Kader diyemezsin, sen kendin ettin.
https://youtu.be/vYWFuqsvzvY

10 ilin etkilendiği, 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremin 3. gününde merkez üssü Kahramanmaraş'a giden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, kendisiyle konuşan bir depremzedeye, "Olanlar hep oldu. Bunlar kader planının içinde olan şeyler" dedi.
Yaşamlarımızın bu kadar "ucuz" olması, değişmez kaderimiz mi?
Belki Kader ama ihmali de yok mu sayalım 29 yıldır iktidar bir kere malzemeden çalan müteahhit e dur deseydi engel olsaydı bugün ölü sayısı bu kadar olmazdı kendi hatasını da göz önünde bulundursun ya gözünden bir damla yaş akmadı bu adamın orada 9000 bin halkı can verdi ya binlerce insan öldü bir cumhurbaskani bir damla gözyaşı dökmez mi ya
20 *yıl
İnsanlar kaderine kendileri karar verir..! Dürüst olur, inançlı olsa da, bunu insanlar için değil kendi içerisinde reklamsız yaşar ve işini iyi yapar. Karakterli davranır, rüşvet almaz. İnsanları aldatmaz, her işte ihlaslı yani samimi olur, kendisini daima daha ileriye taşır, geliştirir, hak ettiği yere gelir ve ülkesini de getirir. Bu gerçek vatan severlik, bu sayede Dünya'da ve ahirette cenneti yaşar. İşte bu iyi bir kaderdir.
İnsan var, vatan sever olduğunu iddia eder. Allah'tan korktuğunu söyler. insanlara din dersi verir, ahlak dersi verir ama işini baştan sağma yapar, rüşvet alır, insanları aldatır, insanların ölümüne sebep olur. Biraz sadaka verir, yardım eder, içini rahatlatır bu sayede kendisinin affedileceğine inanır ki, insan öldürmenin affı yoktur ve sonu cehennem olur. Bu kötü bir kader. Şimdi bu iki kader de, sadece bilindiği için o kitapta yazar, yazdığı için yaşanmaz çünkü, insana irade verilmiştir. İnsan düzelmeden Dünya düzelmez..!
20 yıldır bu binaları yenilemeyip, en azından güçlendirmeyip binlerce insanın ölümüne kader demek, ancak bir siyasal İslamcının; kalbi kötü, milleti de umursamayan bir insanın söylemi olabilir. Kader, depremin olmasıdır, depremde ölmek değil. Japonların kaderinde niye yok ölmek? Allah Japonların kaderini yazarken onları kayırmış, Türk insanına da ölüm mü yazmış? 20 yılın ihmalini örtbas etmek için söylenmiş bir söz, ciddiye alınacak bir söz değil.
EİG için teşekkürler 🙂
Ben de teşekkür ederim 🖐️
Din. Nede olsa narkoz...
Hükümet 99 depreminde sonra aldıkları vergileri bu tarz olqyalar aharcayip deprem bölgesi olan bir ülkede deprem için halka oturdukları evlere yatırım yapsa idi 99 dan bu yana bir şey olmazdı. Ama sonuç hemen narkoz din kader yazgı taktırın ilahi vs deprem öldürmez. tedbirsizlik bilgisizlik umursamazlık öldürür..
Cevap
27Cevap
YA sinirden öyle şeyler söylerdim de neyse. her b*ku da dine bağlamayın. tabi ki katiller de zaten kaderin oyunuydu
"Söz konusu olan vatansa, gerisi teferruattır." Gazi Mustafa Kemal Atatürk
Uluönder Mustafa Kemal Atatürk'ün bu sözünü neden paylaştığımi yine uluönder Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 yıl nutukdan bir alıntıyla anlatmak istiyorum Türk milleti zekidir. Çünkü, Türk milleti millî birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başka hiç bir şey yazmama gerek yok yok bence bu sözlerden sonra.
20 yıldır aynı adama gözü kapalı oy veren Türk milleti mi zeki? Güldürme...
@Banker_Bilo inan onlarda zeki fakat zeka ve menfaat ayrı şeyler bunu bilmelisin inşallah artık menfaatlerini düşünmezlerde düzene girer belediyeler kendi içinde kendine yakın kişilere iş verirler bir domino taşı gibi ben şu ve kanalizasyon idaresinde çalıştım işten cikarilma nedenim fetocu diye suclanmamdan dolayı oda nemi a101de çalışırken bankasyadan kredi kartı kullanıp odememden dolayı a101de çalışırken maaşlarımiz bankasyadan yatıyordu otobüslerde onların kartı kullanıyordu bunları yaptıranlar fetocu çıkmadı bizler gibi alakası olmayan yüzlerce binlerce insan fetocu diye suçlandı eteklerini openler şimdi devletin bir yerlerinde satranç oynuyor daha fazlada yazmayayım tahta ne piyonlar kimler bunları herkes iyi biliyor fazla üzme kendini artık her şey daha farklı olacak
Bizim de bir komşumuzun çocuğunu fetocu diye askeri okuldan çıkarmışlardı. Çocuk 17-18 yaşındaydı ne fetosu. Ailesinde de öyle bir durum yoktu.
@aerolite Abi demek istediğim tam da buydu. Zeki bireylerden oluşan toplumlard bireylerin, bireysel çıkarlardan önce toplumun ortak çıkarlarını gözetmesi beklenir. Bizde insanlar toplumun ortak çıkarlarını gözetmediği gibi, başkalarının yararını da umursamıyor. 20 yıldır ülkeyi asfalta, betona gömen, rant ekonomisi ile gemiyi yürütmeye çalışan idarecilerin seçim falan kazanamaması gerekir (zeki bir toplumda).
Böyle felaketleri kadere bağlayanlara inananlara zeki demek mümkün değil.
Bu topraklarda kurnazlık, zeka ile karıştırılır. Bizim insanımız kurnazdır, kendi menfaatine bakar, ötesini sklemez.
@scorpiongirl429 öyle bir durum olmasa atmazlardı. Vardır birşeyler
@scorpiongirl429 FETÖ çocukları ortaokulda devşirdi, ne 17 18 i?
Benim yorumumun altına yazan arkadaşlara ve yorumu okuyan herkes için yazıyorum kurtarmayı beklerken şu an ölen insanlar var ve artık onlar ölü başka şey yazmaya inanın ne parmaklarımin ne aklım nede kalbim izin veriyor belki soğuk bir havada yürürken bunları yazarken birazdan sıcak bir ortamda isinacagim fakat ya biz tutmuş bedenler canlıyken ölüme bıraktığımiz insanları düşününce kendimi katil gibi hissediyorum ne kadar utanç verici bir durum bilemezsiniz kendime insanım diyemiyorum şu an
Hepimiz aynı durumdayız güzel kardeşim.
Güneş ne zaman batıdan doğar bilinmez, lakin
Sır olmayan şu ki,
Şu yaşlı gezegenin, kendisine kulak tıkayan insan ırkını, üzerinde taşıyacak takati kalmadı... 🖤
Bu deprem sadece evleri değil bu iktidarı da yıkacak gibi Erdoğan 99 depremi sonrasında gelmişti 23 depremi sonrası gider.
Umarım...
@Banker_Bilo 🙏🙏🙏🙏
@Malefiz1313 Profil fotodaki Kürtçe ifadenin anlamı ne?
@Banker_Bilo biz çok üzgünüz demek
@Malefiz1313 ❤️🙏
@Banker_Bilo 🙏❤️
Amin 🙏
Depremle gelen, depremle gider. Baykal'la gelen Baykal'la gider. (Deniz Baykal öldü)
Aynen abi, kayıp değil bence de...
Kendine olsa basar yaygarası nasıl olsa 100 odalı sarayda oturuyor devletlü hünkarımız kader tabi canım kader
Öyle bir şeydi sanırım evet
Tevekkülün bu kadarı fazla değil mi ya, inşa eden, denetleyen, izin veren her kimse elinden geleni yapmış mı mesela? Hiç ders alınmış mı 99dan, ondan oncesinden, sonrasından? Sonrası belki kader ama önce tedbir. Her şeyi kadere bağlayamayız.
Kader değil bu, bu evleri yapanların malzemeden çalmaları +ucuz malzeme kullanması sonucunda oluştu bu enkazlar. Yani kader diyerek bütün bu olanlar öyle geçiştirelemez.
insanları din denen afyonla öyle güzel uyutuyorsunuz ki... siz hep suçsuzsunuz çünkü hep ilahi güç yapıyor. suçu hep ilahi güçlere atın. böylece siz kendinizi temize çıkarmış oluyorsunuz dimi. insanları böyle kandırıyorsunuz
İyi bir şey olursa da "biz yaptık" 😂
Allah ım deliricem her şeyi dine bağlayan tipleri gördükçe. Binalar Japonya da ki gibi sağlam olsa bunlar olmazdı yapılması gerekeni yapmayıp kadere sığınmak ne kadar doğru
Japonyada 9 şiddetinde deprem oluyor ölen yok bizde 7 oluyor binlerce ölen var. Bu kadar bi bizin için mi geçerli dünyada
Mütahitten ziyade yapılan yeni binaların altı uygun değil. Taşlık olmayan altında su olan bir çok ev var yıkılmaya müsait
birincisi türkiyede olan deprem 7.9ama 43 tane artcı var 4.5 üzeinde 6.6 bile var artcı ve 1 dakıkadan fazla sallanıyo bu japonyadada olsa bukadarda orada yıkılırdı emin olabilirsin bos konusmanın mantıgı yok üstelik bu deprem öyle hafife alıncak bi deprem degil felaket dedikleri kücük kıyamet dedikleri bi sey abartısız üstelik senin teorinden gidersek bina yerine insanlar cadırda yasasalrdı kimse ölmezdi mantıgı yahu aynı gün saniye aralıklarla deprem oluyo ilk depremde yıkılmadı cogu zaten ikinci ücüncü 5 10 40 50 60 artcılarla yıkıldı 1 kez sallanıp yıkılmadı yani hepsi bilmeden konusma mesele sadece cumhurbaskanıysa bu evlerin kentsel dönüsümünü belediyeler projelerını yapar yıkım kararını alır bi kac belediyede yıllardır chpnın elındeydi onlar ne olcak adam komple depremle ilgili kader demiş depremde yıkılan enkazla ilgili bisey demismi ihmal varsa zaten 60 tane savcı görevlendirildi gerekeni yapcaklar arastırcak sen daha milletin naaşları cıkarılmadan canlı var mı yokmu bilmeden giydiriyosun ilk önce kurtarılcak acil insanlar var sonra böyle elestiri yap
Ben gidip bina yapayım, malzemeden çalıp çatlaklarını sıvayayım. Millete ev satayım, zengin olup para yerken bi deprem olsun bina insanların başına yıkılsın. Millet ölsün, bu kader olmaz.
Gidip kendini çatıdan aşağı atıp kader demekle aynı şey
Japonyadaki deprem kaderi hep az ölümle gidiyor ama ne hikmetse !!!
ya şimdi küfredicem olmayacak bunlar kader ise japonya da olanlar ne?
Biz ders kitaplarında tevekkülü de gördük her şeyi direkt kadere bağlanmamalı. Önce binalar, yollar sağlam olmalıydı
Ders kitaplarında bunların yer alması esas sorunumuz...
inşallah maşallah Allahın izniyle yeter mng ya oldu o zaman arabamızı peygamber vitesine atalım hep boşta gidelim mantığı bi s2m yol alamıyoz böyle biat tamah kültürü arap kafası bu
Diyanette çıktı fitrenizi Ramazan’dan önce verebilirsiniz diyor. Sinirlerim bozuldu😂
her şey mal, mülk, her şey para pul... Öyle bir şarkı vardı. Hayata çok uyuyor.
Saçmalamış. Eğer inşaat prosedürleri doğru bir şekilde uygulansaydi, imar affı vb. Saçmalıklar cikmasaydi daha az insan etkilenirdi. Bu kader değil, insan eliyle yapılmış bir yıkım ve cinayet.
Kader falan değil bu kaynakların hep patronların cebine gitmesinin sonucudur. Önüne gelen müteahhit oluyor bina dikiyor ve bu adamların binaları denetlenmiyor. Adamların depreme dayanıklılığı dediği binalar bir bir yıkıldı. Kim bunun sorumlusu şimdi.
Japonların kader planı neden bizden daha iyi bu konuda?
Gerekeni yapmayıp topu kadere atmak başka bir seviye.
Bu adam artık dalga geçmek için geliyor yangın zamanında çay dağıtıyor depremde kader diyor gerçekten sinir bozucu
99 depremi sonradı öyle demiyordu ama iş kendine gelince kader bilmem ne. Japonyada yol galiba bu kader fıtrat falan.
Aynısı kendilerine olsa kader diyecekler mi çok merak ediyorum, şaka gibi
Yaziklar olsun buna da bunlara koru korune inanana da. O kucucuk bebeklerin hakki en kotu sekilde ciksin insallah.
Nüfusu artırmak için yüksek binalara izin veriyorlar, milleti çoğaltıp kullanıyorlar, kader diye bir şey yok.
İmar affını çıkar sonra kader de , yok öyle yağma,3 ay kaldi...
Kentsel dönüşüm adı altında inşaat sektörünü öne çıkartıp arsa sahibi oturan malikler ile mutahidi pazarlık ettirip aynı metrekareye daha çok daire insan sığdırmak amaç diyerek deprem için konulan özel tüketim vergisi ile sefa sürmek de kader
Biraz kader, biraz ihmal biraz da toplumca bana, bize bişey olmaz kafası diyelim.
Ülkenin yarısı kader diyip geçiyor zaten onlar memnun bu söylemlerden...
Doğru söylemiş Reis herkes birbirine ateş püsküreceğine oturup kendini çek etsin bu daha başlangıç bence Yaradan ne yaparsa yapsın müstehaktır biz insanlar işin
Okumak bile istemiyorum yerin dibine giresiceler. Kader diye diye gençleri dinden çıkardınız.
Japonların ki neden kader değilde sadece Türkiye'de kader var
Ben bunu kastedmemiştim
Aynen
Hiç kötü bir şeyi yapmazlar hep topu atacak yer hazır 🤔
Asıl kader bu evler yenilenceği zaman olcak... Devletin göstermelik destek olduğu bikaö bina dışında vatandaş mağdur edilxek müteahhitlerce.. 2 sene önceki İzmir depreminde böyle oldu!
Söylersem başım yanar 🤣ağzım bozulacak çünkü
Alin ateist japonuna neden bişey olmuyormuş onu da sorsaymış
dün akşam nihat hatipoğlu kendisine güzel bir cevap verdi diye düşünüyorum.
Hiç öyle değil... Çürük binaların suçlusu kader... Yani Allah öyle mi?
Asla suclu degiller... onlenebilirdi bu olumler
Kader diye diye halk mahvoldu
çok boş yapıyor
Çayı bitmiş sanırım
Yüzsüzlük
Tesadüf.
Tevekkül.
Tobe yaaa
Reis haklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?