Anıtkabir'i 2022 yılında 3 milyon 966 bin 286 kişi ziyaret etti. 2021 yılında bu sayı 2 milyon 146 bin 892, 2020'de ise 1 milyon 72 bin 779 olmuştu.

Anıtkabir'i 2022 yılında 3 milyon 966 bin 286 kişi ziyaret etti. 2021 yılında bu sayı 2 milyon 146 bin 892, 2020'de ise 1 milyon 72 bin 779 olmuştu.

Hiç gitmedim gitmeyide düşünmüyorum saçma buluyorum çünkü putlaştırmanın bir anlamı yok gidenlerin %50, si rozetçi ve şekilci özenti başka bir şey değil sırf biz çağdaşız görüntüsü vermek başka bir şey değil %40, ıda yüzeysel ideolojik %10, u samimi ve abartısız bir şekilde ziyaret ediyor. 3.5 milyon tek hücreli😆 topluma bakarak bunu anlayabiliyoruz. Kabrinde görüntü vermek yerine mirasına sahip çıkarak ülke için elimden geleni yaparak torpil, iltimas, rüşvet vs gibi yollarla çıkarlarıma göre hareket etmeyerek itibarımı gösteriyorum. Bu ülke bir rozetçi kemalistler, yüzeysel ideolojikler, atatürkçüler, dinciler, siyasal islamcı ve sözde şeriatçılardan çekti ne çektiyse batıya gidersin caddede rozet satarlar doğuya gidersin minyatür kuranı kerim illallah ikisinden de
Atamı çok seviyorum ama maalesef gidemedim. Ankara da yaşamama rağmen. ama umarım bir gün gidebilirim. zaten ben hiç gezen bir insan değilim. yani avm ye bile ayda 1 kez giden birisiyim.
Sadece bir kez, uygulamayı güncellemişler yine resimler gözükmüyor.

Evet gittim yukarıda ki fotoğraları da gittiğim de çekmiştim 😊
Cevap
89Cevap
2014'te gitmiştim, ama o zamanlar Atatürk hakkında yanlış bilgilere sahip olduğum için huzurunda zar zor 3 İhlas, 1 Fatiha okuyup ayrılmıştım. Sonrasında Atatürk hakkında bilgi edinince şunu anladım: Atatürk'e 3 İhlas, 1 Fatiha, ayrıca 1 ömür borcum varmış...
Allah nasip ederse en az 1 kez daha gitmeyi düşünüyorum.
Sene 2014 okulumun son senesi, Anıtkabir ziyareti için okulca otobüsle yola çıktık. Okuldan 15-20 kilometre uzaklıkta trafik kazası geçirmiştik. Ya okula geri dönecektik ya yeni gelecek otobüsü bekleyecektik. Bizden önce yola çıkan kafile çoktan Anıtkabir'i ziyaret etmiş öğlen yemeğine geçmişlerdi. O zaman nasip olmamıştı Anıtkabir'e gitmek. Ama 2022'de 29 Ekim'de gitmek nasip olmuştu.
Anıtkabir'e son dönemlerde hiç gitmedim en son ne zaman gittiğimi düşünüyorum sanırım lise 1 sınıfta gitmiştim o da bir 10 yılı geçkin oluyor, Ankara 'da ikamet ediyorum ama genelde engelli olduğum için çok fazla götürecek insan olmuyor ondan dolayı gidemiyorum.
Ortalama olarak düz hesap 13 yıldır Ankara da yaşıyorum ve cumhuriyet bayramlarında, Atatürk'ün ölüm yıl dönümünde mutlaka giderim. İş günüme denk gelse bile izin alıyorum. Vermezlerse ücretli izin alıp, maaşımdan kestirip gidiyorum. :))
Yılda bir kez muhakkak giderim. Her yıl olmasa da çoğu zaman çocukları da götürürüm. Kaç defa gittigimi hatırlamam mümkün değil ama en son Haziran ayında Anıtkabir'deydim. O 3 milyon 966 bin kişi içinde ben ve ailem de var 2022 yılı için.
Ne kadar güzel 4 milyona yakın insan ziyaret etmiş Atamızı. Ben de şimdiye kadar 20-25 kere gittim. Umarım daha çok giderim. Çünkü orası bir müzeden ziyade bence bir ziyaret yeri ve inanıyorum ki Atatürk gittiğimizde bizi görüyordur
Hayır hiç gitmedim bir keresinde tam plan yapmıştık haftasonu gitmek için oda iptal oldu kısmet olmadi gitmek ama çok isterdim gitmeyi ve ziyaret etmeyi
Gittim bir kez, zamanım olsa ger gittiğimde de ziyaret ederim. Herkesin saygi duyması zorunlu ülkenin kurucu ve kurtarıcısına saygıyla 💙
Hiç gitmedim ama umarım ilerde öğretmen olduğumda öğrencilerimle giderim çok daha anlamlı olur 🙂😇🤗🤍
İlk ve son kez 2007 yılında, Nevşehir dönüşü otobüsümüzün arızalanması nedeniyle Kırıkkale konaklamamız çıkışında Anıtkabir'e gidebildim.
Ankara da askerlik yaptım 29 Ekim de gitmiştik çocuklar bizimle fotoğraf çektirmişti gururlu güzel bir gün oldu
Evet, çok defa gittim..
Evet gittim 15 yasimda emeği geçmiş herkesin ruhları şad olsun Allah rahmet eylesin 🤲
Gittim gidilmez mi? Peki bu sayıyı nasıl belirliyorlar? Girişte sayılıyırsa ben birden fazla gittim ve benim gibi çoktur. Bu ziyaret sayısı o halde , kişi değil
Herkes hayatında en az bir kez ziyaret etmeli. Ankara'ya gittiğimde ziyaret etmiştim ben de
2022 de gitmiştim bende o 3 milyon kişiden birisiyim
Bir defa gittim.. yine gideceğim Ankara'ya gidersem..
Ankarayi sevmediğim için olmadı. Ama sırf atam için Ankara'ya katlanicam. Çok büyük ayıp etmişim...
3 kez gittim hepsi de bedava gittim, 😅okul götürdü
Giderek artıyor ziyaretçi sayısı...
İnşallah böyle gider...
Ben defalarca ziyaret ettim.
Maalesef
Ama bir gün hayalim umarım nasip olur gidip görmek
Ankara’da yaşayan biri olarak senede birkaç defa giderim atamızı ziyarete.
son 1 yılda 2 sefer gittim, ikinci seferi 21 kasımdı sanırım. bursadayım üstelik.
Gitmedim. Aslaaaa gitmem. Benim kabem değildir Yunanin tapınağına benzeyen yer. Not; yorumumu kaldırınca eline bir de geçmeyecek KS. Bırak da insanlar düşüncesini ifade etsinler. Özgürlük sadece boş lakırtıniz olmasın...
8 defa gitmişimdir. Ankara 'da olduğumuz için gelen misafirlerimizi özellikle götürüyoruz.
Ankara 'da olmamin avantajı ve bizi biz yapan özel bir yere sahip olmamiz 🤩
Gitme fırsatım hiç olmadı. Ama gitmeyi çok istiyorum. Ruhun şad olsun Ata'm♾
her yıl en az iki defa, iş gereği Ankara 'ya gidersem bu rakam elbette artıyor
gittim ne Turk ne musluman mimarisi tamamen yunan işi bir yer
2021'de gitmiştim en son. Ankara ya gittim ama Anıtkabir'e gidemedim 2022'de
Geçmiş senelerde gittik ailecek. Çocukları götürdük. Bir daha gitmek isterim
Çok eskiden bir kere gittim Allah nasip etti bir kere bile olsa atama
Birkaç kez gittim, nasipse yine gideceğim. 2022deki Ziyaretcilere dahilim. ❤️
Hiç gitmedim Ankara 'ya da. Gidersem bir gün mutlaka uğrayacağım yer ama bu kadar millet Ata ya ülkedeki sorunları şikayet etmeye mi gitti acaba. Haklılar ama çözüm yok tabii
Evet 2022'de ilk kez ziyaret ettim harika bir yerdi.
Çocukken gitmiştim, birde 2011 de askerde Ankara'da iken gitmiştim.
oranın sorumlu komtanı müşterim babacan düzgün adam tam Atatürkün askeri kaliteeeeee
Gittim bir defa. Gidilecek en gereksiz yerlerden birisi
yav. ATATÜRKÜN evlatlarıyız..
elbet bir gün gelicem atam ❤️
Hayatımda en çok gitmek istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım bir yer maalesef...
Bikere gittim genelde padişahlarimizin türbelerini daha çok ziyaret ediyorum özellikle Abdülhamid han.
Hiç gitmedim gitmeyi de planlamıyorum
Hayır hiç gitmedim, gitmek isterdim
Gidip ateist adama Fatiha mı okucaz napacaz anlamadım ki
Tabiki gittim ❤️❤️❤️🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Ben 2009 da gittim...
Ankara'da yaşıyorum sık sık tabiki
Okulla gitmiştik
hiç gidemedim
Cok gittim Atami ziyaret ediyorum 🌹
Çok gittim köyü bir idealist ve Atatürkçüyum🇹🇷
Güneş balçıkla sıvanmaz.
23 Nisan 2022'de Anıtkabir'deydim en son.
İsterdim ama olmadı maalesef.
En son 2021 de gittim Atamın yanına
Her sene 2 defa giderim.
Gittim tabiki de.
Düzenli gitmeye çalışıyorum.
Evet gittim. Çok güzeldi ❤️
Evet gittim, en son 2021'de ziyaret ettim. ❤
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?