CHP başörtüsüne ilişkin kanun teklifini meclis başkanlığına sundu. Ne düşünüyorsun?

SymrnaCity

Bence; mevcut durumda anayasada, kanunlarda (her neyse) başörtüsüne kısıtlama olacak bir şey yok. Ancak başa geçen herkesin kafasına göre davranmasını engelleyecek bir şey de yok. Mesela şu an cumhurbaşkanı kendi insiyatifiyle mevcut durumu sürdürüyor. Bir başkası gelse yine insiyatifiyle yasaklayabilir. Bu kanun bunun önüne geçecek gibi duruyor. CHP adeta "başa geldiğimizde bizden başörtüsü karşıtlığı bekleyecek kimseler olabilir. Şimdiden bunu halledip o zaman zorluk yaşamayalım" diyor. Olumlu görüyorum. Ha şunu da söyliyim ben geçersiz oy kullanmaktan yana olan bir seçmenim. Herhangi bir parti yandaşlığı ve karşıtlığı adına yazmıyorum. Hah aklıma geldi; mevcut durum imam nikahı gibi bir şey. CHP, resmi nikah yapalım haklar baki kalsın diyor.

HABER:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı başörtüsüne ilişkin kanun teklifi, CHP Grup Başkan Vekilleri Engin Özkoç ve Özgür Özel imzasıyla Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Kanun teklifi 3 maddeden oluştu.

Kanun teklifi 3 maddeden oluştu. Teklifte yer alan ifadeler şöyle:

>> Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile üst kuruluşlarına bağlı olarak bir mesleği icra eden kadınlar, yürüttükleri mesleğin icrası kapsamında giyilmesi gerekli cübbe, önlük, üniforma vb. dışında kıyafet giymek ya da giymemek gibi temel hak ve özgürlükleri ihlal edecek biçimde herhangi bir zorlamaya tabi tutulamaz.

>> Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

>> Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

CHP başörtüsüne ilişkin kanun teklifini meclis başkanlığına sundu. Ne düşünüyorsun?
CHP başörtüsüne ilişkin kanun teklifini meclis başkanlığına sundu. Ne düşünüyorsun?
7 Cevap