpte yorumlamasaydık 😕
Haklı. Kurtulmasını çok isterdik ama hiçbir yaşam belirtisi olmayan binada çok fazla vakit kaybına girmek başka enkazların altındaki insanların da ölmesine sebep olabilir. Dolayısıyla ünlü veya değil, o da diğer on binlerce vatandaşımız gibi hayatını kaybetmiştir maalesef. Nur içinde yatsın.
Eğer ki yaşam belirtisi yoksa bırakıp yaşam belirtisi olan yerlere yönelirler. Hayat kurtarmak amacı var çünkü. Ünlü ünsüz ayrımı yok. Kaldı ki ölmüşse Allah rahmet eylesin ama ben de adını ilk defa depremle birlikte duydum. Yani öyle süper bi tanınırlığı da olan biri değilmiş. Süper tanınsa bile dediğim gibi öncelik yaşam belirtisi olan bölgeye verilir. Olması gereken de budur
Jahreine sinir oluyorum her şeye muhalefet ne nefret dolu bir adam kendisi eminim öyle bir durumda kalsa kurtulmak isteyecek normal zamanda sürekli hayvan olsun insan sun siyaset olsun ortalığı karıştıran bir adam bu şimdide bu çocuk enkaz altında hala kötülük peşinde
Yorumlarda jahreine katılanlar aileniz içinde böylr bir şey olsaydı o düşüncede olacakmısınız yaşam belirtisi için illaki ses vermek mi gerek belki bayıldı belki hipotermiye soğuktan yakalandı
Kurtulucak insanları kurtarsınlar insanların siğer insanlardan üstün tarafı yok. 1 insan o taha kadar en az değerlidir ki o kim ki ilah mı? Vakit kaybedemeden diğer canları kurtasınlar. Aynı şekilde Allah korusun ama ben veya sevdiğim olsaydı yine doğrusu oydu bir insan yüzünden diğer insanların vebalini alamam
cok acimasizca geliyor kulaga ve ailemden biri olsa "vazgececeklerse once beni oldursunler" derim. ama aci gercek şu ki, -hayat belirtisi yoksa- belirti alinan kisilere oncelik verilmesi, daha cok kisiyi kurtarmak demek olur. hele ki insanlari canli bulma ihtimallerinin cok azaldigi zamanlar bunlar. bosa harcanmasi başka canlara mal olur.
Çok iğrenç yorumlar atıldı ortaya kimisi takipçi kasmak istedi diyo ailesi ki bu çok acımasızca bir yorum, kimisi vefat etti ikinci gün ama sakladılar dedi ortada bi şey var ki dilan polat bile pes etti bıraktı üstünde durmayı yine de helal olsun çok çabaladılar bilemiyorum değişik şeyler dönüyor keşke yaşıyor olsa çok iyi bir çocuk
Bence bakılması gerek çünkü binanın üstüne bina çökmüş orada da bir sürü insan enkaz altında. Tek Taha yok yani evet her can önemli ama hiçbir şekilde bakmadan gitmek doğru olmaz. Zaten geç gidilmiş. Hani kaç kişi kurtardılar o binadan bilmiyorum ama belki kurtulacaklar baksalar.
Bayılmış olan olabilir bir ton ekip geldi yurt dışından soğuktan susuzluktan insanların konuşamaması bile normal. Ordakileri ölüme terk edemezsiniz. Taha Duymaz çok saf masum bir çocuk bana göre mucize olsunda güzel haberlerini alalım inşAllah. 8 kat devrilmiş diye vazmıgeçilecek. Diğer yerlerde zaten ekip var, yapmayın şunu ya.
Bu çocuk vefatt etmiş olabilir tabi. Ettiyse Allah rahmet eylesin. Ama sosyal medyada ünlü oldu ve mülayyim tipini fakir oluşunu çok kullanıp mağduru oynadı mazlumu oynadı daha çok kitleye ulaiabilmek için. Gerçi czn flanda ünlülerde enkaz altında diyor ama etrafta sosyal medyadan ünlenip yardım için çırpınanda var aralarda reklam yapanda. Umarım bu çocuk olay günü o bölgede yoksa bunu reklam yapmıyodur. Cidden hislerim kuvvetlidir. Yinede umarım ölmemiştir. Ama bakalım nolcak sonuç
Adamın yaptığı yorumda tabi biz bilemeyiz gerçekten o bölgede enkazda durum ne başka ısı ses alınıyor mu. Alınıyorsa başkadından vs tabiki ekipler çalışmalı. Ama alınmıyosada 1 sanise zaman harcanmamalı. Adam 3 gün kızının elini tuttu sokakta ya. Vefat etmiş nasılsa diye makina verilmedi 3 gün. Valla bu ülkede yaşayanların yatacak yeri yok. Sadece mütahitle bitmez olay. Hep fakirler ölüyor
Cidden mazlumu oynadı. Başta yemek yakması yüzü ekranda tutunca daha çok kitleye nasıl ulaşabilirim diye tiktokum kapandı. Daha açıkmayacak tamamiylr silindi die ağladı ağladı. Haberlere bile çıktı. O dönemde dedim bakon görün hesap açılacak. Cidden belki çok duygusal baktığından göremedin ama çok kullandı yüzünü o yönde. Ama dediğim gibi umarım yaşıyodur da... @Berivann6
İyi bir insan olabilir. Dediklerimi yapması onu kötü biri yapmaz zaten. Sonuçta yüzün tuttu bi şekil daha çok kitlelere ulaşıp daha çok para kazanmak istenilebilir. Hatta bi kız vardı genç annesininde hesabı vardı soyundu soyundu. Erkek arkadaşım dövdü die oda kendince bişey buldu atvye kadar çıktı. Haber kanalları zaten nerde saçma algılı bişry var onu yayınlar. Reklamdan yapıyodu oda. Bu çocukda daha çok kitleye nasıl ulaşırım diye düşünüp. Çok şikayet oldu tiktokumu kapattılar dedi öyle böyle mağduru oynayıp kitlelere ulaşma yoluna girdi. Ben o dönem engellemiştim zaten. Arkadaşlar bile silinmiş hesabı demişti. Dedim bu reklam kokuyor. Sonra dönmüştü. @Berivann6
Bu bana çok gadarca geldi. %100 kesin ölmüş diye bir kanıt yok ortada, minacik bir ihtimal varsa bile kazmaları gerek. İnsanların vidanla o yastığa baş koymaları için. Bu birtek Taha için geçerli değil her enkazı sonuna kadar kazmaları gerek mucizeleri görüyoruz hergun.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Adam haklı bi konuda. Pozitif ayrımcılık öldürür. Eğer öyle bir ilgi gösterirlerse diğer bütün enkazlara aynı ilginin gösterilmesi gerekir.
Daha düne kadar çocuğu sevmiyorlardı şimdi ilgi toplamak için çocuğu kullanıyorlar.
Eğer yaşam belirtisi varsa bakılsın. Ama çocuk yoksa yoktan yaratamayız.
Kusura bakmasın da sırf ünlü diye kimse ona öncelik yapamaz evet keşke ses verseydi de oraya gitseydi 😔ama ne yazık ki ses vermiyor şu an AFAD cesetleri enkaz altından çıkaracak zamanı yok onlar önceliği ses verenlere vermek zorunda
Bu kararı vermek ne bize, ne de kendisinden hiç bir şekilde haz etmediğim, psikolojik değerlendirmesi oldukça kötü olan bu kişiliğe düşer. Bu profesyonellerin işi ve her ineğin altında bir buzağı aramaya gerek yok...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
abartmasin kesinlikle bakılmadi bi ara gönüllüler geldi gitti bi ara madenciler geldi gitti ama profesyonel ekip veya hiçbi cihazla bakılmadi ben hem czn hem Dilan hem ablasının hikayelerinden olayı takip ettim kaldı ki bağıranları bile üç kere kontrol edilmesine rağmen duymamıslar enkazdan çıkanlar söylüyor dördüncü kontrolde duyurduk sesimizi diye. yaşam üçgeni bulduysa neden kurtulmasın ki Allahın mucizesi çok bu dünyada, gariban geldi gariban gitti işte feno da olsan garibanın yüzü gülmüyor.
%100 haklı. 4 tane vinç, ekipmanlar, orada çalışacak insanlar hepsini harcayacaksın. Niye? Sosyal medyadaki takipçileri istiyor diye. Ona harcanacak kaynak ve süre ile kaç insan kurtulur kim bilir
İyi hoş da orada yaşam belirtisi yoktu lafı yanlış. Yaşam belirtisi var ama yüksek risk içerdiği için hızlı bir çalışma yapılamıyor. En üstteki insanlar çıkarıldı o bölgeden ama adı geçen çocuk en alttaymış.
evet üsttekiler çıkarıldı ve şu an yaşam belirtisi yok orada kullanılan cihazlar en ufak alınan nefesi bile algılıyor ayrilca kopeklerinde reaksiyon göstermemesi herşeyi doğruluyor
Inanmıyorum ya. Telefonundaki ekran görüntülerinin arasında 22 Mart 2022de Taha Duymazla ilgili haber vardı. Bıçaklı saldırıya uğradı diye. Şimdiyse durum bu. Çok garip 😳
Haklı kaynaklar yetersizse en yüksek olan ihtimalleri değerlendirsin. Taha kimdir tanımam. Enkaz altında ve hala sağ ise sabır ve sağlık şayet ölmüş ise rahmet diliyorum.
orada tek Taha için yoklar o binada başka insanlar da var ve zaten termal kameralar ile test etmişler 5 kişinin vücut ısısının olduğu tespit edildi. Belki Taha değilde başka insanlarda hala o enkazın altında ve canlı olabilirler. Kısacası o enkazi bırakıp başka enkazlara bakmasınlar. Zaten depremin üzerinden 3 gün geçtikten sonra Taha ' nin olduğu binaya gittiler belki daha öncesinde gitselerdi orada daha çok insan kurtarabilirlerdi.
Twitterda tahanın depremin 2. günü zaten hayatını kaybettiği ama ailesinin özellikle ablasının prim için bu tarz açıklamalar yaptığı ve merak oluştuğu iddia ediliyor
İnsanı ölümden eceli korur derler eceli gelmediyse 18 katlı bina da yıkılsa çıkar. Eceli gelmişse dünya bir araya gelse çare yok. Allah kalanlara sabır versin vefat eden vatandaşlarımıza rahmet etsin
Sağlık konusunda bile artı eksi listesi göz önünde bulundurulur ameliyatlarda dahi o yüzden yaşama tutunmaya çalışanların yardımına gidilmesi daha iyi bir seçenektir
Her can kįymetli ayrıca orada yaşam belirtisi vardı ihmalsizlikten oldu ilk 5 gün içinde harekete geçmeliydiler bilip bilmeden karışıp boş boş konuşuyorlar
Yaşam belirtisi nerede varsa oraya odaklanılmalı. Yani youtube fenomeni olması onu diğer enkaz altında kalanlar karşısında farklı bir önceliğe sokmaz. Yaşam neredeyse öncelik oraya olmalı.
Acımasızca bir yorum fakat yapılması gereken diyelim ki sesleniyorlar bir yerden ses geldi, oraya yönelinir böyle olmalı kalkıp da diğerleri de göz ardı edilemez.
Jahreyni hiç sevmem ama bu durumda Taha ya da ünlü birisinin bir başkasından ne üstünlüğü var ki. Tabii ki canlı belirtisi olan yerlere yönlendirilmesi. Taha da bir can ünlü olmayan birisi de bir can.
Adam haklı ve gereksiz olay yaptılar. Oda herkes gibi insan. Bir sürü yardım almamış enkaz var ölen insanlar var o yüzden çok boş mevzu. Sırf internette bilinen biri diye yüceleştirmeyin.
sırf ünlü diye diğer insanlardan fazlasını hak ediyor diye değil. ünlü olmasına o kadar yerinin vs bilinmesine o kadar kişinin tanımasına rağmen kimsenin gelip bi şey yapamadığını görüyor insanlar bunu yadırgıyor olabilirler
@you4myselfcontrol Bir adım ötesini düşünemiyorsun, yeri bilinse de 8 katlı binanın 1. katındaki birini kurtarmak mı kolay yoksa üst katlardaki 1 2 aileye ulaşmak mı kolay.
Kim bu taha onu bile bilmiyorum. Ölmüş ihtimali konuşuluyor. Ölmemiş deniliyor. Polis çekip evet doğru ailesi konuşmuş demiyor. Ailesi konuşmuş ise kanıtlasın.
o kadar zor bir durum ki. Ama bazen bu anlarda duygusal bakış yerine mantıklı bakış açısını benimsemek belkide çok daha fazla insanı kurtarmaya yarayacaktır.
bükük tepsiyi bulmadan tahaya ulaşabilmek imkansız önce tepsiyi bulmak lazım
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Taha için ses çıkaran zamanında onu lincleyen, çocuğa kötü davranan kişilerdi şimdi vicdanlarını rahatlatmak için ses çıkarıyorlar yoksa sevdikleri, uzuldukleri için değil
10 tane şehir varken birçok insanın bir kişi için çabalaması yanlış bence. Kim olursa olsun burada ayrım yapılmamalı nerede daha çok ihtiyaç varsa oraya gidilmeli