Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da konuştu. Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15'er bin lira vereceklerini açıkladı. Bu rakamlar yaraları sarmak için yeterli olacak mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyaman'da konuştu. Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15'er bin lira vereceklerini açıkladı. Bu rakamlar yaraları sarmak için yeterli olacak mı?

Tabii ki yardımcı olmayacak 15.000 nedir yahu o insanlar evlerini her şeylerini kaybettiler 15.000 lira biçmek doğru değil bu sadece onların bir kısım ihtiyaçlarını gidermesi yaralarını sarabilmesi aç kalmaması için yani anlık bir yardım bu umarım öyledir bunun devamı olmalı
Abi bugün bir ev kirası ortalama 4-5 bin tl. İlk taşındığında komisyon veriyorsun, kapora veriyorsun, abonelikleri açtırıyorsun, nakliye ödüyorsun, evin temizliği vs derken o masraf 20 bini bulacaktır. Yeterli mi derseniz hayır değil. Sadece hiç yoktan iyi
Hayır olmayacak. Hepsine birer daire verilmeli ve kan parası verilmeli. Sorumluların hepsi yakalanmali ve yargılanmalı. 15 bin lira o insanların kayıplarını getirmez.
Tabii ki yetmez. Keşke CHP olsaydı iktidarda 150.000 verirdi üstelik her ay da 10.000 tl maaş bağlardı. Evleri de tekrar yaptırıp bedava verirdi...
Cevap
51Cevap
Her yerden yardım yağıyor. 15 bin para mı bu devirde o paraya ne alabilirsin ki. Dalga mı geçiyorsunuz
20 Yıldır Toplanan Deprem Vergilerinden (!) hane başı 15 bin TL mi düşüyormuş?
Ulan CHP falan filan parti diyip çıldırıyorsunuz. Bu zor zamanda hangi parti üyesini deprem bölgesinde gördünüz? Akp haricinde hiç biri ortada yok. Ancak uzaktan taziye mesajı iletiyorlar. Mesajı iletmek yarayı sarmıyor. Yardımda bulunmak gerekiyor. Evet belki açılan büyük yaraları sarmaz ama insanın gerçek yüzü zor zamanlarda belli olur. Gavur düşman dediğimiz ülkeler bile yardımda bulunuyor.
"Şunu özellikle ifade etmek isterim; 1 yıl içinde yıkılan binaları yeniden elimizdeki projelerle inşa edecek ve sahiplerine teslim edeceğiz. 10'ar bin lira vatandaşlarımıza vereceğiz. Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın da kira bedelini ödeyerek konutlarda yaşamalarını sağlayacağız" demiş yeter bence böyle destek olacaklarsa ciddi ciddi
@bellucia aynen antep şehitkamilde bir arkadaşım ile konuştum Şehitkamil ve islahıyeye hiç yardım gitmemiş ne bir çadır ne e kıyafet hiçbir şey gitmemiş sürekli drone ile çekim yapıyorlar ama yardıma gelen yok demiş afad bölgeye dün ulaşmış buradakilerin çoğu ölmüş deyip ölüleri çıkarmaları için bir kaç teçhizat ve gömmeleri için bir adet kepçe bırakmış ha birde devlet kişi başı 500 tl yardım yapmış 15.000 falan hepsi yalan
Bir kaç koli gelmiş içinden dansöz kıyafeti abiye elbise ve topuklu ayakkabı parmak arası terlik çıkmış
@nєslıtukєnmısєrkєkk söylüyorum hepsi palavradan ibaret. Onlar için insan canı sadece vergi açısından önemli. Halkını düşünen insan kalkıp da onları her gün ölmelerine neden olacak mezarlara sokturmazdı. Ama biz bunları söyledik diye bu ülkenin cumhurbaşkanı tarafından da “şeref-siz” ilan edildik.
@bellucia bir kurtulamadık şu iblisin franchisinginden
maalesef ülkemizde bu tür acil durumlar için ayrılmış YETERLİ bir bütçe yok. 16 milyon kişinin doğrudan etkilendiğinden bahsediliyor. Ne kadar yardım edilse yeterli gelmeyecektir ama anladığım kadarıyla bu sadece insanların kısa süreli barınma yolculuk vs masrafları için verilen bi yardım. Devamının geleceğini düşünüyorum iş ödenek konut vs. özellikle seçim öncesi olduğu için ellerinden geleni yapacaklarını düşünüyorum
@MssÇÎLEKLÎŚUT çoktan afada yardımda bulundum. Açıkçası elimizden başka da bir şey gelmiyor
Evet yeter şimdilik. Çünkü onlar siz yeni bitmeler gibi iPhone kuyruğu için değil, asgari ihtiyaçları için harcarlar bu parayı. Hatta ayni yardımlar da yapıldığı için, bu paraya bile ihtiyaçları olacağını düşünmüyorum. Üstelik kira desteği veya Antalya bölgesinde otellerde yeme içme dahil barınma imkanları olacak.
Siz provokatörler yine hayal kırıklığına uğrarsınız diye düşünüyorum.
Ağa babalarınız 19 Ağustos 1999'da para dağıtmıştı değil mi (!)
Cesetleri bile çıkarmadınız da boton yığınlarıyla birlikte kanyonlarla çöpe yolladınız. Bir sürü kayıp vardı, nerede olduğu belli olmayan.
Ağa babalarınız 19 Ağustos 1999'da para dağıtmıştı değil mi (!)
17 Ağustos olacaktı
15 bin tl ne 😂 Adam orada evinde ki eşyanın bedeli 300-350k 5 bin de taşınma bedeli 😜
70 milyon x 10(her ay telsiz kul. bed.) tl =8.400.000.000 tl sadece ama sadece cep telefonlarından elde edilen net vergi tutarı deprem için... Üstelik her sene deprem olmuyor bunların bir süredir (3-5 yıldır) biriktiğini varsayarsak 20 milyar tl üstünde bir deprem yardımı için net tutarlı bir bütçe kasada olması beklenir
En azından yardım ediyorlar ki zaten bu onların görevi. Yaraları sarmaz hiç bir zaman. Bundan sonra ki yapmaları gereken şey bilim'e önem vermek, dikkate almak, rant peşinden koşmamak vs ki maaelsef bu partide bunlar gerçekleşmez.
Ulan zaten eşyaları gitti adamların hadi sağlam olanlar başka şehire gitse kamyon tutması hammal parası zaten 10 bin kirası vs gene kurtarmıyor adamla dalga geçer gibi bütçe veriyorsunuz.
Bencede dalga geçer gibi davranıyorlar
Valla 15k yı ben bile beğenmiyorum her şey pahalı bunlar sanıyor ki ekmek 1 tl
Knk 50 60 bin en kötü verilmesi gerekiyor
Direkt 100k vermesi gerekiyor ve artı olarak 1 2 aylık geçim parası vermesi gerekiyor
Knk benim profilime girip sorunuma cevap verebilir misin kötü bir haldeyim fikir bekliyorum
Kira yardımı yapacaz dedi ama
Böyle devletin Allah belasını versin hiç bir yere yetişemedi dogru düzgün hep kendi imkanlarımızla yardım göndermeye çalıştık
Evi gitmiş, eşyaları gitmiş, canları gitmiş...
15 bin lira taşınmaya yetmez. Kaldı ki yeme içmesi var bunun...
Ancak hiç yoktan iyi diyebiliriz...
Yalan haber bu böyle bir şey yok olsa bile 15.000 para değil oradaki insanların bundan daha fazlasına ihtiyacı var ve daha fazlasını hakkediyorlar
Yeter. paradan önemli çadır uyku tulumu ısınma gereçleri lazım. Birçok yerde sıcak yemek veriliyor. Her yer kapalı kim ne alacak şu anda
Yaraları sarmaya gireceksek 15.000₺ yerine 15 yara bandı daha etkili olacaktır.
Söylenecek çok şey var ancak zamanı değil.
Başımız sağ olsun...
Eleştiren bir sürü g€rizekali görüyorum. Bunlar asla haline şükretmez. İlla bir elestiri yapacaklar. He iyi b0k
Çocuğuna ayda kaç para harçlık veriyormuş diye sormak lazım. 15 bin lira çok büyük para. Ne gerek var bunlara sayın Erdoğan?
Eğer gecici bir durumu idare etmek içinse birkaç haftayı çıkartır. Fakat sadece bu kadarsa çok komik bir rakam.
Ne yardımı ya, yine vergilerimden gidiyor.
O vergilerle sağlam bina dikeceklerine gelip benim paramı zorla insanlara veriyorlar.
O kadar yardımdan hane başına 15 bin mi? Gerçekten haram zıkkım olsun, başka da bir şey söylemiyorum.
Saray halkın sarayı 👍
Bin küsür odalı saray depremzedelerden her bir odaya 5 kişi yerleşse ve bunun gibi daha bir sürü halka ait boş yer var. Devletlular biraz lüksünden ödün verseler hiç bir depremzede aç açıkta kalmaz.
Dalga mı geçiyorsun be adam defol git artık kurtulalım senden. Birde dalga geçer gibi 15 bin tl diyor halktan uzak
Depremde evini kaybetmiş vatandaş = koku kopan insan
15 TL yardım = o kola yapıştırılan yara bandı
Peki şu CHP İYİ ve diğerleri ne halta yarıyor acaba onlar niye el atmıyor lafa gelince konuşmayı biliyorlar ortalıkta yoklar
Bunca yaşanana acılara karşın bir tepki almamak için hatasının üstünü ört pas etmek için acılı halkımıza güzelleme yapmaya çalışıyor,
O parayla ancak çamaşır makinesi ile elektrikli süpürge alabilirler. 15.000 TL yetersiz devletin en azından 100.000 TL yardım etmesi gerekiyor.
Çok yetersiz. Bir aile sadece kıyafet alışsverisi yapsa bu miktarı geçiyor zaten. Daha fazlası olması lazım.
Deli para , o kadar parayı ne yapacaklar.. ağam bizimle eğlenir
10 bin lirayı 15 bine mı çıkarmış ne büyük jest ama... Her akşam manda yoğurdu ve hurma yemeği biliyor saraydan, huzur maaşı alan faydasından kesip daha fazlasını versin
*tayfasından
Bizim milletimize manda yoğurdu dokanır makarna neyine yetmiyor
yetmez ki. evi yıkılan insanlara en az 30 bin verilmesi lazım ama bu devlete fazla gelir
Bu ekonomide, kötü giden enflasyonda 15 bin çok az. En az 50 bin olmalı.
15 bin lira ben ona vereyim ülkeyi terk etsin. Rezil adam
Devlet tüm imkanlarını seferber ediyor az veya çok düşünülmesi bile güzel
Allah aşkına 15 bin benim bu yaşta aylık ihtiyacımı karşılayan para. Dalga mı geçiyorsunuz milletle
O paraya buz dolabı zor alınır sanki alay ediyorlar.
Yeterli değildir elbet herkes ekonomik zorluklar yaşıyor ama en azından bu da bir yardım..
Herkesin ekonomik problemler yaşadığı zaten aşikar, söz konusu olana deprem vergileri. Kendisi de bu depremin
olacağını geçmiş kaynaklara bakarsan dile getiriyor. 1999 depreminde keza aktif siyaset hayatına başlayıp bunun üzerinden politika yapan birisi… Allahın adaleti yok umarım sağlam bir proje yapıp herkesi şaşırtır.
15000 liraya bir koltuk takimi bile alınmaz şaka mi
Ne istiyorsunuz 100 bin mi versin duyanda katar gibi bir ülke sanacak.
saray devletin kendisinin değil yarın bir gün gittiğinde sarayı sırtına bağlayıp götürmeyecek ondan sonra kim gelirse o kalacak, dünyada her devletin ve başkanların sarayı var ayrıca yandaşlarına konuşuyorsun bu sadece Ak partide değil bütün partiler yolsuzluk yapıyor a dan z ye kadar ayrıca vergiler nereye gitti diye soruyorsan evin yapımlarına gider anca.
Angel merkel yok şu an ve saray devletin diyorum size Erdoğanın, amerikanın rusyanın var ve başka ülkelerin yine var.
bence şaka yapıyor ve komik olduğunu sanıyor. Ciddi olamaz 15k tl ne?
20 Yıldır Toplanan Deprem Vergilerinden (!) hane başı 15 bin TL mi düşüyormuş?
Yetmeyeceği aşikar lakin bu da bir hizmettir. Küçümsemek gerekir. Allah yardımcımız olsun
Yürü be! 15 bin lira, artık susar bir zahmet halkımız, 15 bin lira vermiş boru mu?
bu parayi sadece evi yikilanlara yapiyorlarmis zaten evi yikilanlarin cogu vefat etti lanet olsun boyle duzene evim yikilmadi ama cok hasarli giyecek kiyafetim yok kalacak yerim yok ne yapicaz bilmiyorum
Çok geçmiş olsun, evi ağır hasarlılarada verilecek dedi diye hatırlıyorum ben, sizi kapsamıyor mu?
Zaten yurt dışından, şirketlerden ve halktan bu paranın çok daha fazlasını topladınız.. 15 bin lira demek halk ile dalga geçmek demektir!
Depremde evi yıkılan, göçük altında kalanlara mi verilecek yoksa tüm bölgeye mi evi yıkılan ya da yıkılmayan?
Evi orta ve ağır hasarlı olanlarda dahil sanırım
@Coolguy8610 hasar yoksa gerek yoktur değil mi, yani tüm bölgeye evinde sorun olan olmayan verilebilir mi? Bu haksızlık olmaz mı evinde sorun olmayan için
Bana kalırsa herkese verilmesi lazım deprem bölgesindeki
@Coolguy8610 hayır evinde sorun olmayana neden verilsin ya da göçük altında kalmayana. Bu devlete de yük, yani boş ver devleti bize de yük. Devlet bu parayı bizden toplayacak millet zaten ekonomiden kıvranıyor
soğukta çocukları toplamakta ayrı bir detay olmuş
Hayır yetmez bu haberi her izlediğimde hep bu kime yeter diyip duruyorum evde 15 bin günlük hayatta bile yetersizken depremzedelere nasıl yetsin 20k üstü olmalı
insanların ailesi yok olmuş ev versen para versen kaç yazar. bu paraları önceden binaları sağlamlaştırmak için harcamış olsaydın Şu an binlerce kişi hayattaydı vasıfsız moruk
Reisimiz sağosun rabbim başımızdan eksik etmesin elhamdurillah
Yetmez ama ülkenin durumu belli hangi birine yetişsin
15 bin verse dahi yetmez her şey ateş pahası anca ev taşımaya yeter ondada insanların evi dahi kalmadı resmen Tayyip alay ediyor bizlerle
Hani halktan isterse bizde seve seve veririz ablamda memur güvensem 10 bin lira bile veririm ama devlete güvenmiyor coğu yardim parasi bile yeniliyor :(
Canım valla bende güvenmiyorum devlete verdiğimiz paraları kendi ceplerine koyuyorlar
devamı gelcekse iyi ama sadece 15 bin yetmez
Değil yetmez yapılan yardımları hakkıyla dagitirilarsa devletin kimseye yardım dağılmasına gerek yok bence
O insanlar nerdeyse tüm hayatını yıllarını kaybetti 15 bin lira o yarayı sarmaya nasıl yetsin
Helal olsun. Allah devletimize zeval vermesin
haftaya 100bin vericez diye açıklama yapsın yine "yeterli mi?" diye soru sorarsın millet ona da burun kıvırır
Bi 10 diyor bi 15 bilemedim 🤦🏽♀️🤷🏽♀️
Sarayda 1000 aileyi barındırsın
En güzel cevap 👏
@sarımınlaciverti yazlık saray var kışlık saray var çocuklarının ve yandaşlarının vakıfları var
Ben bu yazdığını watsap durumu yapmıştım ceza yemessem iyi
@sarımınlaciverti korkma bir şey olmaz
Çok çok az eğer bununla kalacaksa.
Yardımlar yetse de kimse yeter demez
Nasıl yetsin. Bu zamanda para mı o.
Maalesef ama hiç yetmez
Boş konuşmayın yönetenlerde çaldı halkda çaldı durum bu hadi dağılın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?