+1 yılVefat edenlere Allah rahmet eylesin... Sahte isyanlar, sahte üzüntüler, sahte gözyaşları.. Ateş düştüğü yeri yakar... Sosyal medyada, içi boş temenniler, hayatta kalan birilerini bulup suçlamak ve linç etmek... Klasik insan iç güdüsü... Dün, Roma'da gladyatörlerin birbirini öldürmesinden zevk alan insanın, bugün üzüntülerini dile getirmesini pek ciddiye almıyorum. Hatta suçlamalar bile daha çok kan görme, insan yok etme arzusunun dışa vurumu... Bakın sosyal medyaya... Hayatta kalanları suçlayanlara bakın... Faciadan önce ne çok şey biliyorlarmış.. Hepsini itiraf ediyorlar.. Belgeler, dedikodular kol geziyor etrafta... Peki bu bilgilere sahip olanlar neden önceden o madenin kapısına gidip, "durun öleceksiniz" demedi? O halde siz de suçlusunuz... Ya da yalanlarınızla masum insanları suçlayarak, yukarıda bahsettiğim duyguları yaşama arzusundasınız... İlkel insan klasiğidir, önyargılar ile başkasını suçlamak.
Kişisel kanaatim, günümüz şartlarında bu tür işlerde insan emeğinin tamamen ortadan kaldırılması ve sadece teknoloji (robot vs.) ile çalışma yapılmasının zorunlu kılınmasıdır.
Ha bir de, sağ kalanları suçlayanlar, bunu dile getirdi mi? Hayır.. çünkü onlar için önemli olan birilerinin cezalandırılması ve bunu izleyerek psikolojik zevk almak. bak insanlar ölüyor, sürünüyor, hapse düşüyor... Ben dimdik ayaktayım. Güçlüyüm, akıllıyım.. Zekiyim..
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yıl
Hayır yeterli ceza verilmez. Şöyle ki 301 madencinin ölümüne neden olan şeriatçı akpli Can Gürkan bile, 20 sene almış.
Kaynak :https://www. google. com/amp/s/www. cumhuriyet. com. tr/amp/turkiye/soma-davasinda-ceza-alan-muhendisler-yakalanip-hapse-atildi-madenin-patronu-can-gurkan-covid-19-izninde-1947654
Çünkü Maden kazalarında patronlar, her daim bilinçli taksirle yargılanır. Ama aslında, olası kast bulunmaktadır. Zira hiç bir madende, hiç bir önlem alınamamakla birlikte ; "işçi ölürse ölsün" mantığıyla iş yapılmaktadır. Eğer olası kastla yargılamalar yapılsa, her bir madenci için; 15-18 yıl hapis cezası alırlar.
Yani şeriatçı iktidarlar, hiç bir zaman işçinin hakkını korumaz; sermayeyi korur. ÜMİT Özdağ, madenleri sık sık ziraat eden ve maden patronlarına "Cengiz han yasalarını uygulayacaz" diyen başkandır.
Kaynak :https://www. tiktok. com/@kenjoory/video/7121273093909220609
Ama ne yazık ki maden işçileri, akpye oy vermeye ve ölmeye devam edecektir.. Çünkü çoğunluğu, şeriatçı insanlardır. Yani Ölümü, ihmal olarak değil ; kader olarak görürler. Ama Avrupa 'da bir maden kazası olsa, yer yerinden oynar. Çünkü Avrupa, laik olup ;din veya kader gibi sözler, işlemez.00 Yorumla
u +1 yılAçıklamada yazdıklarına katılıyorum. Söyleyecek çok şey var ama susmayı tercih ediyorum. Bu ilk değildi sonuçta, somada olanlardan sonra millet ayağa kalktı ama görüyoruz ki hala değişen bir şey yok, değişmeyecekte.
113 Yorumla- +1 yıl
Ya bu işi yapmayacaksın ya da bu işin fitratinda var bu yerin altına giren de çalışanda biliyor bunu çalıştıranda he bu işin içerisinde bu var deyip kapatalim konuyu demiyorum varsa bi ihmal cikarilsin ve öyle 3 sene 5 sene hapis bir sene yat çık değil çok ağır ceza verilmeli
- +1 yıl
Herkes biliyormuş gibi konuşuyor da o yüzden kardeşim herkes birilerini suçlama derdinde ölenlerin üzerinden birilerine yüklenme telaşında gibi algiliyorum bu da sinirlerimi bozuyor ama haklısın herkes fikrini söyleyecek platformun amacı da bu neyse özür diliyorum
- +1 yıl
EiG için teşekkürler :D adam özür dilemiş tamam bu arada
- +1 yıl
😅
- +1 yıl
Aynen birader ocak görmemissiniz ama çözümü buldunuz o kadar kolay bu işler eleştirmek sallamak kolay nasıl olsa
- +1 yıl
@Çokkarışıkca lan sende uzatma. Dengesiz, özür dileyip sonra laf atanıda ilk defa görüyorum :D
- +1 yıl
@Çokkarışıkca sen daha çok hesap kapatırsın bu kafayla uzatma dedik.
Cezası kesilecek ama hcbir onlem alınmayacak ve ilerleyen senelerde gene aynı şeyler yaşanacak
29 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
34Cevap
- Gündem konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılSoma'da ki ihmallerin cezası verildi mi ki, burada ki ihmallerin cezası verilsin gadası
00 Yorumla - Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılÇok geçmiş olsun
10 Yorumla
+1 yılYani bunlar artık devamlı olan şeyler açık konuşmak gerekirse belli bir süre daha konuşulacak iki gün sonra unutulup gidecek ondan sonra tekrar başa dönecek, o yüzden Allah'ın takdirinden başka yapacak bir şey yok tedbir konusunda daha iyi tedbir alınması gerektiğini düşünüyorum.
Yani şu anda artık birilerini suçlamak suçlu aramak ne kadar doğru bilemiyorum ama şunu iyi biliyorum ki ne oluyorsa gariban insanlar oluyor.
Rabbim rahmet eylesin ve geride kalanlarına sabırlar versin25 Yorumla- +1 yıl
Hayırlısı olsun dostum ama dediğim gibi olan garibana oluyor
- +1 yıl
Aynen kardeşim 🥺
+1 yılKesilmeyecek.. Cezalandırılacak demeleri de, kimseyi mağdur etmeyeceğiz demeleri de sadece sözde.. Ben Bartın Amasralıyım. Hayatını kaybedenler içinde benim de arkadaşlarım akrabalarım var.. Bizim elimizden gelen hiçbişey yok.. Hâlâ İstanbul'da hastanede yaşam mücadelesi veren abilerim var.. Yapabildiğimiz tek şey dua etmek. Başka yapabilecek hiçbir şeyimiz yok..
Zamanında Manisa Soma da 301 kişi hayatını kaybetti.. Mağdur edilmeyecek, tekrari olmayacak, suçlular cezalandırılacak... vs vs
Hiçbiri olmadı.. Bartın'da da iki göründüler, baş sağlığı dilediler bitti.. 2 gün sonra hatırlamayacaklar bile.. Önlem falan da fasa füse.. Alınmayacak..
En fazla 1 hafta içerisinde yine maden çalışmaya başlayacak..
"Aşağıda ölüm var, yukarıda açlık.. Aşağıdaki ölüm olasılık, yukarıda ki açlık kesin!" demişti Zonguldak'ta bir maden işçisi..
Bu sözü okuyan zaten anlıyor durumun acısını..10 Yorumla
u +1 yılAllah ailelerine sabır versin, mekanları cennet olsun.
İhmal var mı, yok mu? Araştırmalardan sonra ortaya çıkacaktır. Ama herkes ihmal olduğu kanısında umarım ihmalden onca insan hayatını kaybetmemiştir. Kaza bir nebze hani kaza dersin ama ihmal varsa cidden vefat eden insanları göz göre göre katletmiş oluyorlar. Umarım gerekenler yapılır ve suçlu varsa cezasını çeker.
Söyle bor gercek var ki böyle büyük kazalar oluyor ve kısa bir zaman içinde unutuluyor. Ders alınmıyor.
Tek gerçek vefat edenlerin evine düşen ateş ve yaşadıkları acı, Rabbım onlara sabır versin.
10 Yorumla- Gündem konusunda 583 cevap paylaştı.
+1 yılMüslümanın bu gibi durumlarda gönülden Allah-u Teâlâ'ya sığınması, bir taraftan da gücünün yettiği bütün tedbirleri alması gerekir. Biz Sahib'imize sığınacağız, her iş ve hareketimizi O'nun rızâsına uygun olarak yapacağız ve bu arada tedbirlerimizi de hiç elden bırakmayacağız. Allah-u Teâlâ'ya sığınmak, takdirine rızâ göstermek, sebeplere başvurmaya mâni değildir. Hayrı takdir etmiş ve onu bir sebebe bağlamıştır, şerri de takdir eden O'dur, onu da defetmek için sebepler hazırlamıştır. Hazret-i Allah, Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'in şahsında müminlere şöyle emir buyuruyor:"Ey iman edenler! Bütün tedbirlerinizi alın." (Nisâ: 71) Tedbir, ilâhi bir emirdir. Cenâb-ı Hakk tedbiri emrediyor; "Bütün tedbirini al!" buyuruyor. Tedbir bu derece mühimdir.
10 Yorumla
+1 yılAllah ailelerine sabır versin. Allahtan rahmet diliyorum. Evet haklısın işçiye değer verilmiyor. Oysa bu ülkeyi ayakta tutan işçilerimiz küçük esnaflar her zaman göz ardı ediliyor istenilen saygıyı görmüyor. İnsan hayatı bu kadar hafife alınmaması gerekir.
20 Yorumla- Gündem konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılİhmal oldugunu henuz bilmiyoruz madenlerde bazen. ne kadar onlem alinsa bile kaza olabiliyor risk hep var. İhmal tespit edilirse mutlaka bir. ceza olacaktir ancak ulkemide ki cezalar insanlarin icini ferahlatacak boyutta degil. Cezalar fazla insaflı. Hayatini kaybeden emekci kardeslerimize Rabimden rahmet dilerim başımız saolsun
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKaza falan değil. Bartınlıyım şirkete daha önce 2 kere ceza kesildi. Her nasılsa gaz ölçümleri de geçen seferkilerle hep aynı. Bu gaz ölçümlerinin aynı kalma gibi bir olasılığı İMKANSIZ. Yok efendim ihmal mi kaza mı bilmiyoruz demesin kimse. Bilerek oraya insanları ölüme yolladılar. Kimisi akrabamdı kimisi tanıdık kiminin doğmamış çocuğu vardı yüzünü bile göremedi kimisi de bir daha görmemek üzere babasını uğurladı. Daha kazadan 20 gün önce kontrole gelip önlem alsanıx iyi olur diyip çalışmalara devam etmesine izin verenlere ne olacak acaba? Ben onu merak ediyorum.
015 Yorumla- +1 yıl
Peki abla sen bunları biliyordun da neden insanları uyarmadın?
- +1 yıl
İhmal vardır doğrudur ama anlattığın gibide değil
Cevap sahibi+1 yıl@BeniBöʎleBil ablacım ben nesini uyarayım devlet gelmiş çalışabilirsiniz demiş işçide çalışıyorsa ben ne yapabilirim? Herkesinde ekmek teknesi sen çalışmadan başkası çalışır
Cevap sahibi+1 yıl@Çokkarışıkca knk gözünü seveyim senelerden beri bir cihaz aynı ölçümü yapar mı açıklar mısın peki bu cihaz nasıl aynı ölçümü yapabilmiş
- +1 yıl
Aynı ölçümlerden kastın ne anlamadım zaten belirli bi yüzdenin altı %4 ün altı diye biliyorum ölçüm olması lazım yoksa calistirmazlar gaz alarmları var yüksekse yine aynı alarm çalar izin verilmez anlattiginiz gibi kolay değil
- +1 yıl
%4 paylaşabiliyorsunuz %1belkide yani o kadar düşük
Cevap sahibi+1 yıl@Çokkarışıkca Mühendislerin elindeki ölçüm cihazları metan gazının ne kadar olduğunu ölçebiliyor. Bu tür patlamalar tesadüf değil bu ölçüm kesinlikle gözüküyor. Madem mühendisi 15m gidip 25 metre de bir ölçüm yapmaktadır. Bu da raporlarda geçen dönemlerde yapılan aynı ölçüm yazılmış. Aynı şirket 2 kere ceza yedi. Daha 2019 da mı ne bu madneşn tehlikeli olduğu hakkında bir Sayıştay rapor bile yayınladı. 2019 da ki belgeyi şimdi de dezenformasyon diyerek yalanladır. 2019 da ki belge şimdi
Cevap sahibi+1 yıldezenformasyon oluyor
- +1 yıl
Ablacım özel sektör olsa dediğine inanabilirim hepsi memur kim kendini ateşe atarki öyle bir şey olsa çıkacaktır ihmalkar davrananları devlet ihmalkar memurunu mudurunu her neyse koruyacağını düşünmüyorum ölenlerde kendi öz evladı
- +1 yıl
Mesela şimdi yazdıklarını kazadan önce yazabilirdin. CIMER e gönderebilirdin.. Yazdın mı? Hayır... Neden yazmadın?
Cevap sahibi+1 yıl@BeniBöʎleBil ablacım çalışanlar bile biliyordu dedikodu dahi döndü. Ben cımere yazınca cimer waow hemen madeni kapatalım mı diyor ki yayıştayın 2019 ya yazdığı rapora bir şey dememişler.
- +1 yıl
Bir şey dememek? O raporda tavsiye edilenleri yapmamışlar mı?
Cevap sahibi+1 yıl@BeniBöʎleBil raporda böyle bir patlama tehlikesi var diye yazıldı çalışmaların iptal olması lazımdı 350 kot kısmı devlete aitti kullanılsın diye madencilik için kullanım hakkını verdiler. Rapor zaten 300 kotta yazıldı risk var diye. 350 kot kullanım hakkı sunulunca tekrardan başladılar. Bunda kimi neyi şikayet edebilirsin ki
Cevap sahibi+1 yılBu raporlarda madenin tamamen kapatılması lazım zaten adam zarar edicem diye kapatmıyor işçi istiyor bir de
- +1 yıl
Böyle önyargılarla gelip burada kimseyi suçlayamazsın. Aksi halde masum insanların günahına girersin. Bildiğin somut bir şey varsa gider, savcıya anlatırsın.. Şahit olursun... Yani sana suçlu yok demiyorum... Bilmeden konuşma, biliyorsan da o bilgiyi yetkililere ver diyorum.
+1 yılBiliyor musun işçiye değer verilmeyen tek ülke biz olabiliriz.
Çok üzüldüm Allah ailelerine sabır versin..
İhtimal varsa yine işçiye maledilir buna eminim!13 Yorumla- +1 yıl
Devlet yapılacak herşeyi yapmış oradaki çalışanlarda ihmal var iscisinde mı amirinde mı çıkacak ortaya
- +1 yıl
İşçiye değer verilmemesiyle bi alakası yok zor bir meslek yerin altına iniyorsunuz kapalı bir kutu riskler belli Allah rahmet etsin tüm ölen kardeslerimize
- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılİhmallerin cezası orta kademe sorumluya kesilir. Üst tabaka bundan sorumsuzca kurtulur ve hayatına devam eder.
11 Yorumla
+1 yılAllah rahmet eylesin mekanları cennet olsun inşallah yaralılara acil şifalar versin inşallah
21 Yorumla
+1 yılMadenciyim madenciliğin m sini bilmeyen insanlar yorum yapıyor her yerde devlet yapılacak herşeyi yapmış uygulamada ihmalkarlık varsa bu da soruşturmayla ortaya çıkacak kaza riski en yüksek meslek işçisi kendini düşünmüyor. Amiri daha önce bir şey olmadı olmaz modunda olunca kaza geliyor hiç ihmalkarlık olmasa da kaza olabilecek bir meslek yalandan kimse devlete sallamasin
00 Yorumla
+1 yılIsg b sınıfı uzman olacağım ne yazım ki? Söyler misiniz? Hadi abi ne yazayım? B sınıfı isg oldum diploma aldım sınava girmedim. Aldım. Devlet bana yetki veriyor mi? Is veren beni işten çıkarınca ne oluyor? İşsiz kalıyorum. Abi canlar gidiyor ama bakıyoruz
00 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. İhmalin başı, devletin başıdır. Kimi, kime şikayet edebilirsin ki? Herkes 3 maymunu oynar, böyle durumlarda. Hatta işin ucu sermaye sahiplerine dokunacagi için, muhalefet te gerekeni söylemez.
33 Yorumla- +1 yıl
Salla hiç ocağa gitsinmi?
- +1 yıl
Girdin mı?
- +1 yıl
@Çokkarışıkca ocaktan yazıyorum bunları.
Gizli Üye(18-24)+1 yılduyar duymaz kesin kaza falan değil bir ihmal vardır ondan olmuştur dedim ki öyle de oldu ama ihmali olanların ceza alacağına HİÇ AMA HİÇ İNANMIYORUM
11 Yorumla
+1 yılhiç bir para insan hayatından daha değerli değildir.. ve maalesef bu olaylar olmaya devam edicek..
10 Yorumla
+1 yılÇok üzücü bi durum.. Bu sefer mutlaka yapılması gerekenler yapılmalı ölenlerin hepsi bizim insanımız kimse duyarsız kalmamalı!
10 Yorumla- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılBu güne kadar kime ceza kesildi ki yakın zamanda soma faciası yaşandı kim ceza aldı ki bu olayda da ceza verilsin
10 Yorumla
+1 yılNasıl Soma'da yaşanılan maden kazası unutulup gittiyse bu kaza da unutulup gidecek. Yiten canlar geri gelir mi, olan ailelere ve sevenlerine olur. Bu olaya da kader deyip geçtiler, bizim en büyük sorunumuz "kadercilik"!
00 Yorumla
+1 yıliki katı olmuş sayı çok kötü bir durum. yazık aileleride orada bekliyor umutla
10 Yorumla- Gündem konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılAllah rahmet eylesin mekanları cennet olsun
10 Yorumla
+1 yılBende çok üzüldüm Allah'ım kalanlara sabır ölenlere rahmet eylesin Başınız sağ olsun gerçekten Acımız büyük sorumsuz olan kişiler Tabii ki cezasını bulsun nihayetinde çok kayıp yaşadık
00 Yorumla
+1 yılNe zaman kesildi ki şimdi kesilsin? Ne Marmara depreminin cezası kesildi ne Soma nin. Ne Çorlu tren faciasının cezası kesildi ne de bunun cezası kesilecek
00 YorumlaGündem konusunda 1,6b cevap paylaştı. Üzgünüz bu çağda hala bu tür kazaların olması kamunun denetim mekanizmasının zayıf olduğu açık. Dünyada bu sıklıkta kaza ve bu kadar çok insanın öldüğü maden ocağı yok. Üzülmemek elde degil
00 Yorumla
+1 yılNerdee. Tabi ki hic bir sey olmayacak. Ciddiye alinmayip, onem de alinmayacak. Daha once de yasandi, hani nerede onemimiz? Yazik gunah, hic bir deger verilmiyor iscilere, insanlara. Yaziklar olsun!
00 YorumlaGündem konusunda 1b cevap paylaştı. Tövbe Estağfurullah Maden ocağı radyasyon mu? Saçıyor Ölüm sayısı nasıl yükseliyor anlamış değilim Çok kötü üzüldüm gerçekten Vefat edenlere Allah Rahmet Eylesin Yakınlarına Sabır Versin
00 YorumlaRabbim rahmet etsin. Çok zor bir durum evlerine ekmek götürebilmek için yerin bilmem kaç at altına iniyolar. Benim babam da madenden emekli oldu hep anlatırdı orada çalışmanın zorluklarını. İnşallah bidaha böyle şeyler yaşanmaz takrar.
10 YorumlaSayıştay maden ocağında grizu patlaması riskine karşı uyarmış göz göre göre cinayet gereken yapılmalı
00 Yorumlaİçimiz yanıyor ama ateş en çok düştüğü yeri yakıyordur. Sabırlar diliyorum. Gidenlere Allah rahmet eylesin, kalanlara da yardımcı olsun, çok acı…
00 YorumlaGündem konusunda 878 cevap paylaştı. Ihmallerin cezası ne zaman kesildi ki bu sektörde en yakin örnek soma idi artık bir yenisi daha eklendi maalesef
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKonuşmak istemiyorum ve sinir üzüntü bir arada. Değişmeyecek diyorum sadece.
10 Yorumla
+1 yılAllah rahmet eylesin. Allah ailelerine sabır versin
00 Yorumla
+1 yılHiçbir şey olmayacak ateş düştüğü yeri yaktığıyla kalacak
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılherkes hak ettigi gibi yasiyor. yasamaya da devam etsinler.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen tatlı canını sıkma Burak cezası kesilir neyse
15 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılrica ederim Burağk
Cevap sahibi+1 yılYoo dkdhd
+1 yılHata kimde bulmak lazim
10 Yorumla
+1 yılAllah ailelerine sabır versin.. Bu da zamanla unutulanlar arasına girecek...
10 Yorumla
+1 yılNe diyeceğimi bilemiyorum artık
10 Yorumla
+1 yılAllah rahmet eylesin çok üzgünüm
10 Yorumla
+1 yılAllah yardımcıları olsub
10 YorumlaRabbim hepsinin yardımcısı olsun. İş güvenliği konusu ne olur çözülsün artık. Denetlensin buralar...
00 Yorumla
+1 yılÜzücü bir durum sabotaj şüphem var
10 Yorumla100 ü geçer ölü sayısı
04 Yorumla- Gündem konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılKesmezler çünkü sorumlular yine akpli katil bunlar.
01 Yorumla Allah rahmet eylesin yakınlarına sabır versin
00 Yorumla
+1 yılbir ceza keilmez
00 YorumlaGündem konusunda 380 cevap paylaştı. Somada kesildi miki burada kesilsin.
00 Yorumlatayp gitti geldi olay bitti
00 Yorumla
+1 yılSöylenecek söz yok cidden
00 Yorumla
+1 yılRabbim herkesi korusun yaa
10 YorumlaGündem konusunda 753 cevap paylaştı. Ceza cehalete değil bilime kesilecektir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİçim acıdı ya
10 Yorumlaİhmal değil kaderin planı
00 YorumlaArtık kömür yakmak ne arkadaş?
00 YorumlaÖnlem şart
00 YorumlaGündem konusunda 461 cevap paylaştı. Umarız
00 Yorumla- Gündem konusunda 343 cevap paylaştı.
+1 yılUmarız
00 Yorumla Zannetmem
00 Yorumla
+1 yılKesilmez
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası