Zafer Partisi'nden zerre kadar hoşlanmıyorum. Çoğu meseleyi de Ümit Özdağ'ın öyle anlattığı gibi çözeceğini de düşünmüyorum. Ama bu grizekalı hükümet ve muhalefetin aymazlığı yüzünden hiç düşünmeden basacağım sırf şu rezilliğe tepki olsun diye
Chp sorsan mangalda kül bırakmıyor ama entegrasyon bakanlığı kuracağız diye saçmalıyorlardı Özdağ çıkıp işi gündeme zorla getirene kadar
Cidden bu hale geldik artık. Ticari işyerlerinde çalışan Türk görmek imkansız hale geldi bunda bizlerin de hatası var ucuza eleman çalıştıracam diye kendi vatandaşımzı işsiz bırakıyoruz ve yabancıların buraya daha da tutunmasını sağlıyoruz... Daha duyarlı ve akıllı olmak lazım.
Ben bunu yaklaşık bi 5-6 yıl önce Fatih’te görmüştüm bi ufak çaplı şok olmuştum nasıl yani diye ama sanırım alıştım… sahiden ülkede biz yabancı ve azınlık gibiyiz… 😅
Aslında türk eleman istemiyor türkçe bilen yabancı eleman istiyor çünkü türk adam hakkını savunuyor ama yabancı savunma konusunda bir kademe alttadır amaç bu zaten köle çalıştırmak
Hakkını savunamamaktan değil. Suriyeliler'in sigorta gibi bir derdi yok. Zaten sağlık hizmetleri ücretsiz, üstelik yasa-dışı çalışırken devlet zaten sürekli onlara para veriyor. Çocukları varsa çocuk başına da ayrı para alıyorlar. Bir Türk'ün çalışırken ihtiyaç duyduğu çoğu şeye ihtiyaç duymuyorlar. Ha bu işveren için kar gibi görünse de devletin onlara ayırdığı ödenek de yine senin vergilerinden kesildiği için bir kar elde etmiş olmuyorsun. Enflasyonun sebeplerinden biridir mülteci sorunu. Asıl nedeni değildir ama masa yamuk da dursa orada duruyordu bu o masayı tamamen çökerten şey.
röportaja kayılan bir kişi doğruyu söyleme ihtimali hayli yuksek “yabancı uyruklu kişilerin işletmesi bu yüzden mecburen Türkçe bilen eleman arıyorlardır”