Arkadaşım deprem bölgesinde, şükür kendisi ve çocukları kurtuldu ama evlerin halini biliyorsunuz. Bugün ilk yardımlar gelmeye başlamış. Nota bakar mısınıız? Kötü şeyler de oluyor ama bu güzel anlar bana umut aşılıyor :( Ne diyorsunuz?

Arkadaşım deprem bölgesinde, şükür kendisi ve çocukları kurtuldu ama evlerin halini biliyorsunuz. Bugün ilk yardımlar gelmeye başlamış. Nota bakar mısınıız? Kötü şeyler de oluyor ama bu güzel anlar bana umut aşılıyor :( Ne diyorsunuz?

Kimse yanlış anlamasın Ateist deyin Dehist deyin Gavur deyin ne derseniz deyin umrumda değil, Ayıptır günahtır ben Allah a kızıyorum isyan ediyorum. Bu kadar da değil böyle afet olmaz, sınav olmaz, insanları sınamak nedir yaa 🥲🙄 Bebeklerin Annelerin Babaların insanların suçu nee 🙄🥲 Yazık, üzülüyorum cidden sinirleniyorum. Umarım inşallah Allah vefat edenleri acısız canlarını almıştır, orada çalışan tüm ekiplere insanlara güç versin. Madem en kötü günümüzde yanımızda Allah onun gücünü varlığını manevi gücünü göstersin 🙏 Allah bir daha böyle acı afet göstermesin. Ülkemize halkımıza güç kuvvet versin. Ben Allaha kızıyorum ve isyan ediyorum. Ayıptır günahtır yazıktır 🥲🙄
Hayır da Şerr de Allahtandır
Kimsin ki koskoca Allah'a kızıyorsun? "Her canlı ölümü tadacaktır." "İnsan denenip sınavdan geçirilmeden iman ettim demekle, başı boş bırakılacağını mı sanıyor?"
Allahın görevi değil bu! 9.2 deprem oluyor japonyada 9.2!!! koca depremde 10 kişi zaat veriliyor. hepi topu 10 kişi yıkılan bina yok! binalar 1,5-2 mt temelden başa kadar sallanıyor çöken yok.
Deprem riski olan yere temelsiz içi boş dandik binalar yaparsan allah ne yapabilir. üstüne bir de ucuza daire verdi bize toki diyerekten oyları da basarsan tadından yenmez.
@Sedeaaa Türkiye de ne kadar mühendislik yapılabiliyor?
@Freddy1616 Bence allahın umrunda değil mühendislik var mı yok mu türkiyede... Çünkü diğer ülke insanları nerdeyse 9,5 luk depremler başlarına geliyor ve çoğu bina ayakta kalıyor ölen eser miktarda oluyor. allah da diyordur... onlar da insan üstelik gavur... siz müslümansınız öyle ki işinize ekseriyetle özen göstermeniz dini bir vazifeniz... Buna da rağmen öyle değilseniz... bu kullarımın problemi diyordur bence ki allahın adaleti hem keskin hem hızlıdır.
Camiye gidip sohpet edip sonra üstüne herkesten borç dilenip o parayı da kumara basmaya benzemez. %100 yaşanmış gerçekler... Eşi evde para beklerken dilenip başka insanların çocuğunun nasibini gasp edip üstüne kumar oynayan binlerce insan gördüm. Dükkanım caminin karşısında... Türkiyede en pis insanların en uğrak yerleri ibadet haneler maalesef ki.
@Sedeaaa ya sussana bı kapat şu ceneni
Tövbe estağfurullah ya bu nasıl, bir duamı desem düşüncemi desem ne desem bilemedim gerçekten, kardeşim hem dua ediyorsun Allah'tan istekte bulunuyorsun hem isyan ediyorsun Allah'a. Anlamadım valla. Çok üzülüyorsun elbette bizde öyle ama böyle yapmayın lütfen.
Durumun nasıl saçma ve üzücü bir kafa yapısıyla ele alındığına dair bir video. Adamlar işi gücü bırakmış siyasi kazancına düşmüş. 🤲😪😨
https://youtu.be/IyE5gScAeQs
Siz insanlar Allahın emirlerine uymadığınız için kendinize kızdınız mı? @Sessizlik_1990
Sessizlik, o yıkılan evleri sağlam yapacak beceri ve malzeme halihazırda ülkemizde mevcut. Bu evleri kalitesiz yapan, onaylayan ve halka satanlar suçlu. İnsanlar başka insanların elinden çıkan tabutlarına evim dedi, sen Allah'a isyan ediyorsun. Bakış açın oldukça yanlış bence.
Kardeşim isyana düşüyorsun
Arkadaşım depremler Allahın takdiri de savaşlar değil mi? Evet milyonlarca insan şu an perişan ama bak insanlık ölmemiş. Memleketin her yerinden insanlar para, giyim, yiyecek, içecak yardımları gönderiyor. Benim 14 yaşındaki oğlum dün bütün gün arkadaşlarıyla beraber Ankara büyükşehir belediyesinin yardım toplama merkezine gidip yardım malzemelerinin tasnifinde ve tırlara yüklemesinde çalışmış. İnsanlık halen ölmemiş. Bir de böyle bak. Bir arkadaşım var yarduım derneği başkanı. Aylık burs verdikleri bir kız öğrenci bursun yarısını iade etmiş, deprem bölgesine gönderin demiş. Şu dayanışmayı gör, şu yardımseverliği gör, şu fedakarlıkları gör.
Eee arkadaşlar özür dilerim, beni yanlış anladiysaniz surculisan yaptıysam affola. Ne Allaha isyan ne de sitem eden bir karaktere sahibim. Sadece üzüntülüyüm üzgünüm moralim bozuk ne uyuyabiliyoruz ne de gulebiliyoruz. Ben Allahın gücüne varlığına yüceliğine inanan biriyim. Anlayışla karşılayın zor bir dönemden geçiyoruz. Her gece uyurken Allaha yalvarıyorum umarım bir daha böyle acılar yaşamayız. Sitem ve isyanımın günahını çekeceğim. Allah da beni anlayacaktır. Kendine iyi bakın Ülkece başımızsagolsun, Milletimize sabırlar dilerim. Saglicakla...
Cevap
20Cevap
Dünya bu güzel yürekler hatrına dönüyor, net!
Evet çok güzel bir düşünceli davranış
Güzel yüreğinden öpeyim senin🥰 Dünya bu güneş gibi parlayan minik kalpler için dönüyor
Evet 5 yaşındaki çocuk kırtasiyeden çıktı aldı, annesi veya babası show olsun diye yapmadı. Kesinlikle.
🖕🏻🖕🏻🖕🏻
Buradan bizim de içimizi ısıttı minik. Tertemiz bir zihnin kelimeye döktükleri bile iyi gelmiştir eminim.
İnşallah ihtiyaç sahiplerine ulaşmıştır.
⛺ Ve mat gönderilmesi gerekiyor
Bende, arkadaşlarla ortaklaşa gıda gönderdik Karnınız Doysun Güneşiniz Doğsun yazmıştık☺️
Tatlı şirin bir kız çocuğu keşke herkes onun gibi masum olsa.
Merhamet yaşa bakmaz gönüldeki genişliğe bakar...
Şu küçük çocuklar bile insanlardan daha merhametli yardım sever, dünya bunlar için dönsün ya.
söz konusu çocuklar olunca hassaslaşmamak elde değil..
Annesi babası bu güzel not için ona yardımcı olmuşsa bile çok güzel ve yürek ısıtıcı.
Sağolsun küçük kardeşimiz keşke şu kadar duyarlı olunsa 🙏
Lütfen güzel kalbini büyüyünce bile böyle güzel tut çocuk.. ne masumiyet varsa sizde var.❤️
Umut etmek her zaman güzeldir halk olarak bu yaranın yamanmasını sağlayabiliriz ancak kapatacak olan hükümettir
#Hükümdar
Bazı güçler böyle çocukların elinde olsaydı kimse üşümezdi.
Bu güzel yürekler sayesinde umudumuz yeşeriyor.
İyi ki varsın çocuk! ♥
Derin senin kocaman bir kalbin var💖 güzel kalbinden öpüyorum.
Ah bu çocuksu saflık. Ne çok masum...
çok güzell, insanı ısıtyor ya
Canım çocuk 🥺💘
Güzel yürekli çocuk ❤️
Soyuk olsada eller, sıcaktır kalpler...
Kurban olurum sana ben 🙂
Duygulanıyorum böyle mesajları görünce 😢
Çok duygulandırdı beni
Hep aynı döngü
Canım yaa aman kim bilir ne olmuş şaka şaka
Dünyayı kurtarırsa çocuklar kurtarır :(
Isıtıcı dimi? Masallah