Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir depremzede ile konuşmasında: "Olanlar hep oldu bunlar kader planının içinde olan şeyler" ifadelerini kullandı.
Şimdiye kadar depremde 10 bin kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir depremzede ile konuşmasında: "Olanlar hep oldu bunlar kader planının içinde olan şeyler" ifadelerini kullandı.
Şimdiye kadar depremde 10 bin kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Biliyor musunuz, bugün şu bilgiyi verdi CNN:
”Güvenlik kamerasında görülüyor ki, bina depremin 22. saniyesinde çökmüş”
yirmi-iki-saniye arkadaşlar, yirmi-iki-saniye!
Uyanık olsan, kapıyı açıp kendini evden atmaya bile yetmez. Ki aileni uyandırıp üstüne mont almaya asla yetmez. Teyzem, eşi ve üç çocuğu sallantı anında birbirlerine sarılıp şehadet getirmişler. Böyle düşündüğünde, evet, kader diye bir şey var dedim.
Sonra yine bugün CNN’de yerle bir olmuş binanın karşısında dağ gibi sapasağlam Valilik binasını gördüm (Kahramanmaraş). Valinin ve çalışanlarının hayatı nasıl yüzlerce, binlerce insanın, ailenin hayatından daha değerli olabilir? Demek ki sağlam yapmasını da bilmişsiniz! Bir iki bina değil, yüzlerce! Şehrin yarısından fazlası toz toprak oldu. Hâlâ yardım diye inim inim inleyenler ve onlara yardım edemeyenler var! Çıkarılan her insan, hele ki çocukta, kalbim mutlulukla doluyor, yalan yok! Ama birde hâlâ çıkarılmayı bekleyenler var, ve onlar sonsuza kadar bekleyemeyecek!
Kader var evet, sayın Cumhurbaşkan, ama Allahın verdiği canı, malzemeden çalan müteahhitler alınca, bu kader değil cinayet demektir.
Uzun ve samimi yazmışsın bende samimi cevap vereyim o halde. Elbette ki kader var hepimiz müslümanız ama 1 yaşında binaların bile çöktüğü, para kazanmak imar affı denilen yasayı çıkaran, belediyeler bangır bangır kentsel dönüşüm için izin isterken sessiz kalındı, rant için tedbirsizlik yapıldı. Bunları Cumhurbaşkanı yapmadı tabi sözüm ona değil ama diğer bakanları ve valileri yüzünden tüm sorumluluk ona kalıyor çünkü ülkeyi o yönetiyor. Bu arada kaybettiklerin için başın sağolsun deprem şehidi oldular umarım cennettedirler🙏
Şu durumda en son yapacağım şey, siyaset. Samimi cevabın için çok teşekkür ederim. Sonuna kadar da haklısın. Hâlâ bir yandan canlı yayını izliyorum. Okadar üzücü bir durum ki. “Tedbir kuldan, takdir Allahtan” demişler. Tedbir almayıp, iki kuruş kazanacağım diye bu evleri yapanların öteki tarafta vay haline. Gidenler artık ebediyyen güvende ♥️
bu insanları deprem öldürmedi çarık çürük evleri oraya utanmadan diken insanlar öldürdü
bırakın eskisini yeni evler dahi yıkıldı böyle bir şey olabilir mi?
ne zaman bu kadar açgözlü olduk
ne zaman sadece cebimizi düşünür olduk
insanlar çalışıp çırpınarak zar zor aldıkları evlerin altında kaldılar
doğru dürüst önlem yok, denetleme yok, yardım bile yok sözde ediyorlar
hala yardım ulaşmayan yerler var
ama biz akıllanmayız
hala neden böyle oluyor demek yerine dua diye insanlar var
dua en son iş arkadaşlar
siz tüm önleminizi alırsınız elinizden geleni yaparsınız dua son iş
iş işten geçtikten insanlar öldükten sonra dua mua kurtarmaz bizi
bu olaydan ders alınıp evleri denetlenmeli ama nerede bu ilk deprem mi sanki ülkemizde
bu ilk yıkım mı
bu ilk ölümler mi
aynı aynı aynı değişen bir şey yok bu kafa devam ettikçe 20 yıl sonra da böyle göçük altında insan ararız.
Cinayet
Kader öyle düz bir çizgi, kaçınılmayan, insanların kendi çıkarlarına göre yorumladıkları bir şey değil. Seçimleriniz de kaderinizin bir parçasıdır. Bir binayı yaparken şartnamelere uymak ve aç gözlülük edip malzemeden çalmamak da kaderdir. Seçimlerimiz bizi kaderimizde iyi ya da kötü yerlere götürür, iyi ya da kötü başkalarının kaderlerini etkiler. Sağlam bir binada, bir kaç sıyrık ve/veya basit yaralanmayla bu tip bir faciayı atlatmak, kurtulmak ta bir kaderdir. Açıkçası, bir şeylerin üstünü örtmek, sorumluluklarından kaçmak isteyen insanlar "Olanlar hep oldu bunlar kader planının içinde olan şeyler" diye konuşur. Hala ortada döneni anlayamadıysanız ve biraz vaktiniz varsa, yabancı ülkelerin felaketlerle nasıl başa çıktığını anlatan belgeseller var. Bir onlara, sonra bir de bize bakın, biraz sağ duyunuz varsa ve biraz olsun insansanız, anlarsınız...
Bir ülkeyi cehaletle yönetirseniz sonuç bu olur.
İmar affı , denetimsizlik, fıtrat, sorumsuzluk, rant , rüşvet, para hırsı daha da eklenebilir.
Koordine olunmamış ne bilim adamları dinleniyor nede tavsiye alınıyor. Sadece allahın takdiri deniyor doğru siz mütahitlere yapı denetim firmalarını kendi seçmelerini isterseniz onlarda kendi denetim firmalarını seçer sonuç bu. Deprem yangın sel ekonomi mal can güvenliği korunamıyorsa kusura bakmayın. İnsanlar oy verirken bu insanların halini düşünsün yoksa kendilerini de o enkaz altlarında görecekler
Cevap
55Cevap
Kader diye bir şey yok zorda kaldıklarında her n*ku dine bağlamalarından gına geldi. sen önlemini alma yeterince tedbir alma malzemeden kısıp kar edelim de halka değer verme insan canına değer verme sonra kader. ya bir git oradan. Yaşananlarin hiç biri kader değildir
Pangea kitasi parçalandiktan sonra, birden fazla kita ortaya çıktı. Türkiye topraklarının olduğu alan, bundan milyonlarca yıl önce, Tetis Denizi'nin bulunduğu bir bölümdeydi. Kita, magmadaki hareketler sonucu, birden fazla parçaya bölündü.
Parçalanma sürecinde, şu anki Türkiye'nin olduğu alan; Anadolu levhası, Arap levhası, Afrika levhasının keşişme noktalarında yer aldı. Magma üzerinde yüzen bu 3 levha, konvensiyonel hareketlerle birbirinin altına giriyor ya da düzlem sürtünmeleri yaşıyor. Bu da, Türkiye'nin olduğu coğrafyada birden fazla fay hattının bulunmasına yol açıyor. Yüzen levhalardaki sürtünmeler devam ettiği sürece, kayalardaki bükülme kuvveti nedeniyle fay kirilmalari devam edecek. Türkiye'nin deprem ülkesi sayılması bu nedenli.
Coğrafya kader diyebiliriz fakat bu gerçeklerin olduğu bir ortamda; inşa edilen yapılardaki kalitesiz yapılanma, denetim yetersizliği nedenleri de, kadere etki eden yorumlar. Kaderin nasıl yorumlanacağı bireysel değerlere kaldı demek daha doğru. Kaderin sübjektif danslarını yorumlarda görelim.
Japonya'da her gün oluyor deprem. Yüksek siddetlilerde bile yıkılan ev ölen insan yok. Demek ki gerçekten deprem değil bina öldürüyor. Devlet yetersiz denetim eksik ama müteahhitler, mimar, mühendislerde de vicdan yok. Herkes kendi içinde oturacakmış gibi ev yapsa yıkım bu kadar olmaz. Cumhurbaşkanı ne kadar kolay konuşuyor. Evet kader diye bişey var ama tedbir diye de bişey var. Keşke şu siyasilerin hepsinin ağzını koli bandıyla kapatabilsek. Acıları artırmaktan sinirleri germekten başa bi işe yaramiyorlar çünkü.
Bunların sırası demeyin bunların tam sırası. Ölen yavrucukların ölen anne babaların gençlerin ahları hepsinin üzerinde olmayacak mi? Verilen sayılar tamamen yalan daha bulunmayan ölüler var kefensiz gömülen ölüleri söylemiyorum bile. İnsan sormaz mı verdiğim deprem belgesi nerede diye? İnsan sormaz mi yüzde 60 kusurlu apartmanlara neden onay verildi insan sormaz mi imar affı neden geldi diye. İmar affı kesinlikle tasarlayarak adam öldürmektir. Yazlıklar olsun. Milletinize verdiğiniz değer batsın yerin dibine!
Siyasi açıdan konusmicam burada kesin linç yicem böyle şeyler olunca hep dini alet ediyorsunuz da diceksiniz dalga da geciceksiniz elbette ki tedbir bizden takdir Allah'tan ama ister insanın ister inanmayın kaderden öte yol yoktur bu dünyaya geldiğimizde hepimizin nasıl öleceği ne zaman öleceği belli her insanın bir nefes sayısı var o nefes sayısı dolunca her şey bitiyor o insanın gerçekten ölmesi kaderinde varsa insanlar ne kadar yardım etse dahi ne kadar enkazdan kurtarsalar dahi ölüyor bu kadar inançsız olmayın
Kader depremin olmasıdır ama evin çökmesi değildir. Eğer evin çökmesi de kaderse Japonlar nasıl bunu engelleyebiliyor? Kaderden daha mı güçlüler? İşte bu soruları soracak bilinçte bir halkımız olsaydı bu kadar aciz kalmazdık depremde. Kader demek, nasıl olsa elimizden bir şey gelmez diyerek yan gelip yatmak demek değildir. Böyle düşünenler dini ancak afyon olarak görenlerdir.
Deprem kaderdir ama depremde yıkılan binalar, giden canlar kader değildir. İşine gelen yerde hazreti ömer oluyorlar ya. Hazreti ömer diyor ki fırat kıyısında bir kuzuyu kurt kapsa sorumlusu benim.
O zaman 20 senedir memleketi yöneten kişi olarak o yıkılan binaların da, yitirilen canların da sorumlusu kader değil devleti yöneten kişidir.
Ne kadar çarık çürük ihmal deseniz de Allah la bir nevi dalga geçmiş oluyorsunuz gerçekten Allah istedikten sonra sağlam olsa bile duracağını mı zanediyorsunuz.. ve evet kader sende yaşaya bilirsin bende kaderimiz de varsa eğer deprem her gün her yerde olan bir şey değil o yüzden ordaki insanların başına geldi Allah doğal afetleri bu sırf Cumhur başkanı eleştirmek olsun diye eleştiri de bulunmayın insan başına her şey gelebilir
Bunun allahla kaderle ilgisi yok. Bu tamamıyla para uğruna insanların canının hiçe sayılmasıdır. Ne olacak sanki diyerek yapılan binaların yapıların örneğidir. Kaderve allah'ın büyüklüğü ise bunca kusura bunca ihmalsizlikler altında 60 saat sonra kurtulan insanlardır.
Deprem olmasın diye yeni ev alıp yeni evimdeki hasardan ölen; iradesi dışında gelişen kaderini yaşarken,
Bize bir şey olmaz, nasıl olsa öleceğiz diyerek çürük gecekondu binalarda oturan, deprem bölgesinde mi değil mi umrunda olmayan bilgisiz kişi de kendi iradesi ile oluşan kaderini yaşıyor.
Burada işin kader boyutunu düşünmek biz kulların ölçeceği husus değil.
Kardeşim bizim suçumuz var mı yok mu? Kafayı buna yorun
20 yıldır bu binaları yenilemeyip, en azından güçlendirmeyip binlerce insanın ölümüne kader demek, ancak bir siyasal İslamcının; kalbi kötü, milleti de umursamayan bir insanın söylemi olabilir. Kader, depremin olmasıdır, depremde ölmek değil. Japonların kaderinde niye yok ölmek? Allah Japonların kaderini yazarken onları kayırmış, Türk insanına da ölüm mü yazmış? 20 yılın ihmalini örtbas etmek için söylenmiş bir söz, ciddiye alınacak bir söz değil.
her şey kaderin içinde olduğu için söz doğru zaten sorumlulara sıra geldiğinde başlayacaktır araştırmalar ama ne yazık ki hep kaçak kat çıkıyoruz aile apartmanı adı altında :/ bu da bir realite sonra oy için imar affı istiyoruz vs vs çok yönlü sorunlar ne yazık ki
Aynen evet kader. İhmal, vurdum duymazlık, cep doldurma vs. yok.
Kader diyip geçiştirmekte bilemedim yani hani diyorua her aileye 10 bin TL yardım diye övünüyor. Devlettin bağışladığı parayı halka zaten vermek zorunda insanlar milyon paralar topluyor o parayı 10 bin 10 bin veriyor. Benim gerçkten merak ettim sadece kendi cebinden bu adam ne verdi
Kadere imanım tam, yıkılan bazı binaların zayıflığı, müteahhitlerin sorumsuzluğu, taşıyıcı kolonu kesenler hepsi kadere dahildir.
İllaki bir yerlerde hata yapanlar olacak, günah işleyenler olacak ki birileri cehenneme birileri cennete gidebilsin.
Ona göre her şey kader. İş kazası olur kader, deprem olur kader. Önceden planlayıp önlem almadığı herşeyin sorumlusu kader ona göre. Asla biz yapamadık, edemedik, düşünemedik demiyor herşeyi biliyor, herşeyde başarılı gibi konuşuyor ve sonucunda söylediği ile yaptığı hep çelişiyor. Feyyaz Yiğit bugün bir tweet atmış;
"Duygularımı hapse girmeyecek şekilde ifade edemiyorum" diye, aynı o durum.
Söz kalmadı.
Suküt ise yakında ebediyete erecek.
Necm 57-58
O yaklaşan (kıyâmet), yaklaştı! Onu Allah’dan başka ortaya çıkarıcı yoktur.
Rum 41
İnsanların kendi elleriyle yapıp ettikleri yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu; böylece Allah -dönüş yapsınlar diye- işlediklerinin bir kısmını onlara tattırıyor.
Dünya tarihinin en feci depremini yaşadık arkadaş, 10bin küsür bina yıkıldı aynı anda siz hala daha kadermi ihmalmi diyosunuz ya. 11 Mart 2011de Öve öve bitiremediğiniz Japonya'da depremde 15bin 700 kişi öldü. Eee sizin dediğinize göre Japon müteahhitlerde malzemeden çaldı ozaman? Şu olayda bile siyasi malzeme çıkarmaya çalışıyosunuz kendinize insanları birbirine düşürüyosunuz ya gerçekten bravo ya.
Arkadaşlar inanç varsa adına kader deyin ihmal deyin ne derseniz deyin ama. Rabbim dur deseydi kim bilinçli yapsa da olmazdı biraz lütfen biraz bölücülüğe ara verin bunlar sonra konuşulur bundan sonra neler yapılır ona bakılır bir sürü yabancı ülke bize yardıma gelmiş bizbirbirimize girme pesindeyiz Allah ıslah eylesin
Kimseye hakaret etmedim siz bölücüsün diyip bireysel birini göstermedim düşünceler buraya gidiyor dedim hakaret eden de sizsiniz ayrıca beyfendi
Size gelince evet haklısınız şu an yapılabilecek en iyi bu işleri bilen mezuniyeti uygun insanları sahaya alıp yapılan hataların yapılmaması
Deliriyorum ya kader falan degil haberlerde izledim 2 .8 milyona satilan binada zemin yok ya baya topragin ustune 11 katli bina dikmisler bu binada olenler kader yuzunden mi öldü... bu bir cinayet o yapiya ruhsat veren herkes katil
Kader'e de tedbir gerek.. Malzemelerden kısılan, denetimsiz evler yapilsin ve buna da müsaade edilsin sonra da "Kader" ne güzel rahatiz degil mi bi sebep bulunduguna..
99 öncesi binaların güçlendirilmesi kolay değil. Üstüste aynı şiddette deprem çok olağan değil. Ama hiç bir önemi yok. 30000 den fazla can gidecek.
Yahu kendi dini inancı ile çelişiyor. Kendi dini inancında tevekkül denen bir şey var. Yaptığın için her ucunu planla hesapla gerisini Allaha bırak diyor. E bakıyorum yapılan binalar kötü önlemler kötü çalışmalar kötü her şey baştan savma bunlara kaderde vardı diyerek geçemez kimse.
Herkes birikerini suçluyor
Genel olarak milletimiz suçlu her şeyi devletten bekliyoruz
Söyleyinsene binaları alırken kaç kişi soruyor depreme dayanıklımı diye veya kaç kişi araştırıyor herkes güvenliğinddn önce cebindeki parayı düşünüyor sonuç ortada
Sen almazsan o müteahhit de binayı dikmez
Binlerce insanın ölümü evet kader. Deprem bizim coğrafyamızla alakalı. Yıkılan binalar ise müteahitlerimiz, mimarlarımız, mühendislerimizle alakalı. O binalar sağlam olsaydı ya da bu deprem olmasaydı o binlerce kişi son nefesini vermesi gereken an yine verirdi. Kader tam olarak budur.
İhmalsizlik istediği kadar konuşsun bir cumhurbaşkanı nasıl olurda bir göz yaşı dökmez nasıl bu kadar soğukkanlı davranır halkı öldü güney doğunun neredeyse yarısı bu mu tavrı bizim halkımız bu kadar ucu mu ihmallere kurban gitsin
Ucuz*
Depremin olacağını önceden söyleyen profesör Dr Naci Görür Erzincan depremini söyleyen bu bölgede deprem olacağını belirten bilim doğru çıkıyor önnem alınmadı yine her şeyi kadere ıbağlamak siyasetçilerin işidir deprem kader değildir!!!
Arkadaşımın evi yikilmiyor abimin eşinin annesinin evleri yıkılıyor neden çünkü malzemeden çalmışlar hırsız vizjdansizlar milyonluk evi satıyorlar 3 yıllık ev yıkılıyor yanındaki yikilmiyor yatacak yeri yok bunlarin
Kadere siginmak cahil toplumlarin isidir taktir Allah tansa tedbir kuldandir ornegin sen arabanin kapilarini acik birak anahtarida uzerinde olsun calininca kader de boyle sacmalik ancak cahil toplumlarda olur eee ulkenin yarisida cahil olunca
Biz insanların kaderini kendi çabasına bağlı kıldık diye ayet var. Bu ayetten kaderin olduğunu fakat bu kaderin olumlu veya olumsuz sonuçlarını yine bizim kendi irademize bağlı olduğunu apaçık şekilde bildiriyor.
insanları deprem öldürmez bilinçsiz müteahhitler sağlam olmayan binalar ve onları yapmak için kullanılan ucuz paslı malzemeler öldürür gereken önlem alınmazsa felaket doğar
Kader, tevekkül. Kader, bu depremin olmasını sağlayan bir dış güç yoksa. Tevekkül, 1999 sonrası bina yönetmeliğine göre bina yapıldıysa, yapacak bir şey yok.
Hayır bu kader değil bilinçli yapıldı yoksa böyle bir deprem mi olur degil mi 10 şehri vurdu yüzlerce insan öldü bilerek yaptılar...
Ya sabır ya Mevla...
Bir yaşındaki bina dedikleri rezidansın eski bir binanın süslenmiş şekli olduğu ortaya çıktı. Allah'a İnanıyorsak Amentü'ye de inanıyoruz. Evet Kaza ve Kader Allah'tandır.
Deprem kaderdir. Önlem almazsan ölür, aç kalır, korkunç ekonomik kayıplar yaşarsın. Raylı sistemli evler yapılmalı. Denetimler sağlam olmalı. Afet stokları olmalı. Kader madem akıllı olunmalı.
Kader mi 🤦🏽 Bok gibi zemine bok gibi malzemeler ile 15 katlı bina yapılmasına müsade et , kontrol etme sonra kader.
Ne kadermiş ya sokayım bunların kaderine ben emi 🤬
Kadercilikten çıkın artık. Bu ne yazık ki büyük bir hata. Allah bu millete yar ve yardımcı olsun.
Dikkat ettim açıklama yaparken yüzünde hiç hüzün yoktu. Ben 10 bin kişinin öldüğünü açıklasam hüngür hüngür ağlardım herhalde.
Bunu fark eden tek benim sanıyordum
@mekaninsahibihande Haberturk'e şu an gökhan zan bağlandı çok kötü oldum.
Ağlasa timsah diyorsunuz , dediniz gecmişte. Nasıl bakmak istersen öyle görürsün. Ben çok yorgun ve üzgün gördüm. Günde kaç saat uyuyor haberiniz var mı? Eceviti deprem günü uyandırmadılar uykusunu alsın diye... Anca siyaset yapın.
Kac saattir seferber olan insanlar var, gokhan zan'ı izlemeni öneririm. Bos muhabbet yapmayin sen öyle gorduysen o senin gorusun beni baglamaz.
olan oldu !
bunlar hep kaderde olan şeyler...
bu kadar basit öyle mi?
bir felaket olunca neden hep kader deyip geçiştiriliyor?
sorumlu olan yok mu?
hesap verecek olan yok mu?
Hatalı kadercilik anlayışımız bizim işte bu. Onca insanın canına kastedip malzeme hırsızlığıyla konut inşa edenlerin hiçbir suçu yok o zaman.
Bakın Nihat Hatipoğlu bile bunlara kader denemez dedi ❗ o adam bile.
Ya önce binalar sağlam olacak , sonra kalkıp kader kısmet deriz.
İnsanın inancına göre değişir bence. Bunlar hep ahir zamanda olucak şeyler belki daha beteride vardır kaderimizide allah ölümünde hayırlısını versin. insanlar şu an da küçük kıyametlerini yaşıyorlar.
99 depremini eleştiren Erdoğan vardı ya. İzleyin 99 depremi Erdoğan yazın çıkar o zamanda kader mi diyordun?
depremzedeye kader planı diyen erdğan 2003teki bingöl depreminde kader diye geçiştirilemez demişti...
Boş konuşuyor insan ne derdin kendisi ne derdin de zaten aylar öncesi uyarılar gelmiş şimdi gelip böyle konuşması sinirlerimi bozuyor
deprem prof ları uyarmış yıllar öncesinden bu bölgede deprem olucağını, tayyip hiç bi şekilde kentsel dönüşüm yapıp tedbir almamış 20 senede, şimdi 1 yılda toplu konut yapıcam diyor, 12 bin kişi ölmeden yapsaydı ya
Size kader meselesini anlatmaya çalışsam anlamazsınız. Sen kanserden, o kazadan, bu gripten, şu yaşlılıktan ölür, bu böyle devam edip gider. O insan zaten ölecektir ama suç hep aradaki sebeplere atılır durur.
Kader olabilir mi ama Allah akıl vermiş. Kaderimizi şekillendirmek için. Sen önce bir tedbirini al sonra kader dersin.
Hahahaha allah neden bize bunu yaşatsın ki neden malzemeden çalınıp umarsızca yapılan evlerin mühendislerine işçilerine değilde allaha atıyorsunuz bu topu allah asıl buna sinirleniyor
Tedbir bizden taktir Allah'tan her musibeti Allah'a bağlıyorlar sinir oluyorum
Çünkü beyinsizler din din din diye uydueuk şeylere bakıyorlar bu yüzden ateist toplum olan japonlar ölmüyor biz ölüyoruz
şu an biraz abarttın sanki 😃
Abartmadım dinsizler daha zeki görün gerçeği
Söylenecek çok şey var da , Silivri ye girmek istemiyorum...
KORKMA Sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak
@Dördüncümurat4 helal 👏👏
Hünkarım
Depremin olması kader olabilir ama onca insanın vefat etmesi yaralanması tedbirsizlik ve ihmalden kaynaklıdır
Kibirden kulakları kapalı gözleri görmez olmuş nasılsa millet saf her dediğime inanıyor diye düşünmüştür bunu söylerken
cepci milliyetci müteahit gafası yap sat itele mantığı ne zaman kader olmuş mng batık müteahiti ifya etmek mi kader sqym öyle kaderi
2003 yılında kader diyip geçilemez demişti ama şimdi kader oldu... hey gidi hey
Binaları denetlemeyen suç kabul etmeyen böyle sözlerle avutur…
Kader değil de ne. Şu yorumlarda sinir bozucu Türkiye’yi beğenmeyen sevmeyen gitsin.
Bu açıdan bakınca elbette doğru kadere inanan insanlariz fakat kader deyip gecemeyiz
Yorumsuz...
https://www.youtube.com/embed/RrfL1WuFdIgorada teselli için öyle dedi adam yoksa o da farkında
Yasanan şey evet kader. İhmaller var mı var ama kader degil diyemeyiz. Bu noktada anlasilmak lazim
Zihniyete bak. O da kendiaini kadere teslim etsin o kadar korumayla dolaşmasın bakalım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?