Tanrı bile bize yaşama hakkı vermişken hükümetler krallıklar devletler neden bizden bunları alıyor. Tanrı bizi neden birbirimizi öldürmemiz için yarattı anlam veremiyorum. Sormak lazım Tanrı nerdesin.

Tanrı bile bize yaşama hakkı vermişken hükümetler krallıklar devletler neden bizden bunları alıyor. Tanrı bizi neden birbirimizi öldürmemiz için yarattı anlam veremiyorum. Sormak lazım Tanrı nerdesin.

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ben tanrıya inanmıyorum
Tanrı sana akıl verdi gerisi sana kalmış. Sıfırdan zengin olanlar nasıl yapıyor
Evet doğru akıl verdi. Ama insanların kanlarını sömürerek bir zenginlik mi istemek gerekiyor sen kavramı veya söylemi zenginlik veya fakirlik olarak anlamışsın
Benim babam kimseyi sömürmeden çalıştı 10 daire aldı ama sağlık da kalmadı tabi
İşte bir şeyleri feda etmiş. Ne nefes bırakmış o taş binalarda onlar onu geri verebilecek mi?
Sen 1 daire al sağlığını feda etme. İmkansız değil çalışana Allah veriyor
Kimi dolandırırsam kimin parasını çalabilirsem o evi alabilirim. 1 milyon 250 bin aldığım maaş ile ben bunu almak istesem baban gibi 25 yıl duvara gömmem gerek nefesimi.
Abartma bee ben bile alabilirdim 10 yıl evvel 100 bin liraydı giriş kat bir daire. Kredi çekip ödeyebilirdim. Bana çok para kalmaz diye korkup almadım. Keşke alsaymışım. Şimdi de kredi çeksen alırsın faizler çok düşük. Bu hayatta hep cesurlar ve çalışkanlar kazanır
Pekala Kredi çekelim. 500 bin TL çektin bunu öderken ne yiyeceksin içeceksin?
Ek iş yapacaksın, en azından ilerde taksitlerin sana göre düşük kalana kadar. Bir arkadaşım geceleri özel davetlerde restoranlarda çalışıyordu, valelik, magaza sayımları vs vs
Ek iş yapacaksın :) insan olmayalım galiba.
Tanrı biraz sadist olabilir diyenler var.
Bir çok duygusu olan bir varlığın nasıl tek bir duyguyla hareket etmesi beklenebilir ki
Nediyon hocam
neden baphomet :D
Neden Tanrı?
Baphomet de tanrı sonuçta. Baphomet'in de tanrı oldugunu kanıtlayabilirim :D
Nasıl kanıtlayacaksın dinliyorum.
Bu resime bakınca aklıma binbir türlü şey geliyor. Bir kişiden çok temsil gibi. Biraz teknik konusacagım umarım sorun olmaz. Çok değişik terimler kullanabilirim şimdiden affola :)
. Öncelikle as above so below dedigimiz simyada da kullanılan işareti kullanıyor. Eliyle yüksegi ve alcagı ifade ediyor yani Bu aslında Merkabah da (Yahudi Mistizimi özel bir bölüm) Arich anpin ve zeir anpini ifade ediyor. Bunun tamamı YHWH olarak adlandırılır. Tüm bütünü. Tanrı'nın üst ve alt versiyonu gibi düşünebilirsiniz.
Keçi suratı var değil mi, bu Azazel (azel) yani keçi olarak adlandırılan eski ahitte bahsediliyor kendisinden tam olarak. Enoch kitabında da geçer, düşmüş melek Azazel'in yüzünü anımsatıyor bana. Kafasının tam ortasında alevler var bu üstten aldıgı bilgiyi enerjiyi ifade ediyor. Tanrısal bilgi vs.
Gördüğünüz gibi üst bedeni kadınsı alt tarafı da erkeksi, Dişil ve Eril enerjilerin birleşimini ifade ediyor bu da Kabalaistik (Yahudi mistizimiyle alakalı özel bir kavram çok derin imgelemeleri içeriyor ayrıntısına girmeyecegim ama biliyorum.) bir bütünü ifade ediyor. Üstte ve altta ayı göstermiş. Bu da ciddi bir Kabalaistik sembol. Normalde Yahudi Mistiziminde Sol sütun ay ile ifade edilir ve yüksektedir. (En üst taraflarında kabalanın.) ve bu Qliphot'u ifade eden bir şahıstır Baphomet fikrimce. Qliphot da sol sütundan türemiştir. Kabala'nın satanik versiyonudur kendisi.
Bir de karnının ortasında iki tane yılan var biri kara biri beyaz işte bu da bu kabalada ifade edilen iki yılandır. Hermes'in Caduceus (asasına) kadar yolu var bu imgelemenin. Bu da Hermetik-Simyasal sembol işte.
Bunun ayakları toynak şeklinde bana Pan tanrısını ifade ediyor. Doğa tanrısıdır. Hristiyanalr tarafından şeytanlaştırılmıştır maalesef.
Altta Ephilas Levi yazıyor burası bana komik geldi :D kendisi kaos büyücüsüdür. Herhalde onun kitabından alınmıs bir görsel asdcsa
Uzun lafın kısası Baphomet = Qliphot = Tanrı'nın Gölgesi (Tanrı'dır ama onun gölge versiyonu.)
Çok güzel yazmışsın not olarak aldım. Gerçekten bilen insan görmek hoş teşekkür ederim :) o kitabı da en kısa zamanda okuyacağım
Kaos büyüsü seviyorsan Ephilas Levi takılabilirsin. Ben kaos büyücüsü değilim, ama kaosun en iyisi o dur. Fakat onunla baphometi ilişkilendiremedim :) rica edeirm iyi okumalar
İnternet den görüntülediğim bir tasvir. Şeytanla alakalı bazı kitaplar okudum ve baphomet beni etkiledi. Özellikle Tapınak Şovalyelerinin tapındığı bir tasvir olması Büyü yapsam sınırsız kola yapardım :D