Suriye'deki iç savaştan iki eşi ve çocuklarıyla kaçıp Türkiye'ye yerleşen kişi Türk vatandaşı oldu. Vatandaş olduktan sonra başsavcılık tarafından dava açıldı ve ikinci evliliği iptal edildi.

Suriye'deki iç savaştan iki eşi ve çocuklarıyla kaçıp Türkiye'ye yerleşen kişi Türk vatandaşı oldu. Vatandaş olduktan sonra başsavcılık tarafından dava açıldı ve ikinci evliliği iptal edildi.

Öncelikle çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum sebebi ise eğer bu kararı onaylasaydı adam iki eşli olsaydı bütün Suriyeliler bundan yararlanmak isteyecekti evli olmayanlar bile gidip bir tane kadın getirecek ve bunlarla evlenecekti ve hatta bunu parayı bile döken insanlar olabilirdi kadınlar der ki bizimle evli ol biz gidelim Türk vatandaşlığı alalım gibi.
Daha sonrasında bizim doğuda Kendi vatandaşlarımız bile bundan fayda sağlamaya çalışırlardı ileride.
Bana kalırsa Suriyelilerin Türk vatandaşlığı verilmemeli onun yerine şu yapılabilirdi ki Türkiye'de Doğan savaştan kaçmış Suriyeli afganlar bunlara vatandaşlık verilmeyecek geçici vatandaşlık verilecek daha doğrusu 6 aylık bir yıllık seçimlerde asla oy kullanamayacaklar 2 sınıf vatandaşlık muamelesi görecekler yani. Her doğan bebekte Türk vatandaşlığı asla alamayacak Suriyeli vatandaşlığı alacaklar kanun hükmünde kararname ile bunların hepsi yapılabilir.
Kimse kalkıp vay efendim doğduğun ülkenin vatandaşı oluyorsun gibi düşünceleri kimse girmesin birçok ülkede demeyeyim de 3-5 tane ülkede doğduğunda o ülkenin vatandaşı olmayabiliyorsun. Özellikle monaco'da olması lazım doğduğunda monaco'dan olamıyorsun. Suudi Arabistan ya da katar'da falan olabilir sanırım hatırlamıyorum
Düşüncesiz beyni olmayan biri ırkçılıktan söz etmiş birde gizlemiş kendini üstündeki yorumcu ne güzel açıklama yapmış. anlama kapasitesi olmayana ne yazarsan yaz beyni başka yerde olduğu için algılayamaz. Ben olsam onlardan her türlü yardımı keser ülkelerine gönderirim.
Cevap
40Cevap
Umarım ülkemizden giderler.
Farkeder mi? Nikahsız birliktelik yaşayan yığınla insan varken elin suriyelisi de bizim topraklarımızda istediği kadar kadını alıp onlardan çocuk yapabilir. Durmaksızın üreyen bir kitle var maalesef ve bunların hepsi Suriyeli. Kendi ülkemizde bizler gelecek kaygısıyla üremeye korkarkenn bunlarin çoğu vatandaşı bile olmadığı ülkede istedikleri kadar üreyebiliyorlar çünkü sırtlarını devlete dolayısıyla bize dayamış durumdalar. E bu rahatlık varken Türkiye vatandaşı olmaktan vazgeçerler mi bir düşünün bakalım.
Peynir ekmek gibi neredeyse beleşe verilecek millete Türk vatandaşlığı sırf oy alabilmek için. Burada Suriyelilere değil (Suriyelileri savunmuyorum) Türk vatandaşlığını bu kadar değersiz hale getiren iktidara bu soruyu yöneltmek gerek. Girdiğim yabancı sitelerde çok komik rakamlara Türk vatandaşlığı satılıyor. Uluslararası arenada itibarımız ayaklar altında.
Ulan yıllardır yabancılar bize Arapsınız der dalga geçerlerdi adamlara Arap olmadığımızı anlatmaya çalışırdık, herifler haklı çıktı ya la.. harbi Arap olduk bu pisliklerin din iman ümmet kardeşliği yüzünden. Bunlardan ve bunları kardeş gören zihniyetten tez vakit kurtulması lazım bu ülkenin.
Birakin su irkci paylasimlari, biraz insan olun! Kimse kolay kolay yerini yurdunu vatanini terkedip, sizin gibi irkcilarin ortasinda yasamayi mecbru kalmadikca tercih etmez. Bu insanlarin yasadiklari iyi diyenlerede aynisinin 10 katini diliyorum
Hiristiyan yapinca, zengin yapinca bircok kadinla, kadin erkekle sevgili olup seks yapinca capkin sevimli, hiristiyan torunu yasinda kizla evlenince o modern cagdas, müslüman iki evlilik yapinca yobaz.. 
img-s1.onedio.com/.../s-
img.welt.de/.../...en-on-sun-loungers-on-beach.jpg
Kendi ülkelerinde yaşasınlar. Hiçbir ülke bu kadar tolerans gostermiyordur. zaten bu kadar ödün vermek iyi bir şey değil. Kac senedir buradalar artık gitmeleri gerek. Kac senedir besle ülkesine gitsin deyince ırkçı oluyoruz
Rezıl ınsanlar şunlar ya mıdemı bulandırıyolar ıkı üc beş on evlılık bıle yaparlar bunlar bı defolup gıtmıolar gıtmedıklerı gıbı süreklı üremekle meşguller pıslıkler
Dini nikah yapıp devam ederler dicektim aslında ama onu da yapamazlar. Nikah cüzdanı görmeden yapmıyor hocalar. Muhtemelen Suriye'deyken yapmışlardır yine de.
Çok da umrun da olur dini nikah ile devam eder evliliğe senin boşaman onun umurunda olmaz bunları ülkeye almak hataydı şimdi kaç kadınla evli onu mu dert ettiniz
Türk yasalarında 1den fazla kisiyle evlenilmesi mümkün değil ve buna uyum saglamak zorunda herkes. Doğru bir karar olmus
Yasal olarak tek eşli ama imam nikahı ile ikinci eşiyle olan evliliği de devam ediyordur. Dolayısıyla pek bi önemi yok
Hani özgür bir ülkeydik, size ne ulan insanların cinsel hayatından müptezeller. Düpedüz insan haklarına saldırı, kınıyorum.
İkinci evlilikleri değil vatandaşlıkları iptal edilmeli. Biz ülkeye vatandaş almadık, mülteci aldık. Bizim yeterince vatandaşımız var!
Bunların katli vaciptir fetvası verilsin, kanlarında da bunları bu topraklara sokup başımıza edenler boğdurulsun
10 yıldır geliyorlar buraya 10 yıl sonra mı iptal edilmiş? doğurduğu p1çlerin kafalarına sıkma yasasıda getirirler umarım.
Ev alana vatandaşlık verilir olmuş güzel ülkemde mahşerde bütün şehitlerimin kanında boğulur bu vatandaşlık verenlerin onların ahı ne bu dünyada nede öteki dünyada üzerlerinden gitmesin.
Bence topunu sürmek lazım bu ülkeden, zararlarını gördüğümüz kadar bir hayırlarını görmeyiz bu soysuzların
Yok ya çoğunu devlet zorla yapmış. Seçimi kazandıracaklar sonra iktidar da pek taviz vermez bunlara.
Başka medeniyetlere toprak satmak vatandaşlık vermek benim gözümde vatan hainliğidir ve pkk dan fsrkı yoktur.
Boşanan ikinci eş boşta kaldı demektir, o ne olacak...
fotodaki arkada 2 tanesi ileriki levellerde mi açılıyor?
adamlar simdi daha rahat artik nikah kiymadan 3 - 4 - 5 hatta 6 yı bile alabilirler
savaştan kaçan tayfaya bak aw bütün çakallar gelmiş
Keşke nerede o günler bizde Arap yar** i var diye dolanıyorlar ortalıkta
Bunlar iki evlilik mi yapıyordu bir de hey allahım ya
srefsizlr bizden iyi yaşıyor toplama kampı olan Türkiye'de
Çoklu evlilik dine aykırı değildir. Bence iptal edilmemeliydi.
Dine aykırı değil ama Türk anayasasın aykırı.
Şeriatla yönetilen bir ülkeye gitseymiş o zaman.
Anayasa dediğin gelir geçer aynı devletler gibi.
Tuba Büyüküstün Fransa'ya kaçtı biz Suriyelilere verilen vatandaşlıktan rahatsız olduk o zaman Fransızlar da Cezayirli den Faslılardan ve Tunuslulardan rahatsız olsun niye olmuyor?
@linkerboy1991 Cezair ve Tunuslu suriyeliler kıyaslanamaz Fransa onları asimile etti. sömürdü Cezayirli biri kendini Fransız sanar o derece. Hak ediyorlar onu
İnsan olandan rahatsız olunmaz.
@benbahtsızım Peki Suriyeyi sömürmedi mi Fransa neden Avrupa birliği sömürdüğü Suriyelileri ülkelerinde istemedi de Kuzey afrikalıları alıyor ülkesine? Sebebi basit Fransızca konuşuyorlar? Suriyeliler Türkçe ve arapça konuşuyorlar ama Fransızca eskiden Suriyede de konuşulurdu.
@linkerboy1991 İyi de bizim Suriyelileri almamızla alakası yok olayın.
@benbahtsızım soruda Suriyeliler TC vatandaşlığından vazgeçer mi diyor
ya bunlardan kendi memleketine hayır gelmiş mi ki bize gelsin
Olamazlar zaten bu kafayla hepsi tıpış tıpış geri gidecekler.
Bana suriyeli deme ağzımıza sıçtı şerefsizler
Bunlarla ülkedeki tarikatları toplayip Suriyeye , Afganistan a göndermek lazım.
Geçmezler keşke bu dediğin olsa...
Onlar nikahsız da yaşıyorlar
Türk vatandaşlığından çikarsalar daha iyi olurdu
çokta umrundaydı adamın
@mina15 gibi dengesiz kullanıcılara sorun.
Vazgeçsinler bir zahmet
ohh iyi olmuş. inş vazgeçerler
Bunlar maalesef çok geri insanlar
İmam nikahlı yaşamaya devam eder
Toplumun yapisini bozdular. Gitseler ne?
Vatandaşlık ne kadar kolay
Hayırlı olsun. Doğru karar
Keşke geçseler ağız burun dalacam
Vazgeçmezler çünkü bedavadan yaşıyorlar
Biz bir evlligi bulamiyoruz
Bu arkadaşları Suriye'ye gönderme vakti..
onlarında çok umrundaydı sanki 😂😂
İyi olmuş yallah ulkesine
Bu ülkeyi yöneten şahıs değişse iyi olur
inşallah fayda sağlar bu uygulama
Vazgeçmez
bize ne dayı
Olsa ne olur olmasa Ne olur sonucta evli
Keşke bir gitmediler
Ohh iyi olmuş
defolsunlar yaaa
Resmi nikahı önemsediklerini sanmıyorum
İnşallah