Eskişehir'de tramvayda bir insan dışı varlığın, Bir kadını taciz ettiğini gören liseliler tramvayı durdurup adama dakikalarca meydan dayağı atmış.
İçimin yağları eridi valla

Eskişehir'de tramvayda bir insan dışı varlığın, Bir kadını taciz ettiğini gören liseliler tramvayı durdurup adama dakikalarca meydan dayağı atmış.
İçimin yağları eridi valla

Olayın ayrıntılarını bilmiyorum ama ya ben şöyle ıımm, bir kadını taciz ettiği öne sürülen kişilere şiddet uygulayanları daha çok tacizci, sapık olarak görüyorum. Bunun nedeni ise, normal yaşantımda, sanalda ve haberlerde gördüğüm erkekler. Kaç tane habere, olaya denk geldim mesela kadını sözde taciz ettiği söylenilen adamı dövüp, sözde kadını teselli edebilmek için kadının orasını burasını elleyip çaktırmadan okşayan kişilere denk geldim. Nedense toplumumuzdaki çoğu kişi normal kapalı bir kadın tacize uğradığı zaman pek ses çıkarmıyor, görmemezlikten geliyor üç maymunu oynuyor ama açık saçık, erkekler tarafından çok ilgi gören bir kadın böyle tacize uğradığı zaman erkekler hemen tepki göstermeye çalışıyor. Burada asla gerçek tacizcileri, sapıkları savunmuyorum. Ama işte bizim insanlarımız o kadar değişik ki bir kadın, kapalı olmayan yarı çıplak bir kadın yalan yere " aaa imdat sapık var" dese görüp bilmeden hemen kadına inanacaklar ve hemen kadının gözüne girebilmek için o adama saldıracak kişiler var. Bu arada bende açık biriyim ama ben tacize uğrasam böyle kişilerin asla beni savunmasını istemem, midem bulanır.
@sierravista ben de yıllardır buna dikkat çekiyorum.6284ün nasıl kötüye kullanıldığına. Ama kadınların çoğu beni anlarken hep erkeklerden linç yedim kadın düşmanı diye. Ülkede idam cezası olsa kaç erkek masum yere idam edilecekti. Benzeri çok taciz ve tecavüz yaygarasında yıllar sonra aklanan erkekler oldu.🤲🏻🙏🏻
Nereye çıkarmıyor lan! Mk sapıkları, bu milletin içindeki her şeyi siyasi değerlendiren orspular ve onların çocuklarını assak muasır medeniyet seviyesine çıkarız
Hayır! Tamam adalete güvenmiyor olabilirsin ama sonuçta burası hukuk devleti. Önce polise verirsiniz olay araştırılır gerçekten tacizci olduğu %100 anlaşılır ama mahkeme gerekli cezayı vermez. İşte o zaman son çare der bulursunuz adresini gereğini yaparsınız. Böyle anlayıp dinlemeden hayvani duygularla davranmak kabul edilemez. Bugün siz yaparsınız yarında başkası sizi anlayıp dinlemeden linç eder
Ensesinden tutup polise teslim etmek daha medenicedir. Yarın öbür gün kızın biri tipini beğenmediği bir garibanın gıcığına çığlığı basar bu sapık şereffsizin hakettiği cezayı o gariban boşuna yaşar. Herkes kendi adaletini konuşturacaksa mahkemeler niye var. Tacizci tecavüzcü ve teröristler asılsın. Ne gençler lince, ne de garibanlar iftiraya uğramaya mecbur kalsın.
Cevap
45Cevap
Değil.
İlk bakışta bu doğru gibi geliyor hepimize içgüdüsel olarak, ben de içimden oh iyi olmus dedim mesela yalan yok. Fakat içimizden bunu hissetmemiz bunu doğru yapmaz.
Her olayda herkes kendi adaletini uygulamaya kalkarsa ortada kaos olur. Bu olay bariz bir olay gibi duruyor ama görünenden farklı olaylarda, ya da yanlış degerlendirmelerde de bunun yapılması adalet olmaz.
Tabi bunun ön şartı insanların adalet mekanizmasına güvenebilecek olması. Şu andaki durum sebebiyle gençler bu sekilde davranmış gibi duruyor fakat ne olursa olsun yanlışa yanlışla karşılık vermek bizi doğruya ulaştırmaz.
Atıyorum istemeden o adam ölseydi ne olurdu?
ölsün bu ülkede istediğin suçu işleyebilirsin
Oradaki taciz edilen senin annen veya kızkardeşin de olsaydı bunu diyebilecek miydin?
Kız kardeşin* ayrı olacaktı
Bu kişinin tacizci olduğuna kim emin oradakilerden. Yani kadin hoslanmadigi bir erkege bu beni taciz ediyor diye bagirsa bir tane liselide sen kimsin falan yapsa zaten butun tramvay ustunden gecer adamin. Bunun kararini adalet vermeli diyecegim de ulkede hukuk ne yazık ki pek iyi islemiyor.
Kadın kesin kendisine sıra vermeyen bir adama iftira atmıştır. Feminen vajina dilencileri de bir sahibe emir verse de hedefi linç edip bir posta atsak derdinde.
İnşallah bu iftiracı kadınların ve feminen vajina dilencilerinin de babasına, oğluna bunlar reva görülür.
Açıkçası Müge anlıdaki şu adam geldi aklıma. İnsanlar dayak arsızı olunca iflahı gelene kadar döv bana mısın demez. Bu insanların kendi kendine başka insanlara ceza kesmesini yine de uygun bulmuyorum. Resmi biraz yakınlaştırınca bazı insanların sanki eğleniyormuşcasına yüzündeki tebbesüme veya yüz ifadelerine bakılırsa, onların tek derdi böyle bir haberle anılmak, sahte kahramanlık yapmak.
Türkiye'de genel evler açıkken bu tip. olaylar. yokdu kapanınca artdi
Deli etmeyin beni sabah sabah. Uçkuruna sahip çıksın herkes. Bu nasıl bahanedir böyle. Herkes sapık mı? Dünyada her şey cinsellik mi? Ayrıca genel evlere ihtiyaç yok, bazı kadınlar o evde çalışan kadınlar gibi pek farkları yok.
Devlete, bu ülke adaletine güven kalmayınca liseli çocuklara umut bağlar olduk. Durumun vahimliği buradan belli. Devlet, o sözde adalet işini adil yapsa bunlara gerek kalırmıydı? Devlet ve o Adalet, adaleti uygulamassa halk kendi adaletini uygulamaya başlar ve ülkede herkes at koşturur. Bu çözüm değil. Ben görsele bakınca kaos görüyorum başı boş bir ülke suçlunun tacizcinin korunduğu bir ülke, rezillik.
Vicdan mahkememde haklı bulsam da mantığa uygun değil. Gençler değil ona cezayı vermesi gereken. Ama hepimiz tepki gösterilmezse o adamın ordan elini kolunu sallaya sallaya gideceğini ve yaptığını yapmaya devam edeceğini biliyoruz. Yediği dayakla aklı başına gelmiş mi bilmem.
Yanlışı doğru görmek yanlışı yanlışla kapatmak demektir ne olduğu bile belli değil gözünle görün mü yok orada mıydın yok hiç bir şey yok ne var bir yazı var sadece neye göre kime göre o zaman ben de çıkar senin adına haber yaparım olur mu olmaz diğer yandan bunlar kendilerini bir halt zanneden gençler bunların sonu hiç iyi görünmüyor böyle devam etsinler bakalım ortalığın hali belliyken kalkıpta umudumuz gençliktedir demek olmaz nerde pislik gençlik orada ve orada olan gençlışkten hayır gelmez hiç bir şey beklenemez
Böyle çözülmez bence, o zaman insan terörüde devreye giriyor, böyle insanların yaşlarıda küçük, hem şiddet uygulayanların hiç mi pasif ve kötü tarafı yok, polise teslim edilmeli ayrıca tedavi edilmeli. Ayrıca bir iftira ile masum biri ölünce şiddet uygulayanlar daha çok suçlu oluyor. Bazen mahkemede bile bazı hakimler acaba yanlış yaptık mı günaha girdik mi derken (dermişler) karar verirken, toplum nasıl bir anda yargı dağıtıyor, düzeltmeye kalkıyor. Hem bazı erkekler kadını göya sözüm ona korurken bu kaç sene içinde erkek şiddetine yakalanan ölen kadınları niye koruyamıyorlar. Toplanıp dövmeyi biliyorlar ama toplanıp akıl yürütmeyi işleri çözmeyi bilmiyorlar. Bugün dövenler yarın başka insanları farklı türde üzecekler ya da öldürecekler. Bana sokakta saldıran kadın da oldu, durduk yere. Şimdi bu olayı bilmeyen 50 erkek beni tutup öldürse bence ahmaktır. Aziz Nesin bu ülke için bir söz söylemişti, bence hala geçerli.
Suçluyu 1 gece nezarette tuttuklarinda, tacizi tekrarlamayacagi hicbir caydiricilik yok.
Fakat, onlarca gencin üstünden geçip attigi tekme, tokat eminim ruhunda iz birakacaktir.
Şiddetin her hali kabul edilemez de Muz Cumhuriyeti gibi kurallarin Muz Baskani iradesiyle yurutuldugu sistemlerde; suclunun hak ettigi cezayi gerektigi gibi verilmesinden yanayim..
Taciz ettiği kanısına nereden varılmış? Olayın iç yüzü net mi?
Şayet bu şekilde bir tepkiye karşıyım.
Bu bir nevi mafyacilik çetelesme, toplumsal şiddet eğilimi.
Yapılması gereken tacizi etkisiz hale getirip gereken yetkili mercilere teslim etmek. Bu şekilde destek gören gençlerin yarın her olaya şiddetle cevap verme potansiyeli artiyor
Linç etmek doğru değil, sessiz kalmasalar adamı ensesinden tutup polise verseler ve herkes bunu yapsa.. ve cezalar adil olsa.
Neyse ellerine sağlık
orada suçlu polise teslim edilmelidir meydan dayağı sonucu iftiraya uğramış masum biri öldü taciz etmemiş üstelik
umudumuz tabi ki gençlikte. adalet sağlanmıyosa adalet oluyolar gözleri kapalı değil sorguluyorlar şahane bir şey bence bu
O adamı dovenlerin en az yüzde yetmişi de birilerini en qz sözlü olarak taciz etmiştir. Kim kime ceza veriyor iyi analiz etmek gerek!
Kadının iftira atmadığı ne malum ki günümüz kadınları artık çok basit bir şekilde erkeklere iftira çamur atabiliyor?
Kız arkadaşlarını çağırdı. dayak attırdı, sonra nedense tacizciden şikayet olmadı. Neden acaba
Tekte allahına kavuşturacak adamlarız böylelerine müsade edilmemeli taciz olayları cok arttı o malum ırklar hele çok sıkıntı.
Şiddete karşıyım ben yaptıkları hareket çok yanlış gençlerin. İçlerinden bir tanesi sadece bıçaklasa yeterdi şerefsizi
Ne desem bilmiyorum artık erkek olarak kadınların olduğu bölgeden Uzak duruyorum herkes patlamaya hazır bomba gibi konuya gelirsek ellerine saglik
Çok iyi yapmışlar. Genç veya yetişkin kim olsa yapar bunu.
Ohh, elleriniz dert görmesin ablam. Ellerinize sağlık
Helal be devletin yapamadığını gençler yapmaya çalışıyor
ellerine sağlık ama umudumuz için pek iyi düşünmüyorum
Bazı gençler umut veriyor bazısı hayalkırıklığı
Yanlışı yanlışla düzeltmek bir çözüm değildir.
hapse girince düzeliyor sanki
@zİstilacıTürİnsan ne hapsi 😳 ben adam vurup halen dışarıda dolaşan insanları biliyorum, tacizciyi mi hapse atacaklar , ifadesi alınıp karakolda çayını suyunu içip çıkacaktır
en fazla 3 ay yatıp çıkar zaten
Zaten gelecek onların onlar kendi geleceklerini inşaa ediyorlar.
Böyle çözüm olmaz.
Birinci bunun iftira olmadığını bilemeyiz. Oradaki kadın ya d alinc eden kişiler başka sebepten dolayı linç etmiş olabilir. Geçenlerde Diyarbakır'da tacizciye laf eden adamı tacizci diye döve döve öldürmüşlerdi.
İkincisi gerçek olsa bile herkes kendi adaletini sağlamamalı. Bugün dovenler yarın cinayet işler.
Ya bu linc iyi bir sey degil... bir ilimizde cocuklari taciz ediyor diye birini doverek oldurmuslerdi ama masummus... olmasi gereken polislerin bu sapiklari alip mahkemelerinde disari salmamasi da iste
Delikanlılık erkeklik 1 kişiye 20 kişi saldırmak değildir ülkede adalet. yok diyorlar adaleti kendileri koymaya çalışıyorlar gercekden eminmisiniz taciz etdiginide ayrıca 20.30 kişi bı kişiye saldırıyor bu erkeklik degil
Ya öyle bi devirdeyiz ki ıyı olmuş dıyorum ama bu işin aslı ne onuda ıyı bilmek gerekiyor bu şekilde sadece hoslanmadıgı kişiye taciz ettı dıyende ıftıra atanda var bu sekılde dövmek ıyı deıl keşke adalet sisteminiz ıyı olsada bunlara gerek kalmasa
Yine yorumlarda kadın düşmanlığı hat safhada. Bu kadın tecavüze uğrayıp öldürülüp dövülseydi bu kadar rahatsız olmazlardı. Ne diyeyim nasıl bir dünyada yaşıyoruz.
Şehrimin içinde nasıl kaçırdım bu anı cookk iyi yapmışlar
Ellerinizden öpüyorum gençler , adalet artik sokaklarda
Urdan genclerin umut oldugunu cikarmak cok sacma. Aci bi gercek var ki, taciz, tecavuz olaylarinda herkes teoki gosteriyir ama ozellikle taciz konusunda bicok insan kendide yapiyor ya da nirmal goruyor.
Biraz ağır olmuş içinde öyle bir şey varsa tekrar tekrar sopa yese de huylu huyundan vazgeçmez derler yiyin birbirinizi ne diyeyim 😊
İyi yapmışlar beter ıolsun yani ben de tacize uğrayan bir kız olarak takdir ediyom, öldürselerdi keşke.
Ya şu olayla umudu gençliğe nasıl bağlıyorsun 😅her dönemde olan bir şey bu zaten.
Haber başlığı beni sinir etsede haberin içeriği içinin yağlarını eritti.
Ya iftiraysa? Ya yanlış anlaşılmaysa? Yine feministler prim yapabilecekleri bir başlık altında yargısız infaz yapmışlar.
Şiddetle mi çözeceğiz yani bunu? Bu mu gençlikten beklentimiz?
Gerçek Eskişehir bu değil dikkatinizi çekerim
O genclerin yarisindan cogu o dayidan daha sapik degilse bisey bilmiyorum
Yanlış buluyorum , cezayi hukuk verir eger hukuk vermez de herkes kendi adaletini uygularsa ortalik savas alanı olur , ayrıca bu olay hakkinda konusmuyorum ama iftiraya ugrayan erkekler yok mu? Ve yine bu olay bazinda soylemiyorum nerde ben namusluyum diyen varsa en namussuzu o çikiyor , bu gibi olaylara karisanlarin sicili cok kabarik oluyor genellikle.
Şiddete karşıyım ama böyle insanları sadece dövmeyeceksin, mezdeke müziği eşliğinde döveceksin.
Ülkede adalet yoksa halk kendi adaletini sağlar
Bu da bu olayda görülüyor
Doğru değil. Ya kanuna uyacaksın ya da hiç çıkarmayacaksın.
o liselilerin derdinin tacizci oldugunu sanmıyorum maksat topluca kavga ya da dayak atmak olayıda bilemem burası türkiye. liselilerinde okulda ne yaptıklarını görüyoruz
Dayak atmakla bir yere varılmaz. İnsanlara bu güdülerini nasıl zapt edeceklerini aşılamaları gerekir. şiddet sadece aşırılığı doğurur.
Yaşasın köle ruhlu Z kuşağı akillanacak
Ohhh ne güzel yapmışlar
İlkel bir toplumda olur böyle şeyler.
İyi yapmışlar ellerine sağlık
Güzel yapmışlar içimin Yağlar eridi
Ellerine sağlık gençlerin
Ya iftira ya da yanlış anlama varsa?
Ellerine sağlık hepsinin
Ellerine sağlık onların.
Memleketimin insanı şaşırtmaz yapsınlar taciz bu
İyi yapmışlar elleri dert görmesin
bu a q mun liselilerini hiç sevmem ben liseliyken de sevmezdim xd he aynen umut gençlikte xd
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?