Taksiciler Odası Başkanı: Taksi toplu taşımadan ucuz! Sizin tercihiniz toplu taşıma mı taksi mi?

Birkaç kişiysek katılıyorum. Bir basım olmuş kaç tl, 3 kişi binsek aktarmayla falan zaten geliyor 60-70 TL'ye. Taksiyle daha rahat.
Eskişehir'de toplu taşıma taksiden ucuz. Bazen toplu taşımayı kullanırım, bazen yürürüm. 3-5 yılda bir taksiye binerim. İşitme engelli olduğum için toplu taşıma bedava. Arabam var; ama şehirde park yeri sıkıntısı tavan. Engelli olmama rağmen, engelliden ücret almaları da saçma. Zaten şehrin her yeri birbirine yakın. Ne gerek var arabayla oradan oraya gitmeye?
Taksi ve takscilerin çoğunu sevmiyorum çünkü kuralara saygısız kültürsüz bir toplumu simgeliyor benim gözümde, ama normal şartlarda metroyu tercih ediyorum hem rahat hem de temiz insanlarda olduğum bölgede düzgün. Taksiye 4 kişi binmek mantıklı ve öyle yapılmalı bence de. Hesap olarak daha ucuza gelecektir,
Kısa mesafe 3 kişi taksi mantıklı. Burada bir biniş 6,5 TL 3 kişi 19,5₺ 4 kişi 26 ₺
Tabii kısa mesafede işe gitmediğimiz ve bu kısa mesafelerde neredeyse yürünebilecek bir mesafe olduğu için ve de her zaman kullanmadığımızı için yine el mahkum otobüse biniyoruz.
Evinin önünden otobüs durağına kafar evet ucuz.
Beylikduzunden Kadıköye git bakalım ne kadar tutuyor.
Taksi kısa mesafede 4 kişi isen ucuza gelir. Oda mahalle içinde anca. Pendikten Kadıköye yine taksi tut, taksici der artık oğlanın düğünü yaptık diye.
Görüş
53Görüş
Taksiciler odası başkanı hayal aleminde yaşıyor ya da milleti uyutuyor. Adam İstanbul'da otobüsle bir yere gitse 7,60 falan öder. Fakat oraya taksiyle gitse misli misli fazla para öder.
Etimesgut emirler unutuldu yeminler :) Dolmuşlar tercihimdir sebebini bilmiyorum ama EGO yu sevmiyorum ( Ankara DA BELEDİYE OTOBÜSÜ) taksiye zaten hiç binmedim.
Taksi daha rahat olabilir ama mesafe önemli. Taksimetre bildiğin kronometre gibi yükselip duruyor insan bakmak istemiyor. Otobüsle son durağa kadar aynı fiyattan gidiyorsun
Nasıl aktarma daha ucuz? beylikdüzünden kadıköye 11 tl'ye gidiyorsun mesela. hangi taksi beylikdüzünden kadıköye 11 liraya götürüyor? söyleyin bende kullanayım hergün o taksiyi :)
Beylikdüzü'nden Kadıköy'e tek araçla gidiliyor zaten, aktarma mı oluyor o :))
aktarmalar da yine 5 tl falan. 3 kere aktarsan bir yere 15 yapıyor, 26 tl'ye yine istediğin yere gidiyorsun. Takside kontak açma 15 tl zaten nesi ucuz hala anlamadım :)
İstanbul'da yaşamıyorum ama İstanbula gittiğimde metrobüs aktarmaya dahil değildi en son. Otobüs 8 TL'ye yakın, metrobüs 12 TL'ye yakın. 20 TL 1 kişi. 3 kişi binsen 60. Zaten gideceğin yer çok uzak mesafe değilse 60 TL'den az tutuyor. Kadıköy Beylikdüzü taksisinden bahsetmiyorum :D
İstanbul taksileri yakın mesafeye müşteri almıyor bu arada o detayı unutmuşsun arkadaşım :)
Doğrudur anneme motosiklet çarpmıştı taksi çağırdık (ambulanslık durum yoktu ama kontrole gidelim dedik) götürmedi adam 😅
İşte o yüzden toplu taşıma kullanıyorum ya da yakın mesafeyse scooter'ımla gidiyorum. Taksiciler yaralı parmağa işemez. Havaalanı patlamasını unutmadım daha, başka ülkede taksilerin hepsi seferber olup hastaları taşırken bizdekiler 100 euro istiyordu hastaneye götürmek için.
Benim için şu an en ucuzu kendi arabam Sabah çocukları okula bırakıyorum akşam da alıyorum Servis parasını düştüğünde yol parasını düştüğünde araba daha ekonomik oluyor rahatlığı da bana kar
Raylı sistemleri ücretsiz kullanıyorum ama yine kendi arabamla gidiyorum o yüzden taksi tasarruf oranını bilmiyorum.
Essahtan mi? Yok, yahu. Yine toplu taşıma ucuz, tercihim toplu taşımadan yana, cam kenarında da oturdum tadından yenmez
arabaynan eve git gel 100 lira yakıyorum geçen taksiyle gittim 40 lira tuttu git gel 80 taksi arabamdan daha ucuz
Taksi gelmiyor ki geçen acil bir şey oldu taksi gelmedi sınava geç kalıyordum martitag bulduk 2 dk geldi adam.
Taksi bulabilen var mı İstanbul'da , ya da bulupta binebilen?
Otomobilin fiyatını demiştir yahu doğal olarak koca otobüs daha pahalıdır...
Tam biket basanlar grup halidne binerse mantıklı bir tercih taksi
Taksiciler derneği kafayı yemiş herhalde? Nası ttksi daha ucuz? Adama gülerler 😀😀
kedilerle taksi tek başımayken toplu taşıma ama genelde yürüyorum ben çoğu yere
Çoğunlukla tek olduğumdan dolayı toplu taşımayı tercih ediyorum..
Hangi şehirde olduğuna bağlı değişiyor, burası küçük bir yer o yüzden kullanıyorum.
Motosikletim var çok şükür kilometre başı 60 KRŞ yakıyor :D
Taksiye hiç binmedim hep toplu taşımaya bindim toplu taşıma
Arabam var çok yakıyor. Taksi çok yazıyor. Toplu taşıma virüs ya da taciz batagi...😂
Araba var yakıt olarak az görünsede masraflarıyla çok pahalı oluyor
En İyi Görüş