Oğlunuz olsa sünnet düğünü yaparmısınız?
Ben gereksiz masraf buluyorum.
Ben gereksiz masraf buluyorum.
Sunnet dügünü seklinde olmasini gereksiz ve abartili buluyorum ben.
Bizde sunnet olacagi güne yakin çocuğa sünnet kiyafeti alinir.
Fotograflari cekilir.
4 5 yaslarin da ise Eyüp Sultan " Sultanahmet gibi yerlere götürülür. Bazi parklar da gezdirilir. Oralarda da fotoğraflari cekilir yine. Maksat biraz da cocugun heyacanini gidermek. Korkulan birsey olmadigini zihnine islemek.
Sonra günü gelince sünnet edilir. Yakin aile cevremiz veya komsular bu durumu bildigi icin isteyen her hangi bir gün gelip cocuga taki takar.
Hayir.
Gerek sünnet gerek ise de düğün merasimini çok gereksiz bulanlardan biri de benim.
Tamam düğün yemeği (velime) Peygamber efendimizin sünnetidir.
Aynı şey sünnet de de olabilir.
İmkanlar ölçüsünde yemek ikram edilir, mevlid okunur, hayır dua yapılır vesselam..
Ama israf niteliğinde pahalı, şatafatlı düğün salonları, fiyat olarak etmeyecek tutarda ki yemekler, çalgı çengi bana göre israftır.
Çok pahalı denilecek mekanlarda merasimlere de gittim fakat beyhude masraf ve israf.
Ayrıca onca masraf edildiği halde de kimseyi mutlu edemezsiniz..
Onun yerine ihtiyaç sahibi kimselere yardımda bulunulması daha hayırlı olur diye düşünüyorum.
Gereksiz ama yapılmalı. Yarın öbür gün çocuk sorgulamaya başlar. Diğerlerinin yapıldı benim neden yapılmadı gibisinden. Sevgi ile değer verme ile bağdaştırabilir. Aynı tek bir gün giyilecek gelinliği giyme boşa masraf diyemediğin gibi. E sonuçta kızda bir kere gelin olacağım diyor.
Ablam sünnet düğünü yerine, oraya harcanacak masrafla zamanında kuyu açtırmıştı Afrikaya. Ve bir yetimhane de yemek yedirmişti. Bizimkiler nasılsa her zaman yiyor tavuk pilav. Bu defa onlar yesin demişti.
Bu konda örneğim ablam. Çok gereksiz buluyorum düğün merasimlerinin hepsini.
Gerçekten tebrik ediyorum ablanı ne büyük sevap ne büyük iman 👏👏👏
Bende oğluma düğün yapmadım doğumgünü masası gibi süsleme yapıp kadınlar arasında okuma yapıldı ama akrabaların yaptığı merasimler yüksek gösteriş ve nam içeriyor bunu karşıyım sünnet kınası deyip eğlence düzenleniyor. Danscı kızlarla gösteriler, danslar amaç sünnet değil sanki
İnsanlara eğlence olsun yeter ki. 2 saat göbek atmak için verilen onca para israftır yahu. Ama kimseye anlatamıyoruz işte.
Allah oğlunuza hayırlı uzun ömürler versin. Amin
Teşekkür ederim çiçek🌺
Cevap
20Cevap
İmkan meselesi hanım teyze bu
İmkanı olan açıyor kesenin ağzını
Koyuyor pilav kazanını masaya
Olmayan da kaşıklamaya geliyor pilavı
İkisine de ihtiyaç var kısacası
Bir dua okutulur yakın cevreye bir yemek verilir tamam. Fazlasina gerek yok sünnet olmak dünyanın en matah bir seyi değil
Ben evimi duvar süsleme yaparak küçük bir merasim ve ikram yapmıştım ama şu an salonda yaparsan 100 bin masraf çıkıyor
Parayi sacacak yer bulamayanlar yapar 😂
Birde yakın akrabaların ne giyecem stresi yaşatıryorlar. 😒Giyecek bir şey bulamadım blazer çeket istediğim rengini bulamadım elbiselerde abiye ye kaçıyor 😔
Valla ben 8 yaşımda herkesin gözü önünde kırpılmamı travma gibi hatırlıyorum 😜
Yaa allah aşkına erkek dediğin aslında kadın olmadan tamamen dümdüz bir canlı. Taa ilk çağlarda fiziksel gücü var diye liderlik eder olmuş yoksa kadın çok fena bence asıl. Günümüzde erkekler yönettiklerini sanırken yönetiliyorlar, ataerkil toplum kadınların devam ettirdiği bir föz boyaması 🤣
Sünnet merasimine harcanacak paranın delikanlıya bir hesap açılarak paranın değerini kaybetmeyecek şekilde hesapta tutulması taraftarıyım. Gelecek yıllar neler getirir bilemeyiz, yedekte bir güvenli liman iyi olur.
Önceden olsa evet olabilirdi takı toplamak için ama şimdi gereksiz, yaptığın masrafı çıkaramazsın, ayrıca zaten esasına bakılırsa sünnet düğünü diye bişey olmaz mevlid tarzı bişey yapılabilir , yani bu durum da hiç birşeye gerek yok
Aslında düğün denilen merasimler fakir insanlar doysun, dua edilsin diyedir
Ama günümüzde o kadar abartıldı ki amacı dışında davranılmaya, harcama olarak o kadar israf edilen saçmalıklar yapılıyor ki
Çok saçma ben olsam kimseye söylemem bile yaptırır eve getiririm bitti. Ardından da bi sadaka veririm o kadar. Abartmamak lazım
Gereksiz abartiyorlar param yok diyorlar bayağı düğün gibi saçma ben oğluma yapmadım evde annemlerle takildik
Hayir hiç gerek yok o kadar büyük şatafatlı şeylere. Haberi olan aile büyükleri eve gelir hediyesini takdim eder , yemeğini yer gider.
Bencede, heleki şu zamanın israfın da, çok gereksiz. Mevlüt ve yemeği anlarım ama halayı, düğünü, salanan etleri anlmıyorum.
Belediyelerin toplu sunnet törenleri bu acidan gayet güzel
Maksadını anlayamadığım törenlerden biri de budur. Gereksiz görüyorum.
Bence gereksiz.
Altın olmuş annesinin gözü.
Aile arasında bir mangal organizasyonu yeterli.
milletin karnını doyurup eğlendirip evine gönderme işi bana ters geliyor.
gereksizden ziyade saçma bi gelenek çhük kesmeye düğünmü yapılır 😂😂
bencede gereksiz masraf düğün yapılcak bişeyde değilki saçma yani 😂
Hayır, benm travmam var zaten, oğluma da yapmam. Gereksiz
zaten ayıp ve sakıncalı. gerek yok.
psikolojik bir soruna dönüşür. herkes senin ayıp olan şeyine bakıyor ve konuşuyor.
Yapılmalı.
Seninle konuşabilirmiyim? Sana biri hakkında birşeyler soracağım önemli lütfen. Sonra istersen engel atabilirsin. Lütfen?
Bence olmamalı , penis kesiliyor kutlama yapılıyor
Abartmayın saçma sapan şeyleri
Yani yapılabilir de yapılmaya bilirde
Direkt sünnet gereksiz.
Saçma buluyorum.
Gerekli değil
Yaparım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?