‘Deprem Kahini’ Frank Hoogerbeets, Kahramanmaraş depremini bildi 3 Şubat tarihinde sosyal medya hesabında paylaşım yapan Hoogerbeets, “Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye Lübnan) 7.5 deprem olacaktır” ifadesini kullandı. www.sozcu.com.tr/.../
Depremi 3 gün önceden bilmedi, sadece olabileceğini söyledi ve tarih vermedi.
Ayrıca bu bölgede, özellikle Kahramanmaraş'ta beklenen bir deprem olduğunu Naci Görür 2 Yıl önce söyledi. Yani bunu bilmek için Deprem Kahini olmaya gerek yokmuş.
Lakin sonuç aynı, hiçbir uyarıyı ciddiye almıyoruz.
Deprem kâhini mi? Fazla saçmalamış 3 gün önce ortaya bir teori atıyor gerçeklik yapı yok. Tarih niye vermiyor şu saatte olacak diye o halde? Ben dün gece saat 03:00 de alkol içiyordum herkes uyurken. Hissettim deprem mi oluyor diye olacak düşüncesi geldi saçmalama oğlum derken birtane tokat attim kendime neyse sonra film izlemek için Google baktım 04:50 suları deprem olmuş. Sezgilerim hiç yanıltmadı beni keskin gözlere sahip olan insanların sezgileri güçlü oluyor.
Araştırmacı ne kadar da olsa bir insan bir şeyi deneyimlemediği sürece o kadar boş ki.. bana katılmak zorunda değilsin. Örneğin bir kitap okuyorsun ama hiçbiri aklında kalmıyor çünkü sen yaşamıyorsun o anılar da sen yoksun.
İyi de bunu nasıl sallayacak nerelerde olacağınıda söylüyor araştırıyor çünkü. Tarih veremez ama araştırma sonucu deprem olacağını söylüyor kafasından uydurmuyor
Nereye üzülme sağ kalanların hali ne durumda keşke hepsi ölseydi kolay değil. Birde bakalım o enkazın altında canlı canlı kaç gün duracaklar gelde üzülme
Ne kadar da üzülme desek de herkes kırgın.. herkes üzgün bu duruma.. elden bir şey gelmiyor.. uzakta olmasaydım bende yardım ederdim var gücümle.. kızın biri enkazda sıkışmış kimse cesaret edip çıkıp alamadı üstten ben olsaydım çıkardım n'olacak yani bir canım var ölsem ne yaşasam ne.. bende böyle bir fedakar insanım.
Doğaya nimetlere bakınca hayran kalıyorum ama işte böyle felaketlerde o insanların hayvanların acı cekmesinde kendi kendime şu soruyu soruyorum yoksa yaratan acımasız mı
Yaradan acımasız olsaydı hayvanları doğayı yaratmazdı. Herkesin bu dünyaya anlamlı bir gelişi farklı bir nedeni mutlaka vardır. Her yazılan bilgiye bakıp inanırsan kendi değerlerini kaybedersin. Sana tavsiye içindeki ilahi yaradanı asla hafife alma nefesi sana veren o..
Çünkü balık hafızalı bir toplum olduğumuz için başımıza gelen şeyler çabuk unutuyoruz ve başımızdaki bizi yönetenler hiçbir zaman önemsemiyor bundan kaynaklanıyor deprem toplanma alanında bile yok alakasız yerlere deprem toplanmaları yapılıyor
Depremleriin veya doğal olayların tanrı ile alakası yok. Ekosistem böyle. Deprem olacağı zatenn belli. İnsani olarak biz önlem almadığımız için böyle oluyor. Suçlusu tanrı değil. Biziz.
Senin dediğin tanrı Allah mı ben o Allah'ı istemiyorum dediğin başka bir tanrı ise yine istemezdim acımasız bir yaratıcı istemiyorum. Suç tanrının acımasız oluşunda ilk başta sonra insanoğlunda