3.000 tl param var. bunu nakit olarak ahbap veya afad'a göndermek mi yoksa eşya göndermek mi daha mantıklı? lütfen fikrinizi söyleyin
Nakit yardım
Eşya yardımı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
3.000 tl param var. bunu nakit olarak ahbap veya afad'a göndermek mi yoksa eşya göndermek mi daha mantıklı? lütfen fikrinizi söyleyin
Deprem bölgesine yardım edilecekse; mağdur durumda olan vatandaşlarımızı topluca daha güvenli yerlere götürmesi lazım. Kuru eşyalarla olacak gibi değil. Belediye veya büyük mevkii sahibi olanlar bu duruma yardımcı olabilirler diye umut ediyorum.
İnanırmısın ikiside farketmez. O insanları orada aç susuz bırakma para önemli değil. Allaha şükür milletimiz ve ahbap elinden geleni yaptı ve yapmaya devam ediyor. Bende elimden geleni yaptım eşyalar ve nakit yardımında bulundum içim bir nebze olsun rahat. İnşallah daha iyileride olacak onlar için inanıyorum. Allaha herkesin yardımcısı olsun...
inşallah
Arkadaşlar elinizdeki tüm parayı hemen harcamayın yardımları parça parça yapın. Önümüzdeki süreçte neler gerekecek bilmiyoruz. Şu an çok fazla para ve malzeme yardımı yapıldı zaten.
Ahbap derneğine bağış yapın derim. Çünkü kamyon ve tırlarla giden yardımları çoğu aile alamıyor. Çünkü çok fazla depremzede ve evlerinden tahliye edilen insanlar var yardımlar yetersiz kalıyor. Ahbap'a yapacağınız bağış ile yardım alamayan insanlar yardım alabilir.
Cevap
64Cevap
Şu anda en ihtiyaç olan nakit yardımı.
Ben ahbap'a bayağı bir nakit yardımı yaptım. Haluk abinin en iyi şekilde degerlendireceğinden zerre şüphem yok, her ne kadar iftira atılsa da bu adam ömrünü ücretsiz konserlerle ve yardımseverlikle geçirdi. Daha iyi bir yol bilen varsa saygı duyarım. Eşya yardımı gereğinden fazla yapıldı yapılıyor. Gerci bayağı bir yetişkin kaban, pantolon bot, kadın hijyen malzemeleri bebek malzemeleri ve gıda ısınma malzemeleride gönderdim. Ama tüm toplumumuz tüm limitlerini zorlayarak yardım gönderdi. Bence artık nakit yardım daha iyi olur.
Ben ahbap ve ohbedünyavarmiş derneğine gönderiyorum. Afad da ayni sekilde. Ama ahbap afad gibi kuruluslar çok büyük kuruluslar o yüzden bence dağitim gibi süreçler daha yavaş işliyor çok yardim gittiği için. Güvenilir ama küçük çapli dernekler emin olun daha hızlı yardim ulaştiriyor. Oradan bildiren biri de deprem illerinin yerel derneklerine bağiş, tır göndermeniz daha yararli demisti.
Deprem bölgesinde eşya çok fazla, ayrıca silahlı gruplar tırların yolunu kesiyor. Nakit paranın kurumlarda birikmesiyle ihtiyaçlar daha uygun fiyatlara alınır. 3.000 lira ile AHBAP senin 4.000 liraya alabileceğin gıdayı, giysiyi alır.
Eşya olarak bir şey alma ihtiyaç olan herşeyi onlar nakit yardım ile alabilirler. Nakit ve eşya yardımı yaptım birde kan bağışında bulundum elimde geldiğince her konuda destek sağlamak içinde çabalıyorum.
yardım yapın ama bilinçli yapın kışlık elbise kanserve gıda.. ahap konteyner ayarlıyor kızılay çadır afad gerekeen herşeyi.. Ankara abiside.. genelde spor salonlarına konaklatıırıp çocukları morelli tutuyor..
Bence nakit para, ben nakit para gönderdim. Giyecekler ykinda cöplere gider, yeterinden fazla gitti bence, para nakit destegi en iyisi, ilerde o kanutlarin yapilmasina, paraya ihtiyaci olanlara bence daha saglikli yerinde yardim olur.
Deprem bölgesinde eşya çok fazla, ayrıca silahlı gruplar tırların yolunu kesiyor. Nakit paranın kurumlarda birikmesiyle ihtiyaçlar daha uygun fiyatlara alınır. 3.000 lira ile AHBAP senin 4.000 liraya alabileceğin gıdayı, giysiyi alır.
Şu anda en ihtiyaç olan nakit yardımı. Zira lazım olan şeyleri belirleyip kendileri alabilirler. En güvenli yol olarak Ahbap Derneği'ne bağışta bulunmanı öneririm. En azından her şeyin hesabı tutuluyor.
Her şeyden önemlisi bizden alınan yardımı oraya hakkıyla götürecek kişilerdir en başta bunu çözmek gerek. Şimdi normalde para en iyisi ama gelse güven bu millete
Nakit yardım yapın, en gerekli olanlar böylece daha seri bir şekilde temin edilebilir. Koordinasyonun tek elden yapılması açısından da AFAD'ı tercih edebilirsiniz.
Bence şu anda tüm yardımı yapmak yerine haftada bir belli bir miktar yapmak daha mantıklı. Bölgedekilerin ihtiyaçları aylarca devam edicek çünkü
Şahsen para yardımı daha mantıklı. Eşya yardımında kimin ne gönderdiği belli değil. Çoğu kişi evinde ki fazlalıklardan kurtulmak için kullanıyor. İnsanların katkıda bulunmak istediklerinin farkındayım, ama kışın ortasında da parmak arası terlik göndermek ne kadar doğru? Her neyse, nakit yardım daha yararlı olacaktır. Destekte bulunan tüm vatandaşlardan Allah razı olsun.
Tabiki eşya yardımı neden para veresin ki yani kötü anlamda değil sen adama para verirsen adamın şehirde yıkılmamış bina kalmamış yani ne yapicak parayı eşyayı ver zaten vereceğiniz parayla alacağı şeyler belli yemek ya da kıyafet e sen bunu zaten verebilirsin onları uğraştırmaya ne gerek var adam ölümden dönmüş bide magza ya da marketmi arıycak bence haklıyım
Nakit yardımı çünkü nakitle en acil neye ihtiyaçları varsa onu alırlar diye düşünüyorum ek olarak bir şey vermek istersen yorgan battaniye ve kefen yani... Üzülerek söylüyorum.
Nakit yardımı ne yapsınlar Depremzedelerin şu anda kışlık giysilere, battaniyelere, yorganlara ve yiyeceklere ihtiyacı var zaten o durumda para ne işe yarar...
Nakit olarak bağış yapman daha iyi bence. Çünkü eşya yardımından çok nakit paraya ihtiyaçları oluyor. Hem onlar kendilerinin yaptığı alışverişi daha uyguna yapıyorlar.
Nakit yardım, gıda olarak da Trendyoldan yardım kartları almak daha mantıklı geldi bana. Bir sürü tır yardımları kampların önünde boşaltıp dönüyormuş çünkü. Trendyol AFAD’la birlikte çalışıyor.
Nakit daha iyi ama eşya gönderebilirsen o da olur.
Parayla ihtiyacı olanı alır.
Eşyanın o kadar çok yardımcı olacağını düşünmüyorum ama hiç yoktan iyidir
Yardım paketi olayı hızla çözmeye daha yakın. Para şu an o bölgede geçersiz sayılır. Yardım edenler, esnaf, herkes bedava ihtiyaçları karşılamak için çabalıyorlar.
Nakit yardım yapmanız daha faydalı olur o an ne lazım ise para ile temin edebilsinler diye çünkü ne nereye kime gidiyor bilmiyoruz bir sürü köy ve şehir var
Saçma sapan Ahbap vb gibi yerlere gönderme. Devletin kurumlarına gönder. AFAD olur Kızılay olur... Bakma sen buradakilerin boş yorumlarına.
Son biriktirdiğim 5 bin paramı depremde ihtiyaç sahipleri için gönderdim umarım boğazlarındab geçen sıcak çorbada ufakta olsa tuzum olmuştur 💖
Kıyamam nasılda düşünüyor kesene bereket allah daha cok versin sana inşallah
🙏💖 boynumun borcu. Bu benimde başıma gelebilirdi çünkü
Senin gibi güzel kalpli insanlar varolsun 🙏❤️
orada nerede neye ihtiyac olduğunu onlar biliyor senin battaniye verdin parayla onlar toplu aldığı için dah ucuza ve dah fazla ala biliyor
Para olsa bile eşya alacak malzeme alacak yer yok. Yardımlar da geliyor zaten. Ama başka şehirlere gidecek olanlar için para yardımı gerekli.
Kesinlikle nakdi yardım yapın.
Sizin 100 liraya alacağınız. eşyayı AFAD 50 liraya alıyor. (Örnek)
Eşya olsa nereye koyacaklar para bence çünkü en önemlisi şu an giysi ve para kalacak yer ve aç kalmamak
Eşya yollama her yer eşya dolu burada afada veya başka bi kuruma maddi destek ol eşyaların çogu ortada boş boş duruyo
Şu an ihtiyaç var mı?
Bence yardım için biraz bekleyip ihtiyaç dahilinde yardım etmek daha mantıklı.
Eşyaların çoğu yol tıkalı olunca kalabiliyor nakitin taşınabilir olması daha kolay daha uygun fiyata AFAD o eşyaları topluca satın alabiliyor, ikinci el varsa vereceğiniz kullanışlı ve temiz eşya onları da ayrıca verebilirsiniz muhtara vs.
Eşya alacak yer var mıdır orada sen yarısı ile eşya alır gönderir yarısını da nakit olarak yollarsin ilaç olsun ne ihtiyaç varsa o şekilde alırlar.
Afada verilmesi ihtimalini düşünerek eşya yardımı dedim. Fakat Ahbapa veriliyorsa nakitte olabilir.
Eşya ihtiyaç olan eşya olmayabilir. Ama para yollssan ısınma gıda veya bş sürü ihtiyaç alınabilir
Elinden geldikçe iksini de yap Allah kabul etsin
Açıkcası gönderilen eşya çöpe gidiyor en iyisi para
aslında hiçbiri... neye ihtiyaç varsa o... bence iyi bir organisazyon ile bunları toplayabilmemiz...
Nakit yardımı yapmak daha mantıklı eşyaya vereceğin parayla yardım yapsan, kurumlar toplu alım yaptıkları için senin alacağından daha fazlasını daha uyguna alıyorlar.
Kimseye nakit para verme. İlla da vereceksen akuta ver.
orada o anda neye ihtiyacı olduklarını tam bilemediğimiz için.
Farketmez siz yardımınızı esirgemeyin her ikisi de işe yarar
E devlet üzerinden adada yardim yapabiliyorsun en azından güvenilir
Bence eşya, gerçekten bağıs toplayan kurumlara acil eşyalar bağışlanmalı
Gönderilen eşyaların çoğu bakımsızlıktan küflenecek
Sona hijyen malzemesi benek bezi kadın pedi yolla abicim
Afad a ğönderilen maddi manevi yardım düzgün bir şekilde deprem bölgesinde dağıtılır !
Ahbap'a yardım ettim giyecek çok gördüm. Tuvalet konteyner lazım çünkü.
Eşya paradan ziyadan kefene ihtiyaçları var.
Para yardımı daha iyi zira 2. el eşya kabul etmiyorlar.
Ahbapa yardım yap onlar en doğru şekilde kullanıyor emin ol
Nakit daha iyi olur gibi. bölgede neye ihtiyaç duyulursa ona harcanır.
Gıda alabilirsin şu an da suya çok ihtiyaçları var bir sürü şey var luan da hangisini istersen artık
Nakit göndermek mantikli çünkü toplu şekilde aldıkları için daha ucuza geliyormus
Güzel kardeşim elimde imkan olsa bende o civarlarda göndermek istiyorum, bu bile bir şey. Eğer eşya vs gönderemiyorum diyorsan gücün buna yetiyorsa bu da iyi bir şey, Allah kabul etsin inşallah
Bence nakit para yollamak ama bazıları için 180 lik erkek bulmakmış ne insanlar var..
https://www.youtube.com/embed/QmxABLhpkugEşya ama bilinçli olarak rastgele gönderir isen yerine ulaşmıyor, malum suriyeliler gümrükleme yapıyor.
Ahbap'a nakdi yardım yapman en mantıklısı. Platform deprem bölgesinde aktif ve ihtiyaçları belirleyip direkt nokta atışı yardım ulaştırıyorlar.
Göndereceğiniz nakit yardımı zaten temel ihtiyaçlar için DE kullanılıyor eşya yardımı yapıldığı zaman nakliyede sorun yaşanabiliyor gönüllü kuruluşlar yetkisiz şekilde yardımları ulaştırırken orada işleri zorlaştırıyor koordinasyon zor oluyor.
Bence geleceği de düşünmeliyiz güvenilir kurumlar ekstra yardım talebinde bulunmadıkça biraz ara verelim bence ileride de yardıma mutlaka ihtiyaçları olucak bu göz ardı edilmemeli kesinlikle
İkiside gerekli, lâkin para ile eksik olan ihtiyaçlar giderilebilir.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?