Susuzluk tehlikesi beni çok korkutuyor ya :(
İSKİ'nin verilerine göre bugün ölçülen doluluk oranı %42,99'muş. Alibeyköy Barajı'nda da doluluk oranı %28,41'e düşmüş.

Susuzluk tehlikesi beni çok korkutuyor ya :(
İSKİ'nin verilerine göre bugün ölçülen doluluk oranı %42,99'muş. Alibeyköy Barajı'nda da doluluk oranı %28,41'e düşmüş.

Kuraklık gelecekte dünyanın en büyük sorunu olacak, bu bugün ortaya çıkmış bir şey değil, burada bahsedilen aslında içme suyu yetmemesi ve mevsimsel bozulmalar, yoksa dünyadaki su bir yere kaçmıyor. Ayni su döngü içinde ama tavşan gibi kontrolsüzce üreyen ve kendinden başka doğal düşmanı olmayan bir türden bahsediyoruz. Nüfus böyle artmaya devam ederse, doğa bu nüfusu yine dengeler ama çok acıklı olur. Bugun olmasa bile uzun vadede, salgın hastalıklar ve daha kötüsü açlık, susuzluk gibi sebeplerden toplu ölümler başlar. Hali hazırda oluyor Afrika'da zaten ama kimsenin umrunda değil, sadece suda değil, yiyecek sıkıntısı, aşırı nüfusun atıkları, sürekli daha fazla üretmek zorunda kalan sanayinin karbondioksit ve bir sürü zararlı gaz salınımı vs vs dengeyi kaçırdıkça işler dahada sarpa sarar ve bir noktadan sonra durdurulamaz bir hal alır. Ya çok büyük bir savaşla nüfus normal seviyeye iner ya da covid 19 dan daha ölümcül bir salgın hastalık bunu yapar, ama şaşmaz bir şekilde olur bir şeyler.
Coğrafya derslerinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Bildim bileli barajlarda su yok , susuz kalacağız denir ama hiçbir şey olmaz.
Ülkemiz temiz su kaynakları olarak çok çok fazlasıyla kendine yeten bir ülkedir. Hiçbir zaman susuzluk ve kuraklık olamaz bu ülkede.
Yüzlerce akarsu, tatlı su kaynağı, barajları olan bir ülkeden bahsediyoruz. Daha geçen yıllarda Türkiye den Kıbrıs'a su vermeye başladık.
Gazetelerin yapacak haber bulamadığında sayfalarını doldurmak için standart olarak yaptığı haberlerden birisi işte. Boş muhabbet.
En önemli ders Coğrafyadır çünkü insan mekan ve arasındaki bütün ilişkiyi inceler ama olayı basit bir evoporasyon hikayesinden ibaret zannediyorlar.
Katılıyorum çok haklısın 👍
Türkiye su zengini bir ülke mi? hahaha gülerle buna
Gülerler mi? Ne zaman susuz kaldın bu ülkede. Ne zaman su krizi oldu. Ben hiç görmedim.
Su konusunda dünyada en şanslı ülkelerden biriyiz.
Bu kafayla devam et...
boş ver cahili haberlerde ne görse inanıyor Coğrafya Lisans okumuş birisi olarak @tutsikiyanchek seni destekliyorum
Selametle 👍
😎👍🏻
Engellede boş boş yazıp bildirim gönderip durmasın
Eyvallah dreamghosters 👏 Konunun uzmanından destek almak önemli 👍
Rica ederim 😎👍🏻
Su olayına devlet el attı ya su şurası falan fakirin suyunu alıp zengine verelim diye uğraşları daha neler neler çekecek bu millet
Zenginlerin yerin yüzlerce metre altından sondajla su çekmesine ses etmezsen daha çok dereler kurur barajlar susuz kalır
Su zengini coğrafyada su fakiri hayat yaşıyoruz ya diğer çoğu şeyde olduğu gibi memleket neyden zenginse millet ondan mahrum kalıyor hep
Bu mevsimde normaldir. Kış yağışları seviyeyi arttıracaktır.
Ama tabi su kullanımı konusunda sınırlama ve denetim şart. Çünkü ülkedeki en değerli kaynak su'dur. Ve susuzluk çok yakın bir risktir.
Su olmazsa açlık, sefalet olur, hastalıklar artar.. vs
Cevap
62Cevap
Bir çok ülkeden bile nüfusu fazla olan bir şehir için normal olabilir ve git gide artan nüfusta devam ediyo. İstanbul yerlisi olmayanlar kendi memleketlerine dönse kalabalıkta azalır fiyatlarda düşer susuzluk sorunu da trafik sorunu da çözülür. Gerçi ülkede kuraklık ve yanlış politikaları da unutmamak lazım.
Tamamda o barajlarin içilerek bittigini mi saniyorsunuz, elektrik uretimi icin barajin kapaklari aciliyor ve su bitme noktasina geliyor. Yani elektrik satip para kazanmak icin sulari bitiriyorlar sonra insanlara su kalmadi deniyor
Kalmayız. Barajlar da su azalınca susuz kalacaz diye bir şey yok. Deniz suyunu arıtma tesisleri vasıtası ile semt şebeke depolarına takviye yapıyorlar.
İSKİ’de 2 yıl kadar çalıştım oradan biliyorum
Boş yere korku.
1994 den beri Dünyada su oranları 7cm artmış aksine sulu ve soğuk günler bizi bekleyecek 😄
İnsanları hep boşa korkutuyorlar...
Farkında isen kışa giriyoruz yazdan çıktık normal değil mi azalması yapış kışın oluyor insanları telaşlandırayım hemen
İnşallah kalırız ekmek 100 lira mazot 200 lira olur.. bu millete az bile. Ne zaman aklınız başımiza gelecek
Uzak değil biz görür müyüz bilmem ama su savaşları çıkacak içme suyu bulunmayacak israf etmeyin lütfen
Her sene aynı terane. Bişey olmaz. Bence ekonomik olarak daha büyük sıkıntılarımız var bunları konuşmak lazım. Önümüz kış faturalar katlanacak mesela?
İzmirde uzun süredir yağmur yağmıyor. Oysa ki bu zamana kadar fazlaca yağardı. İlerleyen günlerde bunun acısını çekecek gibiyiz.
Ver korkuyu.. Korkan insan daha kolay yönertilir neticede..
Her sene bu mevsimde aynı tartışma oluyor sonra yağmur yağıp dolduruyor
Kalmayız. Daha düşük seviyelerde görüldü. Önümüz kış. Toparlar
Ülkede hicbiseyin bereketi kalmadı ki boş ver gitsin.
Yağış mevsimi başladı, dolar birkaç haftaya merak etme
İnşallah kalırız da dünyanın sonu gelir insanların hepsinden nefret ediyorum hiçbirşeyi haketmiyolar
Kalmayız kışa giriyoruz yağmur-kar yağar bir şeyler.
Kalırız! Dağıtım sirketin de çalışıyorum millet deli gibi kuyu vurduruyor yakında susuz kalacaz
Eninde sonunda susuzluk baş göstericek dünya kaynakları sınırlı
Her sene bu duyuru yapılır ki insanlar su tasarrufuna gitsinler. Korku verilir bir bakıma
Yıllardır aynı hikayez zaten kış geliyor ne susuz kalacaksın
20 Yıldır hep susuz kalacak mıyız sorusu. Kalmayız merak etme. Doluluk oranı yine artar.
maalesef çağımızın büyük sorunlarından biri de bu, kuraklık.
Bunu dusunmek icin biraz gec degil mi * kuyruga geldiginde illa bi sanci cekicez
Susuzluk kısa bir süre sonra hepimizin yüzleşmek zorunda kalacağı bir gerçek.
Son 4/5 yıldır aynı muhabbet var kaldıgını görmedim ama kalmıcak anlamınada gelmiyor fazla insan az baraj
o kadar suriyeli afganlı iranlı rus filan varken birkaç ay anca yeter o su
Artar bir şey olmaz.. Kışa girioz.
Bizim burada sürekli sular kesiliyor:(
Hiçbir şey olmaz her yıl öyle diyorlar
yağmurlar yağdıkca öyle bir sorun olmaz
Kişa giriyoruz dolar merak etme
Her sene denilir bu laf bi yağmurla çözülür
Suriyeliler çeşmelerini açık bırakıyorsa demeekki
Kış geliyor dolar tekrar
Cenabet gezmeyinde Allah size acisin
Gündem kalmasa barajlar bitiyor bu ülkede.
Her sene aynı muhabbet oluyor. Bıkmadılar
Alnımız secdeye değiyor sorun yok
İstanbul düşünsün bana ne 😂😂
Desene daha evlenemeden ölcem 🥺
Yağışlar başlamadı daha
Ceehapeye oy attıkça daha çok Susuz kalırsınız siz
Kış geliyor zaten, yağışlar başlayınca yine doluluk oranı artar
kalmayız nıye kalalım bakma agzı olan konusuyor :)
Her sene aynı muhabbet
Susuz kalacak gibiyiz
Yağmusuz başlamış kış İstanbul için
En fazla ölecez oda zaten birgün olacak 🤣
Her sene aynı haber bişey olmz
Her yıl böyle yalan atıyolar hiç sususz kalmadık
Inşallah kalırlar bunlar hep zina yüzünden
Denizden arıtır yine susuz kalmayız merak etme
Zaten yağmur sezonu yaklaşıyor.
Kaliriz insallah mustehak bu ulkeye
Kış geliyor. Dolar inşaallah.
Kış geliyor yağışlar başlar sorun olmaz