Kaç saattir beri şu resme agliyorum , kurtaranlara teşekkür ediyorum

Kaç saattir beri şu resme agliyorum , kurtaranlara teşekkür ediyorum

Bu çocuk büyüyecek yanında annesi babası olmayacak. Ne zorluklar görecek neler hissedecek bunu düşündükçe insan çok kötü oluyor. Keşke olmasaydı diyoruz ama keşke önlem alınsaydı bunların olmasının sebebi anne babasını kaybetmesinin sebebi doğal afetten çok önlem alınmaması binaların iyi yapılmaması takibi olmaması. Bu çocuk şimdi büyüdüğünde kime dava açsın. Kiminle savaşsın. Hakkını nereden öteki dünyaya mı kalacak. İnşallah bir gün hakkını alır. Öteki dünya varsa öteki dünyada hak hukuk adalet varsa bu dünyada alır inşallah. Başa gelmeyen belki bilemez içinizde yaşayan insanlar var bu acıyı. Gerçekten çok zor biz belki şu anda bir şekilde hayatımızı idame ettiriyoruz ama orada yaşayan insanların yarın bir hafta sonu ne olacağı belli değil ne yapacakları belli değil. Evleri dükkanları iş yerleri dağıldı insanları. Maddi olarak ayrı manevi olarak ayrı kötü duruma düşüldü.
@Neymar46 Allah büyüktür ona lafımız yok ama akıl vermiş kullanın diye. Binaları sağlam yapan müteahhitler olsaydı bu bebek öksüz kalmayacaktı.
@Neymar46 Ya nasıl kader insana kafayı yedirticeksiniz ya. Millet gözümün önünd eçlyğr kadr buymuş diyorsun ya sen iyi midin ya. Allahın japonunun kaderi yok mu. Allahın japonunun binası neden yıkılmıyor. O neden ölmüyor. Allah adam kayıracakd eğil onun kaderi neden böyle değil. İhmal bu ihmal kader flasn değil. Saçma daçma konuşmsyın.
@neymar46 Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık İsra 13
@Kimseee2873 Allah sevdiğini kulunu dünya çöplüğünde eziyet çekmemesi için yanına çabuk çağırır Rabiatü'l Sırrıhu
@Neymar46 lan bizi sevmiyor mu biz niye dünyaya geldik. Saçma saçma konuşma
@Neymar46 Ya depremde hiç mi ateist ölmedi hiç mi gğnahkar ölmedi sen ne anlatıyorsun ya, sen iyi misin saçmalıyorsun resmen. Her şeyi Din ile açıklamaktan vazgeçin. Göxünün önünde gerçekler var ve hala Allah şöyle Allahböyle diyorsun ya. Kaç kişi öldü KAÇ KİŞİ ÖLDÜ. Allah seni beni sevmiyor muydu da yanına almadı. Ne saçmalıyorsunsen. Japınyada hiç mi Allah’ın sevdiği kişi yok. Allah bir türkler mi seyor.
@Neymar46 Mantıksız konuştuğunun farkındasın çünkü sen. Bu ülkenin ateisti var müslğmanı var hristiyanı var hepsi de depremden etkilenşyor hepsi de ölüyor. Madem Allah onları çok deviyor nedne erkenden öldürüyor, neden yaratıyor o halde. Aynı zamanda hem yukarıda İşleyeceği günahlarından ötürü diyip hemd e sevdiği içindemek ayrı bir kafa. Anlaşılan Allah sağlam tedbirli evlerde oturanları sevmiyor. Bu mu mantığın?
@Neymar46 Depremden ölen tanıdıklarım var ve senin gibi birisi çıkıponlar günahkardır ya da günah işleyeceklerdirdemesi acayip sinir bozucu
@Neymar46 bebek için ileride işleyeceği günahlar içindedin
@Neymar46 en çok peygamberler sıkıntı çekmiştir peygamber güzel ahkaklı insanlar olduğu İçin seçilmiştir. Nasıl olur da Allah peygamberi sevmiyor muydu da dünyada bu sıkıntıları çekmesine müsaade etmiş?
@Neymar46 günahlar kefaret olabilir haklısın ama senin de benim de hatalarımız var elbet bu hassas bir konu ve zamandayız bazı yorumları bünyeler kaldırmaz dikkatli olmamız lazım
Binalar 25 yıllık bina olduğu için kimseye hesap soramaz dava açamaz.
@linkerboy1991 boş ver ben yazmadım sen okumadın say.
@Neymar46 buladar yükselmez değil arkadaşım sen millet ölmesine hayırlısı buymuş dersen ne diyimteşekkğt mü ediyim istşyorsun ya tanıdığım insanların ölüsünü gördüm diyorum yukarda çıkmış kader hayırlısı buymuş diyorsun. Gel de yğkselme ama.
Yanı kız haklı bence kanka
@TuttuğunuÇek tamam kanka
@TuttuğunuÇek bu ara nick güzelmiş
@Neymar46 sağ olasın canım
@TuttuğunuÇek eyw
@TuttuğunuÇek san niye benimgörüşümdne yazdın dldjkd
@Yaren_bayts_02 bi beni savunmazlar zaten
@Neymar46 yok yani ben gibi yazmış onu anlamadım
@Yaren_bayts_02 haksha şimdi farkettim en sonuna diyor koyacaktım, stresten unutmuşum
Şimdi gayet sağlıklı, iyi ve gülüyor Maşallah...
https://www.youtube.com/embed/QBsjRjv_QWkOlaya bu taraftan bakmak istiyorum artık.
Cevap
29Cevap
Biz onun gözünün içinde neler görüyoruz... 😒Yanlızlık... Caresizlik aclık... Annesizlik babasizlık... konusmadan gözleri ile içimizi sızlattı... Bize bu kare fotoğraf neler söylüyor beynimizin içinde...
Umarım dünyayi bile yönetme kapasitesi olan devletimiz enkazdan çıkan çocuk ve ailelere guvenli bölgelere aktarır aktarmaz pedagog psikolog görevlendiriyordur. Hiç zannetmiyorum onu bile akıl edebileceklerini ama neyse
Çok mahzun bakmış yavrum beni de etkiledi. Her çıkan bebek bir mucize gibi.
Çok tatlı maşallah umarım kalan ömrüde uzun ve güzel geçsin inşallah 🙏
Ay gözlerimi ayırmadan bakıyorum dakikalardir.. evlatlik alabilsem seni keşke çok isterim Allah'ım nolur duarimi kabul et yavrum benim
Sosyal hizmetlerde çalışan birisi var mı sitede. evlatlik bebek başvurusu için ille evli olma şartı mi var? Bilgisi olan var mı
Cok sey anlatıyor o gozler hanı derler ya ınsaat dosyası basvuru yapacak muteahhıtlerın ve gorevlılerın dosyasına koyulmalı
Ne kadar tatlı ve bir o kadar acıları saklıyor gözleri. Dilerim ilk ve son acısı olsun. Hayatı boyunca hep yüzü gülsün.
Böyle şeylere ağlamak duygusallık ve insanlık belirtisidir...
Beni de duygulandırdınız hanım kızım.
Turkiyedeki ekiplerin çoğu gönüllü ve profwsyonel değil keşke daha fazla gelseydi yardım neyse teşekkür ediyorum yardım gönderenlerde
Okadar güzelki kelimeler kifayetsiz kalıyor
Umarım geleceği parlak olur
Allah hayırlı ömür nasip etsin yavrucuğa ♥️
Çünkü küçük bedeni ruhu dayanolmayacak acılar çekti güçlü bebek çok daha güçlü bi insan olacak büyüyünce
hazır yeriyken söyliim en çok yardım Azervaycandan gelirken ikinci en çok yardım ekip sayısı da İsraile aitmiş bildiğim kadarıyla.
Yahudiler ya yatacak yerleri yok onların. Öyle düşünürler. Ama insan oldukları düşünülmez. Tamam baktığın zaman genel olarak kötü Milletler ama zor dönemde herkes insan.
ne kötülükleri oldu yahudilerin biz Türklere? filistin gibbi iran gibi müslüm ülkeler Ermeni Azerbaycan savaşında Ermenistanı tutarken Yahudi dediğiniz İsrail Azerbaycanı desteklemişti.
Türkler olmadı zaten Filistin halkına oldu. Filistin'de Müslüman olduğu için biz de müslüman olduğumuz için genel olarak kötü biliyoruz yaptıklarını zulüm olarak görüyoruz.
O müslüman filsitin, neden Türk ve Müslüman olan Azerbaycanın haklı mücadelesinde Azerbaycan yerine Ermenistanı destekledi peki?
O konuda fikrim yok Filistin'in ermenistan'ı desteklediğini bilmiyorum.
iyi niyetli olduğunuzun farkındayım ama bazı şeylere hele hele konu politikse yanlı bakmamak lazım. filistinin kuruluşunu iyi araştırın.
@ErtugrulKARTAL1903 senin bahs ettiğin siyonistler. Yahudileri aynı kefeye koyup durmaktan vaz geçin artık
Azerbaycan İsraili tutarsa Filistinlilerde gider ermeniler tutar bende şimdi sana bir şey sormak istiyorum, neden Marmara saldırısında Türk vatandaşlarını öldürdü kaç şehit verdik , üstüne üstlük özür bir dilemedi, İsrail bir gün Türkiye vuracak yavaş yavaş , üstüne üstlük türkiyeyi adam koymuyorlar.
16. ton bir 60 ton bir yardım malzemesi geldi. su an şebeke suyu arıtma sistemi aktif. Termal dronlar, sahra hastaneleri aktif. Ayrıca ZAKA timi de toplu derin için görevde. Uydudan takip de sahada çalışanlara yardımcı oluyor.
@ErtugrulKARTAL1903 bunları konuşacak gün şimdi değil. Ama daha sonra sana detayları ile anlatırım. Hiç bir şey dışarıdan görüldüğü gibi değil. Yerinde yaşamak daha başka.
Azerbaycan İsrail ilişkisi Rus zulmüne karşı ortaya çıkmş yüz yıla yakın bir ilişkidir. Dünyadan haberiniz yok, olup bitenlerden haberiniz yok. FİLİSTİN nasıl ve kimler tarafındna kuruldu. Osmanlıya karşı kurulmadı mı bu ülke sonradan? Bilgi yok fikir var boş voş yorum yazıyorsunuz
elinizin altındaki vikipediyi araştırmak bile size ağır gelecektir, alayım da şuraya koyayım bari: "Filistin bayrağı, Filistin halkını temsil etmek için kullanılan bayraktır. İlk olarak Şerif Hüseyin tarafından 1916 yılında Osmanlı Devletine karşı başlatılan Arap ayaklanmasının sembolü olarak tasarlandı.[1] Daha sonrasında bayrak ilk olarak 1964 yılında Filistin Kurtuluş Örgütü tarafından Filistin halkının bayrağı olarak ilan edildi. 15 Kasım 1988 tarihinde de bağımsız Filistin ülkesinin bayrağı olarak kabul edildi.""
Çocukların gözleri benide çok üzüyor hele o inci gibi dökülen yaşlar sanki yüreğime akıyor 😔
Ne diyorsun bu fotoğrafa @azelcan kardeşim? Nasıl bir üzüntü var masum yüzünde.
youtube.com/shorts/FatGP6DfXXE?feature=share
Bu taraftan bakmak istiyorum.
Ayy ne kadarda tatlı ya maşallah 🧿 Allah korumuş :)
Ya çok tatlı beni gülümsetti. Rabbim dirilten öldürensin.
Bir yorum yapamayacağım içim kan ağlıyor böyle masumluk olamaz
İmkanım olsa evlatlık alsam.. Ama evli bile degilim bekar birine vermezler yavrucağı
Ah kuzum benim umarım ilerde çok iyi bir hayatı olur 💛
Z kuşağı böyle bir felaket görmemeliydi. Ne yazık ki bu coğrafyada her nesil bir felaket tadacak.
Bu fotoğrafı görünce gözyaşlarıma hakim olamıyorum 😭
Bir minnet duygusu var sanki yüzünde. Teşekkür ederim der gibi bi bakış. Kurban olurum ya
Aşırı tatlış bi bebek umarım hayatının geri kalanı güzel geçer
Büyümüş içerde bir çok anı yaşamış bazı olaylara şahit olmuş
çok düşünceli bir şeyler anlatmak istercesine
sonra küçülmüş
Yanında olsam o boncuk gözlerini öpsem inşallah anne babası hayattadır
maalesef
Yahudiler için ayette onlar yüzünüze guler arkanızdan size olan ofkenızden dolayı parmaklarınızı ısırırlar diye ben onların dostluğuna inanmam sahsen korkudan da gelmıs olabilirler gerçi! içten içe vuran halk israildir zaten
Kişi kendinden bilir işi. Kimden korkacagiz ki?
Kaldı ki gün bunları konuşma gunu mü?
Sen İsrail'e kurban ol
İsraili samimi bulmuyorum bu da kendı fikrim hadı oradan İsraile kurban olcakmısım sen onlarla birlikte ol hatta aynı sekılde hasrol eninde sonunda yok ol😅😅😅😅
UNUTMAYIN Kİ BUYUK BİR HAKİKATİ DEGISTIREMEZSNZ YAPTIĞINIZ KÖTÜLÜKLER AYAGINIZA ALLAH TARAFINDAN GELECEK ELBET BİR GÜN FİTNE ZULMNZ DURACAK VE LANETLENIP AGACLAR TASLAR DİLE GELECEK ELBET BİR GÜN YOK OLACAKSNZ!!! ANLADNZ MII ŞİMDİ BU KORKUYLA YASAYIN
Elinizden geleni de yapın ey ısrailogulları korkmuyoruz bizler Allahın dediği gibi yasayıp can vermeye hazırız ama sizler hayata baglı kişilersiniz ölümden çok korkarsınız! Hiç düşünmezmsnz kendi kuyunuzu kazdıgınızı
Evlerinden kalkıp depremde buraya gelen bizler. Senin vatandaşın enkaz altında can verip yasayanlar yardım eli beklerken, o elini klavyede bize lanet okumak için kullanan sen. Ne kadar ironik değil mi? Siz birlik olsaydınız (Müslüman camiası) bize gerek olmazdı zaten. Ama Tanrı hepinizi korusun kollasin.
Bize yalandan dost gozukmeyin zira sızın o topraklarda kendinize vaad edilmiş saydığınız kutsal bildiğiniz topraklarınız var hem öldürür hem kurtarmaya çalışıp gözüken kişilersiniz... ALLAH sizn kalplerinizi biliyor ki bu yüzden ilahi kudretle sizi cezalandıracak
ALLAHIn laneti zalimlerin ve Müslüman düşmanı olanların üzerine olsun amiiinnn
Size gerek kalmazdı derken bz sizden yardım mı bekledik ki en azından ben sevmediğimi cesaretle soylerim ama siz içinizde tutar saklarsiniz şunu kafanıza iyi sokun ki o topraklar sıze asla yar olmucak o topraklar sizin Allah tarafından sonunuz olacak şimdi istediğiniz planlarınızı yapın ve kininizden de kudurun Türk Müslüman halkını savasta yenemezsiniz,,, Ancak sizin gibi korkaklar üstü kapalı saldırır...
O topraklar bizim zaten. Bu arada 1916 yılında Şerif Hüseyin, Filistinde araplari kışkırtarak Osmanlı'ya ayaklanma başlattı. Bugünkü Filistin bayrağı o zaman isyanın semboluydu. arastir bak göreceksin. Kimi savunuyorsun
Gazze’deki Filistin Hükümeti’nin Başbakanı İsmail Haniye, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Filistin ve Kürt sorunununun çözümünü konuştu. Haniye, Demirtaş’ı Kudüs’e davet ederken Kudüs’ü haçlı kuvvetlerinden alan Selahattin Eyyubi ile isim benzerliğine dikkat çekerek, latife yaptı ve “Kudüs yeni Selahaddin’ini bekliyor” dedi. Haniye görüşmede, “Diyarbakır’ın özgürlüğünü görmek isteriz” diye konuştu. sene 2012
Herneyse bak siz elinden gelenizi yapıp kutsal saydığınız topraklarınızdan vazgecmeyeceksnz zulm tehdit fitne gbi baskıcı olaylarınızdan da vazgecmeyeceksnz bu zannetmeyin sizin zaferiniz olacak kendı kazdıgınıza düşeceksiniz bunu ben degil Yüce Allah söylüyor size de yazık acıdım inanki merhamet etmeyene Allah merhamet etmez ki hem dünyanız hem ahiretiniz felaket... Şimdi siz bizi düşmanınız ilan edersnz de siz kendı kendinizin düşmansınız yaptıklarınızdan dolayı... Ayrıca da boş fitne salma sizin dediğiniz Bi çok olay tersten çıkar siz bizle hertütlü oyun oynarsnzda acaba nasıl oyun oynayablrsnz oda sizin kurmus oldugunuz tuzakları başınıza cevirecek... Ve biz asla ölümden zulmden korkmuyoruz...
Güzel kardeşim her kes bir değil. Tanrı seni korusun ve kutsasin
Yetişkinlerde göremediğimiz masumluk ve şefkat var ondandır
Kurban olurum verene.. En son hali çok iyiydi ama.. İnşallah annesi babası da yaşıyordur
Çocuklar birer melektir aksi yoktur keşke çocuk kalinabilse
Konudan alakasız ama çok tatlı bir bebek buruna baksana çok tatlı Allah uzun ömürler versin umarım ailesi yaşıyordur
Sen mi benmi ya yani anlatamiyorum okadar doluyum ki hergun sulugöz oldum ağlamaktan nasıl evlat edinebiliriz acaba
Bu dünyalar tatlısı bebek hangi şehirde bilenler var mı? Sabahın şu saatinde hüngür hüngür ağlıyorum ben o masum bebek için ölürüm ona kurban olurum. Bize ve ülkemize bu acıları yaşayanların Allah belasını versin.
Allahım yerim ya 🥺inşallah birşeyi yoktur tatlım benim
Küçücük yaşta fazla yükün acısı bu nerden biliyosun demeyin
Oyy kuzum nasıl minnoş bakıyor içime koyasım geldi
Yeni ağlamam bitmişti. Neden sordun ki ya
Masumiyet ve hüzün iç içe...
Masum yavrucak işte insan olan üzülür tabi
Diyecek, kükreyecek çok şey var ama...
Korku hüzün bir arada
Gözleri dolmuş Kuzumun Beni de üzuyor😢
masallah ya ne kadar da tatli
Kıyamamam yaa😭😭😭🥺
Çaresizlik ve korku var gözlerinde.. kıyamam.
Nasıl üzmesin burna bak nasıl üşümüş
Ooy canına kurban 😢
Kıyamam ya nasıl korkmuş 🥺
bende bu resme agladim
Kurban olsurum ya çok şükür
içim parçalandı Allah'ım bu nasıl acı
Umarım anne babası sagdir
Babasını bilmiyorum ama annesi ölmüş dostum
@teflon-_-tava ne diyem ki Allah bebege uzun hayırlı ömür versin iyi insanlarla büyür inslh gözlerindeki mutluluk eksik olmaz inslh ama şimdiden o gözlerde hüzun var
Yok dostum yok onun çok büyük ailesi oldu ins. Ulkece hepsine sahip. cikacagiz
@teflon-_-tava inslh inlsh 2 gün sonra kimse unutmaz
Ah benim yavrum ya.. evlatlık almak istiyorum
Kurban oluruk o minicik burnuna 🤗
Yaa :'(
Çok anlamli
Bilmem beyninin bilmem neresine dokunuyirdu
Üzücü 😔
çok tatlı ❤
Kıyamam, nasıl da masum masum bakıyor.
allah razolsun herkezden
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?