enflasyon farkı 6 aylık 15.4 olmus
1,1 de toplu sözlesme farkı imiş.
ve geri kalan ile totalde yüzde 25 zam yapıldı. bu biliyorsunuz ki kiralara yapılabilecek maksimum zam oranı aynı zamanda. tesadüfte olabilir. sonuc olarak fikriniz nedir. Az mı buldunuz çok mu buldunuz. asgari ücretle kıyaslar isek. yüzde 56 zam geldi asgari ücrete yani memur zammının yüzde 100ünden fazla daha fazla zam bu. sizce bu beklentilerinizi karsıladı mı memursanız
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Eriyen alım gücüne bir darbe daha.
Zaten fiyatlar durmuyordu. %25’ in üzerine daha da coşacak şimdi.
Maaş oranına yapılan artış az.
ama asıl önemli olan piyasadaki fiyat artışını durdurmak.
Adaletsiz olacaklarinin sinyalini bakan bilgin %54 olur mu diye saçma sapan rakamlar konuşuluyor demesiyle vermişti zaten. O yüzden hiç şaşırmadım yine kendilerine yakışanı yaptılar.
Valla çok az. Borçlarım var zam en aşağı 35 olur diye rahattım ama bilmiyorum nolcak. Bu saatten sonra ek zamda olmaz gibi
belki de olur. bir anket sonucuna bakar hersey.
Aynen ama ne kadar ek zam yapcaklar ki hayır bu kadar az yapacaklardiysa neden asgari ücrete o kadar zam yaptılar. Arkadas boşa alınan is yapmayan o kadar cok memur varki onlari almasalar bize iki kati zam yapsalar bütçe sorun çıkarmayacak
asgari ücretin parasını işveren ödüyor. birazda devlete kazık tabi teşvik vs. hükümet ise cici imajı alıyor. biz sizin yanınızdayız imajı. bir sürü işverende işçi cıkartıcaktır o kısmı gören yok. ürünlerine zam yapıp o farkı cıkartıcaklardır. 12.5 olmus sanırım işverene 1 işçi maliyeti. yeni memur alımı cok yok bence. bu bir kültür. memurlar birlik değilller. gücleri az. sesleri az. eyt bak nasıl da iyi calıstılar geri adım attırdılar hükümete. eyt liler sosyal medyadan film ceksen olur o kadar güzel orhanize ve azimli calıstılar. algı nasıl yaratılır gösterdiler. dediğim gibi memurların birbirini tutması azmedip tüm haklarını kopartması lazım cunku hak verilmez gücünü gösterip kopartılır.
Cok doğru dedin kardeşim. Hem asgari ücret artışı her yerde her kalemde zam olarak yansıyacak bize ama maaşımiza daha az yapacaklar saçmalık
Pek iyi şeyler düşünmüyorum
Hakları yendi büyük oyuna geldiler