merhaba, şimdi benim babam'ın sigortası yok annem de aynı şekilde yeni bi işe başladı ve sigortalarının yapılmasına 1 hafta var fakat benim çok zor randevu alının bi bölümden bu salıya randevum var ve gitmek zorundayım... 22 yaşındayım okuyorum çalışmadığım için benim de kendi sigortam yok ve annemin üzerinden bakılıyordum, annemin gss'si dün başlamış 148 tl bi gss prim borcu gözüküyor. az evvel bi komşumuz bize gss borcunu yatırdıktan sonra sigortanız olmasa bile aynı sigortalı insanlar gibi normalde olduğu gibi ücretsiz bir şekilde devlet hastanesinde bakılabiliyorsunuz dedi. fakat kafamı karıştıran şu 4 yıl evvel annemle babam yine aynı anda işi bırakıp işe başladılar ve yine aynı bu şekilde sigortasız kaldığım bir dönemdi ve ben bunu bilmeden hastaneye gittiğimde bana ssk'sız olduğum için ücretli bakacaklarını söylemişlerdi. şimdi ben bu 148 tl yi yatırdığımda 2 gün sonra salı günü hataneye gittiğimde ücretsiz muayne olup ücretsiz bi şekilde her zamanki gibi ilacımı alabilecek miyim (not: eğer komşumuzun dediği gibi böyle bir durum varsa yürürlükten çıkmış olmuş olma ihtimaline karşı 2023 yılında olduğumuzu hatırlatayım, anne baba ayrı, psikiyatri bölümünden kırmızı reçeteli bir ilaç alacağım) ek soru daha dedikleri gibi gss yi yatırıp aynı sigortalı gibi yararlanabiliyorsam bu borç ödendiği gibi işlem yapılabiliyor mu sisteme düşme süresi var mı... şimdiden çok teşekkürler:)
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Öyle bişey yok. Komuşun da yanlış söylemiş. GSS borcun olsun ve ya olmasın ücretsiz muayene olabilirsin. Sadece borç baki kalır.
Sigortasız gidip muaneye olursa ücret öder.
Not: sadece acilde ücret ödemezsin oda gss ye borç yazılır polikinlikte muaneye ücreti veriyorsun sigortan yok ise
@Furkandeniz10 Türkiye! de sağlık sigortası olmayan Türk vatandaşı yok. GSS nin anlamı zaten bu.
Genel sağlık sigortası demek yukarıdaki not yazdım iyi oku
@Furkandeniz10 Yok öyle bişey... Sen özelden bahsediyorsun. Konu devlet hastaneleri.
Ben devlet hastanesinden bahsediyorum
Sigortasız gidip polikinliğe para ile muaneye oluyorsun
Babanın hayrına muaneye etmiyorlar. Bir tek acilde geçerli oda borç yazılıyor
@Furkandeniz10 Yaaa bırak.. Dünyadan haberin yok. Bir de çok biliyormuş gibi konuşuyorsun. O zaman neden devlet seni GSS kapsamına alsın ki. Neden her ay 150-200 TL borçlanıyorsun devlete.. acil için mi sadece.
Kardeşim al sana bir site veriyorum bir oku
www.google.com/.../devlet-hastanesi-muayene-ucreti-kac-tl-2022-guncel-devlet-ve-ozel-sigortasiz-sigortali-muayene-ucretleri-1695846
Neden böyle bir ücretli adı geçen haber var ülkemizde dediğin gibi değil işler cahil misiniz kaç yaşında insansın
22 miş 😂 ara babanı sor o daha iyi bilir yaşını görsem muhatap bile olmazdın
Olmazdım
@Furkandeniz10 Kafan basmayınca böyle yanlış algı kurbanı olursun.. O bahsettiğin katkı payı... Kimse seni bu devirde 200-300 TL ye ameliyat etmez. Senin hastaneden anladığın poliklinik muayenesi mi? Katkı payının amacı insanlar gereksiz yere hastaneleri meşgul etmesin diye alınır.
Aynen aynen üniversitesiden mezun ol bir süre iş bulama hastaneye gittiğinde vezneyi göstersinler sana o zaman anlarsın dediğimi ama sen haklısın evet doğru 😂
@Furkandeniz10 GSS için neden herkes, her ay sağlık borçlanmasına giriyor? İşte bu soruda bahsedilen kişiye neden GSS borcu çıktı?
Ben gss den bahsetmiyorum sigortası olmadan bir polikinliğe vezneye göndermeden muaneye etmezler diyorum
@Furkandeniz10 GSS nedir?
Bir tane yorumumda yazdım aç oku
@Furkandeniz10 Gerek yok. yine saçmalamışsındır. Bilmeden atıyorsun.
8 yıldır sigortalı çalışıyorum ailemin şirketinde ben bilmiyorum sen üniversite okuyorsun daha iyi biliyorsun devletin yaptığı sigorta ve ailenin gönderdiği aylık harçlıkla tamam sen haklısın 😂
@Furkandeniz10 Boş yapma.. Sen bildik mahalle apaçisisin...
Aynen kardeşim aynen 😂
Primleri yattığı ve sisteme düştüğü sürece muayene olursun
Sigorta ise başlayacağın sabahta başlar anne üzerinden yararlanirsin gss borcun olsa da fark etmez
Sigorta olmadan hiç bir şekilde ücretsiz muaneye olamazsın
Yanlış.
Doğrusu ne?
Kendi cevabımda yazdım.
Bildiğin şey doğru ama benim dediğim farklı bir şey olduğu için bilmediğin bir şeye yorum yapma
Fark falan yok. Türkiye'de sağlık sigortası olmayan vatandaş yok.
Kardeşim sen benim dediğimi anlamıyorsun uzatma denesin gelsin burada yazsın kim haklı kim haksız görelim
Anlayacak bir şey yok. Benim işimi bana öğretme.
Olum 22 yaşındasın ne sigortan var da konuşuyorsun okuduğun sürece devletten sigortalı oluyorsun zaten hastaneye para vermiyorsun
İşsiz de olsan para vermiyorsun... Git bi ameliyat ol bakalım kaç para.
Sigortasız işsiz olduğun zaman devlet seni ameliyat etmiyor
Tamam kardeşim sen haklısın gitsin hastaneye senin dediğin gibiyse yazar
Dünyadan haberin yok... Kötü olan ne biliyor musun.. cehaletinin farkında değilsin.
Dünya ile gerçek arasında fark var oturduğun yerden bir şeyleri tecrübe edinemezsin yaşayarak tecrübe edinirsin buda senin yaşındaki birisi için zor olduğundan he diyip geçicem z kuşağı
Sen dünyayı, oturduğun mahalleden ibaret zannediyorsun sanırım...
Büyüdüğün zaman anlarsın ne diyeyim
Diyemezsin...
Ergenliğini yaşa ailenin gönderdiği 3 kuruşa talim et cahille tartışılmaz
Gss sana da çıkıyor mu lan? Askerlik gibi sadece erkeklere edilen zulüm diye biliyorum
Gözükebilirsiniz hanımefendi
ücretsiz mi
Bir gidin şansınızı deneyin derim hanımefendi
Ücretsiz oluyordu sanırım
ya evet ama aklıma şu takıldı Bundan dört yıl önce ben yine reşitken yine annem babam ayrı ve sigortalarının olmadığı bir dönemde aynı bölüme hastaneye gittiğimde girişimi onaylatırken bana sigortasız olduğum ve sigortalı çalışan yakını olmadığım için bir ücret ödemem gerektiğini aksi taktirde muayene olamayacağımı söylemişlerdi
Olursun asko
ay inşallah ahhahaha
Hahahaha
Hayır yine ücret çıkar
GSS (Genel Sağlık Sigortası) ve Bağ-Kur prim borçlularına halen sunulmakta olan sağlık hizmetinin 2023 yılı sonuna kadar devam etmesine karar verildi.
GSS prim borcu bulunanlar normalde sağlık hizmetlerinden yararlanamıyorlar. Ancak süresi her yıl uzatılan geçici düzenlemelerle GSS prim borcu bulunanların sağlık hizmetinden yararlanması sağlanıyor. Bu kapsamda Bakanlar Kurulu'nun kamu mal ve hizmetlerinden indirimli ve ücretsiz yararlanma şartlarını belirleyen 2002/3654 sayılı kararında değişiklik yapan Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Kararla, GSS ve Bağ-Kur prim borçlularının kamu ve üniversite hastanelerinden sağlık hizmeti alabilmelerine olanak tanıyan uygulamanın süresi 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldı.
ŞÖYLE HABER GÖRDÜM AMA KAFAM KARIŞTI
Yesss
Olursun