Çinin Uygurlara Yaptığı Zulmü Biliyor Musunuz?

Çin yönetiminin Sincan Uygur Özerk Bölgesinde (Doğu Türkistan) yaşayan Uygur Türklerine yönelik politikaları uluslararası alanda “zulüm” olarak tanımlanıyor. Kısaca:
• Toplama kampları: Çin, yüzbinlerce hatta milyonlarca Uygur’u “mesleki eğitim merkezi” adı altında toplama kamplarına kapatıyor. Burada siyasi baskı, zorla ideolojik eğitim, işkence ve kötü muamele olduğu bildiriliyor.
• Dini baskı: Namaz kılmak, oruç tutmak, sakal bırakmak, başörtüsü takmak gibi İslami pratikler yasaklanıyor veya kısıtlanıyor.
• Kültürel asimilasyon: Uygur Türkçesi yerine Çince eğitim zorunlu tutuluyor, geleneksel kültür ve yaşam tarzı bastırılıyor.
• Zorla çalıştırma: Birçok Uygur’un fabrikalarda düşük ücretle veya zorla çalıştırıldığı rapor ediliyor.
• Ailelerin parçalanması: Çocuklar ailelerinden alınarak Çin devletine bağlı yatılı okullara gönderiliyor.

https://youtu.be/iVNP1siaz6E?si=LGwORSOw5edgTKJJ
Güncellemeler
8 ay
Onlar da Türk ve eğer bir zulme kadar çok siz kalırsanız, beni ezmeyen yılan bin yaşasın derseniz, o yılan bir gün sizi de ezer.
Güncellemeler
8 ay
Kendi Ülkemizi Hiçe sayalım, görmezden gelelim Başkasının derdine düşelim Veya Ülkemiz gidip yardımda bulunsun diye bir söz ağzımdan çıkmadı Sadece insanlar sosyal medyadan da olsa tepki göstermeleri iyi bir şey yok saymaktan bin kat daha iyidir Zaten bizim yardım edicek gücümüz Ülke olarak yok bence çünkü kendimize zor yetiştiriyoruz Olayı başka boyutlara çekmeye gerek yok din, dil ırk gözetmeksizin ben yapılan her türlü zulümlere karşıyım
Çinin Uygurlara Yaptığı Zulmü Biliyor Musunuz?