Kalbim pamuk gibidir çok severim misafirperverliği.
#nirhamm🔴🔴🔴🔴

Kalbim pamuk gibidir çok severim misafirperverliği.
#nirhamm🔴🔴🔴🔴
Yok ya bizim insanlarımız bir değişik evine buyur ederler her şeyi hazırlar ağırlarlar arkasından laf ederler. Özellikle bir küslük olduğunda falan yedirdim içirdim derler onuda geçtim sürekli karşılık beklerler bugün siz geldiniz yarın biz gelelim hesabı yaparlar bu açık açık yapılır üstelik mesela evden ayrılırken sizide bekleriz denilir bu demek olur ki aynı şekilde sizi de ağırlayalım hazırlanan ikramların karşılığını beklenir yapılmıyorsa arkasından laf edilir aslında problemler o kadar çok ki dışarıdan görünce her şey mükemmel ama kimsenin içini bilen yok. Bunları sosyal hayatın gözlemlerim sonucu görünüyorum gerçekten iyi kalpli ve karşılıksız misafirperverlik yapan insanlar çok az hiçbir şey eskisi gibi değil artık insanlar daha fazla çıkarcı
hiç değil ikrammış gibi görünen çaydan bile bir çok para alıyorlar istemediğin halde çayı daya ve para dayat. turizm bölgelerinde insanlara hayır demekten mutlu olup eğlenemiyorum her yerden bir satıcı ve dolandırıcı çıkıyor. artık eskisi gibi türkiyeye gitmek için yazları sabırsızlıkla beklemiyorum son birkaç yıldır sıklıkla ziyaret bile etmiyorum.
O anketi kim yaptıysa bence yeteri kadar kişiyle form doldurtmamış.
ya da ankete katılanlar yer yüzüne yeni inmişler.
Turizmdeyim 2004 yılından beri şu zamana kadar yabancı uyruklu hiç bir misafirden kötü bir yorum almadım
Tabi ki her zaman
Ankara 'dan yeni geldi arada şehir değiştirmek güzel oluyor.
Gelen kimse olmayınca ben çıkıyorum artık.
İnşallah bir daha izin alırsam otelden İst gidicem bakalım ya da yine Ankara da olabilir.
Bana denk gelmedi.
Bu zamana kadar bir çok otel değiştirdim son çalıştığım ve hala devam ettiğim otelde 5. Seneye giriyorum.
Yabanci misafirlerden kötü yorum almadık.
@sarpeegulsoy abi merhaba, otel sektöründe iş bulup çalışmak için deneyim gerekir mi, antalya, muğla gibi yerlerde çalışmak isterim ama hiç yapmadım bu işi nasıl, nereden başlar benim gibi biri
Hangi departman da dusunuyorsunuz
Resepsiyon hayalim var ama dil yok o imkansız biliyorum, peki ben ne is yapabilirim abi otelde bir vasfım yok kısaca
@siyahh_incii resepsiyon için ilk önce deneyim arıyorlar evet ama ilk önce en az bir dil bilmeniz şart.
Size tavsiyem 3* otelde bellboyluk yapin.
Arada resepsiyona yardım etmek için hareket edin.
Tabi bu esnada yabancı dili hangisi ise kendinizi gösterin sonra resepsiyona gecersiniz
ya da bir üni de ogrenciyseniz otelde staj yapın resepsiyonda o şekilde staj bitincede devam edersiniz.
Abi özelden yazar mısın rica etsem, bir durum varda onu paylaşmak istiyorum
Olur
Teşekkürler
Rica ederim ne demek
Değilim sevmem
Cevap
71Cevap
Evet düşünüyorum ama eskilerde kaldı bence, şu an günümüzde misafirperver olan insan sayısı çok az haklı olarak. çünkü kimseye güven olmuyor herkes kendi çıkarını düşünüyor dostum diyeceğiniz insanlara bile güvenemiyorsunuz. ve dahası zaten ülkede durum kötü yani ekonomi ya da sinir stres çok yüksek. ama yine de 29. sırada olması bence iyi olmuş tabi ki daha yukarlarda olabilirdi ama söylediğim gibi çok az bir kısmı artık misafirperver bu ülkenin. tabi ki bu bölgeden bölgeye değişiyor. genelde ülkemize gelen turistler memnun kalıyor
Selam gadası 🙃
Misafir olmayı da misafir ağırlamayı da çok severim.
Bundan 10 15 sene öncesine kadar kesinlikle çok daha misafirperver bir halktık ancak son yıllarda artık bu özelliğimizin köreldiğini ve gelene hizmet edilecek vs diye üşengeçlikle kimsenin gelmesini istemeyecek hale geldiğimizi düşünüyorum tabiki bunda apartman yaşamlarının yaygınlaşıp mahalle kültürünün kaybolmasının da etkisi çokça var.
Maalesef, geriye gidiyoruz bazı konularda.

Nasıl 29. sıra da olabiliriz aklım almadı bu işi 🤔
Var ya hiç misafir sevmiyorum, evim benim özel alanım, kimseyi evimde ağırlamak istemiyorum, birisi misafir olup gelecek diye aklım çıkıyor, bende kimseye misafir olarak gitmiyorum, ne bana gelsinler, ne ben gideyim. Ben insan sevmiyorum ya
1. sırada sanırım Araplar vardır.
Çünkü cahiliye döneminde bile misafire çok önem verilir. Öyle ki misafirliğe gittiğiniz zaman istediğiniz kadar Kalabilirsiniz. Size kimse yeter artık git demez.
benim evimde çocuklarım aç perişan durumdayken ben asla misafirperver olamam kusura bakmayın
ben kabullenemiyorum, hangi vicdan sahibi insan ülkemizin çoğunluğu asgari ücret ile geçinirken, suriyelisine afganına ıraklısına pakisatnlısına gıda fırın para yardımı yapar? bizim gençlerimiz ünv için sınava girerken sığınmacı altındaki pejmurde tipler sınavsız ünv giriyorlar, onca öğretmen açıkta beklerken suriyeli öğretmen iş buluyor ve daha saymadıklarım bir sürü olmsuzluklar ve hala msiafirperveriz biz islamız yahu böyle islamiyet olmaz asla olmaz halk aç aç ekek olmuş bilmem kaç lira hala neyi tartışıyorlar bilmiyorum
ispatla lan bu dediklerini, kimse devlette yardım almıyor merak etme ülkede herkes çalışıyor yalan atıp durmayın.
@cadıavlayan ispata gerek hepsi özel idare kartları ile alışveriş yapıyor git ptt atm önüne git merkezi marketlere git frınlara hepsinden il özel idare kartları ile alışveriş yapıyorlar
bu arada lan senin babandır ş@refsiz
@cadıavlayan anlaşıldı sende o asalak sığınmacı köpeklerdensin
Köpeksin sensin ispatlayamadım ağladın hemen , ş@refsiz köpek seni
Kaç yaşına gelmişsin hala yalan söylüyorsun, en ağır işlerde göçmen çalışıyor.
katılmadığım araştırmadır.
yahu bu araştırmayı yapanlar başlı başına yanlı bir tutum sergilemişler. turizm açısından gösterip misafirperverliği yormuşlar. madem misafirperverliği yormuşlar ona göre yorum yazacağım.
birincilik ülkemizin olmalıydı, kim ne derse desin. ülkemizde her milletten insan olduğu gibi milyonlarca da sığınmacı var. bunu görmemek için kör olmak gerekiyor. geçenlerde de birleşmiş milletler angela merkel'e, almanya mültecilere kapılarını açtı diye bilmem ne ödülü vermişti. sizin anlayacağınız, çer çöp bir araştırmadır.
Hayır, eskiden hep ilk olduğumuzu zannediyordum, demek ki baya şey değişmiş, ya da ben yanlış biliyordum!
Ama şaşırmadım :(
Son olan biten algılardan sonra, insanlar baya bir kendini korumaya aldı! Sanırım ciddi bir güven sorunu doğdu!
O zihin ve düşünce okuma zımbırtıları filan!
İnsanları baya bir hırpaladı!
Çıktım işte, umarım sorularınıza cevap alabilmişsinizdir!
Çok çok rica ettim!
Doğu illeri misafirperver ama batı artık hakikaten de batılılaşmış. İstanbul ya da İzmir artık bu konuda ayırt edici değil Avrupa'dan.
Ülkede Türk kalmadığı için 1. sıradan 29. sıraya gerilememiz normal.
evet
Hepimiz?
Çıkmam, böyle yorum yapmayı seviyorum.
Genelde evet.
Daha özgür hissederim
Dünyanın her kesiminden insanlar bizim ülkemizde yaşıyor
Yatağımiza girmedikleri kaldi
çok geride kalmışız. inanmam ben buna. japon ve koreden sonra 3. olmamız gerekrdi bence. kimmiş ilk 3
Eve misafir gelmesini çok seviyorum ağırlamak da bir o kadar hoşuma gidiyor Zaten sevilen yere gidilir eve misafir olunur diye düşünüyorum insan sevmediği rahat edemediği bir yere gitmez ve o kişi ile de görüşmez
Valla dürüst olucam umrumda değil yalan dolan. Ben sevmem misafir. Kafa dinlemeyi daha çok seviyorum. Nerde çokluk orada otluk
29 mu şaşırdım ama şunu düşünüyorum, eskiden öyleydik maalesef...
Evet bence biz yeteri kadar misafirperveriz. Bazı insanların gelen yabancıları dolandırması bizi 29 a atmış yoksa ilk sıralarda olmamız lazımdı.
Kuzey Afrika'nın yarısını ve Ortadoğu'nun birçok insanını misafir etmişiz. Ülkemiz Mülteci cennetine dönmüş ama 29. sıraya yerleşmişiz. Birinci sıraya yerleşmek için daha ne yapalım
Adamına göre muamele ederim.
Negatif enerjili, rahatsız edici tipler, hem hanemin hem de kalbimin kapısından içeri giremez. Bu konuda oldukça net ve tutarlıyım.
Ailemizden bu örf ve adetle büyüdüğümüz için misafiri çok severim ve elimden geleninde fazlasını yapmaya çalışırım çünkü ailemizde öyle gördük öyle büyütüldük oyuzden misafir baş tacımızdır
İlk 10' da bile değiliz vay be. Ama eskisi kadar komşuluk ilişkileri de kalmadı misafi ağırlama durumuda.
Bu arada fenomenliğin mi gitti?
10milyon uzerinde yani %13 oranunda farkli uyruklu vatandas yasiyor Turkiyede bence bundan daha iyi misafirperver olunmaz..
Misafire iyi bakarız da. Türk milleti eskisi gibi değil artık. Her şeyde gavurlara özendikleri gibi iyice gavurlaşti insanlar.
yani gelene elimden geldiğince adetlerimizi yaparım gittiğimiz de aynı şekilde elim boş gitmemeye çalışırım.
Yaaa ne demezsiniz o kadar misafirperveriz ki komşunun kocası bizimde kocamız oluyor artık ag🤣 yeni yüzyılın adı komşu * bize de düşer oldu artık
Bu ekonomik şartlarda çok zor
Bence gayet de misafirperver bir ülkeyiz. Baksanıza Afganlısı Mısırlısı Somalilisi Suriyelisi hepsi bizim ülkede 😂🤣
@Nelskdaua zorunami gitti o...
araştırmaya katılanlar muhtemelen anketin amacını anlayamamıştır , kaldı ki niteliğe değil Türkiye'nin ismine göre yapılmış bır araştırma kanımca , Türkiye hakkında pek de iyi haberler çıkmıyor son gunlerde
Türkiye misafirperver değil. Menfaati olunca misafirperver işine gelenlere..
Nasıl ya?😄 1. Sırada yer alan ülkeyi çok merak ettim.
Her gördüğü turisti soymaya çalışırlarsa ya da taciz etmeye olacağı bu
Hadi ya bence 29 baya gerilerde, ne bileyim o kadar övünüyorlar felan birinci kimmiş?
Bu araştırmayı kim yaptıysa bizi tanımadan yapmış alakamız yok ilk ücte olmamız lazım
Hani bizden misafirperveri yoktu 😃 yine kandırıldık
Sen benim sorularıma gelmemeye devam edersen bende gelmeyi bırakıyorum hanımefendi iyi akşamlar
Artık kimse kimseyi istemiyor. Misafirlik kalmadı.
Eskiden öyleydik ama artık değiliz bu da bizden kaynaklanmıyor kötü niyetli insanlar çok arttı
Bizden fazla misafirper kim var acaba neye göre bu sonuçlar
Valla kapılarda yatiyoruz daha ne olsun bence iyiyiz
En misafirperver ülke hangisiymiş? Bence bizden iyisi yok.
Bence ilk 5 e gireriz. Türkiye gibi misafirperver ülke mi varda..
Değilim kimseyle konuşmuyorum ben sevmem öyle şeyleri
Misafirperverliği geçtik. Artık yolda yürürken bile doğru düzgün yürümeyi ve doğru selam veremeyen insanoğlu haline geldik. 😃
en ustte olmamız lazım D:
misafir sevmem komşularımla bile muhatap olmuyorum 😂😂
Geç onu. Millet birbirini görünce köpek gibi kaçıyor artık.
Anketi batı bölgelerde yaparsan böyle olur. Doğuya giderseniz misafirperverliği görürsünüz
Misafirperver olduğumuzu kim söyledi zaten. alakası bile yok
İlk 10'a girmemiz lazımdı.
yunanları geçtik mi onu söyle...
Misafirlerden nefret ederim genelde kovarım ya da kovmaktan beter ederim.
Misafir sevmem
2019 dan sonrası için o olay bitti virüsün geleneği devam ediyor
Misafiri gelmediği sürece severim..
İlk sırada amerikamı var
İlk beşe girmeliydik yakışmamış bize
En azından benim ailem öyle genellestiremeyecegim
ilk sıra bizim olması gerekiyordu aslında
Evet severekde yaparım
Elimden geldigince🙏🙏🙏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?