Hatay’da yıkılan Güçlü Bahçe Sitesi müteahhiti Servet Ateş, “deprem oldu her yer yıkıldı bana binayı soramazsınız” dedi.
Sağlamlığını garanti vermek müteahhitin işi değil mi?

Hatay’da yıkılan Güçlü Bahçe Sitesi müteahhiti Servet Ateş, “deprem oldu her yer yıkıldı bana binayı soramazsınız” dedi.
Sağlamlığını garanti vermek müteahhitin işi değil mi?

Hayır müteahhit in işi planlayıp yaptırmak planda şu x miktar alana 6 apartman toplam 80 daire istiyorum yapabilirmiyiz mühendis planlar c60 beton kullanıp 20 ton (örnek) çelik kullanırsak olur tamam çiz projeyi proje onaylanır müteahhit şu cümleyi kurar c60 ı c40 anla 20 ton çeliği 10 ton demir anla der işçilerin söz hakkı yok yaparlar betonda deniz kumu kullanılır kumdan kale gibi ilk sallantıda çöker ancak bu müteahhit japon olsaydı ülke elinden onurunu alırdı ve ona iş yaptırılmazdı Japonya'da onur çok önemlidir küçük bir ritüel örneği harakiri samurayın kendini kesmesi kişi normal şartlarda kendine zarar vermez samuraylar krallığa zarar veremez ama bazen hata yaparlar sonuç olarak önce omurları alınır sonra (kısa olan kılıcı) kullanarak karnını keser onuru iade edildikten sonra ölümü kesin olan kişiler iyileştirilemeyecekse ve onurlu biriyse acı çekmesin diye öldürülür en yakın arkadaşı samurayın kendi kılıcı ile kafasını keser samuray öldüğünde onuruyla ölmüş olur herhangi bir yardım varsa ailesi yararlanabilir eğer samuray kaçarsa ölüm emri verilir ve görüldüğü yerde öldürülmesi söylenir bunu bildikleri için yüzlerini bezlerle kapatır ayakkabı giymez ( kalın bez sarar ses yapmasın diye) ve gölgelerde gezerler evet ninja olurlar her ninja zamanında bir samuraydır onurları yoktur öldükten sonra ülke ailesine yardım yapmaz
Nerdeeeeeenn nereye geldin be 😂
Harbi la şimdi okuyunca fark ettim nasıl sinirlendiysem artık :D
Bu soruya bir fotoğraf üzerinden cevap verilmez. Yıkılmış olsa bile bir bilim adamı konuştuğu konuda önce araştırma yapar. Bu bilim adamını diğer insanlardan ayıran özelliktir. Cahil insanlar sürekli her konuda konuşur. Cahilin, konuşması için bilgiye ihtiyacı yoktur.
O binaların hiçbiri depreme dayanıklı değildi. Bunu hepimiz gördük. Bilanço ağırsa sebebi binalar, dolayısıyla mimar ve müteahhitler ve gerekli önlemleri almayan devletimizdir.
O binaları yapanların, binaları denetlemeyenlerin, malzemeden çalanların ve gerekli önlemleri almayanların yakalanıp cezalandırılması gerekiyor.
Gerekiyor ama maden kazasında bile, şehit madenciyi suçladılar. Yine bulurlar bir kurban ona ihale ederler.
Deprem öldürmez. Dayanaksız yapılar öldürür.
Cevap
8Cevap
cinayetten tutuklanmalı bu ve bunun gibi insanlar
Binanın güvenliğini yetkili inşaat mühendisi sağlar, ama hiç bir insaat mühendisi maaşını veren adamsın dediklerine de hayır diyemez… bu adam topu insaat mühendisine atacak ve yırtacak.
Şeref yoksunu KATİL ! Tipinde meymenet yok paraperest Allahsız ! Bunun gibiler yüzünden suçu olmayan hatta takdir edilmesi gereken müteaahhit ve mühendisler de zan altında kalıyor her meslek gibi...
Şimdi buna oturma izinleri nasıl alındı diye sorulmalı zemin etüdü bu kim. yapti onayı verdi denilmeli kimlere rüşvet verdin denmeli malzemeden neden çaldın denip cinayetten yargilami
Para alacag durum olsa herkesten önce söz hakkına sahip olup konuşur ama bu durumda onu ilgilendirmiyo olur sevdikleribu durumda olsa da böyle mi derdi pislik
Yaptırdığı binaların demirlerini alıp bunun!
Anladınız.
www. change. org/.../hatayda-depremde-y%C4%B1k%C4%B1lan-g%C3%BC%C3%A7l%C3%BC-bah%C3%A7enin-m%C3%BCteahhiti-servet-alta%C5%9F-yarg%C4%B1lans%C4%B1n
Mesuliyeti üzerinden attığını sanıyor böyle 😒
Bu adama idam şart
Şimdi bu hapise girecek mi, girmeyecek mi?
cinayetten tutuklanmalı bu ve bunun gibi insanlar
Kime sorcamlar Anasinami😠🤬
Yaziklar olsun harbiden
Yazma sanami dedik cik cik
Ya benim sorumun altinda ne isin var kardesim gitsen baskalarina yaz rahatsiz etmesene
Yazma yazma
ya siki kime soracaktım güzel kardeşim
İte bak ya
arsız konuşuyor hala
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?