Zelzele (depremler) bize ne anlatıyor?

1400 yıl önce bunun cevabı verilmiş..

"Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla"

1,2,3. Yeryüzü kendine has bir sarsıntıya uğratıldığı, içindekileri dışarıya çıkarıp attığı ve insan, "Ona ne oluyor?" dediği zaman,

4. İşte o gün, yer, kendi haberlerini anlatır.

5. Çünkü Rabbin ona (öyle) vahyetmiştir.

6. O gün insanlar amellerinin kendilerine gösterilmesi için bölük bölük kabirlerinden çıkacaklardır.

7. Artık kim zerre ağırlığınca bir hayır işlerse, onun mükâfatını görecektir.

8. Kim de zerre ağırlığınca bir kötülük işlerse, onun cezasını görecektir." (Zilzal Suresi)

Depremi hissedenler, bunu iliklerine kadar yaşarlar.. Ben de istemsizce "Ne oluyor buna yahu?" dedim..

Zannetmeyin ki depremin çözümü var.. Japonya bu konuda en antrenmanlı ülke olmasına rağmen 2011'de yüzlerce hatta binleri geçen vatandaşlarını kaybetti.. Allah isterse, altını üstüne getirir.. Nitekim de öyle oldu.. Tsunamiyle vurdu Japonyayı.. Demek ki 1400 yıl önce söylenmiş bu durumun çaresi çözümü yok..

Bu demek değildir ki tedbiri almayalım.. Malzemeden çalan, gerekli tedbirleri almayan müteahhitleri Allah'a havale ediyorum..

Daha yeni yapılmış, depreme dayanıklı denen ev yıkıldı.. İnsanlar bütün kazancını vererek alıyor bu evleri, bu kadar şeref yoksunluğu olur mu?

#Vesselam