Derdi adalet olmayan bunca çileyi zor çeker. Bazıları "hukuğu tutturdum", "tıpı tutturdum" diye belki bu meslekleri seçmiş olabilir ama bu meslekler amaç adinilecek meslekler. Çok saygı fuyduğum değerli bir mesleğin var, demek ne kadar haddime bilmiyorum, adliyede çalıştığım dönemlerde, bir çok savcı, hakim ve avulat tanıdım. Bir ikisi hariç çok saygı değer insanlardı. Zor vir meslek.
Anadolu yakası yani bunun üzerine de çıkıp padişahın yaptığı açıklamayı dinledin mi 20 yıl 25 yıl çalışıp çalıştığı süreden daha fazla süre maaş alması sürdürülebilir değil diye bir açıklama yaptı demeye çok şeyim var da neyse yine avukatıma iki şişe Jack Daniels vermek istemiyorum
Nasıl dava bundan 2 yıl önce veya 3 yıl önce hakaret davasını iki tane litrelik Jack Daniels karşılığında yapmıştı avukatım ilave devletin bana verdiği avukat parası o zamanın parası
:))) geçtim bu yollardan diyorsun.. bende vardı iki üç yıl önce böyle bir büyüğe hakaret... nakit aldım :))) neyse daha fazla kurcalamayalım... internette avcılar var
Hem de ne geçme �fade falan çağırdılar almaya verdim ifadeyi aradan zaman geçti Benim hakkımda bile kalmadı ifade bodrum'dayım tatilde havuz başında havuz barda oturuyorum telefona mesaj adınızı açılmış 28 veya 23 asliye hukukta dava vardır diye tatilim zehir oldu
bizim müvekkiller izmirin ekabir taifesindendi... olayı anlatmayayım, zira gazetelere konu oldu, o dönem için İzmir gündemine oturdu. anlatmayayım daha fazla...
Boşverin şimdi davayı falan İzmir dedin beni yine midemden vurdunuz :) yarın öğlen basın hidin kumrucu Apoya bir duble kaşar sucuklu kumru yiyin ordan çıkın kizlar agasi hanına bir kumda kahve en sadesinden için benim yerime :)
Seçime yatırım yapmasına gerek yok. Bu ülke zaten cumhurbaşkanını tekrar koltuğa oturtur. Onu oturtmasa ondan sonra yetiştirilecek olanı, onların parmakla göstereceğini oturtur. Şahıs 75-80 li yaşlarına geldikten sonra da tarikatını kurar, başa gelene yastık altından mesajlarını iletir, gene yönetmeye devam eder. Fakat bir yerde çıkarlar çatışınca birbirlerine girip; "biiiiiz kurtardıkkkkkkk, biz yaptıkkkkk 15 Ağustos ilan ediyoruz." der, onu da ABD/Washington'a gönderir, çekilirler. :D
Konuyu o kadar basite indirgemeyin 15 Temmuzun 1975 lerden başlayan hikayesi var. Darbenin etkisiyle kutuplaşmak zorunluluk hale geldi o yıllarda. İnsanlarda bunu kendi çıkarları için kullandılar. Ne yazık ki kapitalizmi en ağır noktalarıyla hissediyoruz. Üreten ve tükettiğinden daha fazlasını satan ülkeler dışında tüm diğer ülkeler bu batağın içinde. Sistem parayı ya da mülkü sabit tutmayı değil hareketlendirmeyi öneriyor. Sosyalist sistemlerle arasındaki fark bu. Umarım bu ülkede birşeyler olumlu değişir. Ama halk trafikte sıra beklemiyorsa, sigara izmaritini sokağa atmaktan çekinmiyorsa, parasız kimseye bakmıyorsa kim gelirse gelsin durum değişmez. Hırsızlar koltuğunu değiştirir ama sistem değişmez.
heh bende bunu soracam ben 15 aralık 2000 de girdim işe ilk memur ama askerlik var 24 Kasım 1998 ilk askere giriş askerliği saydırmak için bu gün 37 bin tl lazımmış yeni yılda 57 bin olacakmış bütün bunlardan sonra normal emekliliğime 15 yıl 6 ay var ne yapayım ben bir akıl danışayım dedim size
Benim bildiğim kadarıyla ödeseniz bile yıl geri alınmıyor yani emekli olamıyorsunuz. Bu askerliği sildirmek maaşın yüksek olmasına yarıyor. Ama siz yine de iyice araştırın.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
Herkes için iyi olur umarım
Teşekkürleeeeeeeeeeeeeeeeğer🙂😊😊😊
Dizide dinliyorum, konu ile elakasız ama özlemişsindir şarkıyı.
https://www.youtube.com/embed/ZweqAxLGvkwSonunda oldu hee..
Napacaksın? Ailenin yanına mı gideceksin? Maaş az ama yetmez
Nasip idare edeceğim ama 6 ayı beklerim. Şubat marta kadar sündürürler. Belki nisana seçim yaparken, resmi gazetede yayınlanır.
Şarkıyı beğendin mi, çöp adamı izliyordum.🙂
Dinleyemem şimdi salondayım ev halkı TV izliyor
Tamam sen sgortalımısın? Giriş kaç?
2001
Çocuk borçlanması yapamıyormusun?
Çocukları kaç yılında doğurdum 2001'den önce mi 😄
Olmuyormu? Hani yeni de doğursan? Hak olmuyormu?
Yahu giriş 99 Eylül öncesi olacak.
Girişim 2001
Aklıma şeytanlıklar geliyor hep. Meselâ 99 ağustaosta bir iş yeri seni sigorta yapmamış olsa, olabiliyor mu böyle şeyler😁
😄 Girmem o işe
İşte bu adalet🙂
Ben adil biriyim zaten. Adalet takıntım yüzünden hukukçu oldum.
Derdi adalet olmayan bunca çileyi zor çeker. Bazıları "hukuğu tutturdum", "tıpı tutturdum" diye belki bu meslekleri seçmiş olabilir ama bu meslekler amaç adinilecek meslekler. Çok saygı fuyduğum değerli bir mesleğin var, demek ne kadar haddime bilmiyorum, adliyede çalıştığım dönemlerde, bir çok savcı, hakim ve avulat tanıdım. Bir ikisi hariç çok saygı değer insanlardı. Zor vir meslek.
Beni de malulen emekli yapsınlar bari seçim yatırımı olarak 😂🫠
Heheh 3 çocukla olacağı bu
İşin zor.. Kolaylıklar dilerim 💙🧿
Valla en az 3 çocuk diyordu var üç çocuğum kendi bilir 😂
Teşekkür ederim 🥰🙏🏻
Oy davasına her şey peki 99 öncesi sigortalı olanlar insan evladı da 99 sonrası sigortalı olanlar hayvan evladı mı
hah işte ağzın bal yesin
Anadolu yakası yani bunun üzerine de çıkıp padişahın yaptığı açıklamayı dinledin mi 20 yıl 25 yıl çalışıp çalıştığı süreden daha fazla süre maaş alması sürdürülebilir değil diye bir açıklama yaptı demeye çok şeyim var da neyse yine avukatıma iki şişe Jack Daniels vermek istemiyorum
:))))))) sen parasını ver biz jack daniels'ı kendimiz alırıkkkk
Nasıl dava bundan 2 yıl önce veya 3 yıl önce hakaret davasını iki tane litrelik Jack Daniels karşılığında yapmıştı avukatım ilave devletin bana verdiği avukat parası o zamanın parası
:))) geçtim bu yollardan diyorsun.. bende vardı iki üç yıl önce böyle bir büyüğe hakaret... nakit aldım :))) neyse daha fazla kurcalamayalım... internette avcılar var
Hem de ne geçme �fade falan çağırdılar almaya verdim ifadeyi aradan zaman geçti Benim hakkımda bile kalmadı ifade bodrum'dayım tatilde havuz başında havuz barda oturuyorum telefona mesaj adınızı açılmış 28 veya 23 asliye hukukta dava vardır diye tatilim zehir oldu
bizim müvekkiller izmirin ekabir taifesindendi... olayı anlatmayayım, zira gazetelere konu oldu, o dönem için İzmir gündemine oturdu. anlatmayayım daha fazla...
Boşverin şimdi davayı falan İzmir dedin beni yine midemden vurdunuz :) yarın öğlen basın hidin kumrucu Apoya bir duble kaşar sucuklu kumru yiyin ordan çıkın kizlar agasi hanına bir kumda kahve en sadesinden için benim yerime :)
yolum konak tarafına düşmez pek.. ben buçuk tarafındayım :))))
Tanrı aşkına 40-45 yaşında emekli olmayıverin yanı bir zahmet... :D 50'sinden önce kimse emekli olmamalı.
Seçim yatırımı..
Seçime yatırım yapmasına gerek yok. Bu ülke zaten cumhurbaşkanını tekrar koltuğa oturtur. Onu oturtmasa ondan sonra yetiştirilecek olanı, onların parmakla göstereceğini oturtur.
Şahıs 75-80 li yaşlarına geldikten sonra da tarikatını kurar, başa gelene yastık altından mesajlarını iletir, gene yönetmeye devam eder. Fakat bir yerde çıkarlar çatışınca birbirlerine girip; "biiiiiz kurtardıkkkkkkk, biz yaptıkkkkk 15 Ağustos ilan ediyoruz." der, onu da ABD/Washington'a gönderir, çekilirler. :D
Konuyu o kadar basite indirgemeyin 15 Temmuzun 1975 lerden başlayan hikayesi var. Darbenin etkisiyle kutuplaşmak zorunluluk hale geldi o yıllarda. İnsanlarda bunu kendi çıkarları için kullandılar.
Ne yazık ki kapitalizmi en ağır noktalarıyla hissediyoruz. Üreten ve tükettiğinden daha fazlasını satan ülkeler dışında tüm diğer ülkeler bu batağın içinde. Sistem parayı ya da mülkü sabit tutmayı değil hareketlendirmeyi öneriyor. Sosyalist sistemlerle arasındaki fark bu.
Umarım bu ülkede birşeyler olumlu değişir. Ama halk trafikte sıra beklemiyorsa, sigara izmaritini sokağa atmaktan çekinmiyorsa, parasız kimseye bakmıyorsa kim gelirse gelsin durum değişmez. Hırsızlar koltuğunu değiştirir ama sistem değişmez.
heh bende bunu soracam ben 15 aralık 2000 de girdim işe ilk memur ama askerlik var 24 Kasım 1998 ilk askere giriş askerliği saydırmak için bu gün 37 bin tl lazımmış yeni yılda 57 bin olacakmış bütün bunlardan sonra normal emekliliğime 15 yıl 6 ay var ne yapayım ben bir akıl danışayım dedim size
Hiç anlamıyorum emeklilik işinden. Ben de anlayan arkadaşlara soruyorum
teşekkür ediyorum
Benim bildiğim kadarıyla ödeseniz bile yıl geri alınmıyor yani emekli olamıyorsunuz. Bu askerliği sildirmek maaşın yüksek olmasına yarıyor. Ama siz yine de iyice araştırın.
@maviii67 nerden biliyorsun mavi bunları
babam emekli oluyor da onun için bende öğrendim çoğusunu
@maviii67 teşekkürler
Emekli olsamda çalışmaya devam, o yüzden olmak istemiyorum.
Ben kaçırıyorum olmuyor... Aynen devam
Hayırlısi olsun devam çalışmaya
Ne olacak çoğu yer çalıştırmaya devam edecek.
Emekli bile etse.
Orası öyle...
Benim olduğum yerde bile 30 kişi var bu şekilde önemli noktalarda ama kolay değil çıkartması
😀😀 O kadar da değil daha çıtırım ben genceciğim
😊
Şimdi desem senşn işine yarıyor mu hakaret gibi olur dimi 😀
Yok ben açıklamamı yaptım soru detayına. Ayrıca neden hakaret olsun ki? 44 yaşındayım saklamıyorum.
Takılıyorum 😀 sen İzmir kadınısın
Ölmek için uğraşmak kolay
Kolaysa yaşamak için uğraş 👍🏻
Peki
Daha küçüğüz biz , bizi mezarda emekli edecekler
Emekli olsan nolacak vereceği maaş ile yaşayabilcek mi hayır bi anlamı yok çalışmaya devam:)
ben emekli oldum ama devam işimizi bırakırsak aman aman sıkıntıdan patlarım ki
saskinomayra ben oluyorum hanımabla emekli darısı basına :D
32 yaşında değil misin?
evet rte ye bir telefon ederım anında tık emekli torpilli emeklılıkte olur memlekette :D
Asgari ücret, eyt, seçim ne zaman olacak vs. Şu haberleri görmekten bıktım artık.
99 yılı 19 Ekim girişliyim 40 günle kaçırıyorum ☹️
Üzüldüm yaaa.. Benim arkadaş da 1 hafta ile kaçırıyor
1 gün ile kaçıran da vardır 99 Temmuz Ağustos çalıştım ama sigorta girişi yapılmamış 🤔
Sigortalılığın tesbiti açsan kazanır mısın? Tanık, belge vs var mı elinde?
Tanık var ama zaman aşımı var mı ona bakmak lazım 🤔
İş davasından anlamıyorum. Danış bi avukata bence
Deneyim bakalım ya tutarsa hesabı gerçi olursa da 3 yıl sonra emekli olabilirim 44-45 yaşa denk gelecek 🤔
E o da güzel
Baktım şimdi 5 yılmış zaman aşımı
Hıımm kısmettt
60 kadar devam ☹️
Çıkar gene daha
Bir dahaki seçimlerre artık birşeyler yaparlar 😎
Kesiinn
ben emeklıyım askerlıgı odedıkten sonra 42 yasındayım cok sevınclıyım lan
Hayırlısı olsun
saol gardaşşşş
bende ızmırden ayrıca nasılsın var mı sende emeklılık
Yok bende...
Kılıçdaroğlu olmasa ekrem baba olmasa emekliliği zor görürlerdi dua etsinler
Ben gidiyorum. Son 6-7 ay. 😄😄
Pekii size de gıcığım o halde..
Hayırlı olsun bari 🤣🤪
Valla yapacak bişey yok. Ne kadar gıcık olursanız olun. 😄😄
Bi dahakini yakalarım belki
Kısmet artık. Ama bi dahaki diye bişey yok 65 yaşı bekliyeceksiniz.
Yaz beni listenin başına
Yazdım gitti
Teşekkürler
Bir daha ki sefere.
Aynen
Dün uyuyamadım mutluluktan
Emekli oluyor musun? Tebrik ederim
2023 sonu inşallah. 25 yıl o zaman bitiyor
Hayırlı olsun... Ben bi dahakini anca yakalarım.. 2001 ruhsat... Ruhsattan itibaren başlıyor bizde.. Daha gencim zaten ben yaaa 🤣yaşlılar düşünsün..
ben 15 yaşından beri çalışıyorum. resmi olarak 98 den beri.
beni görseydin seni etkilerdim.
🤣 Vay.. Öyle diyorsun.. Ihlamurunu demle, bal ekle, iyi gelir. Çay kahve içme artık geç vakitte.. Uyku kaçırır 🤣
Ihlamurunu demle, bal ekle, iyi gelir.= hasta mısın
Çay kahve içme artık geç vakitte.. Uyku kaçırır = kendine gel.
Yaşlılar geç vakitte ıhlamur içer bizde.
Küstün mü? Küsme küsme takılıyorum. Gençsin daha yaa olur mu hiç öyle.. 😊
sana küsülür mü? takıldığını biliyorum ve bu hoşuma gidiyor.
Eyvallah gözüm 🤣
Emekli olanları görünce moralim bozuluyor
boş ver yaaa bizi çalışmak paklar
Dün akşam ne durumdayim diye e-devlete bakayım dedim girilmiyor o kadar yoğundu
Kitlemişler
Evet eşim de diyor beni emekli yap SSK pirim yatır ona bile bir heves geldi 😅
🤣 Oyy daha çok var 🤣
Evet imkansız çalışmıyor zaten
Eşindir... Bir şey demeyeyim 🙏😊
Çalışmak istiyorda bakalım Bir şey diyemiyorum
Hayırlısı olsun
Evet hayırlısı bakalım
Benim 7 yıl var senin
saymadım. hiç hesaplamadım... vardır bi o kadar benim de... sen 32 yaşında değil misin? nasıl 7 yıl oluyor?
Hizmet yılı esas
onu anladım... kaç yaşında başladın çalışmaya?
18 de giriş yapıldı
20 iş başı
erkeklerde 25 yıl değil mi ya? yanlış mı biliyorum?
Askerliği sayarlar mı acaba
Yani edevlet yazıyor bide iyi Bi işinin ehli muhasebeci bulup sormak lazım
vallahi çok anlamıyorum ben de anlayan arkadaşlara soruyorum. sosyal güvenlik işi benlik değil.
Sen işte misin evde mi
ben şimdi girdim ofise... tüm gün dışarıdaydım
Yağış var mı
yok
Yılbaşı için plan var mı
yok.. senin?
Bugün hazırlık yapıyorum il dışına gitmek için
hayırlı yolculuklar
Teşekkür ederim
Mesai bitti mi
Bitti evdeyiz. Ya sen?
İlk molaya 15 dakkika var
Emekli olamadım daha gencim ya 🤣
bu genç yaşta emekli ettiler beni de 🤣😂
Kendimi artık yaşlı hissetmeye başladım 😂
Bana vurmuyor
Ben emekli oluyorum
Ben olmuyorum.
Bizim daha çok var bee
Benim giriş 2002
Senin girişi kaç sigorta
Benim de 2001
1999 eylül önce başlangıç olsa olursun
Yok...
Benim ablam 47 yaşında 1994 de giriş var pirim yatmış
Benim ablam 47 yaşında 1994 de giriş var pirim yatmış .
Bende yok 2001
Bi an oldum sandım
🙄 Ben hiç ummadım.
Giriş ve prim tutuyor ama sigortalılık süresi tutmuyormuş
Kuruma gidip baktıracağım
Benim giriş tutmuyor..
Normalde kaç sene var senin
Hiç hesap etmedim 6-7 vardır
Hayırlısı ya
Emekli olsam da çalışacağım zaten
Sanırım sende de durum değişmezdi
Aynen. İki çocuk var.. Nasıl selamete çıkacaklar?
Öbür dünyada oluruz herhalde
Ben hariç herkes.
Hahha ben de hariççç
Daha 25 senem var aga
olsun bi başla hele.. . başlamak bitirmenin yarısıdır
5 senedir calisiyom zaten ablq
Been
Güzel birsey..
Dedem
Teşekkürler
Hayırlısı olsun
Sonunda oldu. Teşekkürler