Malum öğretmenler her sekilde maaslarini aliyor ve tum ulkede deprem bolgesi olmasa da tatil oluyorlar. Ama diger kamu calisanlarinin boyle bir hakki yok.
Deprem bolgesinde olup ya da evini kaybetmiş kamu gorevlileri belki o psikolojiyle işlerine gidemiyorlar Şu an. Ama paraya da ihtiyac var. Işe gitmedigi icin kesinti yapiyorlar mi maaslarinda? Memur olsun, diger kamu calisanlari olsun.
Ben haberlerde sadece okullarin tatil oldugunu duyuyorum haliyle ogretmenlerde tatil. Diger devlet dairelerinde calisanlara iliskin pek bir sey yok. Işte şu kurumlarda calisan kamu görevlilerimiz de 2 hafta boyunca işlerine gitmesine gerek yok tatil, kesinti yapilmayacak gibi bir sey duymadim. Ya ben duymadim ya da boyle bir aciklama yok.
Herkes yine cogunlukla işine gidiyor. Gidemeyenler bunu bildiriyor mu ne oluyor? Ve maasinda kesinti oluyor mu? yani adam belki evsiz barksiz kaldi, bir seyler yiyemedi belki ama ayin 15 inde maasim yatacak diye dusunuyor. Ama kesinti olursa zaten bu pahalilikta 3 kr bir sey kazaniyorlar bari onlarda kesilmesin. Ozel sektör zaten tamamen farkli bir dunya, vicdan meselesi o taraf. Ben devleti merak ediyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
inan günlerdir bende aynı şeyi düşünüyorum ama hiçbir bilgim yok
Cok katli apartmanda oturuyorum ben. Deprem bolgesi degiliz ama etkilendik. Bizim sagimiz solumuz araba. Millet sabah ise gidiyor, aksam geliyor bu korkuyla beraber, diger yerleri dusunemiyorum. Bizim apartmanda iki ogretmen aile var. Bir tek kapinin onunde ikisinin arabasi var. Bu ogretmenlerde en ufak bir sey olsa tatil oluyorlar. Diger mesleklere yazik degil mi? Onlar da kamu görevlisi degil mi? Hadi kamuda calisan saglikcilari gectim, onlar zaten surekli çalışıyor ne yazik ki, isleri cok zor ama diger kamu mesleklerinde çalışanlar devam ediyor. Ozellikle deprem bölgesinde olanlar, cadirda kalanlar, ailesini birakip işe gitmek istemeyen babalar olabilir. Cocuklarini o sogukta nereye birakipta gidecek mesela calisan anneler falanda. Ama paraya ihtiyac var bunu da biliyorlar ust baş yok. Bu durum nasil duzenleniyor, nasil sağlanıyor cozemedim. Ogretmenler surekli tatil zaten, cogu zaman oturduklari yerden maas aliyorlar kimse kusura bakmasin ama. En azindan bu olaganustu durumda deprem bolgesinde olan kamu gorevlilerine ayricalik tanınabilir, deprem bolgesindeki kamu gorevlilerimizin maaslari 3 ay tam verilecek, işe gitmelerine gerek yok, tatil denilebilir. Ben bir tek her sikintili durumda bunu ogretmenler ve ogrenciler icin duyuyorum sadece.
kelimesi kelimesine o kadar güzel anlatmışsın ki kar yağar tatil olur ama normal bir memur gider çalışır pandemi de evden online eğitim olur normal memurlar yine işinin başına gider çalışır yazın 2 ay garanti tatil ama normal memurun max. 30 gün sabahçı öğlenci durumuna göre ya sabahtan ya ögleden sonra tatil hayat onlara güzel
Ögretmenlik bolumu okuyamayan kafama yazik benim gercekten. Gittim diş hekimligi okudum. Sayisaldan matematik, fen bilimleri ogretmenligi falan okusaydım gerçekten. Hayli hayli de puanim tutuyordu. Ablam falanda ogretmenlik geliyordu okumadı. Simdi sadece yilda 20 gun izni var ablamin devlette. Bende mezunum evdeyim simdi. Klinik açsan dert para lazim, reklam lazim, devlete atanmaya calissan ayri dert. Ogretmenlik okusaydim oturur sadece maasimi ve tatilleri hesaplardim. Bazen gercekten oyle yüksek yerlerde kosmayacaksin. Ogretmenlik yeter işte deyip birakacaksin. Benim gibilerin gozu yuksekte oldugu icin, yuksek siralama yapip girdigimiz icin basimiza boyle seyler geliyor. Ogretmenlikte gir 300 bin barajina, kpssden atan ömür boyu rahat et. En ufak bir olayda işe de gitme. Bundan guzeli var mi ya? Gercekten bu hayatta ozellikle turkiye de idealist falanda olmayacaksin. En kotu ogretmen olurum deyip ogretmen olacaksin.
beni ekleyebilirmisin rahatsız etmezsem sana bir şey sormak istiyorum
Ben öğretmenim görevim öğrencilere ders vermek öğrenciler. için bu tatil veriliyo bizim kara gözümüze değil o nedenle öğrenci yok ise öğretmene okula git otur denilmesi saçma olmaz mı
Peki ogretmen olmayan ama diger kamu mesleklerinde calisan ama depremi yaşamış kisilerin bu psikolojiyle işe gitmeleri ve maasimda kesinti olur mu diye dusunmeleri sacma degil mi? Depremzedelerden ailesi olan baba işe giderek ailesini birakmak istemiyor olabilir. Zaten zar zor canlarini kurtarmislar. Calisan anneler var, cadirda cocuklari birakip işe mi gitsin şimdi? Ne yapsınlar simdi bu durumda? Suclari ogretmen olmamak mi yani?
Tamam bu devletle ve sistemle ilgili bir sey ama ulkede en ufak bir durum olsa ilk basta egitim etkileniyor. Eğitim cok onemli diyoruz bir de. En ufak bir durum oluyor okullar tatil, egitim aksiyor ilk basta.
Kar yagiyor okullar tatil. Yahu diger meslekler o karda kışta ogretmenlerden daha az maas almasina ragmen zar zor işine gidip geliyor. Hadi sizi gectim okullar tatil ediliyorsa bu 10 ilde belli mesleklerdeki kamu gorevlilerine devlet tarafindan izin verilmesi gerekiyor ve maaslarinda kesinti yapilmayacagina dair aciklama gerekiyordu. Surekli öğretmenler tatil, maaslari da yatıyor. Kafada işe gitmesem sorun olur mu, kesinti olur mu dusuncesi yok sizde. Diger mesleklere yazik gercekten. Ne yapsinlar yani, bu haklari elde edebilmek icin ulkede sadece ogretmenlik okuyup, ogretmen mi olsunlar, sadece bu meslegimi yapsin bu ulke?
Bı durumda önem arzedenlerin dışında görev gereği bulunmadı gerekenlerin dışında mesai yok zaten
Bu iktidarın işi belli olmaz vermeyebilirler.
Yokk