Ramazanı uzayda geçirecek olan Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı Astronot uzayda oruç tutmak istemeyerek "Ramazan'da uzayda oruç tutmayacağım" dedi.

Ramazanı uzayda geçirecek olan Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı Astronot uzayda oruç tutmak istemeyerek "Ramazan'da uzayda oruç tutmayacağım" dedi.
Hemen din düşmanları gelmiş atıp tutuyor bişeyler :D Allahın yarattığı uzaydasın, uzayda oruç farz değildir diye bir ayette yok bildiğim kadarıyla, tutmazsan günaha girersin, tutarsan sevabını alırsın uzatılcak bir konu değil
Oradaki insanların asıl amacı olabildiğince hızlı bir şekilde görevlerini yerine getirip ölmeden dünyaya dönmek olacaktır. Yani oruç tutmak şu an pek makul değil bence. Sonuçta Uzaydan bahsediyoruz yemek kısıtlı , içecek kısıtlı, Oksijen kısıtlı.
Din insanın aklını bloke eder ve yerine sorgusuz biad etmeyi koyar. Bu da bunun en net göstergesi.
Kazaya bıraksın
Cevap
6Cevap
Maalesef işte Nasa marsa gitmeyi bae de uzayda orucu araştırıyor. neden gelişemiyoruz sonra.
Uzaya gitmişsin, düşündüğün şeye bak.. Vizyon sıfır cidden. Houston, kandiliniz mübarek olsun...
Kafayı yediler iyice. İnsanı dinden çıkaracaklar. Yukarıda da tutmasınlar bir zahmet. Ezanın ve gün dönümünün olmadığı yer de oruç olur mu.
Yeryüzünde zor tutuyorlar uzaya giden oruç mu tutar. Allah beni burada görmüyordur deyip tutmaz müslümanlardan bazısı…
Ben de canım sıkılınca dolaptaki pirinçleri sayıyorum ayni hesap
Hele bir uzaya çıksınlar da onu sonra düşünürler
Valla keyfi bilir tutacaksa tutsun
Üzülmüştür ama tutamayacağı için.
Herkes istediğini yapsın peh
Zaten yemek diye kapsül yutacaklar 😅 tutsun bence
Bu Araplar biran önce yok olmalı yoksa sonumuz çok kötü
yolda tutulmuyo evet
Uzaya gitmek haram
uzaya gidince düşünürüz
Uzaya çıktılar mı ki daha
Delirmiş mi bunlar?