@Yusufaziz Çin'in hızlı gelişiminden rahatsız olan ABD birçok farklı yönden Çin'e karşı siyasi saldırılar başlattı. Vietnam'ı kıta sahanlığı konusunda Çin'e karşı kışkırttı, Tayvan konusunda uluslararası anlaşmalara uymayarak tanıma yoluna gitmeye başladı ve silahlandırmaya çalıştı.
Aynı şekilde, Doğu Türkistan'da (Uygur), yüzlerce yıldır barış içinde yaşayan halkı, bağımsızlık için kışkırtarak Çin'i zor durumda bırakmayı hedefledi. Düşünsene, yüzlerce yıldır hiç sorun yaşamamış bu toplum, tam da Çin'in hızla geliştiği ve dünyanın süper gücü olma yolunda ilerlerken neden bağımsızlık istesin? Öte yandan Çin mümkün olduğunca siyasi sorunlardan uzak kalması gereken bir dönemde, böyle bir zulüm ile neden kendi başını belaya soksun? Çin'in en olmadık zamanda kendi ayağına sıkacak kadar, aptal mı olduğunu düşünüyorsunuz? Tabi ki değil.
Olayın gelişimi; Uygur Türklerinin ileri gelen ailelerinden birine mensup olan Rabia Kadeer, iyi eğitim almış ve Çin siyasetinde söz sahibi olmuş bir kişidir. Çin Komünist Partisi Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine kadar yükselir ve güvenilir olduğunu kanıtlar. Ancak garip bir şekilde, Rabia Kadeer'in ailesi 1990 sonrası, 10 yıl içinde kaynağı belli olmayan bir sermaye ile Çin'in en büyük marketler zincirinin sahibi olur. Piyasa değeri açısından da, dünyanın 2. büyük zincir marketidir bu. Aynı zamanda Rabia Kadeer, sık sık Uygur Türklerinin hakları, özerkliği konularında konuşmalar yapmakta ve zamanla ifade tonunu sertleştirdiği fark edilmektedir. Sık sık Doğu Türkistan bölgesinde, bağımsızlık hakkında toplantılar ve küçük protesto gösterileri organize eder. Tüm bu yapılanmaları da ailesinin marketleri ile finanse etmeye başlar. Durum Çin hükumetinin dikkatini çeker. Yapılan incelemede, market zincirinin gelişimini sağlayan sermayenin yurt dışından geldiği anlaşılır. Halbu ki, Rabia Kadeer ve ailesinin yurt dışında hiç bir yatırımı yoktur.
Çin Merkezi yönetimindeki siyasi hayatı noktalanır, ancak Rabia Kadeer durmaz. Doğu Türkistan'da olaylı protesto gösterileri organize etmeye devam eder. Bu sırada organizasyonu genişler ve Uygurlar, farklı bölgelerde bir çok gösteri yaparlar... Açık açık dile getirmeseler de ana hedefleri tam bağımsız Türkistan'dır... Tıpkı PKK'nın, Türkiye'deki gelişimi gibi bir yol izlenir. Rabia Kadeer olaylardan sorumlu kişi olarak yargılanır. Yargılama sırasında, yasadışı yollardan Çin'i terk ederek, Türkiye'ye gelir. Birçok TV programına çıkar ve Uygur Türklerine yapılan baskıları anlatır. Birkaç aylık Türkiye macerası, Türk Hükumetinin durumu idrak etmesi ve Rabia Kadeer'i sınır dışı etme kararı ile son bulur. Rabia Kadeer, Türk Devletinin durumdan memnun olmadığını anlayınca, çareyi ABD'ye kaçmakta bulur.
Yaklaşık 20 yıldır, ABD'de CIA korumasında bir malikanede yaşamına ve kışkırtıcılığına devam etmektedir.
Türkiye'de ise bu konuyu devamlı gündeme getirenlerin kim olduğunu incelediğimizde, sosyal medyada gerçek profil sahibi olanların %90 oranında FETÖCÜLER olduğunu görürüz. Detaylı inceleme yaptığımızda, yayın kaynaklarının Türkiye dışından, Finlandiya, İsveç, Avustralya ve ABD üzerinden yapıldığını anlıyoruz. Amaç soydaşlığımızı kullanarak Türkiyeyi de işin içine çekmek, hatta mümkünse Türkiyeyi bu siyasi savaşta "taşeron olarak kullanmak". T. C. Devlet politikası da bu konuda net tavrını ortaya koymuş ve ABD'nin devletimizi ve halkımızı, kendi çıkarları için "kullanamayacağını" üstü kapalı şekilde beyan etmiştir.
Rabia Kadeer ve Fetö'nün ABD'deki yaşamalarına baktığımızda birçok ortak yönlerini görürüz.. Her ikisi de ABD'nin çıkarları uğruna kullanılan, CIA tarafından korunan, bol sermaye ile finanse edilen taşeron örgüt liderleridir.
Gavurun çıkarları için gaza gelip kendinizi kullandırtmayın.
Klasik Müslüman, beni engelledin ama bir sürü hesabım var, ben de senin Allahını s i... Keyim peygamberinin aa.. m... k karı meraklası peygamberini de seni de *. Annesi bacım evladı bir de Müslüman olacak sözde.
Engelle istediğin kadar ama yazarım, Allahını ekmek arası sandiviç yapıp yedim sonra da s... I.. Ç*ı.. M. Anneni karı meraklısı peygamberine verip alemi gece yaptırdım. Sonra anneni ben aldım yanıma böylece sen doğdun.. Allahını ve anneni karım yaptım ağlama diye. İyispiii çocu seni. Cariye annenle karı meraklısı peygamberini yerim. Kitabını yedim zı... Ç... T*.. M
Eğer adam olsaydın korkup engelleyip arkadan yorum yapmazdın bu son yorumum eğer bu yoruma cevap verirsen anneni 1 zibilyon milyon defa siiii... K mmm.. İ*. Şş olurum cevap vermezsen de aynısı yapıcam zaten. Karı meraklısı peygamberini savaşta okçuların terk ettiği gibi terk edip senin annenin yanına gelirim sonra peygamberini yerim. İyispi çocuğu annen altıymmdaaa. Bu son yorum daha da yazmam senin gibi İyispi evlatlarına hadi anneni s.. İi... K... T.. İ*.. M
Annende böyleydi her sik tiğimden daha çok isterdi tam bi irispi dı 😃😃 hiç doymak bilmezdi şimdi başka erkeklerle beraber cariye gibi sekste çok zevkliydi onu si kmek çok güzeldi ama işte gel gör ki ne kadar sik sem senin gibi irispi çocuğu doğuruyordu
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi, Uygur zulmünü terörle mücadele olarak nitelendirerek Çin’e teşekkür etti. Ne düşünüyorsunuz?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Dünya Müslüman Topluluklar Konseyi haklı ve doğru tespit yapmışlar.
İşin iç yüzünü bilmiyorsan gel bana sor.
Bana anlatsana iç yüzünü neymiş merak ettim
@Yusufaziz
Çin'in hızlı gelişiminden rahatsız olan ABD birçok farklı yönden Çin'e karşı siyasi saldırılar başlattı. Vietnam'ı kıta sahanlığı konusunda Çin'e karşı kışkırttı, Tayvan konusunda uluslararası anlaşmalara uymayarak tanıma yoluna gitmeye başladı ve silahlandırmaya çalıştı.
Aynı şekilde, Doğu Türkistan'da (Uygur), yüzlerce yıldır barış içinde yaşayan halkı, bağımsızlık için kışkırtarak Çin'i zor durumda bırakmayı hedefledi. Düşünsene, yüzlerce yıldır hiç sorun yaşamamış bu toplum, tam da Çin'in hızla geliştiği ve dünyanın süper gücü olma yolunda ilerlerken neden bağımsızlık istesin? Öte yandan Çin mümkün olduğunca siyasi sorunlardan uzak kalması gereken bir dönemde, böyle bir zulüm ile neden kendi başını belaya soksun? Çin'in en olmadık zamanda kendi ayağına sıkacak kadar, aptal mı olduğunu düşünüyorsunuz? Tabi ki değil.
Olayın gelişimi; Uygur Türklerinin ileri gelen ailelerinden birine mensup olan Rabia Kadeer, iyi eğitim almış ve Çin siyasetinde söz sahibi olmuş bir kişidir. Çin Komünist Partisi Merkez Yönetim Kurulu üyeliğine kadar yükselir ve güvenilir olduğunu kanıtlar. Ancak garip bir şekilde, Rabia Kadeer'in ailesi 1990 sonrası, 10 yıl içinde kaynağı belli olmayan bir sermaye ile Çin'in en büyük marketler zincirinin sahibi olur. Piyasa değeri açısından da, dünyanın 2. büyük zincir marketidir bu.
Aynı zamanda Rabia Kadeer, sık sık Uygur Türklerinin hakları, özerkliği konularında konuşmalar yapmakta ve zamanla ifade tonunu sertleştirdiği fark edilmektedir. Sık sık Doğu Türkistan bölgesinde, bağımsızlık hakkında toplantılar ve küçük protesto gösterileri organize eder. Tüm bu yapılanmaları da ailesinin marketleri ile finanse etmeye başlar. Durum Çin hükumetinin dikkatini çeker. Yapılan incelemede, market zincirinin gelişimini sağlayan sermayenin yurt dışından geldiği anlaşılır. Halbu ki, Rabia Kadeer ve ailesinin yurt dışında hiç bir yatırımı yoktur.
Çin Merkezi yönetimindeki siyasi hayatı noktalanır, ancak Rabia Kadeer durmaz. Doğu Türkistan'da olaylı protesto gösterileri organize etmeye devam eder. Bu sırada organizasyonu genişler ve Uygurlar, farklı bölgelerde bir çok gösteri yaparlar... Açık açık dile getirmeseler de ana hedefleri tam bağımsız Türkistan'dır... Tıpkı PKK'nın, Türkiye'deki gelişimi gibi bir yol izlenir. Rabia Kadeer olaylardan sorumlu kişi olarak yargılanır. Yargılama sırasında, yasadışı yollardan Çin'i terk ederek, Türkiye'ye gelir. Birçok TV programına çıkar ve Uygur Türklerine yapılan baskıları anlatır. Birkaç aylık Türkiye macerası, Türk Hükumetinin durumu idrak etmesi ve Rabia Kadeer'i sınır dışı etme kararı ile son bulur. Rabia Kadeer, Türk Devletinin durumdan memnun olmadığını anlayınca, çareyi ABD'ye kaçmakta bulur.
Yaklaşık 20 yıldır, ABD'de CIA korumasında bir malikanede yaşamına ve kışkırtıcılığına devam etmektedir.
Türkiye'de ise bu konuyu devamlı gündeme getirenlerin kim olduğunu incelediğimizde, sosyal medyada gerçek profil sahibi olanların %90 oranında FETÖCÜLER olduğunu görürüz. Detaylı inceleme yaptığımızda, yayın kaynaklarının Türkiye dışından, Finlandiya, İsveç, Avustralya ve ABD üzerinden yapıldığını anlıyoruz. Amaç soydaşlığımızı kullanarak Türkiyeyi de işin içine çekmek, hatta mümkünse Türkiyeyi bu siyasi savaşta "taşeron olarak kullanmak".
T. C. Devlet politikası da bu konuda net tavrını ortaya koymuş ve ABD'nin devletimizi ve halkımızı, kendi çıkarları için "kullanamayacağını" üstü kapalı şekilde beyan etmiştir.
Rabia Kadeer ve Fetö'nün ABD'deki yaşamalarına baktığımızda birçok ortak yönlerini görürüz.. Her ikisi de ABD'nin çıkarları uğruna kullanılan, CIA tarafından korunan, bol sermaye ile finanse edilen taşeron örgüt liderleridir.
Gavurun çıkarları için gaza gelip kendinizi kullandırtmayın.
Boş konuşma git önce meselenin ne olduğunu öğren, sizin gibi fitne çıkaranlardın bıktık
İsrail'e yalandan b*k atıp milyar dolarlar kazandıran sizsiniz sizin alayınız sahtekar konu çıkar olduğu an şeriat yasalarını bile değiştiriyorsunuz
Sizin gibi insanlar dünyayı kirletmekten başka bir şey yapmıyorlar.
Şeriat yasaları değişmez peygamber efendimiz ne yapmışsa ve Allahın kanunlarıdır.
Defol gitsen keşke herkese laf anlatamıyoruz.
İslam ve şeriat vahşiliklerini al başka ülkede yaşa.
Allahın kanunlarını yedim
Hepinizin a n asını s i keyim anladınız mı, anca böyle anlarsınız.
Klasik Müslüman, beni engelledin ama bir sürü hesabım var, ben de senin Allahını s i... Keyim peygamberinin aa.. m... k karı meraklası peygamberini de seni de *. Annesi bacım evladı bir de Müslüman olacak sözde.
A na nı si ke yim irispi çocuğu bacınıda si keyim Müslüman sik ti galiba ondan böyle kuduruyorsun.
A na nı cariye yaparım senin irispi çocuğu
A nanı cariye yaparım kendime si kerim onu irispi çocuğu an asını sik tiğim çocuğu
Engelle istediğin kadar ama yazarım, Allahını ekmek arası sandiviç yapıp yedim sonra da s... I.. Ç*ı.. M. Anneni karı meraklısı peygamberine verip alemi gece yaptırdım. Sonra anneni ben aldım yanıma böylece sen doğdun.. Allahını ve anneni karım yaptım ağlama diye. İyispiii çocu seni. Cariye annenle karı meraklısı peygamberini yerim. Kitabını yedim zı... Ç... T*.. M
An anı kaç defa sik tim anan Müslümanların altına az yatmadı irispi çocuğu köpek yaladı si kimi bacını da öyle yapacağım irispi çocuğu.
Eğer adam olsaydın korkup engelleyip arkadan yorum yapmazdın bu son yorumum eğer bu yoruma cevap verirsen anneni 1 zibilyon milyon defa siiii... K mmm.. İ*. Şş olurum cevap vermezsen de aynısı yapıcam zaten. Karı meraklısı peygamberini savaşta okçuların terk ettiği gibi terk edip senin annenin yanına gelirim sonra peygamberini yerim. İyispi çocuğu annen altıymmdaaa. Bu son yorum daha da yazmam senin gibi İyispi evlatlarına hadi anneni s.. İi... K... T.. İ*.. M
Annende böyleydi her sik tiğimden daha çok isterdi tam bi irispi dı 😃😃 hiç doymak bilmezdi şimdi başka erkeklerle beraber cariye gibi sekste çok zevkliydi onu si kmek çok güzeldi ama işte gel gör ki ne kadar sik sem senin gibi irispi çocuğu doğuruyordu
An anı cariye yaptık her gün si ktim onu hiç bakmam ondan çok iyi yalıyor 😃😃
Uygur Türkleri haksız. Çin haklı.
Dünyaya hiçbir faydası olmayan akılları fikirleri hurilerde olan insanlar bunlar. O yüzden yaşasın İsrail.
İsrail de desteklenmez, bu tür insanlar da
Türk milliyetçisiyim ben taş yapı maş yapı umrumda değil umursayan gitsin kendi savaşsın ben kola içip çorbada tuzumu bulunduruyorum 😇