Depremi unutmayalım unutturmayalım zaten. O kadar insan vefat etti yerin altında bir o kadar daha var. Düşündükçe insanın tüyleri ürperiyor biliyorum. Peki biz bu piskolojiyi nasıl atlatacaz?

Depremi unutmayalım unutturmayalım zaten. O kadar insan vefat etti yerin altında bir o kadar daha var. Düşündükçe insanın tüyleri ürperiyor biliyorum. Peki biz bu piskolojiyi nasıl atlatacaz?
Bu durumu atlatmak tabi ki de zaman alabilir ama her şey gibi insan buna da alışıyor sadece kayıplar ve acılar unutulmuyor. ama insan psikolojisi düzelemez bir yapı da değildir. sadece olayları kontrol etmek ve bazı şeyleri atlatmak gerekiyor. bu yüzden de kendileri çözebileceği gibi uzman tarafından yardım almak da faydalı olacaktır.
Bir şeylerin farkına varmış olman gerekiyor aslında ölenleri görüyorsun yıkılan evleri görüyorsun gerçeğin farkına varamadıysan bir öenmi yok psikolojin yarın düzelir nasıl olsa
Çok zor zamanlardan, ülkecek felaketlerden geçiyoruz. Atlatmak çok zor, hatta mümkün değil. Ama elimizden geldiğince destek olarak, yetim kalan çocuklara sahip çıkarak, uzmanlar psikolojik destek vermesiyle üstesinden gelmeye çalışacağız. Allah yardımcımız olsun.. 🤲
Maleseff insan alışıyo ve ilk gün ki gibi acıtmıyo evet unutmyor unutulmuycak da kayıplar ama da normala dönüyor bir az zaman lazım en az 6ayla 1 yıl gibi ve uzman yardımı tabi çok gerekli bu durumlarda dha sağlıklı yardımcı olur
Cevap
10Cevap
Depreme şahit olan insanlar bunu ömür boyu taşıyacaklar. Gölcük Depremi'nde enkazın altında 3 gün kalan tanıdığım kendi idrarını içmek zorunda kalmıştı. O günleri anlatınca gözleri dolar hâlâ. Ve bu insanlar, ufak bir sarsıntıda bile çok korkacak ve o gün yaşadığı gerilimi yaşayacaklardır.
Ancak biz ve politikacılara gelecek olursak, çok değil bir süre sonra unutulacaktır. 1999 depreminde 20 bin insan hayatını kaybetmişti. Ne oldu, ders alındı mı? Hayır! Evler kontrol edilmedi, açgözlü müteahhitler malzemeden çaldılar, politikacılar depreme ve kentsel dönüşüme önem vermedi, ''imaf affı'' çıkardılar ve halk deprem konusunda bilinçlendirilmedi. Okullarda bile artık bu dersler verilmiyor zorunlu olarak.
1999 Gölcük Depremi unutuldu, sadece hafızalarda acı bir hatıra olarak kaldı ama ne politikacılar ne de halk bunun özünü kavramak istemedi. Maraş Depremi'nden sonraki akıbetin hususiyeti de tıpkı Gölcük Depremi'ndeki gibi aynı kaderi paylaşmaz umarım.
Yuksek ihtimal insanlarin önüne gecici bir gündem atip unutturmaya calisacaklar.. Her zamanki yaptiklari is. Bizim insanimizin gundemi cok cabuk degisebiliyor. Hicbir zaman unutmamak unutturmamak lazim..
Hiç bilmiyorum çok zor cidden. Allah hepimize yardım etsin ama yuvarlaniyoruz batıyoruz bence
nasıl atlatıcaz kaç gündür ruh gibiyim hayattan zevk alamıyorum
Atlatamaycaycayik kolayca.
Birebir yaşayan olarak hiç bilemiyorum...
Bizim insanımız kolay unutur herşeyi
Cok zor çok 😔
Bilmiyorum, bilemiyorum çok zor
Zamanla bunun da üstesinden geleceğiz
1999 unutmadık 2023 de unutmayacağız
Bende hiç bilmiyorum valla cok zor
Atlatırız merak etme
Çok zor atlatıcaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?