Kimsenin ayrım yaptığı yok. En azından ben ayrım yapıyor değilim. Soruda örnek verdiğim Suriye, Libya gibi ülkelerden gelen mülteciler yalnızca örnekti.
Lütfen provokatif paylaşım yapmayın, yapanları engelliyorum!
Fransa'da 12 kişi öldürüldüğünde dünya ayağa kalktı. Aynı gün Nijerya'da 2000 kişi öldürüldü, Irak, Afganistan, Suriye ve daha birçok yerde de onlarca masum katledildi. Ama bu maktullerin üzerinde, o gün Fransa'da yürüyen liderlerin parmak izleri vardı.
Uygar insan milliyete, dine, mezhebe, ırka, renge bakmadan insan haklarını savunmalıdır. Fransa'daki insanların öldürülmesi ne kadar kınanmalıysa, dünyanın herhangi diğer yerindeki olaylar da dile getirilmeli.
Görüyorum ki bizim ülkemizde de malesef insanlar bir yerde katliam olduğunda tepki vermek için öncelikle aynı ümmetten olup olmadıklarına bakıyorlar.
Halbuki bu kadar sığ ve cahilce düşünseniz bile, Uygur Türkleri'nin de müslüman olduğunu nasıl unutup da onları görmezden geliyor, Filistin'de, Suriye'de, Irak'ta ölenler için ağıt yakıyorsunuz sadece?
Bu tür insanlık olaylarında medyanın ve politikacıların halkın üzerindeki algı operasyonunda çok büyük etkisi var. Yöneticiler ve medya ilginin nerede odaklanmasını isterlerse onu haber yaparlar. Ama işlerine gelmeyen veya korktukları konularda 3 maymunu oynarlar. EY ESED diyen yönetici bir gün çıkıp EY Xİ JİNPİNG diyemedi!
Ben Çin Xinjiang özerk bölgesinde doğmuş Uygur Türkü bir kızım. Çin devletinin üzerimize çok yoğun saldırıları ve asimile etme çabaları var. Erkeklerimizi en ufak nedenlerle hapse atıyor, kadınları yerlerinden yurtlarından zorla alıp Çinli yoğunluklu bölgelere yerleştirip orada Çin kültürüyle yetişmesine uğraşıyorlar. Kültürümüzün eriyip yok olması ve Çinlileşmesi peşindeler.
Babamla ağabeyimi ben küçücük çocukken evimizden alıp tutukladılar. Babamı kurşuna dizip öldürdüler, abim müebbet hapiste. İnfaz olayından sonra 2 Çin askeri gelip kurşun paralarını bizden tanzim ettikleri zaman da malesef annem de bu acıya dayanamayıp kalp krizinden vefat etti. Ben 5 yaşında öksüz ve yetim kalıp hayırsever kurumlar aracılığıyla Türkiye'ye kaçırılan 15-20 Uygur çocuktan biriydim.
Karakter sınırlamasından dolayı devamını yazamayacağım.
Geçmiş olsun mu desem ne desem bilemedim. Allah yardımcımız olsun, başta orada ki kardeşlerimiz olmak üzere elinden bir şey gelmeyen bizlere de Allah yardımcı olsun. Başak denilebilecek bir şey yok.
Gayet insani duygularla sormuş olduğum bu soru da dahi provokasyon yapmaya çalışanlar belki görür de birazcık insanlıktan nasiplerini almayı isterler diye cevabınızı En İyi Cevap olarak belirliyorum.
Tekrardan geçmiş olsun.
Çok üzüldüm kardeşim :( Allah rahmet eylesin Rabbim sana sabırlar versin. Ne desek boş ama şunu da unutma "Sakın Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma. Allah onları, ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor." İbrahim sûresi 42 . ayet Rabbim hepimizi ve Türk ırkını zalimlerden korusun.
inanın okurken içim cız etti, sende bizim bir bacımızsın :(.
Cidden okuduklarıma inanamıyorum. Biz Türkler bir birimizden ayrı durdukça diğer ülkelerin bize yaptığı zulümlere karşılık veremiyoruz, hatta utanmıyoruz onların yardakçısı oluyoruz. Ben de Bulgaristan doğumlu bir Türküm. Zamanında (85-92 yılları arasında) 300.000 kişi ana vatanımıza geldik göçe zorlanarak. Kendi ülkemizde Türklerin bile büyük çoğunluğu bizi kabullenmek istemedi. Bulgar gözü ile baktılar bize. Orada belli yıllar arasında büyük yasaklar kondu. Türkçe konuşmak yasak, ezan sesi yasak, toplu ibadet yasak, sünnet yasak (ne kadar doğru anlatmam bilmiyorum ama ben ormanda gecenin bir vakti araba farı önünde sünnet edilmişim ve kan kaybından ölüyormuşum daha 5-6 aylıkken) Zamanında 300.000 Türk'ü sindiremeyen bu ülke 1 sene içinde 2 milyon Suriyeli'yi ülkeye aldı. Kaç tanesi Suriye'de yaşayan Türkmenlerden acaba? Kendi kanımızdan insanlara, diğerlerine gösterdiğimiz kadar merhametimiz yok. Bu yüzden yazıklar olsun bize.
cumhurbaşkanımız bizzat cevaplıyor
izleyelim lütfen. https://www.youtube.com/watch?v=eL_iybNFF1Y
Tamamen içgüdüsel olarak yaklasabiliyorum. Her şeye burnunu sokan devlet yönetimimizdekiler buna da el atsalar fena olmaz. Ben , Çin'de bulunmadım henüz ancak ;çok yakın bir arkadaşım 1 ay orada kaldı. Anlattığına göre; Türklere gerçekten kötü davranıyorlarmış. Hele bir bölgede ;Türküm demeye korkmuş. İşkenceleri göz önünde yapıyorlarmış. Fotoğraf çekmek istediğinde polis mi ne olduğunu hatırlamıyorum. Alıp karakola getirmişler arkadaşımı tüm fotoğrafları -özel olanlar da dahil - silmesine rağmen fotoğraf makinası geri vermeyip okadar pahalı makinayı gözünün içine baka baka kırmışlar. 3 gün de nezarette kalmış. Allah zor durumda olan herkese yardım etsin.
Başımıza gelmeden anlayamıyoruz ne yazık ki.. ben teşekkür ederim okuduğunuz için.
Türkiye eskiden beri müslüman halkların koruyucusu, islamın sancaktarı olmuştur. Prangalarından kurtularak dış dünyaya açılmalı, türk cumhuriyetlerinden başlayarak bir toparlanma, birlik hareketi kurmalıdır. Yüzünü AB tarafına çeviren bir Türkiye bağımsız olamaz, kriterler ve normlar doğrultusunda serbest hareket edemez, yunan ve suriye tacizlerine dahi askeri angajman kuralları dahilinde müdahale edemediği, aciz kaldığı gibi. İmralı'da yatan bir beslemeyi dahi avrupadan korkusuna asamamış ve yıllarca beslemektedir.
Türkiye bu muasır medeniyet seviyesine ulaşma konusunda bir ütopya olan Avrupa birliği safsatasından vazgeçip yüzünü doğu tarafına çevirmelidir.
Evet, belki bu siyasal iktidar kendi ideolojik reformlarının bekası için AB'ye girebilme amacı adı altında askeri vesayetten, bazı bağlayıcı ve baskıcı kanunlardan, darbe dönemi kalıntılarından kurtulmuş olsa da, avrupa milletler cemiyeti aslında özgürlük değil, askeri gücü dahi bağlayıcı bir prangadır.
Sadece kiniyoruz mevzu Türkler olunca.
Ama suriyelileri aldigimiz yetmedii onlara simdide gecici kimlik belgesi cocuklarina bedava okuma hakkida verdik..
Adamlar bizim ülkemizde bizden iyi yasama moduna geldiler
neymis onlar zor durumdan kacmislar
iyide sen vatandasinin sorunlairni cözmeiyp baskalarinin sorunlarina yönelirsen
bu dünyada.. degilse öteki dünyada elbet bir hesap soran cikar
Allahin adeletinden kacamazsin..
Cevap
90Cevap
O pis badem bıyıklarının altında bile çıkar var bunların. Kendi ülkesine bile savaş çıkartmak için roket atmayı düşünen bir mit ve hukümetmi açacak soydaşalarımıza kapıları? Binlerce yüzbinlerce milyonlarca arap ve kürtü doldurdular yurduma. Bedavaya zqten alışıktılar iyice bedavacı oldular.. Rabia ana yani Rabia Kadir doğutürkistanın lideri... insan katili çin istedi diye yurduma sokulmazken Türkmen kardeşlerimize soydaşlarımızamı kapışar açılacak. Hadi açtılar diyelim Suriyelilere tanınan imtiyazlar sağlanacakmı? Boşuna nefes tüketmeyelim bunlar Türk'ü ikinci sınıf görüyor... kabinede bile Türk yok adam akıllı.. hangisi açacak kapıları?
Tabiki yardm edilmeli cok afedersin ama ister irkcı de ister ne dersen yani onlar Türk !! Asıl benim kardeşim onlar. Bukadar suriyeli geldi eyvallah onlara açılan kapı türkmenlere uygur turklerine daha cok açılmalı
İlk başta bunları duydukça bende çok üzülüyordum ama, sonra şu aşağıda gördüğüm haberi okuyunca fikirlerim değişmeye başladı ;
Geçenlerde bir Uygur ailesini Türkiye'ye getirdiler. Ailenin kadını hastalanmış, hava limanına doktor getirildi kadın için, ama aile "doktorun erkek olması gerekçesiyle" doktoru reddedip kadın doktor istediler...
Neyse, bizim merhametli insanımız kadın doktoru da getirdi, sağlık problemini çözdüler hatırladığım kadarıyla...
AMAAAAA !!! Şimdi bu derece yobaz tipler, Çin gibi gelişen ve ekonomik olarak güçlenen, dünya ile rekabet eden bir oluşumun içinde gericilik yapmaya kalkıyorlarsa asla Çinlileri suçlayamam kimse kusura bakmasın...
Bu arada gördüğüm haberde ki tek aileye bakarak karar vermek istemem, daha sonrada Türkiye'ye yerleştirilen Uygur Türklerini de gördüm haberlerde, İşid gibi tiplerdi, ya da haberler yalnış anlatıyor bilemeyeceğim ama, dediğim gibi kimse kusura bakmasın ama bu ülkenin yobaz yerine kafası çalışan, üretime katkıda bulunacak insana ihtiyacı var. Araplar ya da onlar yerine, Avrupa'da ekonomik krizden dolayı iş bulamayan, eğitimli gençleri alıp onlardan faydalanmalıyız bence.
Bu konuda büyük bir bilinçsizlik var. Tabi ki idam edilecek kişiler iade edilmesin kimse öldürülmesin ama Uygurlarla ilgili dezenformasyon var piyasada. Çin Halk Cumhuriyeti kurulurken Uygurlara özerklik verildi. Anadillerinde eğitim yapabiliyorlar kültürlerini yaşayabiliyorlar kendi alfabelerini (Arap alfabesi) dillerini her alanda kullanabiliyorlar. Yalnız Uygurların bir kesimi bağımsız bir İslam devleti kurmak için selefi örgütler oluşturup Çin asker ve polislerine saldırdığı için sorun yaşanıyor. Çin oradaki insanları Çinli olmadığı için katletmiyor yani. Bir terör/savaş ne dersen durumu var.
Millet hem kafasına göre yorum yapıyor
Bir ülke kendi topragındaki zul yapıyor. vE uygur Türklerinin sesi olan bile yok yazık yani. Sadece 1-2 kanalda cıkıyor bas bas bagrıyorlar o kadar zulm yapılıyor diye
Oysa bunu fransadaki bir teror olayıyla karsılastırıyorlar
ne kadar sacma bir olay
Baska ülkeden gelip fransada teror estiriliyor iyi yaptı diyen bile var
Aferin tebrik ediyorum böyle düşünenleri. Nasıl bir mantık ya? tabi ki charlie dergisinin yaptıgı terbiyesizlikten öte virşey. ama islamı bu sekilde gidip roadakileri vurarak teror estiren bir din olarak göstermek cok mu mantıklı ya da dogru?
O zaman bizim bir sürü dergilerde budha ile hindularla dalga geciliyor onlar da gelsin burada havaya mı ucursun?
Elbette her insan hangi ülkede olursa olsun birbirinin dinine saygı göstermek zorunda ve biz de buna saygı gösterenler icinde en önde olmak zorundayız. Alakasız alakasız yazılar var. ve charlideki olayı desteklemekten öte bir fanatizm var. Aslında bu olmamalı.
Elbette kınamalıyız. yapmamalılar. hatta ülkece protesto etmeliyiz. Hatta ülkemiz baskı yapıp o dergide bidaha yayınlatmamalı. Ama bu dergideki yayın 4 sene önce yayınlanmıs. 4 sene önce niye olmadı bu olay?
Ayrıca isvec ya da danimarkada falan da vardı bu karikatür benzeri birşey. orada neden olmadı?
Charlide yapılan yanlıştır. Hem derginin yaptıgı hem de oradaki insanların hayatlarını kaybetmelerini saglayan birşey yanlıştır.
Ben de kınıyorum yapamazlar. Bir dergi Peygamberimizin karikatürünü yapamaz. Fakat bunu o kişileri katletmekle yapmak dogru degil. hele eski bir dergiden yola cıkarak.
Avrupa zaten nefret icin kıvılcım arıyor resmen ya.
birincisi o bahsedilen uygur türklerine türkiye yardım etmeye çalışıyor zaten bunu önce bir ortaya koyalım.
ikincisi burada milliyetçilik naraları atanların çok sempatiyle baktıkları tek parti zamanında nasıl 146 azeri kardeşimizin ruslara nasıl teslim edilip teslim edenlerin gözleri önünde nasıl katledildiklerinide bilmemeleri ne kadar cahil olduklarının kanıtlıyor. bu katliamın meşhur şiiri boş beleş milliyetçilik yapan arap marap nidaları atanların iyice okuması lazım.
Boraltan bir köprü, aşar geçer Aras’ı,
Yuğsan Aras suyuyla, çıkmaz yüzün karası.
Düşman bekler karşıda, önüne kattı beni,
Can alınan çarşıda, kardeşim sattı beni.
Boraltan katliamında, CHP'nin başında K*rt İsmet İnönü vardı.
Türkiye hiçbir Türk'e yardım etmeye çalışmıyor, çünkü Türkiye Türk yönetiminde değil.
Boyle bir soru actigindan ve gunu sorusu yaptigindan oturu teşekkür etmekten baska birsey gelmiyor elime.
Ey sayin devlet yetkilerimiz degerli Turk milleti Turkistanda oldurulen insanlar soydasimiz Uygur lardir dindaslarimizdir onlarin yarasi yaraniz gozyaslari gozyasimizdir bir elde ona atin
https://i.hizliresim.com/qmvMMZ.png
suriyelilere müslüman olduklarından dolayımı yardım ediyoruz sanıyorsunuz :) bunlar hem politika. hiç bir müslüman ülke kendi iradesiyle bir şey yapamaz. çünkü hepsi de ya amerikanın ya da rusyanın emri altında. bu yüzden de Allah belamızı veriyor işte.
Bence etmemeliyiz. Cunku Çin ic islerine karismamizi istemiyor. Ortada bisey var ki boyle davraniyorlar. İnsan neden durduk yere birilerini oldursun? Çin uygur turklerinin terorist oldugunu dusunuyor. Neden onlarla sorunu var da diger turk vs. Milletleriyle ugrasmiyor? Çin gelip bizim terorist dedigimiz kisilerle, kurtlerle aramiza girse olur mu? Sana ne oluyor demez miyiz? Onlarin hakli oldugu bir taraf varsa kendileri savunsun. Konuyu detai arastirmak gerek. Detayini pek bilmiyorum. Ama karismamaliyiz diyorum.
He ama kacanlar demissin. kacip bhraya siginacaklarsa tamam siginsinlar. haklari ama o bolge bos mu kalacak. yillarimiz orda gecmis. inlilere mi birakcaz. Sigina bilirler. Etmeliyiz bu durumda. (:F ne diyom ben ya :/)
Sen mal mal konusma. Bir ulkenin ic islerine karisamayiz. Kimseden korktugum yok, savasa git deseler kosa kosa gidecek insanim. bBiraz arastirip bilgi edindim. Ve karismamamiz gerektigini dusundum. Tamam kactilarsa gelebilirler koruyabiliriz ama. Birakinda kendileri halletsin. Dusunceme saygi duyarsan sevinecem. @busy28
:F :/ :S soru sordu cevapladim. Sizene ya. Kendi dusuncem bu. Eksileyenler de alacaginiz olsun. @busy28 Siyasetle mi ugrasiyorsun acaba. Ne kadar bilgin var bu konu hakkinda? Anlatirsan ogrenmek istiyorum.
Beynini kullandigindan suphem yok. Sadece nerden bilgi aliyorsun diye sordum. Bulasmak icin yer ariyorsun galiba.
Detayini bilmedigin belli oluyor arkadasim. Hatta baya cahil kalmissin.
@Göktürk41 @Bembeyazgul Ya tamam tamam yeter yorum yaptigima pisman etmeyin. Oylesine salladim biseler. Niye ustume geliyorsunu? Ayrica gokturk dedigin hos degil Ozur dilerim tamam silebilsem silecem yeter salak demeyin salladim :(
Canim konu hassas oldugu icin yazdim. Bizler buyuk bir milletin torunuyuz unutma. Cinlilerin Uygur Turklerine zulum nedeni Turk dusmanligidir. Tarih boyu en buyuk korkulari Turkler olmustur. Uygur Turkleri bizim kanimizdir bu yuzdendir bizim oz meselemiz olmasi..
Filistin konusunda ne düşünüyorsun?
Sen ne boş bir insansın ya.. Bizim kendimiz gibi Türk olan uygur Türkleri ve Çin arasina girmemiz ile Çin'in hiç bir alakası olmadığı Kürtler ve bizim aramıza girmesini nasıl bağdaştırıyorsun? Ve biz sadece terör örgütü üyeleri ile çatışıyoruz aramızda kürt arkadaşlarımız da var onlar ile hiç bir sorunumuz yok, Çin ise tüm Uygur Türklerine işkence ediyor idam ediyor çoluk çocuk suçlu suçsuz gözetmiyor. Cehalet zor valla zor
Bilmediğin konularda yorum yapma en iyisi sen cahil arkadaşım. Biraz araştır, sonra bık bık ötmeye devam edersin. Pkk ile orada ki Türkleri bir tutacak kadar cahil biri ancak bu kadar yorum yapabilirdi. Savaş çıksa koşa koşa savaşa gidermiş. Hadi oradan, ufak atta civcivler yesin derler adama. Kan görse bayılacak tipler savaş çıksa savaşa giderim diyor. İnşallah büyük bir savaş çıkar ve dünya kan gölüne döner. O zaman görürüz koşa koşa kim savaşa gidiyormuş.
Yaptigim yorum yorum icin cok ozur dilerim. Kesinlikle oyle dusunmuyorum. Dun kotu gunumdu ve biraz duygusal yaklastim mantikli degildi. Tamam. Simdi farkettim. Hepinizden ozur dilerim. Hepiniz ustume geldiniz. Psikolojik baski yedim resmen. Biraz daha dersen aglayacam ozur dilerim. Ozur dilerim.
Allahımm.. şu sitede bu insanlar da varya sana şükürler olsun.. Birbirimize sahip çıkacak olanlar yine bizleriz, benim içinde bulunduğum şu son nesil avrupanın moronu gibi davranmaktan vazgeçip düşünse harekete geçse keşke.. sahip çıksa kardeşine.. Gavurdan bal alacağına kardeşinden zehir alsa daha iyidir... İlahi adalet hakediyoruz biz.. ne kadar koptuk aslımıdan o kadar battık.. Evet tutmalıyız ellerini.. düne kadar arkamdan iş çevirene açıyorsam bu yurdu bugün kendi kardeşlerime de açmalıyım.
Toplu bilinçaltımızda yalnızca din birliği var demek ki... "Din kardeşine yardım etmiyorsun"... Bu bir suçluluk duygusu oluşturuyor olmalı... Muhtemel bir cezayı, korkuyu hatırlatıyor olmalı... Halbuki hakikatte hepimiz bir'iz... Irkı, inancı, kültürü yapısı her ne olursa olsun... Konunun can olduğu noktada (ve artık mümkünse daima...) bütün ayrımlarımız bitmeli...
Yardım etmelisiniz araplardan önce yardim etmeliydiniz. 1. Dunya savasinda araplara guvenmistiniz sizi sırtınızdan bicakladilar halen yardım ediyorsunuz. islam birligi falan yok bunu anlamaniz lazım
beni sinirlendirme suriyelilere yardım etmeseydik bu defada gene beddua edecekdiniz yardım etmedi bu hükümet diye bana beddua ettirmeyin terbiyesizlik yapmayın adamlar napsa yaranamıyor arkadaş suriyelilere yardım etmeseydik gene kötü olan devlet olacakdı.. china güçlü devlet hadi karış bakalım noluyo hadi?= var mı o gücün bak bakalım şöyle bir kendini kendinden koruyamıyon sen daha beni konuşturma.
Arap aşıkları varken kim Türklere yardım etmek ister ki! Adamlar dağlarda düzlerde öldüler. Türkiye bizim babamız diye diye öldüler.
@esopo34 müslüman değilsen istediğin kadar at, tut. Fakat müslümansan geçmiş olsun çoktan dinden çıktın bile o kelimeyi kullandığın için. Şeriatın anlamı ne önce onu öğren daha sonra gel konuş. Yok neymiş Arabistan'a gitmiş. O zaman sen de Avrupa'ya, Amerika'ya git. Seni tutan yok bu ülkede.
Bu arada o beğenmediğin müslümanlar zamanında kanlarını döktü, canlarını verdi bu topraklar için. Beğenmiyorsan asıl sen s. olup git.
cumhurbaşkanımız bizzat cevaplıyor
izleyelim lütfen. https://www.youtube.com/watch?v=eL_iybNFF1Y
bu ülke her şey oldu ermeni oldusuriyeli filistinli her kılığa girdi ama bir kez olsun Türk olamadı İşidden kaçan sınır kapımıza kadar gelip içeri alınmayan Türkmen kardeşlerimi unutmadım şimdi Uygur Türkleri var onada yardım etmeyecekler çünkü neden mi bu devletin başındaki Türk değil ve ne yazıkki bu yardım eli uzatılmayan kardeşlerimizin tek suçu Türk olması
zaten bunlar anca arap kürt kıçı yalarlar soydaşlarımızaysa kapıları sonuna kadar kapatırlar yazıklar olsun.
Mazlum olan her insana el uzatilmali elbet..
Haksizliga ugramis zorda olan kisiler icin 'Ses' olmali ve destek cikmali.
Bu isin Arabi Türkü Kürdü Müslümani Hristiyani Yok..!
İnsan olarak yaratıldik o zaman gerektigi gibi davranacagız zora düsenin elinden tutacagiz.
yok olmaz çünkü gerekse afrika gerekse ortadoğu ülkelerine yardım etmemiz lazım çünkü uygurlar arap değil onlara yardım etmeye gerek yok diye düşünüyor büyüklerimiz o yüzden biz ne yapsak boş çünkü devlet halktan değil halk devletten korkuyor;) ama elimizden geleni yapmalıyız
Kampanya için üzerime düşeni yaptım. Dünyada terör ya da benzeri ne şekilde olursa olsun herhangi bir cinayete herhangi bir insan hakları ihlaline karşıyım;lakin ben ''charlie hebdo'' da değilim, hiçbir zaman da olmayacağım! Uygur Türkü soydaşlarım, umarım en kısa zamanda kurtulurlar. Çok daha fazla söylenecek söz var;ama bu platformun buna uygun olduğunu düşünmüyorum.
Köpek ölse tüm dünya problem haline getiriyor. Tamam bir şey dediğim yok o da canlı tabiki. Ama Türklere yapılan zulme göz yumuluyor. Hiç adil değil asıl bu hayvan ve insanlarla ayrımcılığı yapanlar mı hayvan diyim ne diyim tutamıyorum artık. Tamam başka yabancılara edilmesin ayrdım da demiyoruz ama onlara edene kadar kandaşlarımıza da el uzatsak asıl görevimiz olarak...
Bence taraflı davranılıyor Suriyeliler insanlık içindi iyisi şu an işsizlik olaylar hatta fuhuşa kuma yuvaların çalkalanmasına yıkılmasına sebep oldular.
Kapıların ziline basıp kadın lazımmı diyen olmuş (Amcam dedi) Bursa bakın tehlikenin boyutuna
Etmedikleri her dakika Allah bin kat daha belalarını versin bu hükumetin !!!
Gök Girsin Kızıl Çıksın!
Alınacak Öcü Türkmenin, Kafkasın, Çeçenin ve Ulu Türklerin!
Gök Girsin Kızıl Çıksın!
TTK!
Kendi soydaşlarına yardım etmek yerine, gidip elin Arabına sınır kapısını açanın vay hâline!
@missfatty, ya Türkmen'ler?
İlk önce soydaş Müslüman kardeşlerimizi düşünmeleri gerekirdi..
Ya 10 yaşında ki erkek çocuğuna tecâvüz etmeye kalkışan Suriye'li?
İyilik yapıp, evine bir Suriye'liyi misafir eden adam, misafir ettiği Suriye'liler tarafından öldürüldü? Ve mülteciler adamın malını mülkünü ele geçirmek için yapmış?
Ben artık "yeter!" derim, kimse kusura bakmasın..
- Eksi için teşekkür ederim..
Dünden edilmeydi. Akıttıkları Türk kanı için belalarını dilerim.
Açılmalıdır tabiki ama bu konuda herhangi bir girişim göremiyoruz ne yazık ki. Suriye'ye Mısır'a verilen destek kadar oradaki kardeşlerimize bu dayanışma yapılmadı.
Hayir biz Suriyeli araplara yardim ederiz dostum.
Cunku arap asigi bir dunya liderimiz var !!!
Tanrı Türkü Korusun ve Yüceltsin
Arap ve rus aşkıni iyi aşıladılar milletimize
ey benito musolini! ey gayet yüce,
italyanlar başvekili muhterem düce!
duydum ki, yelkenleri edip de fora
gelecekmiş orduların yeşil bosfora.
buyursunlar... bizim için şavaş düğündür;
din arab'ın, hukuk sizin, harp türk'lüğündür.
açlar nasıl bir istekle koşarsa aşa
türk eri de öyle gider kanlı savaşa.
hem karadan, hem denizden ordular indir!
çarpışalım, en doğru söz süngülerindir!
kalem, fırça, mermer nedir? birer oyuncak!
şaheserler sungtilerle yazılır ancak!
çağri beg'le tuğrul beg'in kurduğu devlet
italyalı melezlerden üsttündür elbet;
Güçlü bir devlet olsaydık elimizi masaya vurup soydaslarimizin katledilip soykırıma ugramasina göz yummazdik. Ne yazikki devletimiz çok güçsüz. Askeri donanımlarında üçüncü dünya ulkelerininkisinden farksız hala F4 uçaklarının kullanıyoruz. Beğenmediği Esad da bile bizden daha iyi askeri teçhizat var.
yaza yaza tükendik daha neyi yazalım? Yılan sultan oldu şimdi kime kızalım? Tengri Türk'e Küç Birsin sadece yaradana dua edebiliyoruz.
Helal olsun
Şu Uygurda Tanrı dağa, bir haç başlattık. Mermi mermi şarjör şarjör şeytan taşlattık!
300 Türk bir esma yahutta herhangi bir farklı etnik müslüman etmediği için yardım etmez bizim devlet cücüklerimiz.
Biz Doğu Türkistana sadece yardım etmemeliyiz... Orada kardeşlerimizle birlikte ölmeliyiz...
Uygurları sevmiyorum. Bence Türk Olmayı bile hak etmiyorlar. Sebebi Çinlilere bir olup Göktürk devletini yıkmaları vede şamanizmden budizme geçip ettemeyi bırakıp Savaşçı vasıflarını yitirmeleri şimdi de Müslüman oldular ama yinede Çinlilere çok karıştılar vede hayla kendi içlerinde birlik olamadılar belki kötü durumdalar ama birazda kendilerini o duruma sokan yine kendileri
Göktürkler'i Uygurlar ile birlikte Oğuz'lar yıktı. Oğuz kim mi? Biziz.
Ben Kıpçakım ama mesele sadece savaşmakta deyil Aşina soyundan birinin Kanı akıtılmaz. Yani hiçbir Türk geleneye göre bir başka Türk'ün kafasını kesemez bu yalnız hanedan içinde deyil islam öncesi bir gelenek tir kapağan Kaan'ın kafasını kesen Oğuzlar deyil Çinlilere Uygurlar ama daha sonra Kırgızlar Uygurlar'ın belini öyle bir kırdıki hayla toparlayamadı Savaş'ta belki Kafası uçabilir ama öyle bir idam lanet getirir.
Davutoğlu Fransa'daki bozulan ve sarsılan itibarını, ancak ve ancak Uygur, Arakan, Türkistan Türklerini de ülkeye iltica ettirmeli ve korumaya almalı. Bununla yetinmeli mi? Asla. Fransa'da ölen 12 kişi için nasıl yüründüyse, Türkiye'de de, Doğu Türkistan, yani Arakan Türkleri, Filistin Müslümanları, Mısır Müslümanları, Libya, Cezayir Müslümanları için bir yürüyüş ve teröre, emperyalizme, soykırıma tepki yürüyüşü düzenlemelidir.
Yardıma ihtiyacı olan herkese yardım edilmeli ayrısı gayrısı olmadan ama gel gelelim ki bizimkiler sadece çıkar için veya gösteriş için yardım ediyolarlar (sözde)
Bu ülkede yaşayan Türkler bile doğru düzgün yaşayamıyor ki onlara yardım etsin. He tabi etmeli ama sorunda burada işte.
Haklısın. Müslümana sadece müslüman dost olur derler fakat türk kökenli kardeşleri unutuyor. Bunca süriyelileri aldıktan sonra uygurlara haksızlık olur.
Devlet bakabilecekse yardım etsin. Diğerlerini ülkeye aldığına göre bunları da alabilir. Fakat sadece 200-300 kişiye yardım etmek yerine diplomatik yollarla bu sorunu kökten çözebilse daha iyi olur.
Bu arada hepimiz gelsin iyi hoş diyoruz da gelseler eminim çoğumuz bunlara yardım dahi etmeyeceğiz. Bunu söylüyorum çünkü ülkemizde ki Türkler bile açlıktan, donarak ölüyor halen.
Onlar bizim soydaşlarımız, onlara sahip çıkmazsak atalarımızın karşısında büyük utanç kaynağı olacaktır..!
"Ne Mutlu Türküm Diyene Vesselam.."
bugüne kadar pkk yı destekleyen, kendilerine barınmaları için sunulan çadırkentlerde pkk bayrakları açan suriyelilere destek verileceğine, aslımız, soyumuz olan Uygur Türklerine kapılarımız açılsın daha iyi. Bari nankör olmazlar
Yardım edilmeli ama millet farkı gözetilmeden
İnsanlara yardım etmek için insan olmaları yeter
Arap milliyetçileri ülkeyi bu hale getirdi. Türkmene, Uygura yardım yok, neden diye sorarsan onlar Türk çünkü. Ne imzalar toplandı ama hala yardım edilmedi !
Çok faydalı, gerekli, yerinde bir hareket , teşekkür ediyoruz, İmzamızi atıyoruz , atalım arkadaşlar #V
Tabi ki yardım edilmeli. Onca insan barındırıyoruz ülkemizde 300 Uygur Türkü mü fazla gelecek.
Kesinlikle yardım etmelidir. Peşmergesinden suriyelisine her millete kucak açtık Öz Türkler dururken
Türkiye yıllarca kendine zulüm edenlere yardım ediyor. Uygur Türklerine niye yardım etmesin.
yazıklar olsun bu soru yerine kıçım nasıl bacaklarım nasıl sevgilim nasıl tarzı sorular sorulsaydı yüzlerce cevap alırdı ,
ama nerdeeee. alayınızın derdi sevgli yapmak uygar türkleri kimin umrunda
Kesinlikle yardım edilmeli ki hala neden duyarsız kaldığımızı anlamış değilim... Öyle 16 Türk devletinin askeri ile poz vermekle olmaz.
Turkiye masallah herkese yardim ediyor suriyelilere yardim ettik tepemize çıktılar artik yeter diyorum iyilik yap denize at.
Kesinlikle haklisin filistin suriye gibi ulkelere bile acmisken uygur Türklerimi fazla geldi. Kesinlikle yardim edilmeli
Gibi den kastim baska bilmedigim icin yani filistin suriya libya... Anlaminda bir ayrim yapmadim
Yardım edilmeli. Biz merhametli bir neslin çocuklarıyız.
ona yardım et bu na yardım et, iyyce mülteci ülkesi olup çıktık yeterince.. önce kendi milletine sahip çıksın devlet..
@LostInDreams kaybol..
suriyelilere verdiğimiz önemin yarısını kendi kardeşlerimize versek, her şey farklı olurdu
baştakilerin siyasi cıkarları oraya uymuyor politikacılardan vicdan merhamet beklemeyin
''Her zaman masumun yanında ol.
Biliyorsun ki Allah dilediğine Dilediğini verir.''
Dolayısıyla bize Allah zülüm göstermesin göstermesin de.
Bugün onlara Yarın bize yardım gerekebilir.
Nereli olduğu farketmez. Bir insanlık dramina sessiz kaliyosan insanliktan nasibini almamissin demektir.
Imza attim twitterdada paylaştım kardeş
haklısın da şu arap düşmanlığından vazgeçin bütün müslümanlar kardeşimizdir hiç kimseyi ayırmayın ben müslümanların birleşmesinden yanayım
dostum bırde buna bak
bunun benzerı ınonu zamanındada yapılmadı mı yoksa yanlıs mı bılıyorum Ruslara teslım edılıp teslım edıldıgı an kursuna dızılen Azeri kardeslerımız vardı :( bastakılerın kafa yapısı onlarca yıl gecsede bazen aynı olabılıyor :S
Kesinlikle evet!!! Suriye'den gelenler insan evladı da Uygur Türkleri ağaç kovuğundan mı çıktı? Dünya'nın neresinde zulüm gören bir müslüman varsa yardımcı olalım itirazım yok ama sadece Araplara değil hepsine..!
Siyasetten Gündemden anlamam cahilim :))) ben sana yaptığım iğrenç şakayı yine yapmaya geldim :))) m (1+2+3)
Suriye'de savaştan kaçanlara verilen haklar en az oradaki Türkmenlerede sağlanması gerekiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar