Kerpiç bir ev ev var tek katlı ama tersine dublex gibi salonda alta 2 oda daha iniyor ama tapuda kerpiç diyor
Ben bu evin çatısına sökeceğim
Çatıya dümdüz bir teras balkon yapacam
Ve her odadaki soba boruların içine kalın Demir profiller ile sağlamlaştıracağım yani nerdeyse eve değmeyecek teras ayrı ayakları olan bi 2. Kat gibi olacak sağlam olur mu bilemem ama böyle fikrim var ev tek katlı
2. Kata asansör ile çıkılıp inilme sistemi yapacam ve evin yer içine şap atıp beton artıracağım baştan sona gider suları gelir su Elektrik tesisat doğalgaz baştan sona yenilenecek
Yani deprem olsa vile çatı yıkılmaz ise zaten 4 er duvar olacak evim çatısını sökünce depreme bence dayanıklı olabilir de
Böyle bir planım var siz çe ne yapayım ev ucuz ucz olmasına evi alınca sırayla yavas yavas evi tamir edecem eğer baştan yapmaya kapsam cok olacsk ondan yavaştan tamir etmek
Geçen sene ev aldık ona yaptık yere sap attırdık lamimat parke kapıları değşştidk falan yavaştan güzel ev oldu bu eve de öyle tadilat etmek istiyorum kerpiç DV sizin fikriniz nedir
Ben bu evin çatısına sökeceğim
Çatıya dümdüz bir teras balkon yapacam
Ve her odadaki soba boruların içine kalın Demir profiller ile sağlamlaştıracağım yani nerdeyse eve değmeyecek teras ayrı ayakları olan bi 2. Kat gibi olacak sağlam olur mu bilemem ama böyle fikrim var ev tek katlı
2. Kata asansör ile çıkılıp inilme sistemi yapacam ve evin yer içine şap atıp beton artıracağım baştan sona gider suları gelir su Elektrik tesisat doğalgaz baştan sona yenilenecek
Yani deprem olsa vile çatı yıkılmaz ise zaten 4 er duvar olacak evim çatısını sökünce depreme bence dayanıklı olabilir de
Böyle bir planım var siz çe ne yapayım ev ucuz ucz olmasına evi alınca sırayla yavas yavas evi tamir edecem eğer baştan yapmaya kapsam cok olacsk ondan yavaştan tamir etmek
Geçen sene ev aldık ona yaptık yere sap attırdık lamimat parke kapıları değşştidk falan yavaştan güzel ev oldu bu eve de öyle tadilat etmek istiyorum kerpiç DV sizin fikriniz nedir
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
evin arsası imarlı mı? bölgede elektrik su doğalgaz internet var mı? arsanın konumu ve arsa değerli mi bunlar önemli. Ben arsa değerli ise yıkar videodaki kapsül evden konumlandırırdım
https://youtu.be/YkaHWREUjB8?si=1QGvSs0s6bmEs-I8&t=1035Eski ev oturan olmus eskiden Elektrik su var ama yıkım yasak olabilir o bölge sit alanı mi bilmiyorum ama cok pahalıya gelir prefabrik baktım 600 bin diyor ben o eve alsam 300 bin civarı ev 200 bin masraf bile etmem. De 200 gitse 500 bine ev alırım prefabrik ise 900 bin 1 trilyon olacsk oda imkansız
konun ucuzluk ama diyorsun ki asansör yani asansör varsa masrafın asla bitmez. asansör pahalı bir üründür. taktırınca 2023 için konuşuyorum devletin zorunlu kıldığı her ay rutin bakımı var 850 lira, yılda 1 kere makine mühendisleri odası mavi etiket yapıştırır buda 1750 lira sonra bozulur tamiri gerekir derken ben apartmana şuana kadar belki 50k para harcadım. Şahsen benimde villama asansör taktırma fikri var gelecekte bu sebeple erteledim.
arsada imar önemli imar yoksa alma yarın yol geçer vs deyip devlet yıkar
Ev tek katlı ya 2. Kats çıkmak icin merdiven imkanı yok o yüzden asmaödte. Evde yaşayan 2-3 kişi kullanacak 1 eve ait olacak asansör yani 2-3 ev kullanmayacak ondan bakım devlet karısamaz
çok komiksin asansörü yapan firma kaçak yapmaz çünkü asansör düşse başı ağrır ya ölür ya sakatlanırsın. ek olarak devlete haber verilince mecbur bakımı osu busu tonla para ödersin. iç merdiven yerine dış merdiven yapın bu zor değil.
Dıs merdiven de yapılamaz cok sacma duracak falan asansör düşse bile 2-3 metre yukardan düşecek bir şey olmaz neden fırınlardaki asansörlere hiç görmedin herhal ekmek forumlarındaki asansörler bir bak
3 sene ekmek fırınında çalıştım ne nediri çok iyi biliyorum ve 1 kat yukarudan düşen asansörle ölen çocuğuda biliyorum. kısaca çok güvenme asansör konusuna. devlete haber vermeden de yapacak firmayı bulman çok zor. kimse dediğim gibi riske girip kaçak kurulum yapmaz. kurduruyorsan rutin bakımı parça değişimi kontrolleri olacak ve onlarda ciddi para. ben apartmandaki asansör firmasına sordum kaçak yapmaz kimse dedi.
Fay hattının üzerinden geçiyor mu ona bakarak al. Köyde tek katlı evler var ama yer yapıldığı için hep göçmüştü
burada nasıl desem copu bölge sit alanı evleri yıkmak yasak bunun sebebi bence yer altı şehri var ondan dolayı ve ter altı şehri olaylarına çoğu işi teredomem bende gördğm ip uçları bar neyse Burdurda bu ev depremde 1. Riski bölge
Sen daha iyi arastirmissindir. Bir evin olsun istiyorsan bu fırsatı kaçırma. Hem almak istiyor da gibisin. Hayırlı olsun simdiden
Evet aklımda 2 ev var bir bu diğeir ise. 155 m2 bahçesi de bar terası da var orasıda cok gğzel ama oranın bakımı maaşltrt taslar inanılmaz masraf gşdecek ev büyük ev ama ora danırım baskasına satıldı ama bu ev icin alma niyetim var da bakalım Şu an 50 bin param var
alınmaz
Neden
Mecbursan alırsın
Mecbur değilim ama almak ona tadilat yapmamak evim olmasına isityorum ve bu yolla ucuz bir evim olacak tahminime göre Şu an 50 bin TL param var Temmuz ayında o evi alırım gibi geliyor