Arkadaşımın ailesi toplam 12 milyon evleri vardı hepsi hasar gördü çöktü. Evsiz kaldılar. Şimdi nolucak tonca emek hiç. Evleride eşyaları da yok. Cana gelceğine mala gelsin ama şimdi süreç nasıl ilerlicek. Tekrar ev veriliyor mu bu insanlara? Deprem konutlarının ödemesi nasıl olacak?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Depremde yıkılan evler için çeşitli uygulamaların hayat geçirilmesi planlanıyor. Bu süreç ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgileniyor. İlk olarak evlerde hasar tespiti yapılması, bölgedeki enkazın kaldırması işlemleri yapılacak.
Yapılan enkaz kaldırma çalışmaları sonrasında ise depremde yıkılan evlerin bulduğu yerler için deprem konutları yapılması planlanıyor. En fazla 3 katlı ve 2+1, 3+1 olarak planlanan deprem konutları için depremzedeler esnek bir ödeme planı sunulacak.

Depremde yıkılan binaları devlet karşılıyor mu? Deprem konutlarının ödemesi nasıl olacak?
Depremzedeler ilk 24 ay ödeme yapmayacak şekilde bir 20 yıllık bir ödeme planı çıkarıldı. 3+1 deprem konutlarının %60’ı ise devlet tarafından karşılanacak. Kalan %40’lık kısım için depremzedeler ödeme yapacak.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYapılacak şey şu şekilde ;
1- 5 li çete şu an o bölgeleri paylaşmıştır çoktan yani kaç para alırız gözü ilenbakiyordur
2- TOKİ ve bu 5 li çete ile birlikte tekrar yapılacak.
3- özellikle TOKİ kalıp kullanıyor çok hızlı ilerliyor ama çok kırılgan oluyor 7.7 de tuzla buz olur net.
Ama bu evler bı 100 yıl gider sonra işte birileri yine altında kalirm ❗
1 yılda şehir yeniden inşa wdilir10 Yorumla
Deprem sigortası ödedi ise poliçede yazan kadar para alır.
Deprem sigortası yapmadıysa sıfırdan başlayacak.
Bugün elinde iPhone ile altında araba ile hava atan bir sürü insan, evi için deprem sigortası yaptırmıyor. Deprem sigortasına para vermek angarya geliyor bunlara. Eee ne diyelim, herkes ektiğini biçecek. Tohumunu yele savuran, hasatta üzülecek...13 Yorumla
Soran+1 yılDeprem sigortasi ne kadar oluyor ko bilmiyordum boyle birsey oldugunu insallah yaptirmislardir
- +1 yıl
Çok cüzi bir miktar inan bana; hatta komik bir miktar. Öyle boş şeylere para veriyoruz ki! Bir sigorta şirketinin sitesinden hesaplayabilirsiniz. Bulunduğunuz bölgeye ve evinizin durumuna göre değişir. Eviniz 2000 yılından önce yapılmışsa fiyat biraz artabilir. Çünkü 2000 yılından önceki konutlar genellikle projesiz ve daha fazla riskli oluyor. Doğal olarak sigorta şirketleri fiyatı biraz artıyor.
Ama her halükarda 1 kişinin 1 yılda içtiği sigara parasını geçmez. Bu kadar kolay bir şey deprem sigortası yaptırmak.
Soran+1 yılYaa keske herkes bilincli olsada yaptirsa..
+1 yılOlay hala sıcak olduğu için ekonomik paylaşımlar yapılmıyor. Oysaki acı olan işin ekonomik hesapları yapıldığında bakalım kaç tane evde DASK poliçesi mevcut.
01 Yorumla
Soran+1 yılTamda anlatmak istedigim..
Gündem konusunda 349 cevap paylaştı. Devletin diğer ülkelerden aldığı yardım paralarıyla insanlar yerine şehirleri kurmaya çalışacaklarına inanıyorum. En azından yıkılan evler yeniden yapılır ancak ne kadar sağlam olur bilinmez ve bu insanlara geri verilir.. Ancak yıkılan sadece evler değil, is yerleri hastaneler tarihi kale kiliseler camiler birçok yer özellikle İskenderun hayat dümdüz oldu diyorlar nasıl ne zaman yapılır bilinmez. Seçimler yaklaşıyor bunu oya donustururler kesin. Şimdilik öncelik can sonra canan..
11 Yorumla
Soran+1 yılIskenderunu bilmiyorum ama antakya dumduz oldu..
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
22Cevap
- Gündem konusunda 882 cevap paylaştı.
+1 yılYeni evler yapılacak ama yarısını depremzede yarısını ise devlet karşılayacak ama sorun şu ki bu parayı herkes verebilecek mi?
11 Yorumla
Soran+1 yıl20 yil boyunca odencek aylik 2k birsey cok buyuk para degil.
Devlet her aileye 10 bin tl nakit yardım edeceğini söyledi ama bu ekonomide 10 bin tl çok düşük bir rakam özellikle böyle bir durum yaşayan insanlar için sıfırdan hayat inşa etmek için çok kücük bir rakam
01 Yorumla
Soran+1 yılAylik mi 10 bir defaya mahsus mu 10 10 nr ya
- Gündem konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılİlmek ilmek emeklerimizle dayayıp döşediğimiz evimden şu an 1 çöp bile alamadan çıkıp canımızı kurtardık. Ev harap ve güvenlik nedeniyle içeri girilmiyor. Elhamdülillah canımız sağ dedik. Devlet millet el ele yaralarımızı saracağız Allah'ın izniyle.
00 Yorumla buda işte malın mülkün boş olduğunun kanıtıdır. ne olacak yavaş yavaş toparlanacaklar devlet yardımcı oluyor ve devam eder daha bu yardımlar. evde verir kiraları ödenir inşallah.
01 Yorumla
Soran+1 yılUmarim..
Toplum olarak mühendislere saygı duyulacak , teknik paranın önünde duracak. İleride edinecekleri evlerini bu şartlarda alacaklar. Zorunlu deprem sigortaları varımıydı bilmiyorum ama yazık olmus…
03 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum var mi yok mu, tekrsr o kadar alamazlar butun birikimleri evlerdi gitti..
Soran+1 yılSagolun
Gizli Üye(30-35)+1 yılBinalar en az 3 er katlı olur fazla olmaz önemli olan insanın canı kurtulması ölse zaten ölmüştür sonuçta Allahtan gelen bir şey parayı da yazman saçma olmuş isterlerse milyarı gitsin insanın ne yapabilir para dediğin boş.
09 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılFarkındaysan yardım gönderiyorlar görmedin herhalde yeni elbiseler yeni esyalar filan ama şimdilik çadırda kalacaklar evleri olana kadar sen bunları düşünme canım hepsi olur.
Cevap sahibi+1 yılElimizden geldiğince yardım edeceğiz insanlara
Soran+1 yılOkuumanizda problem yok degil mi? Parayi neden ciddiye aliyorsun. Oraya takiliyorsun sonuc olarak evsizler disardalar. Kalicak yerleri yok akrabalari desen onlarda evsiz bu sogukda disarda evsiz kiyafetsiz.. ilk önce can gelit herseyden once. Ama ikincide de insanin evi aklina gelir. Olaya basit bakmayin. Hicbirseyin kalmamis nereye gideceğini napicagini sasiriyorsun bi anda.. dedigim gibi ilk once can sağlık.
Soran+1 yılElbise de gitse usuyorlardir illaki hava sartlari cok kötü:((
Cevap sahibi+1 yılSenden zeki oldugum kesindir gri. zekali kac tane mesleğim var senin gibi beyni çürümüşler anca yanlış anlar okuduğu zaman
Cevap sahibi+1 yılOkumanda sorun var diyip üzülmen de beyinsizligin önde gideni olmanın okumanda sorun olduğunu gösteriyor
Cevap sahibi+1 yılKişi kişinin aynası derler kendisi dengesiz olunca herkesi kendi sanırmış
Cevap sahibi+1 yılAllah alır Allah verir ona se karışamazsın kötü bir şey yazmamışım ama bu gidişle kimseyle gecinemezsin sen
Cevap sahibi+1 yılHaberin olsun bence kendine çeki düzen ver:) kimse istemez seni bu kafayla
Gündem konusunda 1b cevap paylaştı. Rabbim büyük inşallah yardım edecek evsiz kalanlar da inşallah yine sıcacık yuvaları oluşacak inşallah devlete güvenim yok tek güvenimiz Rabbimiz
11 Yorumla
Soran+1 yılInsallah
+1 yılEv verirler herhalde ama piyasanın çok altında elazığ sivrice depreminde ev yapıldı depremzedeler için ödemesi bu ocakta başlayacaktı
01 Yorumla
Soran+1 yılAnladım
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılEee giden gitti geri gelmez canlarına bir şey olmadıysa gerisi önemli değil öemli olan candır gerisi boştur
03 Yorumla
Soran+1 yılOrasi zaten öyle ilk onemli olan can. Ama sonrasi? Sonrasi tabi ki bunlar çünkü gecim yani yine mahvoldular buyuk maddi kayip. Evsiz kaldilar yatcak yerleri yok.
- +1 yıl
Allah tekrardan herşeyi yoluna koyar hiç kimse aç ve açıkta kalmaz herşeyi veren de alan da Allahtır her şey ona aittir araba ev yat kat hatta canımız bile ona aittir tek sığınacağımız yer Allahtır sabırla bekleyeceğiz
Soran+1 yılInsallah
+1 yılDask varsa o öder konut sigortası da varsa eksik kalan kısmı eşyalarıda o öder bunlar yoksa devlet yeniden yapıp teslim eder TOKİ ile
00 Yorumla
+1 yılCumhurbaskani toki evleri yapilcak ozamana kadar devlet sahip cikacak bos evlere yerlestirilcek ve farkli illerdeki
00 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. 1-2 yıla devlet onlara yeni ev inşaa edip, taksitle satar. O arada gelen kısıtlı desteklerle kendi başlarının çaresine bakmak zorunda kalırlar.
10 Yorumla
+1 yılHer hanenin aylık gelir durumuna göre her haneden 300-1000 tl para alsa devlet bu insanlara evler yapılır
00 Yorumla
+1 yılSigortalıysa bir şekilde hallolur. Sigortasız evler için de ilerleyen günlerde bir yardım kampanyası düzenlenecek diye düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılBilemiyorum belki yardim edilir ama ne kadar yani arazisi olanlar belki kurtarabilir fakat evi olupda yikilanlara yapilabilecek birsey yok sanirim
01 Yorumla- +1 yıl
Ama depremzede olan tanidik tanimadik evimizde yerimiz varsa acmak gerekiyor millet krizi degerlendiriyor herseye zam yapiyor cok can yakici bir durum :(
Gündem konusunda 1,7b cevap paylaştı. Öyle bir şey yok ancak vadeli taksitle ev verilir yeni yapılan evlerden.
05 Yorumla
Soran+1 yılHaa anladim kötü ya tonca emek boş. Hersey bir anda yok oldu desene..
Soran+1 yılIncelese ne sehir yok olmuş resmen her ev sorunlu..
Soran+1 yılArkadasimin evleri yikilmamis ama kullanilcak durumda degil baya icten kötü
+1 yılsigorta karşılayacak ama 12 milyon değeri varsa 1 milyon falan verirler max.
01 Yorumla
Soran+1 yılAnladim kötü olmuş
Deprem sigortası karşılayacaktır, ancak ne kadarını karşılarlar bilemiyorum.
03 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar karsiliyorlar ki mesela. Arkadasim icin cok uzgunum. Ne evleri ne işi hicbirseyleri yok.
Soran+1 yılAnladim teşekkürler
Yerine yenileri yapılacak ama aynı değerde mi bilinmez ama değeri o kadar olmasın insanın canının değerini koruyacak değerde olsun o yeterli.
013 Yorumla
Soran+1 yılOyle peki, 3 evi olana 3 tane mi yapilcak.
Soran+1 yılYok hayir. Para derdine degil. Diger evlerinin birinde falan abisi yasiyordu falan ondan dedim.
Soran+1 yılSadece merak ettim nasil oluyor bu durumlar. Ev veriliyor mu, verilmiyor mu, neye gore diye..
Soran+1 yılAllah kimseyi evsiz birakmasin
Soran+1 yılAnladim insallah herkes sikinti geciirmeden atlatir bu durumu. Sizde kusura bakmayin yanlis anlasildığım icin.
Soran+1 yılDogrudur. Ben uzakdan izliyorum goruyorum cok kotu. deprem bolgedinde olmadigim halde psikolojim bozuldu.. deprem bolgrsinde olan yasayan insanlara allah yardim etsin cok zorr. Oncelik can sagligi cana geleceğine mala gelsin. Oncelik can ama sonraki dusunce de ev dusunuluyor illa. Evsiz eşyasiz hersey gitti elde birsey yok buda cok zor bu sogukta disarda kalmak..
Soran+1 yılEvet aynen oyle insallah hepsi kurtulur allah yardimcilari olsun
Eskisi gibi milyon trilyon değerinde evleri olmayacak tabiki
00 Yorumla
+1 yılSigortaları varsa belli bir miktar ödeme alıyorlar diye biliyorum..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO şehir nasıl eski haline donecek. Bende bilmiyorum. 1 değil 2 değil. 10 il. Allah yardımcımız olsun..
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet cok üzgünüm
Gizli Üye(25-29)+1 yıl12 milyonluk evde oturanın parası vardır asıl fakir fukaraya kirada oturana ne olacak...
022 Yorumla
Soran+1 yılFadkinaysan 12milyonluk evde oturmuyorlar. TOPLAM 12 MILYON EVLERI VARDI 5 6 tane yani anladin. Ve ayrıca nasil parasi olsun? Kiralar uzerinden kazaniyordu ya hani. Birike birike alinmiş aileden kalmis vs vs yani
Cevap sahibi+1 yılFark etmez sonuçta zenginler git bak kaç kişide 5 6 dairesi var. Bu eskiden normladi artık zenginlik her birinden 4 bin kira alsa 6*4=24 bin lira gelir yapar aylık çok rahatlıkla aylarca otelde kabillirler
Soran+1 yılYa akilsiz misin artik ev yok nereye zengin?
Soran+1 yılEv yok emekli maas var bir tek. Nereye zrngin artik soyler misin birikim yok birsey yok gitti
Soran+1 yılVe sorunun mu var 6 dairesi yikildi cöp cöp cöp nereye 4bin kira aliyor ua
Soran+1 yılYani sinirlenmicem diyorum ama anlamiyor musun arkadasim depremde ev yikildi yikildi nereye 4bn kira alcak. Yikildigina gore kira alamicak. Emeklli maaslari var Şu an hani?
Cevap sahibi+1 yılYav kardeşim şimdiye kadar aldıkları kiraları ne yapmışlar yemişler mi? Birikim yapmamışlar mı? 6 evin kirasıyla 7. evi 8. evi alırsın normalde ayrıca ben sana evde kalsınlar demiyorum birikim yaptılarsa gidip otelde kalabilirler diyorum
Soran+1 yılLan birike birike ev almislar istr anlamiyor musun ya cildircam 6 tane bi anda mi evi vardi anlamiyor musun sen basta 3 5 varsa onlarin kirasiyla birike birike tekrar almislar anlatabildim mi? Bende sana birikimi yok demisim. Evler gitmis demisim sende kalkmis zengin sayiliyor diyorsun.
Soran+1 yılBirikimi ev uzerine yapmislar hep anlatabildim mi umarim anlatabilmisimdir.
Cevap sahibi+1 yılO onların sorunu ozman aç gözlü olmasalarmış birikim yasalarmış böyle zor zamanlar için
Cevap sahibi+1 yılO kadar ev alıyorsun madem farklı şehirlerden al hangi akılla aynı yerden almışlar akıl ermiyor
Soran+1 yılAc gozluluk ne alaka ya cocuklari icin. Cocuklari evlendiginde otursun dihe hepsine 1 er tane. Bu mu ac gozluluk 4cocugun gelecegini dusunmesi mi ac gozluluk
Soran+1 yılSikayet edicem sizi. Boyle zaman da ac gozlu diyorsunuz az utanin.
Soran+1 yılAyni yerden olmayan yerlerde yikilmis. Full ayni bina degil.
Soran+1 yılDepremin siddeti farkinda degilsin herhal
Cevap sahibi+1 yılNeyi şikayet ediceksin çok merak ettim küfür mü ettim ben? Şurada adam akıllı soru sorup eleştiri yapıyoruz böyle yapsaymış daha iyi olur diyoruz ayrıca çocukları çalışsın kendisi alsın ne alaka yani
Soran+1 yılCocuklar ogrenciiiiii. Evet ailesi dusunebilir ya ne bicim kendileri alsin ne demek. Benimde ailem gelecegim icin aldi. Ailesi de aldi evlenince otururlar ederler. Sikinti cekmesinler su ekonomide diye. Sen niye bu kadar ofkelisin kardesim. Niye anlamadim ne bu vicdansizlik
Cevap sahibi+1 yılYa vicdansız değilim ben sen hemen sert yaptın ben sadece burnunun dibinde almasaymış, hemen almasaymış, birikim yapsaymış diyorum ayrıca aynı şehirde aynı semtte ev almak mantıklı değil işte böyle durumlarda sorun oluyor
Soran+1 yılAyni semt degil iste farkli semtten bile yikildi onu diyorum. Çünkü deprem siddeti cok feciydi cokkk.. ancak fakrli sehirden alsaydi yikilmazdi. Cunku sehirde 1 tane aaglam ev kalmadi
Cevap sahibi+1 yılYapan müteahhitler kimse toplanıp dava açısınlar donuna kadar alsınlar arkadaşına söyle aynı yerden başka ev alanlar varsa hepsi toplu tazminat dava açsınlar
Soran+1 yılHangi muteahhite acicak ki 2000dan fazla bina yikildi
Cevap sahibi+1 yılherkes kendi evini yapan müteahhite açacak tabiki o çürük evleri satarken iyiydi şimdi eşek gibi herkesin tazminatını ödemek zorundalar. İnsanlar birlik olursa suyunu sıkar hepsinin
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet bir ev yapıp verirler ama 12 milyon değerinde olmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılkentsel dönüşüm gibi olabilir yerine yeni bina yapılır ev verilir galiba
02 Yorumla- +1 yıl
Bncede cok eski heryer
Cevap sahibi+1 yılyeni yapılar da güvenilir değil ama neyse
Nolcak Ölen Gittiği İle Kalanda Acı Ve Sefillikle Yaşıcak Çünkü Umudum Yok
05 Yorumla
Soran+1 yılCok üzücü
Soran+1 yılYaa :(
Soran+1 yılAmin insallah
+1 yılYa yeni bina yapılır ya da maddi ödeme diye düşünüyorum
00 Yorumla
+1 yılDeprem vergisini ödediği her ev için alır ama bazıları hiç ödemiyor boşa para görüyor
00 Yorumla
+1 yılSigorta karşılar ama sanmıyorum yaptırdıklarını🤚
10 Yorumla- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılYandaş müteahitlere rant olacak
00 Yorumla - Gündem konusunda 363 cevap paylaştı.
+1 yılhasar tespit ve devlet konutlar yapacak bakalım
00 Yorumla
+1 yılPrafabrik ev yaparlar heralde yanliz birakmazlar
00 Yorumla
+1 yılSigorta varsa belli bı miktar karsilar
00 YorumlaZorunlu deprem sigortası varsa sorun yok
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeprem policesi varsa birsey olmayacak
00 Yorumlayeniden inşa olur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKötü olmuş :(
00 Yorumla