Genç bir çiftin cami içinde nikah töreni yapıp pasta kesmesi sosyal medyayı karıştırdı. Görüntüleri yayınlayan kişi, "Bunu yapmak için kimden izin aldınız?" sorusunu, "İmamla konuştuk, kendisini ikna ettik" şeklinde yanıtladı.

Genç bir çiftin cami içinde nikah töreni yapıp pasta kesmesi sosyal medyayı karıştırdı. Görüntüleri yayınlayan kişi, "Bunu yapmak için kimden izin aldınız?" sorusunu, "İmamla konuştuk, kendisini ikna ettik" şeklinde yanıtladı.
Aslında üzerine tartışılacak bir şey değil de bizim millet köylü aklıyla her şeye tutuculuk kastığından ''Vay anam vay babam'' diye bır bır eder.
Sanırsın camide gerdeğe girmişler
Ha bence saçma yani cami ne alaka gidip orada pasta kesiyorsunuz?
Iliskiye mi girmisler de yakalanmislar, dansöz mü oynatmislar ne olmuş yani anlamadım. Imam nikahını kıymıs bir de pasta kesmişler sorun bu mu? İstanbul da fotograf cekinmek icin ziyaret edilen, müze gibi gezilen onlarca camii var. Memleketin gündemine bak. Özendiğiniz batidaki dinlerde nikah kiliselerde, sinangoklarda kiyiliyor
İşte batı dediğin hristiyanlıkta zaten bu var ama sen Müslümansın
@anonimminonaaa E sonuç? Millet kokmus coraplariyla girip osura osura uyurken neden kimse ses cikarmiyor?
S et kimle neyi konuşuyorum salla söylemedim say
@anonimminonaaa Ben de öyle düşünmüştüm. Genelde verecek cevabı olmayanların sitemidir
😘
Görün bakın bundan sonra herkes böyle yapacak. Bunu akım yapmasalar ben de bir şey bilmiyorum. Artık insanlar camiye namaz kılmaya değil de, nikah kıymaya pasta yemeye gidecekler🤯 Allah korusun
Saçma bir girişim... Orası ibadethane. İmam nikahı kıyılır sonra diğer etkinliklerin için daha uygun bir yere gidilir
@Müdrik pasta kesmek için uygun bir yer değil en azından. Bu gibi etkinlikler için salonlar var.. her şey yerinde hoş
@Müdrik kesinlikle.. Aklın yolu bir
Teşekkür ederim...
Cevap
40Cevap
Çok itici görünüyor. sadece burası için değil bence sadece dilek dilenen yerde bu tarz şeyler yapılmamalı.
Orası bir ibadet mekanı ve oraya Allah'ın evi diyorlar. Demek ki Tanrı huzurunda nikahlarını yapmak istemişler. Bunun abartılacak, büyütülecek bir yanı yok. İnsanlar biraz sakin olmalı. Ne bu şiddet, bu celal?
Umarım bir ömür mutlu olurlar. 🤷🏻
yani çok show gibi.. mekan mı yoktu anlamadım ki... dini nikahı kıyarsın sonra ne yiyotsan kesiyorsan dışarda bir yerde hatta evde yaparsın. Ki burada bir de3 nikah kıyılmış resmi. Büyük saçmalık.
İmamın özel mülkü değil o cami.. Buna kafasına göre sanki düğün salonuymuş gibi karar vermemeliydi.
o zaman gitsin mnillet imamı ikna edip doğum günü falan da kutlasın. ne aptaallık
Çok saçma. Bazı camilerde düğün salonu gibi salonlarda yapılabilir; ama pasta kesilip kesilmemesi hakkında hiçbir fikrim yok. Yemekli programlara çokça katıldığım için yemekli olması uygun geliyor. Caminin içinde yapılmasını kesinlikle uygun bulmuyorum.
Dini adam akıllı yaşamak yerine suistimal edenleri anlamıyorum. Ibadet mekanında bunu nasıl yapabildiler? Allah hepimize hidayet versin yoksa bu yozlaşmayla haramlara (zina, içki, kumar, faiz) göz yummayla sonumuz cehennem olur. Allah hidayet versin hepimize.
Camii de sadece mevlit, icazet töreni yapılır yani bunun için izin verirler sadece.
İbadet yeri, pasta kesip aile akraba toplanıp onu bunu konuşma yeri değil. Bunun için boş dükkanlar da var, öyle yerleri kiralayabilirler. Evlerinde de yer yoksa artık akrabalarından kendileri için müsaade isteyebilirler.
Bana artık farklılık peşindelermiş gibime geliyor. "Nasıl dikkat çeksek" gibi...
Bu nasıl saygısızlık hadsizlik be Camii İbadet yeri Orada Namaz Kılınır zikir yapılır hutbe verilir Camii de tören yapmak nasıl Ahlaksızlik o hocanın yerinde olsam kovardim bunlari hiç hoş değil yaptıkları
Allah'ın evi filan diyolar camilere bilemiyorum camide pasta kesilmez diye bir kural yazıt göremedim o yüzden bence olabilir bir şey. Tepki vermelik bişi yok.
Camide yapılması sıkıntı değil ama namaz kılınan yani doğrudan secde edilen yerde yapılması pek uygun değil
Bence uygundur.. bunda bir sorun yok. Camide yiyip içilebilir. Müzik dans tarzı bişey yapılmadığı sürece iyi bişey
Hristiyanlık özentisi. Onlar kilisede ibadet edip orada evleniyorlar. İslamda ibadet edilen yer konusu ibadete özgüdür. Sormak lazım bunlara sünnetine uyduları peygamber kaç nikahını mescidde yapmış. Onu da geçtim kaç nikahının eğlencesini orada düzenlemiş.
İslâmiyette yer yüzü ibadethane değil mi?
Nikah töreni camide yapılır zaten ama yiyecek dağıtılma işi dışarıda olaymış doğru olurmuş.
Cami ibadet yeridir ne gerek var böyle şeylere
Bence oynanmadığı sürece bir şey olmaz güzel bir anı olarak kalır onlarda
Bence neden olmasın ki, dansöz mü oynatmışlar😅 ardından da temiz bırakıldıysa problem yok
Bunun bir cezası olmalı. Hepimiz oraya dışarıda ayakkabılarımızı çıkarıp en temiz çorabımızla giriyoruz. Orası düğün yapılacak yer değil, dua okuyoruz orada tüm insanlık için. Kesinlikle bir cezası olmalı bunun..
Evlilikleri ve mutlulukları sonsuz olsun diyelim 🙏
Dini nikah için kullanılıp dua ile evlilik olabilir de yeme içme kutlama neyin nesi... İmama kızmak lazım kimseye değil, nede olsa imam os. rsa cemaat neler yapmaz
Nikâh töreni olabilir fakat bizim başka dinlere benzememiz yasak. Pasta kesmek vs. Bunlar yanlış Hristiyanlar gibi olmaz.
yani cami içinde daha uygun bir yerde olabilirdi genelde altları boş oluyor ya da üst katta çok şık olmamış
Eger amaçları cami olsa sade bir şekilde olurdu resmen saçmalamışlar tövbe Yarabbi
Tabiki büyük bir tören filan yapmamışlarsa sadece pasta kesmişlerse bir sakıncası yok bence
Bilgim olmadığı için konuşmak istemiyorum. Bilmeyen kişilerinde hüküm koymasını bir zahmet.
Yani her şeyinde bir yeri ve üslubu var camide de nikah töreni olmamış.
Camide pasta mı kesilir abi djkdfkdk ya bu ülke cidden kafayı sıyırmış
Camide neler oldu neler. Tecavüzler olmuş. Bırakın da bunlar da pasta kessinler ya
Allah onların belasını versin zaten Tecavüz de bi camii kaldı yapmadıkları onu da yaptılar tam oldu Allah'tan korkusu olmayan pislikler hani bunlari yapan hocalar da Oluyor ya onlar hoca falan değil hocaların ismini kirletmeye çalışan sahtekarin tekiler ayrıca camii eğlence mekanı değil bu nasıl çirkin görüş Camii de pasta kessinler sanki düğün salonu tövbe tövbe gitsin salonda kessinler camii ibadet yeri Allah'a kulluk mekani orası eğlence yeri değil
Dostum sözlerine katılıyorum. Ama pasta olayını ben destekliyorum. İnsanları dine ve camiye sempati duyduran hareketler bunlar. Bak ben dinsizim böyle düşünüyorum. Benim amcam imamdi. Camide kuran kursu verirdi. Öğleden sonra da bilgi yarışması yapardı. Çocuklara çikolata dağıtırdı. Neden? Çocuklar camiyi evi gibi görsün diye. Onun için camileri sen evin gibi, mutluluğunu paylaşacağın yer gibi görürsen? İşte o zaman ileti gidersin.
Bira içilebiliyorsa nikah da kıyılır ya. Temiz bırakmışlarsa problem yok.
Kardeşim yaz gugula camiyle bira kelimelerini yan yana anlarsın ne demek istediğimi
Hacı sen ne diyon Allah için ya 😂 içkinin haram olduğunu ben de biliyorum. Adamlar kutlama falan yapmamışlar ayrıca, Allah'ın emri olan şeyi yerine getirmişler, evlenmişler bunu da bizzat Allah'a en yakın olunabilecek yerlerden birinde yapmışlar. Cıngar çıkarmanıza gerek yok yani. İlla çıkaracaksanız da camide nikah kıyana değil bira içenlere çıkarın.
Bu romantik islamci tavirlar gercekten cok irrite ediyor beni. Cami muslumanlar icin istisare onemli meseleleein gorudulecegi nikah olabilecek bir yerdir. Ama kilise özentisi yapilacak yer degil. Ben rastlarsam boyle bir aptalliga huzur vermem.
İyice kliseye çevirdiler
Yine birileri kafayı yemiş
Güldüm Allah affetsin 😄
Hristiyanlara ozenilmis sanki
Hıristiyanlardan farkları yok
artık iyice saçmaladılar.
Garipsedim başka medan mı kalmadı
mekan*
Başka yer bulamamışlar mı
Rezalet yeminle rezalet
Show bu iyice bokunu çıkarttılar bunlara dava açmak lazım dini aptal şeylerine alet ediyolar
Bunlar camide fuhuş bile yapıyorlarda nikah töreni mi yapmayacaklar
Burası dünyanın merkezi Türkiye burada her mantıksız şey olur olmayada devam edicektir...
Bisey dicemde neyse
boş ver deme 😃
Demeyim tm😎
ne günlere kaldık yahu.
Ya bildiğin benlik ben ben tamam ulan en çok sen ama bu özendiğini olay hristiyanlıkta mevcut
Bence yanlış ve arkalarıni kıbleye donüyolar galiba hoca farz kıldıktan sonra bile çapraz şekilde arkasıni dönüyor ve cami ibadet yeridir öğrenme yeridir yanlış bisey bence camide evlilik
Ekonomik sebeplerden ise üzücü. Tercih ise konuşmaya değmez. Kendi istekleri. Nötr bir olay
hırıstiyanları örnek almışlar
Hristiyanlar düğünü kilisede yapıyorlar
Kutsandılarr
Nikah olabilir ama pasta kesmeselermiş keşke
bence doğru uygulama
Sırf gösteriş.
Gösteriş haramsa camide yapmak neyin nesi🤷♀️
Bunlar kesin akpye oy veriyodur
Oha ya bunuda mı görecekti gözlerim
Sorun olmaz içi hep boş oluyor zaten
Mezarlıktada oynarlar artık
Bu sefer biz batıya özenmişiz