GSS borcumu ödeyip ücretsiz muayene olabiliyor muyum?

merhaba, şimdi benim babam'ın sigortası yok annem de aynı şekilde yeni bi işe başladı ve sigortalarının yapılmasına 1 hafta var fakat benim çok zor randevu alının bi bölümden bu salıya randevum var ve gitmek zorundayım... 22 yaşındayım okuyorum çalışmadığım için benim de kendi sigortam yok ve annemin üzerinden bakılıyordum, annemin gss'si dün başlamış 148 tl bi gss prim borcu gözüküyor. az evvel bi komşumuz bize gss borcunu yatırdıktan sonra sigortanız olmasa bile aynı sigortalı insanlar gibi normalde olduğu gibi ücretsiz bir şekilde devlet hastanesinde bakılabiliyorsunuz dedi. fakat kafamı karıştıran şu 4 yıl evvel annemle babam yine aynı anda işi bırakıp işe başladılar ve yine aynı bu şekilde sigortasız kaldığım bir dönemdi ve ben bunu bilmeden hastaneye gittiğimde bana ssk'sız olduğum için ücretli bakacaklarını söylemişlerdi. şimdi ben bu 148 tl yi yatırdığımda 2 gün sonra salı günü hataneye gittiğimde ücretsiz muayne olup ücretsiz bi şekilde her zamanki gibi ilacımı alabilecek miyim (not: eğer komşumuzun dediği gibi böyle bir durum varsa yürürlükten çıkmış olmuş olma ihtimaline karşı 2023 yılında olduğumuzu hatırlatayım, anne baba ayrı, psikiyatri bölümünden kırmızı reçeteli bir ilaç alacağım) ek soru daha dedikleri gibi gss yi yatırıp aynı sigortalı gibi yararlanabiliyorsam bu borç ödendiği gibi işlem yapılabiliyor mu sisteme düşme süresi var mı... şimdiden çok teşekkürler:)

GSS borcumu ödeyip ücretsiz muayene olabiliyor muyum?