Bir gece ansızın bizde virüs maskesi dağıttık bedavaya onlara ve tüm dünyaya. Olması gereken şeyler bunlar. Siyaset ayrı yardımlaşma ayrı şeylerdir. Topraklarımızı kim işgal ederse etsin oo hoş geldin sen bize depremde yardım etmiştin al adalarımız senin olsun denmez. Gereken tepki verilir. Siyaset yapılması gerektiği yerde yardımlaşma yapılması gerektiği yerde yapılır. Çanakkale de düşmanla savaşırken yaralı düşmanı bile sırtında taşıyarak kendi cephesine götürmüş bir milletiz biz. O yüzden iki farklı kavramı birbirine karıştırmamak lazım
Sapla samanı karıştırmamak lazım Yunanistan'da Deprem olduğunda da bizim kurtarma ekiplerimiz gitmişti orada yangın olduğu zaman bizim uçaklarımız gitmişti İnsani Yardım konusu farklı devletler arası hukuk farklıdır
Bunun adı insanlık. Düşmanlık masa da. İki insan birbirini gaza getirir birisini gider döverler ya dünya da böyle hep Amerika'nın gazına gelen ülkeler ile dolu.
Siyaset ve siyasetçilerin çıkar ilişkileri maalesef halkları birbirine düşman ediyor. Evet Yunanistan’la mazimiz tertemiz değil ama bu desteklerini tarih unutmayacak elbette biz de
Sonuçta yardıma gelmişler insanların takıldığı ilk kimin geldiği olmuş. İlk Azerbaycan gelse ne olur Yunanistan gelse ne olur sonuçta ikisi de geldi mi geldi. Niye böyleyiz biz ya?
Biz siyasi sebeplerle mesafeliyiz ama Yunan demek medeniyet demek insanlık demek bu yeni değil.. başta Yunanistan ve İsrail olmak üzere bu felakette bize destek olan her ülkeye sonsuz teşekkürler
Ilk yardıma gelen kardeşimiz Azerbaycan oldu. Gölcük depreminde DE ilk onlar gelmişti demek bu depremde de ilk onlar geldi demektir. SANIRIM kısmı yanıldığını gösteriyor yani.
Gölcük depreminden bahsetmis zaten senin anlama sorunun var herhalde , Gölcük depreminde de onlar geldi demişsin kendinle mı celisiyorsun , sen daha soruyu anlamamissin..
@Epiyola ortada anlamadığın bir durum var ve hala aynı şeyleri söylemeye çalışıyorsun. Soranın sorusunu oku, sonra benim cümlelerimi oku ve neye vurgu yaptığımı beni yormadan anla lütfen.
Gönül ister ki, tüm savaşlar dursa keşke. Tüm dünya birlik olsa, ayrım olmasa, herkes eşit olsa ama olmuyor işte maalesef. Önyargı olan da çok insan var, her ülke için geçerli Ermenilerden alay edenler oldu mesela. Neden 10 şiddetinde olmamış diyenler oldu, ama kalkıp tüm Ermeniler aynı diyemem. İçlerinden illa ki çıkıyor böyleleri, geçmişten dolayı da tabii insanlar böyle düşünüyor. Ermeni soykırımı vs, elden bir şey gelmiyor maalesef.
1458 yılında Atina'yı, 1460 yılında Mora Yarımadası'nı 1453 de İstanbul'u aldık yetmedi kiliselerini camii yaptık dinlerine saldirdik :) topraklarına el koyduk adamların yani bırak olsun o kadar kin..
Deniz milini 6'dan 12'ye çıkarmak bizim olan alanı almak istiyor. Bu yeterli bir sebep. 2 km ötedeki ada bizim değil onların. Bizle adanın mesafesi 2 km onlarla ada mesafesi 100 km'den fazla. Bu da yeterli bir sebep. Adalar lozana göre silahlandırılamaz. Onlar bunu yapıyor. Bu da yeterli sebep. Niyeyse bizim çoğunlukta Türk dışında diğer her milleti destekleme durumu var. Bir Türkü destekleyen az.