Dediği şey teknik olarak doğru ama nasıl doğru işte bazıları ağzından çıkan halka yansımasını halkın da alıp ne demek istemiş olabilir diye düşünmesi beklenemez halk direkt verilen mesaja baktığı için kötü algilayabilirisniz ama teknik olarak şöyle açıklayayım; Türk lirası ne kadar çok değerli olursa siz yurt dışından o kadar çok ithalatta bulunursunuz Türkiye de üretim yapmaya gereksinim duyan bir toplum yapısı yönetim şekilde kaybolur çünkü paranız çok değerli. Sanayiniz gelişmez sanayi ürünü satın alırsınız paranız çok değerli olduğu için. Türk lirasını çok değersiz hale getirirseniz de bunun tam olarak tersi bir durum gerçekleşir ama bunun bir uygun noktada tutmak var. Uygun noktada tutarsanız toplum refah seviyesi artar.
Bakan verilere bakarak kendince bir analizde bulunmus doğru dedigi nokta var ama herhangi bir yönetimin uygun bir noktada tutacak cesareti gücü inancı tutacak girişimleri var mı tartışması gereken konu bu
Ya birader sus !!! Sonuna kadar okuyamadım ulenn beyniniz yok fikriniz var herkes ekonomi uzmanı.
Boş boş muhabbet yapma !!! Bu soylemleriniz senin gibi cahil cuhelalar memleketi bu hale getirdi zaten !!!
Yav bir ülkenin parasının değerli olması için cari açık olmayıp artıda olması lazım!!! Yani ihracat olarak ithalattan önde alması lazım.
Dön bir ihracat olarak önde olan ülkelerin hangisinde sanayi yerlerde? Amerikami? alamyami? Ulan gotu boklu iskandinav ülkeleri ihracatta dünya sıralamasında iken sen nasıl böyle bir düşünceyi savunursun.
Hepsini geçtik senin ülkende boğaz geçişleri, truzim, her türlü ekmeye bicmeye uygun toprağın var ve tarım gibi bir durunun varken neyin kafası bu.
@BeyazıtEmre81 sabah sabah ne bu şiddet bu celal sakin ol. Bir kere hepsini okumadan saygısızca hakeret edip saldıran sensin senin gibi insanlar mı gelsin yönetsin içine edenlere 'durun siz tüy dikmediniz' deyip siz de tüy dikenlerden mi olmak istiyorsunuz önce bi kendine gel. Anlattığım şey nadiren görülen bir söylem her ülkenin de olan bir şey değil ki bakanı savunmak için yazmadım teknik olarak bakarsak doğru dediğini söylüyorum ekonomist biri vardı adını hatırlayamadım bulunca yazıcam onun kitaabında bu bakanın söylemi yazıyordu ekonomi kitabında yazan bir şey bu kime ne öfkeleniyorsun haddini bil
oy berazıt bey gerçekten istirahat günümde canım sıkıldı insan gibi bir konu üzerinde tartışmıyorsunuz fevri hareketiniz can sıktı gerçekten düşündükçe neden açıklamak zorunda kalayım ki dedim ve yazmayı bıraktım keşke hepsini okuyup bak birader burada yanlış düşünüyor yorumluyorsun deyip kendi düşüncenizin haklı gururlu bir şekilde savunsa idiniz. Allah size sağlık sıhhat akıl pardon akıla gerek yok o var demekki empati ifade etme bilinci versin ve sabır
Güzel kardeşim söylem konusunda haklısın, özür dilerim amacım kimseye hakaret etme veya düşüncemi haklı çıkarma çabası kaldiki kimsenin kalbini kırma değil. Sadece ülke cidden bir bokun içine batmış insanlar bilincinde değil. Yunanistan olmaya ramak kaldı. Söylediğin durum is gücüne bağlı ülkelerde belki bir nebze doğru olabilir. Mesela Çin, Hindistan.
Fakat Türkiye için söz konusu dahi olamaz. Neden !! Çünkü sen yerel kaynakları ile aslında dışa bağımlı olmadan yaşayacak güce sahipsin yerel kaynaklardan kasıt tarım, boğazlar , truzim. Ülkenin tüm tekeli satılmış, ozellestirilmis Vergi kontrolü yok, Yolsuzluk almış başını gidiyor, Ülke bir alay gocmenle doldurulmuş, Senin benim evladımin geleceğini çalmışlar!!! Herkes refah içinde yasayacakkken bunlar milyar dolarlari hesabına geçirmişler. Batirdiklari ekomiye kılıf bulma çabasındalar. Bunu yaparken de milletle dalga geçiyorlar. Formül çok basit, Mülteciyi boş ver edeceksin. Önce mevcut toprağı na yönelip Tarıma full destek. Sonrasında turizme ağırlık verip hersey dahil sistemini kaldircaksin. Sonra gireceksin fabrikaya sanayiye. İthalatı ihracat için kullanmaya basladinmi bak ne oluyor ekonomiye !!! Senin ülken okadar ucuz olmasına rağmen senden daha pahalı ülkeler özelikle ispanya sendne daha çok turist alıp birde üstüne 10 katı fiyata satıyor neden !!! Kalite , yolsuzluk yok. Sabaha kadar bitmez ne söylersek söyleyelim. Uslubum için tekrar özür kardeşim
Bunun bu şekilde söylenebilmesi için değersizleştirdikleri paramız değerliyken sanayinin hızlı olması gerekir, yani denilenin tam tersi durumda, sonuç da tam tersi olmalı. Peki öyle miydi? Hayır değildi. Paramız değerlenince sanayi hızlanmadı çünkü.
Yine aynı şekilde değersizleştirdikleri için hızlanmış olması gerkiyor ama o da yok. Yani her zamanki gibi bu söylenenle olan şey örtüşmüyor, tutarsız.
Peki olan ne? Para değersizleşince sanayi varlığını devam ettirmeye çalışıyor, o da ülkeye gelen sığınmacılar sayesinde. Onlara ödenen düşük ücretler sayesinde. Yani ülkenin geldiği durum bu.
Tabi şimdi bu böyle söylense siz ne yaptınız denecek. Denmemesi için böyle söyleniyor. O yüzden normal 😀
Komedi filmi seyretmiyoruz artık. İnsanların beyni , akılları ile oynuyorlar artık. Seyret ve gül durumu oldu bu iş. Türkiye de yatırım yok ki. Oturup önce bi düşünür insan asgari ücretle çalışan insanın yemeğe - ete- süte ihtiyacı , gıdaya ihtiyacı var. Bu konuda hiç kimse bir yatırım yapmıyor. 24 liralık 1 litre süt bir evde kime yeter? Aylık yarım kilo alınan köftelik kıyma kime yeter? Yap bu sektörde ki üreticiye yatırımını , kredini de ver , düşür hepsinin fiyatını yarıya. Bir sürü bebekli aileler var, insanları da mutlu et. Enflasyonu düşürmek için en küçük bir çaba yok hâlâ. Marketler ise durmadan zam üzerine zam yapıyorlar..
Sanırım şaka yapmak istemişler veya bu halkın iq seviyesini gerçekten 10 olduğunu düşünüyorlar maalesef öyle olanları da var bu arada. zaten şu an türk lirası değer kaybettiği için bu durumda ülke. yani bunu için ekonomi uzmanı olmaya bile gerek yok herkes bunu görebilir.
Bu kişilere oy verenin gerçekten zekasından şüphe duyulması gerekiyor...
Asgari ücrete zam yapıldıktan sonra mıydı önce miydi ne, fakire vermek sevaptır demişti birde. Sen koskoca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşına nasıl fakir dersin yahu? Kendi vatandaşına fakir diyerek kendi ağzınla sizin durumunuzu biz batırdık demiş olmuyor musun?
Şimdi bu vatandaş Çin’e bakarak konuşuyor ancak Çin kendi ekosistemine sahip. Kendi ürettikleri ona yetiyor. İş insanları için kur farkı ve çinin vergi sistemi uygun olduğundan dolayı cazip geliyor. Bunun sayesinde Çin’de iş onalakları çeşitli bölgelere yayılarak artıyor. Şehirsel nüfus düzenlenmesi kolaylaşıyor Çin halkı ve hükümeti rahat ediyor. AMA TÜRKİYE ÇİN OLANAKLARINA SAHİP DEĞİL. Kahve ağzıyla ekonomik plan yapılamaz.
Yahu şunların dediklerine hala tamah edelerin kafataslarına hayret edip duruyon. Madem neden doları tutmaya çalışıyor bunlar sormak lazım. Neden kur korumalıyı çıkardınız o zaman len derim. Len derim çünkü, len o halde doları bıraksanıza 30-40 gideceği yere kadar gitse ya len? Len ya bak şunlara gari ettiklerine. Doları düşeremiyecekleri ortada ya, hani yüksekte olması iyi de sanki kendileri bilerek burada tutyormuş gibi bir başarı hikayesi üretiyorlar. Hey gidi len gidin ya :((
Olay şöyle gerçekleşmiş olabilir. ''Bize oy verenler bile homurdanmaya başladı ne yapsak? Acaba TL'nin değersizleşmesi iyi bir şey desek inanırlar mı? Bugüne kadar ne saçmalıklara inandılar bunu da yerler bence ya. Dur ben bir açıklama yapayım''. Evet bence aynen böyle oldu.
Bu adam ne dediğini pek bilmiyor, Kılıçdar'a sövüyorum, ama şu heriflerin iktidarda olduğu bir ülkeden kurtulmak zorunda olduğumuzu da görüyorum, sinirim katmerleniyor.
Dünyadan bihaber, cahil vasat tiplerin eline düşmüş durumda ülkemiz ve el birliğiyle bizi bitirecek bu çapsız muhalefet ve iktidar
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Önceden gizliden gizliye dalga geçiyorlardı. Baktılar halk harbi aptal, sesleri de çıkmıyor şimdi açık açık dalga geçiyorlar. O da yetmiyor dalgayı geçiriyorlar. NORMAL bir ülkede, halkın IQ seviyesinin muhtemelen 60 olduğu bir ülkede halk bunları o koltuktan döve döve indirirdi. Ama burası Türkiye, mantıklı hiç bir şey yok.
Biz bir şey üretemiyoruz ve de üretemeyeceğiz. Bunun için dış ülkelere ucuz işçilik satacağız. Milletimizi az paraya tamah ettirip bedenlerini ucuz bir şekilde yabancı ülkelerin ticaretine pazarlayacağız...
Söylediklerinde doğruluk var ekonomik anlamda Ancak bu açıklama yanlış zamanda yapılmış. Zaten faizi düşürüp değersizleştirdiniz parayı. Hadi ithalat azalsın ihracat artsın diyeceğim ama kolay değil o işler.
Artık baktılar Türk halkı a. Ptal ve akp ye oya her zaman oy verecek bari dalga geçelim demiştir. Yüce Tayyip Erdoğan varol. Soy soğana çevir ülkeyi hakkındır bu halk anca böylesine alışkın.
Söylediği şeyin ekonomik olarak bir karşılığı var ama o laf öyle söylenmez söylem şekli yanlış Türk lirasını belli bir düzeyde tutmak zorunda olduğunu ekonomik bir şekilde izah etmesi gerekir
Hasan Sabbah bugün Türkiye'ye gelse gözleri yaşarırdı. O en azından sahte bir cennet yapıp kandırıyordu suikastçılarını bizimki onu bile yapmadan kandırıyor
TL değeri düşürülmesini isteyenler ülkeyi avrupanın çinindende geriye düşürmeyi amaçlayan kafalardan onlar ülke yararına yapacak hiç bir şeyi kalmadıgının göstergesidir
makroekonomik şeyleri şey edersek şey olur diyen abi dimi bu, han ekonomide ne yapacaksınız deyince gözlerimin içine bakın diyen:))))
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Japon yeni cok degerli.. demek japonyada hic is yok bide sanayi sifir yillardir. Yazik uzuldum simdi japonyaya almanyaya amerikaya yazzzııık. Nebbbattiii yi yollayalim oralarida duzeltip gelsin bir kosu..
ülkenin ağzına sçtılar insanların akıl sağlığı ile oynadılar Atatürk döneminde açılan ne kadar fabrika varsa sattılar yıktılar evlileri ayırdılar o Allah varsa eğer gerçekten tez günde hepsini helak etsin
ama toplumun içinde hala akp diyen var yazıklar olsun
Her şeye kılıfları var buna inanan bir koyun sürüsüde. Cellâdına âşık olmuşsa bir millet, İster ezan dinlet, ister çan dinlet İtiraz etmiyorsa sürü gibi illet Müstahaktır ona her türlü zillet
Ne alakası var mk tam tersi dolar güçlü olduğu için işsizlik var kur bir çok fiyatı etkilediği için vergiler çoğaldığı için işsizlik var. Bunlar insanların iqsüyle dalga geçiyor bence bilinçli yapılan şeyler tamamen