Anayasamıza göre Türk vatandaşları olarak keder ve sevinçte ortak olacaktık hani… Hisarönünde yangın paniği.Dün yangınlardan biri Muğla - Fethiye - Hisarönü’ne kadar uzanmıştı. İşte burada ibret verici bir yaşanmışlığın duyumuna, bugün Fatih Altaylı “UTANÇ” başlıklı bir makalesinde yer verdi:
🔴Hisarönü'ndeki orman yangını nedeniyle burada teknelerinde tatil yapan bazı vatandaşlarımız körfez dışına doğru kaçıp, Simi Adası açıklarında takılmaya başlamışlar.
Tabii eğlence, müzik tam gaz devam.
O sırada Simi tarafından küçük bir Yunan Sahil Güvenlik botu bizimkilerin teknelerine doğru yaklaşmaya başlamış.
Teknelerdeki vatandaşlarımız tedirgin olmuşlar.
Birkaç dakika içinde Yunan botları bizim teknelerin yanına gelmişler.
Bizimkiler yüksek sesli müzik veya karasuyu ihlali yüzünden ceza ödeyeceklerini zannederken Yunanlılar bizim teknelere şöyle seslenmiş.
"Ormanlarınız yanarken buraya kaçıp müzik çalıp parti yapmak sizi utandırmıyor mu? Sizin ülkenizdeki yangınlar bizi üzerken, sizin keyif yaptığınızı görmek bizi utandırdı."
Sonra da çekip gitmişler.
Bu durumu gözlerimle görmedim.
Ama dün bir kaptan aktardı.
İftira mıdır?
Bilemem.
Ama yakışanıdır.
🥀Umarım makalede anlatılanlar gerçek değildir. Ciğerlerimiz yanarken daha duyarlı olup, eğlencelerimize ara vermemiz daha doğru olmazmı. Lütfen biraz anlayış… 😎
Eğer bu gerçekten doğruysa onların hayvandan farkı kalmamış. İnsan dediğin duygularıyla hareket eder , empati kurar. Böyleleri ne yazık ki aramızda hala geziyor hiç bir şey olmamış gibi günlük hayatına devam ediyor. Diyecek söz bulamıyorum fakat onlar bunu yaşadıklarında elbet anlayabilirler.
Eğlenenler var nasıl vijdan nasıl merhamet anlamıyorum abim bodrumda resim atıyor trafıkte ilerleyemiyoruz diyor bı yanda hiç bişi yok gibi eglenen suya 40 tl verıyordum şimdi bodrumda halk su taşıyor arabalar beledıye başkanı herkes seferber ama tekne keyf nasıl yapıyorlar hayret abim gelmiyor bodrumda annem endişeli gruba asıl cehennem burda yazmış😔
Sadece bu olayda olmuyor millet bu yanginla3 olmadanda oluyordu insanlar problemler vardi o yuzden gereksiz duyar kasiyorsunuz kasacaksaniz her olaya duyar kasin.
Onların yerine utandım. Ama zaten vicdanları olsaböyl bir şey akıllarına gelmezdi. Maalesef öyleleri de var ama su taşıyıp hayatını kaybden gençler de...
Değilmi. Pozitif olmak lazım yine. Karanlığa bakıp üzülmeyelim. Böyle pırıl pırıl gençlerimiz var çok şükür, mekanları cennet oldun. Sayıları da çok üstelik.
Böyle insanlara vurdum duymaz bencil deniliyor.. neden şaşırıyorsunuzki hep varlar ve olacaklar. hayat felsefeleri bana dokunmayan yılan bin yaşasın sanırım... kendi canları malları tehlikeye girmeden kımıldamaz ve üzülmezler.
Bencil insanların duyarsız olması bundan. Çünkü b3ncillerin kendilerinden başka hiçbir manevi değeri yoktur. Kendileri ve paraları dışında önemli tek şey yoktur onlar için.