Sizce ülkemize ağır suçlara uygulanmak şartıyla idam gelmeli mi?
Evet, gelsin.
Hayır, gelmesin.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hukukun, adaletin, yargı bağımsızlığının olmadığı bir ülke de idam cezası cinayettir!
İdam cezası olmamalı. Çünkü tamamen kendi çıkarlarına ve keyiflerine uygun şekilde kullanır bunlar.
Sen sanıyor musun ki idam cezası gelirse kadınları kızları öldürenleri ya da çocuk tecavüzcülerini falan asacaklar? veya askerlerimizi diri diri yakan işidlileri asacaklar? Tecavüzcülerin nasıl ceza almadan salıverildiklerini, askerlerimizi yakan işid teröristlerinin ellerini kollarını sallayarak gezdiklerini hatta Antepte dükkan açıp işlettiklerini, Haburdan otobüslerin üstünde gelen pkk lıların davul zurnayla karşılandığını, osman öcalanın devletin televizyonu olan trt ye çıkarılıp propaganda yaptırıldığını, 10 binlerce insanın katili abdullah öcalanla pazarlık yapıldığını falan gördü bu ülke 20 yıldır.
İdam cezasından önce yargı bağımsızlığı ve hukuk düzeni gelmeli. Ondan sonra idamı tartışalım.
Düşünsene eğer idam cezası olsaydı Ergenekon, Balyoz ve Askeri casuzluk gibi ortakların kurmuş olduğu kumpas davalarında sanık olan bir yığın suçsuz günahsız subayı asardı bu kafirler...
Önce Hukuk devleti olmalıyız, yargı bağımsızlığı olmalı...
2010 yılında ki referandumla yargı tamamen mevcut iktidara bağlandı ama cahil insanlar bunun farkına bile varamadı.
O referandumda "Kenan Evreni yargılayabilmek için anayasa değişikliği yapıyoruz" diye cahil insanlar kandırıldı, oysaki asıl hedef yargının iktidara bağlanmasıydı. Hatta fetö çıkıp "ölülerinizi bile kaldırıp, referandumda anayasa değişikliği için evet oyu verdirin" dedi. Tüm yandaş kanallar ekranlarda gösterdi bunu. Sanırım mükerrer oy kullanın, her hileyi yapın yeter ki "evet" çıksın demek istedi.
İşte o referandumda malum ortaklar ülkemizde ki yarı bağımsız olan yargıyı tamamen yok edip tamamen ellerine geçirdiler.
Biz hukuk devleti falan olamayız artık...
İdam bir şekilde kurtuluş yolu. Suçlu cezasını çekmeden geberip gidiyor. Sürünmesi daha iyi. Saçma sapan nedenler yüzünden yapılan indirimler kaldırılsın ve hakketilen ceza verilsin
Cevap
4Cevap
Bu iktidar varken asla gelmemeli. Gelirse idam edilen tecavüzcüler ya da kadın katilleri olmaz. Gazeteciler olur bilimi aklı eşitliği savunan akademisyenler hukukçular ve diğer meslek erbaplari olur
evet gelmelı ama bazı suclara cınayet sapıklara ve teror sucları hıc degılse ınsanlarımız bır rahat nefes alır
Terör, Cinayet, Tecavüz için gelmeli.
Hırsızların elleri, tecavuzculerin pipileri kesilmeli bence
En mantıklısı bu
gelmeli
Ben kısasa kısas taraftarıyım
Gider suçsuzları idam ederler bu sefer de
Özellikle tecavüzcüler herhangi bir anestezi olmadan hadım edilip halka verilse bence daha iyi bi ceza olabilir. Direkt ölüm kolay geliyor bana. Hem millet sinir stres atmış olur heheh
Kadına haksız yere yapılan her şey için olmali
Kesinlikle ama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?