- Gündem konusunda 358 cevap paylaştı.
+1 yılNasıl bir arkadaş edinmişsin ki öyle? Onlar dost filan değil yanındakiler.. onlara mı kalmış miktarını belirlemek? Bravo diyorum sana ayrıca , takdir ettim seni tüm o an cebindeki paranın tamamını göndermişsin. Aslında arkadaşların utanmışlardır bence , senin kadar temiz kalpli olamadıkları için..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılO dalga geçen arkadaşların neler yaptı acaba neyse yardımın büyüğü küçüğü olmaz senin gönderdiğin o 300 lira bir çocuğun bez parası bir ailenin su ihtiyacı veya bir apartmandakilerin sıcak çorba ihtiyacını gidermiştir kafanı yorma sen herkes elini taşın altına koydu elinden geleni yaptı Allah razı olsun
00 Yorumla
300 liraya bir battaniye veya ısıtcı alabilir. Sen elinden geleni yapmışsın. O arkadaş çevresinden uzak dur. 20 lira göndermiş olsan bile en azından bir kardeşimizin yemek parası olurdu. Karnını doyururdu.
Ucuz arkadaşların varmış. Üzücü ama durum bu.02 Yorumla- +1 yıl
Ben de aynısını söyledim. Sağlam laflar koyup iletişimini kessin.
+1 yılMerhaba
Yardımın azı çoğu olmaz. Kimin durumu ne kadara elverirse o kadar yapar. Öyle arkadaş olmaz bir ekmek bile alsan bir insanin karnı doyar. Zaten insanlar acısından ne yiyor ne içiyor. Elinden geleni yapmışsın. Kim ne derse desin Allah kabul etsin inşallah. 🌹
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
196Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır tabi ki. ama bazıları duyar kasıyor o kadar az yardım mı yapılır diye. arkadaş yardımın büyüğü küçüğü mü olur? her türlü yardıma ihtiyaçları var önemli olan düşünmek ve yardım etmek. boş verin dinlemeyin o karaktersiz insanları.
20 Yorumla - Gündem konusunda 425 cevap paylaştı.
+1 yılBurada yardım almak için kuyrukta saatlerce bekleyenlere bile bir kutu gofret alıp tek tek dağıtanlar var yesinler diye.
Yardımın büyüğü küçüğü olmaz bir kanayan yaraya kim parmak basarsa kan o kadar durur. Seni üzenlere aldırış etme kendinle gurur duy lütfen!31 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim iyi ki varsınız
+1 yılOlur mu öyle şey? Büyük küçük yardım hiç fark etmez önemli olan yapmış olmanız. O arkadaşlarınızla arkadaşlığı kesmeniz tavsiyem. Allahta böyle insanları tez zamanda bildiği gibi yapsın böyle zor zamanlar da bile bu kadar iğrenç olabiliyorlar ise.
13 Yorumla- +1 yıl
@rahatsizmilena Helal olsun en doğrusu idi arkadaşlığını kesmen. Nasıl kestin ne dedin çok merak ediyorum. Umarım şöyle sağlamından laf etmişsindir. :D
- +1 yıl
Selamlar hepiniz umarım bi gün telef olursunuz dedim sadece
- +1 yıl
Ouuvv bayağı sert olmuş.
+1 yılYardımın elinden geldiği kadar ise bu gayet iyi bir şey, paranın 6/7 sini atmışsın, başka kim elindeki paranın 6/7sini atmış yardım kuruluşuna. Elinde 300 tl varsa 500 tl atamazsın yani böyle bir saçmalık olamaz. Elinden geldiğin kadar atman gayet iyi bir şey. Arkadaşların çok yardım severse unutturma her gün yardımlarını aksatmadan yapsınlar. Bu dalga geçilecek bir konu değil. Bir tl de atsan o para yarardır üçyüz tl atsan da. Önemli olan elinden geldiği parayı atmak. Elinden 500 değil 300 geliyorsa 300 atocaksın. Dalga konusu bile olamaz. Arkadaşlığını gözden geçirmen bile lazım bu kişilerle. İyice saçmalamışlar üçyüz lira bile gerekli oraya.
10 Yorumlasakın. yardimin ufagi buyugu olmaz. orada onemli olan o yurttaslarimizin dertleri ile dertlenmektir. empati yaomak ve paylasmaktir. ben 300 200 100 gibi farkli rakamlarla bir suru yapmaya calistim. sms le 10 20 tl yaptim vs vs ornek olsun diye diyorum.
20 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılOnlar bir kuruş gönderdiler mi sana bunu diyorlar ben de de 20 lira vardı gönderdim elindeki neyse onu göndermişsin elinden gelen budur bunu azı çoğu olmaz olsaydı zaten gönderirdin bizlerin en büyük ihtiyacı olan şey dua etmektir asıl olan sen bol bol dua et
20 Yorumla
+1 yılBilmiyorum arkadaşlarınız ne kadar gönderdiler ama ayıp etmişler. Az da olsa çok da olsa gönlünden kopmuş. Hiç göndermeyenler var, hırsızlar, yağmacılar, dolandırıcılar varken yaptığı yardımı az bulup kınamak veya gülmek de ne oluyor? Allah razı olsun sen ve senin gibilerden
12 Yorumla- +1 yıl
Sizin gibilerden de Allah razı olsun dünya dönüyor ise sizin gibi iyi düşünen insanlar sayesinde.
- +1 yıl
@cileksarisi teşekkür ederim yüreği güzel kendi güzel kızım...
+1 yılDalga geçiyorlarda kendileri ne yapmış peki. 300 TL'ye bugün bir bebek maması alınabilir. ya da bez ve peçete. Az çok demeden insanlara yardım etmek gerek. Zaman şu an dayanışma ve yardımlaşma zamanı sen bunu yaptın ay bu az deyip dalga geçme zamanı değil... Bu zaten insanlık olamaz.
10 Yorumla
+1 yılGerçekten şu duyarsız insanlara duyduğum nefret her şeyden fazla elinde 300 TL varsa o kadarını göndermek senin erdemliliğin ama arkadaşlarının böyle bir şeyle dalga geçmesi onların dengesizliği diye düşünüyorum hepimiz elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz kimimiz 50 TL 100 TL 300 veya daha fazla onunla dalga geçmek gerçekten çok dengesiz öyle insanlarla ilişkini kesmelisin bence oksijen israfı olduklarını düşünüyorum.
10 YorumlaGündem konusunda 689 cevap paylaştı. Öncelikle arkadaşların beyinsizmiş demeliyim.
Böyle zamanda miktarın hiç önemi yoktur. Şöyle bir atasözü var bilir misiniz damlaya damlaya göl olur. Bu atasözünü düşündüğünüzde milyonlarca insandan gelecek her 100 tl ne kadar olacaktır tahmin edebilirsiniz. Birde onların 300 tl gönderdiğini düşünün
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim 294 liram vardı. Bir battaniye bir de sıcak yemek yolladım. Kalan 44 lirasını da AFAD'a yolladım. Az çok ne varsa yollamak lazım. Yardımın azı çoğu olmaz. Bu para bir de benim ilk çalıştığım işten 1 haftalık maaşımdı. Pushtlar beni 1 hafta içinde işten çıkarttılar ondan 566 lira para vermişlerdi. O paradan kalan 294 lirayı da oraya bağışladım. Dalga geçecek olan varsa da ağzına...
32 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEyvallah
Mesele ne kadar gönderdiğin değil elinde olan kadar yapabilmek. Şöyle düşün; birinin 250 bini var bir başka kişinin de 500 lirası. 250 bini olan gidip 25 bin yardım yapıyor, 500 lirası olan da 450 lirasını. Sence hangisi daha gerçekten anlamlı olur yardım yapılan için?
11 Yorumla- +1 yıl
Doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim
Bence o dalga geçenler insan sıfatını hakediyormu onu sormak lazım. Herkesin durumu olmayabilir. Hatta hiç parası yoktur cebinde 1 tl vardır onu yollar. Önemli olan paranın miktarı değil insanın niyetidir. Kendine sadece yemek parası ayırıp diğerini yolladıysan senin kalbin çok büyükmüş. Helal olsun. O diğer şahsiyetlerdende arkadaş filan olmaz. Onlardan kurtulmaya bak derim. Hakkında hayırlısı olsun
10 Yorumla
+1 yılYardımın büyüyü küçüğü olmaz herkes kesesine göre yardım ediyor, elinden geleni yapıyor. Burada asıl önemli olan şey niyet. 5 yaşındaki bir çocuk kendi montunu cebine tüm şekerlerini koyup göndermiş hadi o çocukla da dalga geçsinler... Sen sana böyle çirkince davranan kişilere kulak asma belli ki yardımlaşmanın ne olduğundan haberleri yok.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöyle dangalaklarla dolu işte bu dünya. Herkes inswn olmayı öğrenemez. Arkadaşım elinde kalan son 300 tl sini gönderdi diye gurur duymak yerine miktarı beğenmeyip aşagılıyorlar kendilerince. Madem çok iyi niyetliler, yüce gönüllüler ise senin adına da yüklü miktar yollasinlar bağış olarak.
10 YorumlaKocamaaan bi kalbin var. Milyarderin yaptığı 500.000 TL lik bağışıdan daha değerli senin bu bağışın. 5 liran bile varsa 4 kirasını göndersen dahi değişen bir şey yok o yüzden dalga geçenlere aldırış etme. Baş tacı edilecek insansın
20 YorumlaHerkes gücünün yettiği kadarını gönderir hiç göndermemekten iyidir veya gönderen kişiyle dalga geçmekten😏 paranın miktarı değil o parayla nasıl davrandığın önemlidir belki onlar senden daha fazla gönderdi ama senin gönderdiğin rakamı küçümsedikleri için niyetleri pek iyi değilmiş yazık. Arkadaş çevreni değiştir acilen
00 YorumlaYardım gönülden gelen bir eylemdir bana göre ve büyük veya küçük hiç farketmiyor. Sen takma arkadaşlarını hatta böyle kişilerle konuşma bile çünkü bir arkadaş bunu asla yapmaz. Durumun neyse ona göre yardım yaparsın yani yardım yaptığın miktarı kuçümseme ve bu miktarı da kimseye söyleme bence.
00 Yorumla- Gündem konusunda 341 cevap paylaştı.
+1 yılArkadaslarin manyak demek. Bu durumda elimizde avucumuzda ne var ise vermemiz gerekir bence. 300, 3000, tl euro dolar fark etmez. O gonderdigin para belki bir ailenin yiyecegi icecegi ya da bir battaniye olacak ona. Allah hayrini kabul etsin insAllah
00 Yorumla
+1 yılEn azından düşünüp yollamışsın
Kıyafet gönderecektim ikinci el kıyafet almadıkları için onuda gönderemedim
Herkes ne yapabildiyse elinde ne kadar varsa göndermiş
Hiç göndermeyip dalga geçenler de var10 Yorumla
+1 yılO arkadaşın arkadaşın değil akbaba haberin olsun sen elinden geleni yapmışsın yardımın küçüğü büyüğü olmaz gönlünden kopmuş ne kadar varsa yollamışsın neymiş hiç göndermeseymiş ona neymiş ya ayretmiş için rahat olsun
11 Yorumla- +1 yıl
İyi yapmışsın onlar arkadaşların değil kendini yalnız hissedersen canın sıkılırsa gel bizle takıl bize yaz kendini yalnız hissetme onları kaybetti
Gizli Üye(30-35)+1 yıl100 lira da çok büyük mebla, neden bilir misiniz?
Bir sürü su, çorba alınabilir orada. Bunları asla küçümsemeyin.
Allah sizden razı olsun, duruşunuz güzel.
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEn doğrusunu yapmışsınız.
- +1 yıl
teşekkür ederim çok sağolun
+1 yılSenin 300 tl len zenginin 3 trilyonuna denk kalbi güzel insan
12 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim çok sağolun
- +1 yıl
Eyvallah
+1 yılYardımın azı çoğu olmaz. Elinden gelen buydu, sen de bunu yaptın. Daha çok olsaydı daha çok gönderirdin. O yüzden kendini kötü hissetme. Dalga geçilecek bir şey yok. Arkadaşım dediğin şahıslara söyleyecek tek sözüm yok. İnsan olan bunu yapmaz.
10 Yorumla
+1 yılHerkes elinden gelen imkanlarla destek olmaya çalışıyor. Üstelik imkanlarımız eşit değil ki, yüzdeye vurulsa, senin verdiğin miktar kat kat fazla oluyor!
Zekatta beli bir miktar yok misal, 40/1 diye bir şey var o da 2.5% eşit oluyor :)12 Yorumla- +1 yıl
Özelden bana bir mesaj at, biraz o güzel gönlüne su serpeyim :)
- +1 yıl
Bak ben sana direk yazamıyorum, sen bana ulaş ki, çok önemli bir şey diyecem:)
Herkes bütçesine göre yardım ediyor işte çok normal ve allah kabul etsin. Sende sorsaydın onlar ne kadar gönderdiler diye ve ne söylerlerse söylesinler sen de o rakamı beğenme. Madem durumun çok iyi neden daha fazla göndermiyorsun gibisinden.
10 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. Millet birilerine saldırıp, linç etmek için yer arıyor.
Bence kötü hissetmeni gerektirecek hiç bir durum yok. 300 lira , asla eleştiri konusu olacak bir rakam değil. Bence eleştirilecek şey, arkadaşlarının saygısız davranışıdır.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıl
Müslüman Fırsatçılara gündoğmuş.
Sizin 300 TL çok çok yeterli herkes kendine göre verir.
Hatanız yaptığınız yardımı açıklamanız. Gizli olmalıydı.02 Yorumla- +1 yıl
kusura bakmayın sinirimden ağlayarak paylaştım
Cevap sahibi+1 yılÜzülmene gerek yok, büyük ihtimal onlar hiç yardım bile etmemişler sadece dalga geçmişler. 10 da olur 10 binde.
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir ressam varmış, resmini çok para tekliflerine satmamış ancak bir çocuk gelmiş ve bütün param bu diyerek parasını dökmüş önüne. Ressam o resmi ona vermiş. Senin bütçen belliyken sen yarısını bırak tamamına yakınını bağışlamışın. O diyenlere de karışma herkes gönlünce verir Allah biliyor görüyor
01 Yorumla- +1 yıl
teşekkür ederim
İmkanınız oysa gayet doğal önemli olan destek olmak bende para gönderemedim kışlık birşeyler yollayabildim. İnsanlar herşeyi söyler aldırmayin.
30 Yorumla- Gündem konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılYardımın büyüğü küçüğü olmaz. Bir tane şekerli gofret bile enkaz altında kalan birinin direncini artırır. Peygamberler devri bitti Cahiliye devri hâlâ devam ediyor maalesef
10 Yorumla sen onları boş ver elinden geleni yapmışsın 50 tl varsa göndersen çok bişe değişmezdi 300 tl de ordakiler için az bi para değil onların şuanda 1 bardak suya bile ihtiyaçları var senin gönderdiğin parayla 200 tane yarım litrelik su alınıyo ve 200 kişi sana dua edicek böyle düşün evindeki kullanmadığın kıyafetleri falan da gönderebilirsin veya yardım toplama merkezlerine yardıma gidebilirsin oralarda insan gücüne çok ihtiyaç var
10 Yorumlaya zaten 10 milyon kişi 20 lira gönderse 200 milyon ediyor çok ciddi bir para herkes en az 20 lira göndermeye çalışmalı deprem haricindeki herkes
10 YorumlaSen kendi ihtiyacını karşıladıktan sonra elindekinin tamamını göndermişsin. Sanatçıların gönderdiklerine bak birde kendilerine göre çok komik rakamlar gönderiyorlar.
10 Yorumla
+1 yılYardımın büyüğü veya küçüğü olmaz. Yardım yardımdır. Cami çıkışında 10 TL-20 TL verenler bile oldu. Yardım edenlerin birçoğu bütçesine göre yardım ediyor.
10 YorumlaOnlar hiç göndermemiştir muhtemelen. Genelde böyle laf edenler bi halt yapmayanlar oluyor çünkü. Herkes kendi imkanına göre eğer yardım etmek isterse yardım eder. Laf edenlerin canı cehenneme.
10 Yorumla
+1 yılÖnemli olan ne kadar gönderdiğin değil sen 350 liran varken 300tlsini göndermişsin bu elindeki paranın fazlasını vermek oluyor bence bu yüzden çok özel. Allah razı olsun
10 YorumlaÖyle arkadaşlarından uzak dur derim önemli olan düşünmüş olman herkes cebindeki parası kadar yardım yapar ki durumun yoksa yapabileceğin bir şey yok kim istemez daha fazlasını vermeyi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende 280 tl gönderdim sms attım elimden geldiği kadar destek olmak istedim bunun ayıbı yok her türlü desteğe ihtiyaç var sms bedeli mesela 20 tl onu bile atmayan bir sürü insan var. Herkes gücü yettiği kadar destek olmalı.
20 Yorumla
+1 yılYardım yardımdır , sen elinden geleni yapmışsın. Olsa daha fazlasını verirsin zaten. Kendileri ne yapmış sorsana
21 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılşu an 300 tl orada çok değerli onu diyenler yokluk görmediği için öyle diyolardır bazen 1 tl bile çok değerli olabiliyor bende aldığım maaşım la direk bebek bezi alıp bağış yapmak istiyorum ama nereye vericemi bilmiyorum bebeği olan insanlar vardır illaki o bez bile çok değerli
00 Yorumla
+1 yılne alaka canım 300tlye battaniye alınabilir karnını doyurabilir bir kişi gereksiz arkadaşların varmış
10 Yorumlaarkadaştan yana kötü bir kaderin varmış. biriktikçe çoğalıyor para, tabii ki az değil. güzel gönlün sağ olsun.
10 Yorumla
+1 yılBizde 20 TL gönderdik battaniye yastık gönderdik aslında daha fazla eşya göndermek istedik de yağma haberlerini görünce vazgeçtik
10 YorumlaBir milyonu olan insan bir yemek yiyip geriye kalanını asla vermez , sen tüm paranı vermissin. Cevap basit sizde tüm paranızı verseydiniz
10 Yorumla
+1 yılAFAD yardımı 20₺ olarak açtığına göre gayet iyi bence böyle düşünme düşünenlede çok münakaşaya girme 🙌
10 YorumlaYardım etmek övünmek için ya da başkalarını küçümsemek için yapılmaz.
3 tl verseniz bile bu iyiliktir.10 Yorumla
+1 yılMiktardan çok niyetiniz önemli, bunun için sizinle dalga geçen arkadaşlarınız varsa çevrenizi değiştirmenizi öneririm
10 Yorumla
+1 yılYardımın dalga geçilcek bişeyi yoktur seninde katkın varsa ve ulaşıyorsa muhtaç kişilere onlar da Allah razı olsun dediği an iş bitmiştir.
10 YorumlaZaten milletin başına ne geliyorsa bu tipler yüzünden geliyor.
Sen doğru olan bir davranış sergilemişsin. Takılma.10 Yorumla
+1 yılKendileri ne göndermiş çok merak ettim, ne kadar gereksiz insanlar var kim dünyaya getiriyor bunları allah aşkına
10 Yorumla85 milyon nüfus var. Yarısı yetişkin diyelim. 40 milyon. Herkes 300 lira etse yeter zaten. Allah ta sana yardım etsin.
10 YorumlaGündem konusunda 324 cevap paylaştı. öyle şey mi olur 20 tl bile bi yarar orada sen arkadaşlarına katılma
damlaya damlaya göl oluyor o yardımlar10 Yorumla
+1 yılAllah hayrını kabul etsin. Kimde ne varsa onu yolluyor işte. Zengin değilsin sonuçta bakma sen onlara dilleri var konuşuyorlar
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKim geçti caksaydin ağızlarınin ortasına yardım yardımdır öyle seymi olur elinden gelen odur
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBu arada öyle arkadaşların varsa hayatından çıkar derim insana hiç iyi gelmez öyleleri
- +1 yıl
Selamlar hepsini sildim
Cevap sahibi+1 yılİyi yapmışsın canım boş ver daha düzgün insanları arkadas olarak seç ✨
+1 yılDalga geçecek bir konu yok. Herkes bütçesine göre göndermeli, elinden geldiğince yardım etmeli. Az çok demeden bağış yapmalıyız.
10 Yorumla
+1 yılSen o kadar az paranın içindeyken bile çoğunu gönderecek kadar yardımseversin ama her insan bunu anlayamaz işte. Sen boş ver onları, herkesin bütçesine göre.
20 Yorumla
+1 yılVerdin mi? Evet verdin. Dalga geçilecek bir durum değil bu. Yazık cidden
20 Yorumlaneden yardım etıgını soyluyorsun kı elınde o kadar varmıs o kadar gonderebıldın bunda dalga gecılcek bısey olarak goremıyorum maalesef onu yapmayan hayvan ınsanlar var onlar kendıne utansın bole bı konu ıle dalga gectıklerı ıcın
00 Yorumla
+1 yılSag elin yaptigini sol elin görmesin demisler sen neden söylüyorsunki neekadar yardim yaptigini ayrica herlesin imkani neyse o birinin imkani 1 tl ise emin ol o bile fayda öylelerini takma kale de alma onlarin ayibi büyük
00 Yorumla- Devamını Gör (238)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat