Chp Belediyelerinin Çalışmasından Memnun musunuz?

Sürekli metrolarda asansörler ya da yürüyen merdivenler bozuluyor. Bazen günlerce tamir edilmiyor. Bir de toplu taşıma araçları çok geç geliyor. 5 dakika boyunca metrobüs gelmediğini gördüm. İstanbul metrobüslerinden bahsediyorum. Normalde eskiden 30 saniyede 1 gelirdi. En geç 1 dakika 1 gelirdi. Bu, bir çok yere geç kalmama neden oldu. Ayrıca M7 metrosunun Beşiktaşa tamamlanması gerekiyordu. burada da çok geç kaldılar. 4 senedir halen daha tamamlanmadı. Bırak tamamlanmasını, metroda arıza çıktı ve arızanın giderilip metronun yeniden açılması tam 1.5 yıl sürdü. 1.5 yıl boyunca metro tamamen kapalıydı. Açılınca da bütün duraklarını açmadılar. Kar yapmak amacıyla metrobüslerin sayılarını yarıya düşürmüşler. Ama şimdi de vatandaş sıkıntı çekiyor. Bir ara da şöyle bir şey başıma geldi. Metrobüsler geliyor ama içi komple dolu. İçine yolcu binemiyor, o kadar dolu.

Doluluk oranları kameralarla izlenmeli anlık olarak ve insanları mağdur etmeyecek sayıda, yeterlilikte ve uzunlukta toplu taşıma göndermeleri gerekir. Yani ben burada oturmuş belediyenin, İbb nin yapması gereken şeyleri yazıyorsam. Bunun için kendi işimi bırakıp bunu yazıyorsam ortada bir sıkıntı var demektir. Yönetememezlik var demektir. Başarısızlık ve yetersizlik var demektir. Benim bunu yazmama gerek bile olmaması lazım.

Bu sebeple 153 çözüm merkezi diye adlandırdıkları, ama benim propaganda merkezi olarak takma isim taktığım ve şu ana kadar belirttiğim hiçbir sorunu çözmeyen ve sembolik mesajlar gönderen bir kurum olan yerin numarasını aradım. Sadece söylediklerimi ileteceklerini söylediler. Her şey sembolik ve propaganda. Daha önce M7 metrosunun çok fazla sayıda ve yüksek seste anons yapmasını şikayet etmiştim düzeltsinler diye. Onu da ciddiye almadılar. Sanki ben onları iktidardan düşürmek için talep oluşturuyorum. Ben halkım. Halkın kendisiyim ben. Bu şikayetler çözülürse değerleri düşecek zannediyorlar. Halbuki tam tersi değerleri artacak. Ama işi bilmedikleri için şikayetleri ve önerileri dikkate almıyorlar.

İşin garip tarafı ne biliyor musunuz. Ekrem İmamoğluna oy verenlerden biri de benim. Pişmanım demiyorum. Sol bir partinin nasıl yöneteceğini görmek için oy vermiştim. Chp nin çoğu yöneticilerinin çalışkan olmadığını düşünüyorum. İzmir ile ilgili de benzer şeyler olduğunu internette okudum. Sol görüşlü, laikçi olan arkadaşlarım bile sırf solcu olduğu için çoğu insan oy veriyor onlara. Yoksa hiçbir şey yaptıkları yok, çalışmıyorlar demişti. Chp den çalışan, çalışkan olan benim gördüğüm açık ara en iyi isim sadece Eskişehir i yöneten İsmail Büyükerşen isimli adamdır.

Eğitim seviyesi çok yüksek olmayan insanları bu işlerin başlarına koyduklarını düşünüyorum. Ya da neyse artık çıkarımda bulunmayalım. Ortada bir yanlış var sonuçta. Ama ortada bazı şeyler eksik. Bunlar: Disiplin, çalışkanlık ve özveri.

Chp Belediyelerinin Çalışmasından Memnun musunuz?